Ο Ahmet Aras εξελέγη Δήμαρχος του Μητροπολιτικού Δήμου στα Muğla με 55% | Η Αλικαρνασσός εξέλεξε τον Tamer Mandalinci Δήμαρχο με 58% (ο νεότερος στην Τουρκία)

5
9900


Η Τουρκία έκανε την επιλογή της στις αυτοδιοικητικές εκλογές και έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Αλλαγή κέρδισε!

Ένα πολύ αξιοσημείωτο αποτέλεσμα σημειώθηκε στις δημοτικές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024 στην γείτονα χώρα.

Το κυβερνών κόμμα AKP, έχασε σε πολλούς μητροπολιτικούς δήμους, επαρχίες και περιφέρειες, ενώ αντιθέτως το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα κέρδισε 20 μητροπολιτικούς δήμους. Έτσι το CHP έφτασε το 37,74 τοις εκατό των ψήφων, το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ έλαβε το 35,49 τοις εκατό των ψήφων.

Ο Ahmet Aras εξελέγη Δήμαρχος του Μητροπολιτικού Δήμου Muğla με το 55% των ψήφων… Στα Μούγλα, το CHP κέρδισε τις εκλογές με συντριπτική διαφορά ψήφων και ο Αχμέτ Αράς εξελέγη Δήμαρχος Μητροπολιτικού Δήμου Μούγλων. Ενώ ο υποψήφιος του CHP Αχμέτ Αράς έλαβε το 54,90 τοις εκατό των ψήφων, ο υποψήφιος της Λαϊκής Συμμαχίας και του ΑΚP Aydın Ayaydın έλαβε το 32,73 τοις εκατό των ψήφων.

Tο CHP κέρδισε τις τοπικές εκλογές με συντριπτικό ποσοστό ψήφων σε 11 περιφέρειες στα Μούγλα, η Λαϊκή Συμμαχία και το ΑΚP κέρδισαν μόνο τις περιφέρειες Seydikemer και Kavaklıdere. Οι εκλογές ολοκληρώθηκαν ειρηνικά και χωρίς επεισόδια σε όλη την επικράτεια στα Μούγλα.

Η Αλικαρνασσός εξέλεξε τον Tamer Mandalinci Δήμαρχο με ποσοστό ρεκόρ… Ο υποψήφιος του CHP Tamer Mandalinci, ο οποίος κέρδισε τις εκλογές στο Bodrum με πολύ υψηλό ποσοστό ψήφων 58%, έγινε επίσης ο νεότερος Δήμαρχος της Τουρκίας μόλις 30 ετών.

Ο υποψήφιος της Λαϊκής Συμμαχίας και του Κόμματος AKP Μεχμέτ Τοσούν, ο οποίος διεξήγαγε μια πολύ δυναμική προεκλογική εκστρατεία, έλαβε το 31,94% των ψήφων. Το κεμαλικό κόμμα κέρδισε την συντριπτική πλειοψηφία στα μέλη του δημοτικού συμβουλίου καθώς και στις προεδρικές εκλογές σε 11 περιφέρειες της Muğla.

Στις εκλογές για το Δημοτικό Συμβούλιο της Αλικαρνασσού, το CHP έφτασε το 57,47% των ψήφων, ενώ η Λαϊκή Συμμαχία και το Κόμμα AKP έλαβαν το 27,08 % των ψήφων. Αξίζει τέλος να αναφέρουμε ότι το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο αναμένεται να αξιολογήσει τις οποιεσδήποτε ενστάσεις προκύψουν και θα ανακοινώσει το τελικό αποτέλεσμα την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου.

Μαζί με τον Δήμαρχο του Μητροπολιτικού Δήμου Muğla, Ahmet Aras, όπου δεν υπάρχει αμφισβήτηση, οι δήμαρχοι των περιφερειών θα λάβουν τα πιστοποιητικά εκλογής τους και θα αναλάβουν τα νέα τους καθήκοντα έως και την Παρασκευή 5 Απριλίου το αργότερο.

Επιμέλεια Ρεπορτάζ Μ.Π

 

*Ευχαριστούμε για την παραχώρηση του οπτικοακουστικού υλικού τον συνάδελφο δημοσιογράφο του «Sokak-Haber» Fatih Bozoglu.

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ο Αρας είναι ένας άνθρωπος φίλα προσκείμενος με το νησί μας. Φυσικά και μας ενδιαφέρει. Μην ξεχνάτε το καλοκαίρι και την τεραστια συναυλία αδελφικής Αλληλεγγυης αν το λεω σωστα ανάμεσα σε Κω και Μποντρουμ. διαβάστε και λίγο έξω απο τα συνορα. να μου πεις δεν διαβάζετε τα εντος συνόρων, έξω θα διαβάσετε;

    • Φιλαρακο οταν συνειδητοποιησεις οτι ο τουρκος φιλος δεν πιανεται, τοτε και μονο τοτε θα το ξανα συζητησουμε.
      ΜΠΑΜΠΕΣΗΣ και φιδι στον κορφο μας.
      Δες πρωτα απο ολα την ‘DHMOKRATIA tis TOYRKIAS’ και ξανασκεψου το. Οι φυλακες ΓΕΜΑΤΕΣ απο πολιτικους αντιπαλους. Εσενα πως θα σε βλεπει αραγε?
      Ποια αλλη χωρα ειναι εμπλεκομενη σε πολεμικες καταστασεις?
      Ποια αλλη χωρα δεν σεβεται τον πεινασμενο, σε συνολο, λαο του και ζει σε παλατια και στην χλιδη?
      Ποια αλλη χωρα αναφερεται σε ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ και εξοπολιζεται για την ωρα της γαλαζοποιησης?
      ΚΑΜΠΑΝΕΣ βαρανε ολουθε και εσυ κωφευεις σκανδαλωδως.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ