Συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου Κω, παρουσία του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου

13
10691
Συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου Κω, παρουσία του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, πραγματοποιείται στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Κω.
Τον περιφερειάρχη συνοδεύουν συνεργάτες του από την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Την  έλλειψη ενημέρωσης της αντιπολίτευσης, από τη δημοτική αρχή  για τη σημερινή παρουσία του περιφερειάρχη  στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κω, καυτηριασαν οι δύο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Ηλίας Σιφάκης και Κική Μακρή.
Ο δήμαρχος Κω  Θεοδόσης Νικηταράς σημείωσε πως η ουσία της συνεδρίασης αφορά στις αποφάσεις που θα ληφθούν, ενώ το διακύβευμα της συνεδρίασης είναι η  συνεργασία που έχει το δημοτικό συμβούλιο με την περιφέρεια  Νοτίου Αιγαίου. Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει λάβει η δημοτική αρχή σε συνεργασία με την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ως χρηματοδότηση μεγάλων έργων για την ανάπτυξη της Κω (νοσοκομείο, έργα ύδρευσης και αποχέτευσης, λιμάνι Κεφάλου κ.α) όπως επίσης και  για τη συμμετοχή του δήμου της Κω στον ΦΟΔΣΑ.
Ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, αναφέρθηκε στους αγώνες για τα νησιά να σηκωθούν ακόμα πιο ψηλά, εκεί που τους αξίζει επισημαίνοντας πως η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει επιλέξει να κάνει πρωταθλητισμό και  δεν θα αρκεστεί σε τίποτα λιγότερο από το τέλειο για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Σημείωσε πως η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου  καταλαμβάνει  την πρώτη θέση σε απορρόφηση κοινοτικών πόρων κι αυτό γίνεται σε συνεργασία με τους δήμους. Για το νοσοκομείο Κω, σημείωσε πως μεθαύριο στη Ρόδο συνεδριάζει η επιτροπή παρακολούθησης και θα συζητηθεί το θέμα της καθυστέρησης της μελέτης για το νέο νοσοκομείο της Κω και αναμένει από τον δήμο και την ΚΤΥΠ να  »τρέξουν» διαδικασίες. Για τα θέματα υγείας επισήμανε πως η περιφέρεια θα αναλάβει την μισθοδοσία 12 εργαζομένων στην ΤΟΜΥ, επισήμανε πως δε βρίσονται σπίτια  για τους διασώστες του  ΕΚΑΒ. Αυτή τη στιγμή αναζητούνται τέσσερα  δωμάτια για ΕΚΑΒίτες στην Κω. Αναφορικά με τα οικονομικά κίνητρα που ανακοινώνονται για τη στελέχωση των νοσοκομείων. Επισήμανε πως η καθυστέρηση για τη δημόσια υγεία απο πλευράς περιφέρειας έγινε για να ετοιμάσει η Κως το φάκελο για το νέο νοσοκομείο, με την προθεσμία να είναι μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρη. Μέχρι τέλος του χρόνου δεσμεύτηκε τη χρηματοδότηση του έργου (ένα τελευταίο σημείο που οδηγεί στο λιμάνι) στην Κέφαλο . Για τον ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου σημείωσε  πως είναι ο »μπαμπούλας». Έχει να διαχειριστεί τα σκουπίδια 50 νησιών με έναν εργαζόμενο τον κ.Γαμβρούδη.  Στα τέσσερα χρόνια η Κως  έδωσε  το ποσό των   1.363.501 στον ΦΟΔΣΑ, με τα 800.000 περίπου να είναι για τα τέλη ταφής. Το επόμενο διάστημα ο ΦΟΔΣΑ αναλαμβάνει τη διαχείριση του ΧΥΤΑ,  από τα ανταποδοτικά τέλη. Τέλη Οκτωβρίου η τελευταία δράση με διανομή  5000 κομποστοποιητές στην Κω. Αναφέρθηκε και στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του ΧΥΤΑ το οποίο πρέπει να λυθεί »χθες» για να μη χαθούν χρηματοδοτικά εργαλεία. Το εργοστάσιο διαχείρισης σκουπιδιών με τα βιοαπόβλητα του  με ΣΔΙΤ στην Κω, μαζί με δράσεις ανακύκλωσης είναι σε καλό σημείο…
Επίσης για το οδικό επαρχιακό  δίκτυο αναφέρθηκε ο κ.Λυμπερόπουλος από τις τεχνικές υπηρεσίες της περιφέρειας. Ο κ.Λυμπερόπουλος τόνισε πως σχεδιάστηκαν 4 ενότητες. Εργολαβίες : για το επαρχιακό δίκτυο (έχουν ολοκληρωθεί δεν έχουν παραληφθεί) προυπολογισμού 5 εκατ.  Επίσης για Νίσυρο η εργολαβία άγγιξε τον  προύπολογισμό στα 2,5 εκατ. Αναφορικά με τη μη συμβατή εργολαβία του αναδόχου, υπήρξαν προβλήματα  και υπήρξε έκπτωση του, επισήμανε ο  κ.Λυμπερόπουλος. Στις μελέτες:  βελτίωση βατότητας του δρόμου από το 3ο χλμ μπροστά από Σκλαβενίτη έως το αεροδρόμιο προϋπολογισμού  1.750.000. Έχουν ομαδοποιηθεί τα επικίνδυνα θέματα του οδικού δικτύου Κω ενώ  , σημείωσε πως δε δόθηκαν στοιχεία από την τροχαία της Κω. Μια από τις διαπιστώσεις του
ινστιτούτου μεταφοράς είναι η παράμετρος ταχύτητας υπογράμμισε ο κ.Λυμπερόπουλος.
Για τις συνθήκες  που μπαίνουν τα όρια ταχύτητας στους δρόμους, μίλησε ο κ.Χατζημάρκος ο οποίος τόνισε πως όσο οι εργαζόμενοι μπαίνουν στο εδώλιο για τις υπογραφές τους, δεν χωράνε πολιτικές παρεμβάσεις. Για τη σχολική στέγη επισήμανε πως το σχολείο στην οδό Κλεοπάτρας σημείωσε πως βρίσκεται σε αξιολόγηση. Για έργα ανάπλασης τόνισε πως η Κως ονοματίστηκε στο πρόγραμμα αυτό.  Η Κως υπέβαλε  μελέτεας προυπολογισμού 15 εκατ. αλλά εκτιμά πως θα εγκρθούν έργα πάνω από 8 εκατ.. Για τον FTI σημείωσε πως αντιμετωπίστηκε το θέμα στη Ρόδο με  τα 4 ξενοδοχεία, αφού θα καλυφθούν τα έξοδα μισθοδοσίας, ενώ τόνισε πως και για τους 177 εργαζόμενους της Κω η περιφέρεια θα βάλει πλάτη.
Η πρόεδρος τους εργατικού κέντρου ΒΣΔ Ιωάννα Λάμπρου αμφισβήτησε το ότι »όλοι βγαίνουμε κερδισμένοι», αφού οι μσιθοί είναι κολλημένοι στο 2011 και έρχεται η FTI με τον νέο πτωχευτικό νόμο να πρέπει πρώτα να ξοφλήσει τους προμηθευτές και μετά τους εργαζόμενους. Στο σημείο αυτό υπήρξε ένταση με τον περιφερειάρχη Γ.Χατζημάρκο  σχετικά με »παρατήρηση» όπως είπε χαρακτηριστικά ότι του έκανε η κ.Λάμπρου περί »τι ψηφίζει’ και ότι συνεπάγεται αυτό…’ με τον κ.Χατζημάρκο να εκφράζει την επιθυμία να συνομιλήσει με τους εργζόμενους. Ο  κ.Χατζημάρκος επισήμανε πως » δεν εμπορεύεται τον ανθρώπινο πόνο»  Με την κ.Μακρή  να ενίσταται για το ύφος του περιφερειάρχη, με την κ.Λάμπρου να επισημαίνει πως το Εργατικό κέντρο ΒΣΔ θα είναι δίπλα στους εργαζόμενους.
Στην τοποθέτηση του ο Επικεφαλής της Δύναμης Αλλαγής Ηλίας Σιφάκης, αναφέρθηκε στο πόσο αργά κινείται η ελληνική πραγματικότητα.  Θεωρεί πως σήμερα θα έπρεπε να θέσουν οι ίδιοι τα θέματα στον Περιφερειάρχη και με μία ειλικρινή συζήτηση να δουν πού βρίσκονται τα πράγματα. Παράλληλα αναρωτήθηκε τί απέγιναν κάποιες προγραμματικές συμβάσεις. Συμπλήρωσε πως την περίοδο 2014-2019 υπήρχε άψογη συνεργασία με την Περιφέρεια και από το 2019 έχουν την αίσθηση πως αυτή η συνεργασία έχει «κάτσει». Αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της σχολικής στέγης στην Κω και πως τα ΕΣΠΑ φεύουν και δεν τα εκμεταλλευόμαστε.
Ο κ.Σιφάκης αναφέρθηκε και στο οδικό δίκτυο. Τόνισε πως καλές είναι οι συντηρήσεις αλλά μήπως πρέπει να σκεφτούμε πώς θα μεγαλώσει ο δρόμος. Όσον αφορά την υγεία δήλωσε πως είναι άδικο να κατηγορούμε ιδιώτες που δε μπορούν να φιλοξενήσουν ιατρικό προσωπικό ενώ ρώτησε ποιά είναι η σχέση του δήμου με την περιφέρεια, όσον αφορά το νέο νοσοκομείο. Στην ερώτηση απάντησε ο Δήμαρχος Κω τονίζοντας πως είναι μία θεσμική συνεργασία και πως δεν υστερούν σε χρόνο.
Αναρωτήθηκε πώς μπορεί να επιλυθεί το θέμα της στελέχωσης του νοσοκομείου. Μήπως να ξαναδούμε το ΚΥ της Αντιμάχειας και αν μπορεί η Περιφέρεια να κάνει κάτι.
Ο κ.Σιφάκης μίλησε και για το ΦΟΣΔΑ, ενημερώνοντας τον περιφερειάρχη πως η ενημέρωση που έχουν από τη δημοτική αρχή για το θέμα είναι φτωχή.
Ακολούθησε η τοποθέτηση της Κικής Μακρή, Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, η οποία σχολίασε τη μεγάλη απραξία που αφορά τα έργα που είναι να γίνουν. Αναρωτήθηκε πόσους ακόμα ανθρώπους θα θρηνήσουμε, μέχρι να γίνει κατανοητό πως πρέπει να είναι πιο αποφασιστικοί απέναντι στην κεντρική διοίκηση, η οποία δεν κάνει πράξη αυτά που υπόσχεται. Αναφέρθηκε στο τεράστιο πρόβλημα της σχολικής στέγης. Τόνισε πως αυτά είναι ζητήματα που καίνε τους κατοίκους των νησιών. Συμπλήρωσε πως αποφεύγουν να παίρνουν δεσμεύσεις για τα ζητήματα αυτά. Όσον αφορά το ΦΟΣΔΑ, δήλωσε πως κατάλαβε πως ο περιφερειάρχης είχε την ανάγκη να απολογηθεί. Τέλος αναφέρθηκε στη βαριά τουριστική βιομηχανία, δηλώνοντας πως ο κ.Χατζημάρκος παραδέχτηκε ουσιαστικά τη «μονοκαλλιέργεια» του τουρισμού.
Τόνισε πως είναι άλλη η περίπτωση της Ρόδου και άλλη η περίπτωση της Κω και καλό είναι να μη συγχέεται.
Ο Πρόεδρος του ΔΛΤ Παναγιώτης Αβρίθης, στην τοποθέτηση του αναφέρθηκε στην επίσκεψη του Περιφερειάρχη στην Κω, με σκοπό να γίνει ένας κοινός σχεδιασμός σε κάποια θέματα. Τόνισε πως τουρισμός σημαίνει , ένα αεροδρόμιο, ένα λιμάνι, ένα οδικό δίκτυο, δομές υγείας, αποκομιδή σκουπιδιών  και νερό. Συμπλήρωσε πως στην Κω απουσιάζουν τα δημόσια κτίρια και πως πρέπει να βελτιωθεί το οδικό δίκτυο και αν χρειαστεί να χαραχτεί και νέο. Τόνισε πως ο ΦΟΣΔΑ είναι ουσιαστικά ένας νόμος, που μπορούμε όλοι να ανοίξουμε και να διαβάσουμε, δε χρειάζεται ενημέρωση από το δήμαρχο. Τόνισε πως η Κως μπορεί να είναι το μητροπολιτικό κέντρο της Δωδεκανήσου. Όσον αφορά την υγεία, τόνισε πως το υπάρχον νοσοκομείο, δε μπορεί να καλύψει τις ανάγκες και πρέπει να γίνει ένα νέο και πως πρέπει να «σπάσουν αυγά» για συγκεκριμένα συμφέροντα που λυμαίνονται την υγεία του νησιού…
Για το θέμα των σχολείων δήλωσε πως η Κως έχει την ανάγκη από ένα σχολείο κάθε χρόνο. Όσον αφορά τα λιμάνια, τόνισε πως πρέπει να δούμε τις ανάγκες ανάπτυξης τους, ενώ τόνισε πως πρέπει να γίνει σχεδιασμός για τα λιμάνια κρουαζιέρας. Τέλος αναφέρθηκε στο ζήτημα του πολεοδομικού σχεδιασμού και στο πώς θα οργανώσουμε τις ανάγκες του νησιού και μέχρι πού θέλουμε να το πάμε. Συνοψίζοντας τόνισε πως η παρουσία του περιφερειάρχη στο ΔΣ είναι σημαντική τονίζοντας πως πρέπει να προχωρήσει και το τέλος ανθεκτικότητας.
Στην τοποθέτηση του ο δημοτικός σύμβουλος Σταμάτης Πης υπερασπίστηκε τον περιφερειάρχη όσον αφορά το θέμα των εργαζομένων.
Ακολούθησε η δημοτική σύμβουλος Βάσω Πη, ξεκινώντας την τοποθέτηση της με την Κω που δε διαθέτει γιατρούς, νοσηλευτές και πως δε θεωρεί πως φταίει ο Κώος που δε διαθέτει δωμάτια. Αναφέρθηκε επίσης στο ελλιπές οδικό δίκτυο , στην έλλειψη σχολείων και αθλητικών χώρων. Τόνισε πως στο νησί δε γίνεται αποκομιδή σκουπιδιών και ανακύκλωση. Πως δεν υπάρχει αστική συγκοινωνία.
Η δημοτική σύμβουλος Σέβη Βλάχου, δήλωσε πως η συγκεκριμένη συνεδρίαση είναι από τις πολιτικές που έχουν γίνει. Τόνισε πως για να συνεχίζουν και ο Περιφερειάρχης και ο Δήμαρχος Κω , κάτι σημαίνει. Τόνισε πως και οι δύο λένε ναι στις συνέργειες.
Ο δημοτικός σύμβουλος Μανώλης Ζερβός  μίλησε για το λιμάνι της Κεφάλου το οποίο πρέπει να είναι η «δεύτερη πόρτα», όπως έγινε το 2017. Αναφέρθηκε στο δρόμο της Κεφάλου αλλά και στο αποχετευτικό του χωριού.
Η Αντιδήμαρχος Ματίνα Βουκελάτου-Χριστοδουλίδη συνεχάρη τον περιφερειάρχη για την ανθρωπιά του η οποία φάνηκε στις περσινές φωτιές της Ρόδου. Τόνισε πως με την παρουσία του εδώ, δείχνει πως η Κως δεν είναι μία μικρή κουκίδα στο χάρτη.
Ακολούθησε ο Αντιδήμαρχος Σταμάτης Καμπουράκης, τόνισε πως οι Κώοι απόψε θα ήθελαν να δουν μία καλή συνεργασία. Τόνισε πως ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να μη ζητάμε τα πάντα από το δήμο. Αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία με την Πολιτική Προστασία ΝΑ και ευχαρίστησε τον κ.Χατζημάρκο για αυτό αλλά και τους συνεργάτες του, που παρευρέθηκαν.
Ο Περιφερειάρχης παίρνοντας και πάλι το λόγο, απάντησε στην κ. Μακρή, τονίζοντας πως καθημερινά καλούν την κοινωνία «στα 40 του νησιού.». Αναφέρθηκε στον κ. Αβρίθη πως ήταν από τους λίγους που υποστήριξαν το πέρασμα του αεροδρομίου στη Fraport.  Δήλωσε πως κιδυνεύουμε από την «τοπική Χαμάς», μιας κι έχουμε γεμίσει Μουτζαχεντίν. Τόνισε πως τα χρήματα του τέλους ανθεκτικότητας δεν τα έχει ο Χατζημάρκος και μακάρι να τα είχε, αλλά τα έχει ο Χατζηδάκης.  Συμπλήρωσε πως η ζωή η ίδια διαψεύδει το ότι όλα στο νησί είναι χάλια, μιας και το νησί είναι γεμάτο από κόσμο. Ανέφερε πως μετά την πανδημία, έπαψαν να πηγαίνουν στις εκθέσεις και γύρισαν στο ψηφιακό περιβάλλον, με το οποίο είδαν απίστευτη ανταπόκριση. Τόνισε πως αγαπάει τη διαδικασία των ΔΣ μιας και τη θεωρεί το θεμέλιο της πολιτικής, γιατί αγαπάει την πολιτική και για αυτό την υπηρετεί.
Ο Δήμρχος Κω δήλωσε πως αισθάνεται δικαίωση και πως ήταν ένας παραγωγικός διάλογος. Μπήκαν ζητήματα που αφορούν το προβληματισμό του «πού πάμε». Η Κως ανέβασε την αύξηση του πληθυσμού της και συνεπώς το μαθητικό της πληθυσμό.  Αγωνιούμε για το τί κάνουμε, πού πάμε, τί θα κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές. Ανέφερε πως μπήκαν πολλά θέματα για συζήτηση στο τραπέζι.

Πηγή: https://www.kostv.gr

13 ΣΧΟΛΙΑ

 1. 2017…1)Απορρίφθηκε απο το υπουργείο η πρόταση της δημοτικής αρχής για τον σχεδιασμό νέων λιμενικών εγκαταστάσεων λόγω έλλειψης αναπτυξιακού προγράμματος(MASTER PLAN). Η δημοτική αρχή ανέφερε ότι ειναι στην διαδικασία ανάθεσης του αναπτυξιακού προγράμματος.Εφημερίδα Βήμα της Κω 17-10-2017.Από πότε είναι στην διαδικασία ανάθεσης ? Από το 2013? Το αναπτυξιακό πρόγραμμα (MASTER PLAN) με απόφαση του δημοτικού συμβουλείου έπρεπε να υποβληθεί απο το 2014 στο υπουργείο βάσει του νόμου Ν. 4150/2013, (ΦΕΚ Α’ 102/2013) άρθρο 44 απο το ΔΛΤ ΚΩ .
  2)Κύριοι της δημοτικής αρχής υπάρχει το αναπτυξιακό πρόγραμμα (MASTER PLAN) με απόφαση του δημοτικού συμβουλείου που έπρεπε να υποβληθεί απο το 2014 στο υπουργείο ? Η προηγούμενη δημοτική αρχή τι έκανε? Η τωρινή δημοτική αρχή τι έκανε για αυτό ? Διαπιστώνεται η απραξία και η αδιαφορεία των δημοτικών αρχών προηγούμενης και τωρινής.

 2. Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κω το 2020 με πρόεδρο τον Χόνδρο Κω/νο και Αν/πρόεδρο τον Ναβροζίδη Χαράλαμπο εξασφάλισε επιχορήγηση 907.000 ευρώ, για μελέτες που αφορούν στα λιμάνια ευθύνης του ΔΛΤ ΚΩ μέσω χρηματοδότησης από το που αφορούν:
  α. Master Plan λιμένα Κω.,…….
  .Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει η διαδικασία διαγωνισμού ανάθεσης των μελετών.H κατασκευή προβλήτας για τα κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι είναι ζωτικής σημασίας για το νησι μας γιατί θα εξασφαλίσει δεκάδες νέες θέσεις εργασίας για τους ντόπιους δημότες και έσοδα για τις επιχειρήσεις του νησιού μας με την αύξηση των προσεγγίσεων κρουαζιερόπλοιων -επιμήκυνση τουριστικής περιόδου όλο τον χρόνο.

 3. Ευχαριστούμε τους δημαρχους ΚΑΙΣΕΡΛΗ-ΚΥΡΙΤΣΗ-ΝΙΚΗΤΑΡΑ για τα εργα στο νησί.Οπως συγκοινωνίες ,αξιοποίηση οινοποιειου ,αβικω ,ναυτικου ομιλου ,αλεξαντερ φασιον, για την επιλυση του κυκλοφοριακου, για το χωροταξικο-πολεοδομικο σχεδιο ,για το κολυμβητηριο , τον μολο για τα κρουαζιεροπλοια ,νέο κτήριο αφιξεων-αναχωρήσεων στο λιμάνι,επέκταση μαρίνας,για τα καινουργια σχολεια ,για τους δρομους,για την καθαριοτητα.για την απομάκρυνση του ΚΤΕΛ για την υγεια,για τις λακούβες κλπ.

 4. το γλυψιμο πηγε συννεφο. κανενας δεν ειπε για το επαρχιακο δικτυο που χρειαζεται καθαρισμα των χορτων και των πλαστικων με ενα μονιμο συνεργειο. επισης χρειαζεται η διανοιξη του παραλιακου δρομου κω τιγκακι με ποδηλατοδρομο. λακκος σκλαβενιτη. μολος κρουαζιεροπλοιων, φυκια μαστιχαριου. τοσα χρονιζοντα θεματα. να μην πουμε για την καταντια του νοσοκομειου. τι να πρωτοπουμε…

  • ότι η καθαριότητα και η αποψίλωση του επαρχιακού οδικού δικτύου είναι έργο
   του δήμου. ψηφίστηκε από τη Βουλή.

 5. Με μεγάλη θλίψη θα αναφωνήσουν: Ave Caesar, morituri te salutant. Θα χαιρετήσουν τον Καίσαρα με τη φράση: Χαίρε Καίσαρ, οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν

 6. Ρε παιδιά τι ντροπή είναι αυτή, τι πολιτικός κατήφορος. Κάλεσαν τον κ. Περιφερειάρχη για να τον γλύψουν και να ξεκινήσουν έργα μέσα από τα οποία μπορούν να «φάνε». Ξεκίνησαν το γλυψιμο, μα πολύ γλυψιμο μιλάμε. Για τη σχολική στέγη αυτό που ενδιέφερε τον Θεοδόση ήταν το νηπιαγωγείο στην οδό Κλεοπάτρας;;; χαχαχα. Για το Δημοτικό σχολείο στο Ζηπάρι;; για το 3ο Δημοτικό Κω;; για το 3ο γυμνάσιο Κω;; για καινούργιο κτίριο λυκείου στην Αντιμάχεια;; για τα νηπιαγωγεία που έχουν καλύψει τις αυλές τους με προκάτ;; Τελικά έτσι κάλεσαν και τον κ. πρωθυπουργό και ζήτησαν ηλ@θ@α πράγματα και τελικά δεν πήραν τίποτα. Το ίδιο και τώρα. Ξεφτυλισμενοι νομίζατε ότι ο κ. Περιφερειάρχης τρώει κουτοχορτο. Γλυψτε κι άλλο!!!

 7. Μπραβο κ.Πη.Αν αποσυνθέσεις την Κω,ουτε ελιά ούτε αμπέλι ούτε καράβι θα σου μείνει.
  Κέντρο υγειας στην Αντιμάχεια πολύ στα ψιλά κ.Σηφακη.
  Κ.Αβριθη αν δεν είχατε μεγαλα σχέδια για το λιμάνι στο Μαστιχαρι ούτε καν θα ειχε ακουστεί το χωριουδάκι μας.
  Πόσα εκατομμύρια επισκέπτες θέλει η fraport?
  Με τις υγείες μας!Μόνο κτισμένο το νησί απ’ άκρη σ’ άκρη μπορεί να πετύχει αυτά τα νούμερα.Εκτος κι αν οι 6 μήνες τουρισμού το χρονο γίνουν …18.
  Κ.Επαρχε δεν ήρθατε στα 40…Χρόνισε ο μακαρίτης!

 8. ΠΑΝΤΩΣ ΜΗ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΑΠΩ ΜΟΝΤΕΛΑ ΣΚΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ Η ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΜΑΡΟΣΤΕΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΟ ΝΗΣΑΚΙ ΜΟΥ ΝΑ ΒΡΩΜΑΕΙ

 9. Κάποτε ο μακαριτης είχε τάξει μια γέφυρα που θα ενωνε τη Κω με την Καλυμνο.Μια πολιτική υπόσχεση που εχει μείνει ως ανεκδοτο μεχρι και σημερα.Ο Χατζημαρκος οπως φαίνεται μαλλον ζηλεψε τον αρχηγο και ως νεος αρχηγος μας παρουσίασε σχεδιο οδικου δικτυου που θα ενωνει τον Αγ.Φωκα με την Καρδαμαινα!!!Απο σημερα λοιπον θα εχουμε αλλο ενα ωραιο παραμύθι να εξιστορούμε στα παιδια και στα εγγονια μας και αυτα με την σειρα στα δικα τους!Παντως οφείλω να παραδεχτω οτι στην τεχνη της υποκριτικής εκει στην ΝΔ έχετε μεγάλα ταλέντα μπράβο σας!

  • ευελπιστώ ν α μην γινει ποτε αυτο .θα τα καταστραφουν ολα. κ νεα ξενοδοχεια ιδιωτ παραλίες κτλ. πολύ ζεστη ,…,βαριέμ ν γράφω.

 10. Καλώς τους ανύπαρκτους χατζηκοκοβιούς. Τα κολαούζα του έχουν παρατήσει το νησί στο έλεος του Μωάμεθ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ