Τσακίζει τα λαϊκά νοικοκυριά η ακρίβεια – Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

0
99

Τσακίζει τα λαϊκά νοικοκυριά η ακρίβεια, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα και καταγράφεται πως το 80% του εισοδήματος στα φτωχά νοικοκυριά «πηγαίνει» σε ενοίκια και τρόφιμα.

Τήν ίδια ώρα νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του MEGA, το διάστημα 20-26 Σεπτεμβρίου δείχνει ότι οικονομία, ακρίβεια και ενεργειακή κρίση είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα για 7 στους 10 Έλληνες.

Ειδικότερα, το 31% των ερωτηθέντων κρίνει ότι το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας είναι η οικονομία, το 26% λέει η ακρίβεια, το 11% η ενεργειακή κρίση, το 8% λέει η εξωτερική πολιτική -πόλεμος στην Ουκρανία και το 6% η ανεργία.

Το 56% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η χώρα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση, έναντι 38% που πιστεύει στη σωστή.

Η φέτα θα κοστίζει σύντομα χρυσάφι!

Σε απόγνωση βρίσκονται οι καταναλωτές με βασικά προϊόντα να μην έχουν σταματημό στην αύξηση των τιμών!

Νέες ανατιμήσεις – φωτιά έρχονται σε μια σειρά προϊόντων στα ράφια των σούπερ μάρκετ και τον Οκτώβριο, ενώ δεν αποκλείεται τον χειμώνα η φέτα να φτάσει να πωλείται ακόμη και 15 ευρώ το κιλό λόγω της μείωσης της παραγωγής του γάλακτος και του κινδύνου ελλείψεων γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων.

Οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ έχουν ήδη στα χέρια τους τις λίστες με τις νέες τιμές των προϊόντων για τον Οκτώβριο και όπως φαίνεται έρχεται ακόμη ένας δύσκολος μήνας.

Αυξήσεις αναμένονται επίσης στα αυγά, σε κάποια κατεψυγμένα λαχανικά, σε αλλαντικά, τυροκομικά, απορρυπαντικά και καλλυντικά».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ