3 νέες υποθέσεις ηλεκτρονικής απάτης σε Ρόδο και Κω | 28χρονη έδωσε προκαταβολή 1500 ευρώ για αγορά οχήματος…

1
10099

Τρεις υποθέσεις ηλεκτρονικής απάτης αποτελούν αντικείμενο ερευνών αστυνομικών σε Ρόδο και Κω.
Πιο συγκεκριμένα, την 29η Μαΐου 2023 καταγγέλθηκε από μια 28χρονη κάτοικο της Κω στο Τμήμα Ασφαλείας της Κω ότι έπεσε θύμα ηλεκτρονικής απάτης.
Ειδικότερα, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας εντόπισε στο «marketplace» του «Facebook» μια αγγελία πώλησης ενός οχήματος μάρκας NISSAN QASHQAI χρώματος λευκού στη τιμή των 11.500 ευρώ το οποίο βρισκόταν στην Ρόδο και ο πωλητής φερόταν να είναι ημεδαπός.
Επικοινώνησε μαζί του με μήνυμα και εκείνος της έδωσε ένα κινητό τηλέφωνο όπου συνομίλησαν και συμφώνησαν για την αγορά. Της ζήτησε ακολούθως κι εκείνη του κατέβαλε προκαταβολή ύψους 1.500 ευρώ για το αυτοκίνητο και εν συνεχεία της ζήτησε να μεταφέρει το υπόλοιπο ποσό μέσω της εφαρμογής «MONEYGRAM» πράγμα το οποίο αρνήθηκε.
Συμφώνησαν να παραλάβει τα υπόλοιπα χρήματα όταν θα παρέδιδε το αυτοκίνητο από την Ρόδο που κατά δήλωσή του θα έφτανε στην Κω την ίδια ημέρα και περί ώρα 22:00.
Ενημέρωσε το θύμα εξάλλου ότι θα δεχόταν κλήση από τον λογιστή του προκειμένου να γίνουν κάποιες διαδικασίες φορολογικού χαρακτήρα. Δέχτηκε κλήση από ένα δεύτερο αριθμό κινητής τηλεφωνίας κι ένας άνδρας της παρουσιάστηκε ως ο λογιστής.
Το θύμα είχε αρχίσει να υποψιάζεται ότι πρόκειται για απάτη και κατά τη διάρκεια της συνομιλίας ο δεύτερος άνδρας διέκοψε απότομα την συνομιλία. Μετά από αυτή την επικοινωνία και οι δυο άνδρες δεν απαντούσαν στις κλήσεις της.
Διενεργείται προανάκριση.
– Την 30ή Μαΐου 2023 το μεσημέρι καταγγέλθηκε στο ΑΤ Αρχαγγέλου από έναν 37χρονο υπήκοο Αλβανίας ότι την 26η Μαΐου 2023 του τηλεφώνησε από κινητό τηλέφωνο ένας άνδρας και με πρόσχημα ότι γνωρίζει τον λογιστή του και τα προσωπικά στοιχεία του τον έπεισε να του δώσει όλα τα στοιχεία από την χρεωστική του κάρτα ώστε να του εμβάσει ένα κρατικό επίδομα της τάξεως των 105 ευρώ για τρεις μήνες.
Το θύμα που πείσθηκε έχασε από τον λογαριασμό του 800 ευρώ.

-Την ίδια ημέρα καταγγέλθηκε στο ΑΤ Αρχαγγέλου από μια ημεδαπή ότι έπεσε θύμα απάτης από δύο αλλοδαπούς. Την προηγούμενη ημέρα ειδικότερα μετέφερε το χρηματικό ποσό των 3.550 ευρώ σε λογαριασμό του ενός και το ποσό των 5.400 ευρώ σε λογαριασμό του δεύτερου αφού την έπεισαν να τους εμβάσει τα χρήματα κατόπιν συνομιλίας τους στην εφαρμογή «GOOGLE CHAT».

Πηγή: https://www.dimokratiki.gr/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Συνήθως την πατάνε όσοι πιστεύουν ότι είναι έξυπνοι,τυχεροί και βρήκαν την ευκαιρία ενώ οι υπόλοιποι κοιμούνται δεν την βλέπουν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ