ΧΑΡΑΓΜΕΝΟΣ στη μνήμη όλων – Μάθημα ζωής ο σεισμός – Ένας νέος κύκλος ανοίγει!

17
5280
ΧΑΡΑΓΜΕΝΟΣ στη μνήμη όλων – Μάθημα ζωής ο σεισμός – Ένας νέος κύκλος ανοίγει! (ΒΙΝΤΕΟ)
Το ζήσαμε κι αυτό. Ένα φυσικό-καταστροφικό φαινόμενο που στην Κω καταγράφεται ιστορικά σε μια συχνότητα 80-100 χρόνια ο ένας με τον άλλο. Το πόσο σταθήκαμε τυχεροί στην ατυχία μας και δεν χάθηκαν περισσότερες ζωές, κάνει όλους τους ειδικούς να απορούν. Τι θα γινόταν αν συνέβαινε λίγες ώρες νωρίτερα που η πλ. ελευθερίας, η Ιπποκράτους, το λιμάνι και όλα τα κεντρικά σημεία έσφυζαν από κόσμο… Τα 30-40 πιο φρικτά δευτερόλεπτα της ζωής μας. Οι τρομερές στιγμές του Εγκέλαδου που στη μνήμη μας θα είναι χαραγμένες για πάντα. Οι εικόνες από την ανάσυρση των νεκρών κάτω από τα συντρίμμια, η διακομιδή των τραυματιών, ο πανικός του κόσμου, η τρελή πορεία του πλήθους έξω από την πόλη ή προς τα χωριά για τον φόβο επικείμενου…τσουνάμι (α λα Σουμάτρα) ή νέου σεισμού θα «στοιχειώνουν» ίσως για πάντα τις ζωές όσων τα βιώσαμε. Παράλληλα, γίναμε πιο ανθρώπινοι. Ήρθαμε πιο κοντά στον διπλανό μας (θέλουμε να πιστεύουμε ό, τι αυτό θα περάσει και στην τοπική πολιτική σκηνή για περισσότερη σύμπνοια και ωριμότητα). Και φυσικά, είδαμε πόσο μικροί είμαστε μπροστά στην μανία της φύσης.
H ζωή, όπως και η ιστορία κάνει κύκλους. Μη λυπάσαι για κάτι που τελειώνει γιατί τίποτα δεν χάνεται. Κάθε τέλος είναι μια νέα αρχή. Κάθε φορά που κλείνει ένας κύκλος νομίζουμε ότι τα είδαμε όλα, μας πιάνει θλίψη για αυτό που τελειώνει, αναπολούμε τις καλές στιγμές (με μια τάση να τις εξιδανικεύουμε), αναμασάμε τις κακές (με μια τάση να τις διογκώνουμε) και τελικά ξεχνάμε ένα βασικό πράγμα: ένας καινούριος κύκλος προδιαγράφεται. Κι αυτός μας ανοίγει καινούριους δρόμους, μας αποκαλύπτει μια νέα πτυχή της ψυχής μας, νέα συναισθήματα, άλλες αντοχές, καινούρια θέλω.
Σε αυτό το μοντέλο οι Ιταλοί κατακτητές μαζί με τους προγόνους μας ανοικοδόμησαν μεγαλύτερη, ανθεκτικότερη και πιο οχυρωμένη την Κω, μετά τον σεισμό του 1933. Σε αυτό το πλαίσιο κι εμείς (με την όποια Ευρωπαϊκή – Κυβερνητική- Περιφερειακή) βοήθεια καλούμαστε να ξανασχεδιάσουμε και να ανοικοδομήσουμε σε νέες πιο γερές βάσεις τα όποια συντρίμμια, ερείπια ή ραγίσματα, άφησε στο πέρασμά του αυτό το «φονικό» χτύπημα και να παραμερίσουμε τους όποιους φόβους ή φοβίες μας προκάλεσε εύλογα αυτό που ζήσαμε όλοι. Και είναι μια καλή ευκαιρία -τώρα που φαίνεται να υπάρχει σύμπνοια όλων των πολιτικών δυνάμεων γύρω από το θέμα- να διεκδικηθούν οι νέες σύγχρονες και έξυπνα σχεδιασμένες λιμενικές υποδομές για ελλιμενισμό κρουαζιεροπλοίων κλπ.
Και κάτι τελευταίο επειδή κυράρχησε κι αυτό ως φαινόμενο: ο φόβος και οι φοβίες μας  γιατι πρέπει να τα ξεδιαλύνουμε όσο μπορούμε…
Ο φόβος, παρόλο που θεωρείται ένα δυσάρεστο και έντονο συναίσθημα, λειτουργεί ως μηχανισμός επιβίωσης και προστασίας. Αν δεν υπήρχε το συναίσθημα του φόβου, ο άνθρωπος δε θα ήταν σε θέση να αντιληφθεί τους κινδύνους που τον απειλούν και θα ήταν ανίσχυρος να προστατεύσει τον εαυτό του και τη ζωή των άλλων. Όμως, ενώ ο φόβος είναι χρήσιμος με καθαρά επιβιωτική αξία, η φοβία –που στην ουσία είναι παράλογος φόβος- είναι μια δυσάρεστη (συναισθηματικά) και άκρως δυσλειτουργική (ως αντίδραση) κατάσταση, που παγιδεύει το άτομο, περιορίζοντας τη ζωή του και χωρίς πραγματικά να την προστατεύει,
Το μυστικό λοιπόν είναι αντί να αφήσουμε αυτές τις σκέψεις να κυριαρχήσουν πάνω μας, να κυριαρχήσουμε εμείς σε αυτές. Για να το καταφέρουμε όμως αυτό, θα πρέπει πρώτα να τις εντοπίσουμε, να τις συνειδητοποιήσουμε  και να μπορέσουμε να παρακολουθούμε τις σκέψεις εκείνες που νιώθουμε ότι μας προκαλούν το περισσότερο άγχος

Σεισμοί-Φόβος-Φοβία

Από το epilysi.com

Η Ελλάδα είναι μια σεισμογενής χώρα, ο Ελλαδικός χώρος είναι στην ιστορία του ταυτισμένος με τους σεισμούς και αυτοί έχουν επηρεάσει σημαντικά την εξέλιξη και πορεία του πολιτισμού αλλά και της κοινωνίας. Οι περισσότεροι στη χώρα μας ανησυχούν και έχουν το μυαλό τους ενήμερο για το θέμα των σεισμών, ταυτόχρονα κάποιοι ανησυχούν και ενδιαφέρονται περισσότερο για τα φαινόμενα αυτά και φαίνεται να ασχολούνται περισσότερο με το συγκεκριμένο θέμα, ιδιαίτερα όταν υπάρχει στη χώρα έντονη σεισμική δραστηριότητα ή ακόμη και σε άλλες χώρες γειτονικές ή μη. Στις περιπτώσεις αυτές οι άνθρωποι αρχίζουν να ασχολούνται περισσότερο με το θέμα, ζητούν πληροφορίες για το εάν αυτός είναι ο κύριος σεισμός ή θα ακολουθήσει μεγαλύτερος, ρωτούν τους σεισμολόγους αν επίκειται σεισμός στην περιοχή τους και έτσι αρχίζει μια διαρκής ανησυχία και ένας διάχυτος φόβος για επερχόμενο σοβαρό σεισμό.

Θα πρέπει όμως στο σημείο αυτό να υπογραμμίσουμε τις διαφορές ανάμεσα στο φόβο και στη φοβία.

Σε ότι αφορά το φόβο πρόκειται για μια διαδικασία συγγενή με το άγχος που στόχο έχει να μας αφυπνίσει και να μας ενεργοποιήσει, παρόλη την αρνητική υφή του, ο στόχος είναι να ενεργοποιήσει τον οργανισμό μας ώστε να παρέχουμε ασφάλεια, προστασία και προφύλαξη στον εαυτό μας αλλά και στους αγαπημένους μας. Θα μπορούσαμε δηλαδή να πούμε ότι στόχος του συναισθήματος του φόβου είναι να τερματιστεί ο φόβος αφού έχουμε κάνει τις απαραίτητες κινήσεις και στρατηγικές.

Σε ότι αφορά τη φοβία: Φοβία χαρακτηρίζεται από τους ειδικούς ένας αδικαιολόγητος ή παράλογος φόβος που εκδηλώνεται για ένα αντικείμενο, μια κατάσταση ή μια δραστηριότητα. Ο φόβος αυτός κατακλύζει το άτομο ξαφνικά και πολλές φορές αδικαιολόγητα, ενώ μπορεί να ενεργοποιηθεί από σκέψεις, εικόνες , συζητήσεις και αναπάντεχα ερεθίσματα. Πολλές φορές συνδέεται και με σωματικά συμπτώματα: δύσπνοια, ταχυκαρδία, πόνο στο στήθος ή πίεση, αίσθημα πνιξίματος ή ασφυξίας, ζαλάδα και ίλιγγο, αίσθημα τρεμουλιάσματος σε διάφορα σημεία του σώματος, εφίδρωση, ξηροστομία, αίσθημα λιποθυμίας, ταραχής ή πανικού.

Γίνεται σαφές και ξεκάθαρο ότι ο φόβος των ανθρώπων για τους σεισμούς είναι ως επί το πλείστον μια φυσιολογική και υγιής αντίδραση προστασίας του ατόμου μπροστά σε ένα απειλητικό φυσικό φαινόμενο. Ένα συναίσθημα που ενεργοποιεί στην κατεύθυνση της προστασίας και της ασφάλειας, ένας φυσικός ενισχυτής που προάγει στρατηγικές προστασίας.

Η φοβία όμως για τους σεισμούς είναι κάτι εντελώς διαφορετικό, στην περίπτωση της φοβίας, δεν υπάρχει πραγματικό συμβάν σεισμού αλλά η ιδέα του σεισμού. Οποιοδήποτε γεγονός, κατάσταση, πληροφορία, εικόνα ή συμβολισμός, ο οποίος σχετίζεται με σεισμό, αρκεί για ενεργοποιήσει αυτόν τον υπερβολικό φόβο. Η φοβία επηρεάζει αρνητικά το σύστημα της ασφάλειας μας, δίνει λανθασμένους συναγερμούς στο σώμα μας και επιτάσσει πανικό, φυγή ή λιποθυμία. Στα άτομα που έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν φοβία για τους σεισμούς περιλαμβάνονται τα άτομα με γενικότερη προδιάθεση στο άγχος και στον φόβο καθώς και άτομα που έχουν ζήσει έναν καταστροφικό σεισμό και τα οποία είναι πολύ πιθανόν να βιώνουν και μετατραυματικό στρες.

Σε κάθε περίπτωση έντονου ή γενικευμένου άγχους είναι σημαντική η αναζήτηση κατευναστικών και καταπραϋντικών πληροφοριών για τον οργανισμό μας. Η προσπάθεια δημιουργίας και διατήρησης κάποιας μορφής ελέγχου καθώς και η αίσθηση ασφάλειας είναι ζωτικής ανάγκης.

17 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Φίλε Γιάννη. Πράγματι είμαστε τυχεροί μέσα στην ατυχία μας.
  Ο σεισμός δεν έχει αντιμετώπιση, πέρα από να θωρακίζεσαι και να περιμένεις, μόνο έτσι.
  Επιστημονική μελέτη, αυστηρή εφαρμογή της Νομοθεσίας, προδιαγραφές, κτήρια αντισεισμικά, δημόσιες υποδομές, ανοιχτοί δημόσιοι χώροι, δομικά υλικά άριστης ποιότητας, εκπαίδευση των πολιτών (ιδιαίτερα των παιδιών).
  Επίσης ρε Γιάννη, να κόψουμε αυτή την Κατινίστικη νοοτροπία (κι’ εγώ μαζί) κουτσομπολεύοντας και κατηγορώντας ο ένας τον άλλο. Έχει καταντήσει γελοιότητα, θα έλεγα ανωμαλία, κάτι σαν βίτσιο.
  Το νησάκι μας προσφέρει πολλά καλύτερα πράγματα.

 2. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ -ΠΡΟΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΒΛΗΤΑΣ ΚΑΤΑ 300 ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΚΑΛΑ.ΚΟΣΤΟΣ 4.500.000 ΕΥΡΩ.

  Η ΜΟΝΗ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ.ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΑΤΟΥ ΗΛΙΑ.ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΠΑΡΧΕΙΟ ΕΒΕΔ ΦΟΡΕΙΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ.

 3. 26.000.000 για αποχετευτικο πυλιου,17.000.000 για αποχευτικο κεφαλου και 10.000.00 για χοτ σποτ-προαναχωρησιακο συνολο 53.000.000 εκατομμυρια

  για να εχουν μελι οι υπουργοι,περιφερειαρχες,δημαρχοι κλπ.ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ,ΨΕΥΤΕΣ 6.000.000 ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΤΑ-ΜΟΛΟ ΓΙΑ ΕΠΙΒΑΤΗΓΑ- ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΑ!!!!!!!!!!! ΚΑΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΡΗΜΑΔΙΟ!!!!ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΑΞΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ!!!ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΕΝΑΚΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ.ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΟΡΗΓΟΥΣ.ο κυριτσης ρημαξε το νησι.εκλεισε τον εφτ,εδιωξε την RYANAIR ,εδιωξε τα κρουαζιεροπλοια ,εριξε φορους στις επιχειρησεις νοικοκυρια,
  ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ

  • μας ταχεις πρηξει με τον κυριτση. παρε χαπακια για να αντεξεις, γιατι θα ειναι δημαρχος για οσο εκεινος θελησει. χωνεψε το.

  • βλέπεις πως ο κ. Κιάρης προσπαθεί να ανοίξει ένα διάλογο προβληματισμού και επικοινωνίας για την μελλοντική προστασία του νησιού μας από τους σεισμούς και εσύ βρε εμετικό απόβρασμα παίζεις εκτός από το γνωστό με τα κόμπλεξ και πολιτικές αθλιότητες σου, αν σε είχα μπροστά θα σου έριχνα μερικές σφαλιάρες μπας και συνερχόσουν γελοία ανώνυμη πορδή

 4. Απέναντι στους S-400 στο ΑΙΓΑΙΟ και πριν ακόμα τους παραλάβει ο σουλτάνος είναι επιτακτική ανάγκη από τους Αμερικάνους να γίνει η ανακήρυξη της ΑΟΖ. Μπήκαμε στην τελική ευθεία δίχως να το καταλάβουμε με ασύλληπτες ταχύτητες σπάζοντας όλα τα ρεκόρ των γεωπολιτικών εξελίξεων. Από τα λόγια πλέον στην πράξη. Η διαβόητη ΑΟΖ δεν αποτελεί μόνο οικονομικό εργαλείο αλλά και γεωστρατηγικό τέτοιο στην αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων. Ο Σουλτάνος δεν πείστηκε από τους πρώην συμμάχους του , σε λίγο θα έχει πακέτο από τον Πούτιν τους S-400 και μαζί την οριοθέτηση της Ελληνικής ΑΟΖ. Τα πράγματα δυστυχώς δεν είναι παίξε γέλασε. Οι S-400 άμα τη παραλαβή τους θα τοποθετηθούν στα ΣΤΕΝΑ του Βοσπόρου δηλ. στο ποιο κρίσιμο ιστορικό – γεωστρατηγικό σταυροδρόμι. Από εκεί θα κλειδώσουν το ΑΙΓΑΙΟ και ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ είδε τι άλλο για να έχει ο Πούτιν ήσυχο το κεφάλι του απέναντι στις σκληρές κυρώσεις των ΗΠΑ στην Ρωσία. http://www.triklopodia.gr/%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8E%CF%82-%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CE%BF%CE%B9-s-400-%CE%B4%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA/

 5. 209 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα για στέγαση προσφύγων-μεταναστών σε διαμερίσματα!!!!!ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΡΩΝΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ!!!

  Το πρόγραμμα ESTIA για την υποστήριξη των προσφύγων στην Ελλάδα μέσω της στέγασής τους σε διαμερίσματα και της παροχής προπληρωμένων καρτών, που χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασαν οι Ευρωπαίοι Επίτροποι κύριος Χρήστος Στυλιανίδης, Δημήτριος Αβραμόπουλος και ο Υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.Μέσω αυτού του μηχανισμού, παροχής ειδικά ανθρωπιστικής βοήθειας, ανταποκριθήκαμε και συνεχίζουμε να ανταποκρινόμαστε στις πολυάριθμες ανάγκες με τα μέσα που μας παρέχονται. Έχουν διατεθεί μέχρι τώρα 400 εκατομμύρια» δήλωσε ο Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης.euronews.com

 6. ΛΕΤΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΟΙΚΟΔΟΜΟΥΜΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΛΙΜΝΟΔΕΞΑΜΕΝΕΣ [ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ-ΜΕΣΑΡΙΑ] ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΔΕΣ ΤΩΝ ΒΟΥΝΩΝ[ΖΗΝΙ],ΣΕ ΜΠΑΖΩΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ[ΛΑΜΠΗ] ΝΑ ΦΤΕΙΑΧΝΟΥΜΕ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ,ΥΠΟΓΕΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΙΣΟΓΕΙΑ.ΤΟ 2Ο17 ΤΗΝ ΓΛΙΤΩΣΑΜΕ ΓΙΑΤΙ ΥΠΗΡΧΕ ΠΛΗΘΩΡΑ ΝΕΩΝ ΚΤΙΣΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 198Ο ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΜΩΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 7Ο-8Ο ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΟΙ ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΓΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΛΟΓΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΥΞΗΜΕΝΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ; ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΥΑΛΟ ΓΙΑΤΙ Ο ΣΕΙΣΜΟΣ ΘΑ ΞΑΝΑΡΘΕΙ.

 7. Απευθείας ανάθεση 7 χιλιάδων ευρώ σε υποψήφιο με την Δύναμη Αλλαγής

  Μίσθωση με απευθείας ανάθεση μηχανημάτων που θα χρησιμοποιηθούν προκειμένου να αρθεί η επικινδυνότητα σε οποιοδήποτε άλλη περιοχή της Δ.Κ. Κω, 6.669,00€………
  Δείτε την απόφαση εδώ………https://diavgeia.gov.gr/doc/6ΣΙΑΩΛΕ-9ΩΦ?inline=true.απο το https://kosinfo24.wordpress.com/2017/07/29/%CE%B1%CF%80%CE%B5%CF%85%CE%B8%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-7-%CF%87%CE%B9%CE%BB%CE%B9%CE%AC%CE%B4%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD/

 8. Γ. Μουζάλας: Θα χορηγούνται χρήματα αντί για συσσίτια στους μετανάστες και δωρεαν διαμερισματα

  Αναφορικά με το νέο σχεδιασμό του υπουργείου για τους μετανάστες είπε ότι «σταματάμε το συσσίτιο και δίνουμε στους ανθρώπους μετρητά και το δεύτερο ότι περνάμε από τα καμπ στα διαμερίσματα».
  Στην εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής μιλάει για τα υπό κατάρτιση προγράμματα ένταξης των προσφύγων στην ελληνική κοινωνία, με καταγραφή των δεξιοτήτων τους, εκπαίδευση και έμφαση στην εργασία σε συνεργασία με τους κοινωνικούς φορείς της χώρας.

 9. Το θέμα δεν είναι η τοποθέτηση υπέρ ή κατά των μνημονίων, αλλά εάν αποτελούν ένα αποτελεσματικό σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από την κρίση, με τις λιγότερες δυνατές απώλειες – κάτι που εμείς τουλάχιστον δεν πιστεύουμε, θεωρώντας πως οδηγούν στην αντίθετη ακριβώς κατεύθυνση: στην πλήρη καταστροφή των Ελλήνων προς όφελος των νέων ιδιοκτητών της χώρας.http://www.analyst.gr/2017/07/28/stimenoi-isxirismoi/

 10. δημαρχε τρεξε για την καταστροφη του σεισμου και ασε τις αεροφανφαρες και τις αερολογιες

  ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΔΑΠΑΝΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ, ΓΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΠΡΟΑΝΑΧΩΡΗΣΙΑΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ…600.000€ ΑΠΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΙ 3.762.000€ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ…http://attikanea.blogspot.gr/2017/07/blog-post_779.html

  • ακόμη κι αν δεν υπάρχει ζημιά στα θεμέλια του λιμανιού (είδε κανείς υποβρύχια λήψη;) τα δυό τελευταία (ανώτερα) μπλόκια, μάλλον έχουν πειραχτεί, με τόση ζημιά από πάνω τους! Αφήστε επί τέλους την προχειρότητα και τη σκοπιμότητα…

 11. Γιάννη στο είπα το Σάββατο. Στο Ηράκλειο ο Εισαγγελέας ψάχνει αυτόν το Λέκκα για τα 9,5 ρίχτερ. Θα του κόψει τον κώλο γράφουν. Μαζέψτε και τα τοπικά ρεμάλια. Αφήστε το νησάκι ήσυχο………………

 12. ΤΑ ΤΡΕΝΑΚΙΑ ΤΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ!!!!!!!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ