Αρχική Ειδήσεις Δημόσιας Κρίσης Δημήτρης Καλλούδης: Άμοιροι και Αβουλοι;

Δημήτρης Καλλούδης: Άμοιροι και Αβουλοι;

14
1027

Άμοιροι και Αβουλοι?_______
Όποιος ζει σε τούτο το νησί, δεν πρέπει και δεν μπορεί να είναι αδιάφορος. Η αδιαφορία, είναι αβουλία, είναι δειλία, γι’ αυτο δεν ανεχόμαστε ουτε τους δειλούς ούτε και τους αδιάφορους.
Το νέο αεροδρόμιο φαντάζει όμορφο, ψυχρό, αλλά μοντέρνο και καθαρό. Δεν υπάρχουν μαύρες σακούλες σκουπιδιών στις τουαλέτες για να σκεπάζουν την α-συντηρησια και την βρομια-το ζήσαμε κι’ αυτο-ειναι καθαρες όπως ταιριάζει σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό αεροδρόμιο.
Αφορμή του σημειώματος ομως, είναι η αδιαφορία των αρχών του νησιού, είτε αυτή είναι η Περιφέρεια, είτε είναι η Επαρχεία ή η Αστυνομία- τροχαία, είτε ο Δήμος?
Μα είναι αυτη κατάσταση των πινακίδων από και προς το αεροδρόμιο? Μπορεί κανείς να διακρίνει τι γράφουν οι πινακίδες?
Έλεος γραφειοκράτες. Αβουλοι, συμπαραστάτες της αδιαφορίας και της απραξίας. Έχετε αντιληφθεί τι κινδύνους εγκυμονεί η αδιαφορία? Έχετε αντιληφθεί ότι η αδιαφορία σκοτώνει και θα χαθούν ζωές με την δική σας ανευθυνοτητα? Η μη έγκαιρη αναγνωση λόγω της δυσδιάκρισης των πινακίδων, μπορεί να επιφέρει δυστυχία από κάποιο τροχαίο ατύχημα. Και μην μας πείτε ότι δεν έχετε προσέξει αυτές τις πινακίδες που σχεδόν δεν γράφουν τίποτα, κι’ αν γράφουν είναι φθαρμένα τα γράμματα που καταντούν τυραννία την ανάγνωση τους.
Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι, μερικά άτομα είναι έτσι συγκροτημένα, που μοναδική τους σκέψη είναι πως να αποκομίζουν απολαύσεις από την εξουσία, και να αποσειουν τις ευθύνες τους. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι δεν συναισθανονται διόλου πως τους αφορά και η παραμικρή συνέπεια των πράξεών τους.
Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι δεν μπορούν να συλλάβουν την αναγκαιότητα μιας καλά οργανωμένης κοινωνίας, όπου όλοι να δέχονται το μερίδιο ευθύνης πού τούς αναλογεί.
Οι φωτογραφίες των ξεθωριασμενων πινακίδων και το σύγχρονο ευρωπαϊκό αεροδρόμιο.
Τώρα έχετε μια αντίληψη της πραγματικότητας.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες
Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, γήπεδο μπάσκετ και εσωτερικός χώρος
Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, δέντρο και υπαίθριες δραστηριότητες
Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα
Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα

14 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κῶς & Ἀντιμάχεια: 23/11/1981, κατάργηση του πολυτονικού συστήματος!

    Οι πινακίδες αυτές πρέπει να αλλαχτούν άμεσα! Είναι φθαρμένες και άχρηστες, αφού σχεδόν δεν διακρίνονται αυτά που γράφουν! Τουλάχιστον αυτές που είναι στον επαρχιακό, τον πιο πολυσύχναστο και επικίνδυνο δρόμο του νησιού!

  2. ΟΧΙ ΡΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΑΓΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ.
    ΑΥΤΟ ΦΤΑΙΕΙ ΠΟΥ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΑΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΛΕς…IΣΤΟΡΙΕΣ

  3. Εδώ και 3 τρία χρόνια το φωνάζω γινόμαστε ρεζίλι! Στο τέλος θα κάνω ερανω να τα φτιαξω μόνος μου. Θα θα θα θα τα φτιάξετε… Τι διαγωνισμός είναι αυτός που εδώ και χρονο θα θα θα ουρανοχτιστη χτιζετε πιο γρήγορα.
    Επαρχείο Κω ξυπνα επιτέλους

  4. Ρε φιλε ειμαι στην Κω εδω και 20-25 χρονια αυτες οι πινακιδες απο τοτε που ηρθα ειναι ετσι τωρα θυμηθηκες να το πεις? Μερικοι κανετε αντιπολιτευση αλλα ειπαμε οχι και ετσι ελεος δηλαδη. Και να εχεις υπ΄οψην σου οτι δεν υποστηριζω ΚΑΝΕΝΑΝ.

  5. Δημητρακι για τις πινακιδες επι των επαρχιακων δρομων υπευθυνη ειναι η περιφερεια και το επαρχειο. Οπως ειναι και για την καθαριοτητα και για τα χορτα και για τον φωτισμο και για την ασφαλτο και για τις διαγραμμισεις. Τελευταια με δηλωση του ο επαρχος μας ειπε οτι ειναι σε εξελιξη διαγωνισμος για τα φωτιστικα. Παλαιοτερα ειπαν και για τη σημανση και την καθαριοτητα. Νομιζω οτι η περιφερεια και το επαρχειο δεν πρεπει να μενουν στις εξαγγελιες και δεν πρεπει να ενδιαφερονται μονο για τη ροδο. Καιρος ειναι εκτος απο ανακοινωσεις να κανουν και εργα.

  6. Κος Νικος- Κος Δημητρης: 1-0. Κλεμμένο το θέμα ούτε 20 μέρες δεν πέρασαν από όταν το ανέβασε ο κος Νίκος. Ο κόσμος οι πολίτες αγωνιούν για το πως θα βγει ο χειμώνας και εσείς οι φωτογράφοι το χαβά σας. Να τις βγάλουν κύριοι εντελώς τις πινακίδες… Η τεχνολογία έχει προχωρήσει… Κινητά έχουν όλοι όσοι έρχονται.. Δημοπρατημενο έργο το’παμε… Κατά τ’ αλλά αντιπολίτευση με αριστερό πρόσημο άραγε? Δεν νομίζω.!

  7. επρεπε να ξερεις ποιανου αρμοδιοτητα ειναι κ ειναι οντως του επαρχειου αλλα, κ παλι το ειπε ο επαρχος οτι θα φτιαχτουν αμεσα γιατι οντως ειναι επικινδυνα.

  8. Οι σοφές κεφαλές της Ρόδου το κόψιμο των χόρτων στον Επαρχιακό της Κω αρμοδιότητας της περιφέρειας το βαφτίσανε δημόσιο έργο με κόντρα επιτροπές και δωστού καθυστέρηση. Ούτε του χρονου δεν θα κοπούν….
    Ο Δήμος πιο ψαγμένος έβγαλε καθαρισμό χόρτων δημοτικού οδικού δικτύου με διαγωνισμό πιο γρήγορα χωρίς πολλές καθυστερήσεις. Μέσα στους δρόμους που θα καθαρίσουν οοοταανν και εφοοοσον ο Ροδίτης εργολάβος που τον πήρε το διαγωνισμό ερθει, έχει και τον Επαρχιακό. Τι γίνεται… τελικά ποιος θα τα κόψει και πότε??? Ο ευρών τη λύση κερδίζει ΣΚ στο ξενοδοχείο αναφοράς!!!

  9. Εκεινη η πινακιδα στο λινοποτι που εγραφε προσοχη διελευση ζωων τι απεγινε; θα ανανεωθει;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ