Τιμήθηκε στην Κω, η ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

3
8035


105 χρόνια από τη ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ των Ελλήνων του Πόντου

Σε κλίμα συγκίνησης τιμήθηκε και φέτος στην Κω, η 19η Μαΐου Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, με εκδηλώσεις από το σύλλογο Ποντίων Κω «ο Ξενιτέας» και τις αρχές του τόπου.
Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Κω, τελέστηκε Δοξολογία στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας, παρουσία του Ιερου κλήρου του νησιού μας με τον πανηγυρικό της ημέρας να εκφωνεί ο πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Κω «ο Ξενιτέας» Χαράλαμπος Ναβροζίδης.
Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν, οι Πολιτικές Αρχές , εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, απόστρατοι, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης Α και Β Βαθμού και αρκετοί πολίτες.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επιμνμόσυνη δέηση στο Μνημείο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, στο πάρκο Ποντιακού Ελληνισμού, παρουσία των αρχών και πολιτών.
Τηρήθηκε σιγή ενός λεπτού για όλους αυτούς που σφάχθηκαν και ξεριζώθηκαν απ’ τον Πόντο, ενώ η λιτή εκδήλωση έκλεισε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.ην τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη φιλαρμονική της 80 ΑΔΤΕ

Πηγή: https://www.kostv.gr

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πηγαίνετε απέναντι.
    Σας φτιάξανε και καινούργιο τζαμί σε πρώην χριστιανικο ναό.
    Εναλλακτικά σας έχουν και την Αγιά Σοφιά σε τζαμί και αυτήν.
    Τρέξτε, τρέξτε. Εάν σας αρέσει το… οθωμανικό (κράτος) τρέξετε…

    • Σκοτώσανε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ποντίους.
      Ε, και τι έγινε?
      Ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι καλά με τους φωστήρες που τον περιβαλουν και ο Ερντογάν για να κάνει παρελάσεις την ημέρα που όλη η υφήλιος έχει αναγνωρίσει την ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ