Ο Νίκος Σοφός αναλαμβάνει Ειδικός Σύμβουλος του Δημάρχου Κω σε θέματα Τουρισμού!

42
19956

Τα τελευταία 10 χρόνια παρακολουθώ ως πολίτης την τουριστική προβολή που γίνεται για τον τόπο μας, καθώς και την τουριστική διαχείριση σε θέματα ανάπτυξης αλλά και σε περιόδους κρίσεων.

Καλές προθέσεις και φιλότιμες προσπάθειες από τις εκάστοτε δημοτικές αρχές, με χαμηλή όμως παραγωγικότητα, σε σχέση πάντα με την αποτελεσματικότητα και την οικονομικότητα τους.

Έτσι, η προκήρυξη της θέσης ειδικού συνεργάτη που δημοσιεύτηκε από τον Δήμο Κω, δεν θα μπορούσε να με αφήσει αδιάφορο, καθώς αισθάνομαι ότι υπάρχουν πολλά που δεν προλάβαμε να υλοποιήσουμε μέσω του Ενιαίου Φορέα Τουρισμού την περίοδο 2001-2015 και τα οφείλουμε στον τόπο. Αναλαμβάνω τη θέση του Ειδικού Συμβούλου σε θέματα Τουρισμού, με τη σεζόν να έχει ήδη ξεκινήσει και να προμηνύεται ιδιαίτερα απαιτητική.

Δεν είναι μόνο προσωπική πρόκληση να μπορέσω να καλύψω το χαμένο έδαφος δέκα ετών, αλλά αποτελεί και πρώτης τάξεως ευκαιρία για την οικοδόμηση μιας νέας τουριστικής πολιτικής, εναρμονισμένη με τις επιταγές της εποχής. Μια τουριστική πολιτική αειφόρο, εναλλακτική και διαλλακτική, όπου δεν θα περισσεύει κανείς. Ελπίζω να ανταποκριθώ στις προσδοκίες των συμπατριωτών μου, από τη νέα θέση που καλούμαι να υπηρετήσω την τουριστική Κω, απλώνοντας χέρι συνεργασίας προς κάθε κατεύθυνση.

Με συμμάχους τους τουριστικούς φορείς της Κω, τους επαγγελματίες και όσους διαθέτουν εμπειρία, γνώσεις και επαφές, μπορούμε να ανεβάσουμε τουριστικά ακόμα πιο ψηλά το νησί μας.

Νίκος Σοφός

Ειδικός Διαχειριστής Τουρισμού MSc (UK)

01/04/2024

42 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αναγκαίο είναι να προσλάβετε έναν ειδικό σύμβολο για να σας συμβουλεύει πως διοικείται ένας τόπος

  2. Έτσι.Αλλος ένας σύμβουλος.Αυτο μας έλειπε.Σε ένα νησί που γεμίζει από τουρίστες,μας έλειπε άλλος ένας σύμβουλος,απλά να ξεπληρώσει γραμμάτια ο δήμαρχος.Τι ζούμε Θεέ μου.Το νησί μας λάμπει,όλα λειτουργούν τέλεια και μας έλειπε ένας σύμβουλος να το προβάλει.Τι ακριβώς θα κάνει και θα τον πληρώνουμε πάλι τον κύριο;Μην ξεχνάμε ,παιδί του συστήματος ,μια ζωή από τους δημότες ζει.Το να πάρει κανέναν υπαλληλο που ο Δήμος το νησί μας χρειάζεται, ο δήμαρχος λέει δεν μπορεί,θέλει ΑΣΕΠ ιστορίες και παραμύθια.Να πάρει συμβούλους ,πανεύκολο.Ποσο δικαιωμένη αισθάνομαι.Απο τον άλλη θα ήθελα να είχα άδικο και να πήγαινε καλά το νησί μου με αυτούς που ήρθαν απλά να φάνε.

  3. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΠΑΛΙ ΣΟΦΟΣ?
    ΥΠΗΡΧΕ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΟΤΕ? ΟΧΙ ΜΕ ΜΙΑ ΚΑΜΕΡΑ ΠΕΡΠΑΤΟΥΣΕ , ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΤΙ ΕΚΘΕΣΕΙΣ Ο ΣΟΦΟΣ ΧΑΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ. ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ….ΑΣΕ.
    ΜΕ ΕΚΕΙΝΑ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ? ΤΑ ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ , ΜΑΖΙ ΜΕ ΒΙΜΕΛ , ΚΛΠ.
    ΤΗΝ ΕΛΙΤ ΠΑΛΙ.
    ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ

  4. Θεωρώ ότι ο δήμαρχος έπραξε σωστά.

    Και ίσως εκεί να βρίσκεται η λύση για να μπορέσει να ανταποκριθεί στην πολυπλοκότητα και στο μεγάλο φόρτο εργασιών που απαιτεί ένα πολυσύνθετο περιβάλλον.

    Πρόσωπα με ειδικές γνώσεις αφοσιωμένοι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο έργο που αναλαμβάνουν.

    Η εκτίμηση μου είναι ότι η συγκεκριμένη ανάθεση πρέπει να αποτελέσει ΟΔΗΓΟΣ.

  5. Έχετε το Ματινάκι, τί θέλετε και ειδικό σύμβουλο…
    Νικηταρά έναν καραβανά θέλεις μπας και πάρει μπρος το κοιμισμένο σου κεφάλι….

  6. Καλά κρασά! Από σώστες και μεσσίες του τουρισμού άλλο τίποτε! Το msc δεν φτουρά και τόσο πολύ, το πήρε την δεκαετία του 90 και τώρα κοντεύουμε 2030

  7. 2010-2024 ΤΟ ΝΗΣΙ σε εγκαταλειψη ,ρημαδιό.Ευχαριστούμε τους δημαρχους ΚΑΙΣΕΡΛΗ-ΚΥΡΙΤΣΗ-ΝΙΚΗΤΑΡΑ για τα εργα στο νησί.
    Οπως αξιοποιηση οινοποιειου ,αβικω ,ναυτικου ομιλου ,αλεξαντερ φασιον, για την επιλυση του κυκλοφοριακου, για το χωροταξικο-πολεοδομικο σχεδιο ,για το κολυμβητηριο , τον μολο για τα κρουαζιεροπλοια ,νέο κτήριο αφιξεων-αναχωρήσεων στο λιμάνι,επέκταση μαρίνας,για τα καινουργια σχολεια ,για τους δρομους,για την καθαριοτητα.για την απομάκρυνση του ΚΤΕΛ για την υγεια,για τις λακούβες κλπ. 1978-2005.ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙΣΑΡΛΗ ΚΑΙ ΦΑΚΚΟ
    Για τα έργα τους το Λατομείο Τα ΚΑΥΣΙΜΑ, την ΜΑΡΙΝΑ. τα ΣΤΑΔΙΑ. το παλιό ΝΟ-ΣΟΚΟΜΕΙΟ, το ΙΚΑ. το κλειστό ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ. το ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ, τους ΒΡΕΦΟΝΗ-ΠΙΑΚΟΥΣ, τα ΣΧΟΛΕΙΑ. το ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ και την ΕΚΚΛΗΣΙΑ. την ΚΑΖΕΡΜΑ, τα ΚΡΗΤΙΚΑ, τα ΛΑΪΚΑ, τον ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ. την ΕΦΟΡΙΑ, την ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ, τους ΟΙΚΙ-ΣΜΟΥΣ, τις ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ ΠΟΛΗΣ τον ΒΙΟΤΟΠΟ, τους ΔΡΟΜΟΥΣ μέχρι τον Δίκαιο, τους ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΥΣ, το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΝ χαβρα και καμιά εκατοστή ακόμα που γράφει στο βιβλίο του ο Καίσαρλης

  8. ο κυριος δεν ειναι που τυπωσε μπλουζακια με το προσωπο του και τα εδινε στον κοσμο?

    3flore ….μενει ακομη να σε δουμε σε μπλουζα….μπρρρρρρρ

    Ειπαμε …ολοι…οι…………συνασπιζονται!ΝΟΜΟΣ
    Μας κοροιδευει ο Θεος δεν εξηγειται αλλιως!!
    ΥΓ …Αντιδημαρχε τουρισμου…ολα καλα?

  9. Δεν εχεις βαρεθει να γεμιζεις καθε μερα σχολια ηλιθιοτητας… Το aegeanews

  10. ειδικός…που παίρνει θεσούλα για να διεκπεραιώνει τις δικές του δουλειές όντας ειδικός
    Και εις κατώτερα Δήμαρχε…λυπαμαι γιατί σε ψήφισα αλλά πάνω απο όλα λυπάμαι γιατί σε πίστεψα
    Ένα τίποτα είσαι που το κάναμε αδίκως κάτι….

  11. υποθετω οτι απο τα 37 σχολια μεχρι τωρα τα 29 τακανε το ιδιο προσωπο. φανταστειτε τι κομπλεξ κουβαλα το ατομο!!

  12. Γιατί όχι τον Κυριακου? Έχει όλες τις γνώσεις και όχι μόνον στον τουριστικό τομέα! Αλλά τα συμφέροντα!(Το είδαμε και στις εκλογές που δεν τον στηρίξατε καθόλου, ίσα ίσα όταν σας ρωτούσαν – όχι όχι τον Κυριακου αλλά τον / την ?!?!)Τον Σοφό τον είδαμε στο παρελθόν, μεγάλη αποτυχία και τον πήρες για σύμβουλο σου? Δηλαδή επικυρώνεις στην αποτυχία σου για άλλη μια φορά?!? Και σας πληρώνουμε εμείς! Εσάς! Πληρώνουμε την αποτυχία μας, και αντί να διορθωθείτε τα κάνετε χειρότερα!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ