Δήμος Κω: 174.373€ για δίκτυο ηλεκτροφωτισμού στο Ψαλίδι, από ίδιους πόρους | Υπογράφηκε σήμερα η σύμβαση

18
5731

Ο Δήμος Κω συνεχίζει με έργα σε όλο το νησί

       174.373€ για δίκτυο ηλεκτροφωτισμού στο Ψαλίδι, από ίδιους πόρους

υπογράφηκε σήμερα η σύμβαση

 

Νέο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού, στον παραλιακό δρόμο που οδηγεί στον υδροβιότοπο Ψαλιδίου,

θα κατασκευαστεί μέσα στους επόμενους μήνες, σε αντικατάσταση γερασμένης και ελλιπούς  υφιστάμενης εγκατάστασης.

Την σχετική σύμβαση υπέγραψε σήμερα ο δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς, σύμφωνα με την υπ΄αριθμό 12/2022 μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου Κω, με εργολήπτρια επιχείρηση την «ΡΑΜΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ & ΣΙΑ Ε.Ε.».

Το έργο, συνολικής δαπάνης 174.373,45€, χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του Δήμου Κω.

Πρόκειται για σύγχρονο δίκτυο, με νέα φωτιστικά τεχνολογίας LED, στην παραλιακή οδό Οδυσσέα Ελύτη, συνολικού μήκους 1,4 χλμ., συμπεριλαμβανόμενου του περιβάλλοντα χώρου στο τέρμα του δρόμου και το δρόμο που οδηγεί στο κέντρο επισκεπτών του υδροβιότοπου.

Το έργο αποσκοπεί στην αύξηση της οδικής ασφάλειας, για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και την ασφαλή συνύπαρξη αυτοκινήτων, δικύκλων, ποδηλατών και πεζών, σε μια περιοχή αυξημένης επισκεψιμότητας, ειδικά στους καλοκαιρινούς μήνες, παράλληλα με το ανάλογο αισθητικό αποτέλεσμα, για την ολοκληρωμένη ανάδειξη της περιοχής.

Όλες οι εγκαταστάσεις μελετήθηκαν και θα κατασκευασθούν με γνώμονα την ασφάλεια και την μεγάλη διάρκεια ζωής, σε συνδυασμό με το χαμηλό αρχικό κόστος, μικρή δαπάνη συντήρησης και την επίτευξη ενεργειακής οικονομίας.

 

Γραφείο Τύπου

18 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Με βαριά καρδιά το παραδέχομαι, αλλά μπράβο σας.Κριμα που χάσατε την εμπιστοσύνη του Κώου. «Πολιτευτικά» πιθανότατα δεν σας ενδιαφέρει.Ανθρώπινα?

  2. Γιατί τέτοια ευαισθησία με τον φωτισμό? Φτιάξτε τους δρόμους, που έχουν φτάσει σε σημείο να θυμίζουν περισσότερο εμπόλεμη ζώνη και μετά ασχολούμαστε και με τον φωτισμό!

  3. Πραγματικά είστε επικίνδυνα όντα … ή ζείτε στον κόσμο σας. Καμία επαφή με την πραγματικότητα… και το ποιο θλιβερό Θεοδόση είναι πως δε σας νοιάζει και καθόλου η κατάντια του νησιού. Ντρέπομαι τόσο πολύ γιατί και εγώ πίστεψα σε εσάς. Μόνο έπαρση δίνετε απλόχερα … ίδιος με τον προηγούμενο έγινες

  4. Το ψαλίδι φωτιστηκε με χρήματα του ΕΣΠΑ από την περιφέρεια. Οι άχρηστοι γιατί ξοδεύουν σε κάτι που δεν χρειάζεται….????

  5. Αντιφάσεις.
    Σε Ζηπαρι,Κεφαλο,Τιγκακι,Ζια,Λάμπη,Καρδαμαινα, το εργοτάξιο εβαλε περισσότερα φωτιστικά. Τώρα γιατί τα δίνετε σε εργολαβο; Το εργο είναι μικρό.

  6. Ελπιζω να μην καταστρεψουν και τον υδροβιοτοπο.
    Μιλαμε για ενα οικοσυστημα το οποιο επηρεαζεται αμεσα απο το φως και την φωτορυπανση.
    Υπαρχει σωστη μελετη?

  7. Ο ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΦΩΚΑ ΤΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΣΤΟΝ ΑΜΠΑΒΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΑΡΑ ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΚΟΛΠΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ