«Την Τρίτη θα πάμε στην ΑΝΕΜ και θα ζητήσουμε τα έγγραφα που αφορούν την αγορά του πλοίου ‘’Ολύμπιος Ερμής’’

12
7201

ΗΛΙΑΣ ΣΙΦΑΚΗΣ:   ‘’ Την Τρίτη 27.2.24 θα πάμε στην ΑΝΕΜ και θα ζητήσουμε τα έγγραφα που αφορούν την αγορά του πλοίου ‘’Ολύμπιος Ερμής’’

Ο επικεφαλής της παράταξης ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ κ. Ηλίας Σιφάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

‘’ Όλα όσα αφορούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η αγορά του πλοίου ‘’ Ολύμπιος Ερμής’’ της ΑΝΕΜ αλλά και για το πρόβλημα που οδήγησε στην ακινητοποίηση του, έχουν αποτελέσει αντικείμενο συζητήσεων και μεγάλων ερωτηματικών.

Εμείς μέχρι να λάβουμε γνώση όλων των στοιχείων που ζητήσαμε, δεν θα τοποθετηθούμε.

Για αυτό άλλωστε ζητήσαμε την κατάθεση συγκεκριμένων εγγράφων. Η δημοτική αρχή και η διοίκηση της εταιρείας, αν δεν έχουν να κρύψουν ή να φοβούνται για κάτι, θα έπρεπε να τα δημοσιοποιούσαν.

Αν δεν το έχουν καταλάβει, στην ΑΝΕΜ διαχειρίζονται χρήματα των πολιτών της Κω.

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο με δικαιολογίες που δεν στέκουν, επιχείρησαν να δικαιολογηθούν για την μη αποστολή των στοιχείων και των εγγράφων που ζητήσαμε. Μέχρι και το απόρρητο επικαλέστηκαν…

Η σύμβαση για την παραχώρηση των αεροδρομίων αλλά και οι δανειακές συμβάσεις της χώρας είναι προσβάσιμες σε όλους και έχουν δημοσιοποιηθεί, μόνο το τι έγινε με την αγορά του πλοίου’’ Ολύμπιος Ερμής’’ πρέπει να είναι απόρρητο.

Υπενθυμίζουμε ότι ζητήσαμε να κατατεθούν τα κάτωθι έγγραφα:

1ον) Απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΑΝΕΜ για την Προκήρυξη και τους όρους διακήρυξης της ναυπήγησης του πλοίου.

2ον) Την προκήρυξη και τους όρους.

3ον) Τις προσφορές που κατέθεσαν οι ενδιαφερόμενες εταιρείες και την απόφαση του ΔΣ της ΑΝΕΜ με την οποία ανατέθηκε η εργασία, καθώς και την αιτιολόγηση από τους τεχνικούς για την ανάθεση του έργου.

4ον) ο σύνολο του τεχνικού φακέλου της κατασκευής του πλοίου ο οποίος θα πρέπει να περιλαμβάνει:

– τις ακριβείς τεχνικές προδιαγραφές του πλοίου,

-τα νούμερα από τους κύριους κινητήρες,

-την ανάλυση και ταυτοποίηση των βοηθητικών μηχανημάτων,

-τις καλύψεις της ασφάλειας.

5ον) Την οικονομοτεχνική έκθεση ανάλυσης της αναγκαιότητας  της κατασκευής του πλοίου.

6ον) Τα πλήρη στοιχεία του δανεισμού της ΑΝΕΜ για την ναυπήγηση του πλοίου, το ύψος του, τις εγγυήσεις, τις οικονομικές λεπτομέρειες του δανείου αλλά και τις πληρωμές που έχουν γίνει έως σήμερα όπως και το αντίγραφο της δανειακής σύμβασης .

7ον) Τον πλήρη φάκελο που περιέχει τον έλεγχο και την αξιολόγηση του Νηογνώμονα.

8ον) Τα στοιχεία  της εταιρείας ή του Μηχανικού που ενέκρινε τον αρχικό απόπλου του πλοίου το οποίο έφτασε στην Κω στις 7 Οκτωβρίου 2023 ρυμουλκούμενο,  για να φύγει την επομένη, ξανά ρυμουλκούμενο, για τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη.

Τι από όλα αυτά είναι απόρρητα και δεν πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες της Κω;

Εμείς θα επιμείνουμε να τα ζητάμε  και να κατατεθούν. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο.

Την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου το μεσημέρι στις 12:00  θα πάμε μαζί με στελέχη της Δύναμης Αλλαγής στην ΑΝΕΜ προκειμένου να λάβουμε γνώση όλων αυτών.

Ήδη η Δημοτική Αρχή με επιστολή μας έχει ενημερωθεί σχετικά.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

12 ΣΧΟΛΙΑ

 1. ώχ ,τί έχει νά γίνει μέ τά σχόλια…. τες πα… τα εγγραφα σημερα θα τ εβλεπα … οχι την τριτη.

  • ΣΙΦΑΚΗ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΘΑΡΟΣ,ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ,ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΣΕΙΣ.ΓΙΑΥΤΟ ΠΑΡΑΤΑ ΤΑ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙΣ ΤΑ ΡΕΖΙΛΙΚΙΑ.ΜΕ ΜΙΡΑΝΤΕΣ, ΜΠΑΡΜΠΑΣΟΥΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΜΠΑΚΛΑΒΑΔΕΣ,ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΥΠΕΡ ΣΟΥ ΔΕΝ ΣΩΝΕΤΕ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.ΞΕΡΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΛΙΟΣ???

   • Δηλαδή εσυ σαν παλιός δεν ενδιαφέρεσαι αν σε κλέβουν έτσι;Μήπως έχεις φάει η τρως ακόμα;Με όλο το θάρρος.Η miranta που λες δεν τρώει όποτε μπορεί να μιλά ελεύθερα.Σε χαλάει;Τον Σηφάκη δεν τον ξέρω ούτε τον ψήφισα.Ποτέ δεν θα καταλάβουν κάτι ότι είναι μεγάλη δουλειά και ικανοποίηση να είσαι ελεύθερη.Δεν έχουν καμία αξία μπροστά σε αυτό μερικά ευρώ.

 2. ΦΙΛΕ ΗΛΙΑ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΤΗΚΕ. ΤΟ ΕΧΤΙΣΑΝ ,ΝΕΟ ΠΛΟΙΟ ΕΙΝΑΙ. ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΑΡΧΗΓΟς

  • ρε φίλε, τι π@π@ριες λέτε?!!! Το ότι το πλοίο «χτίστηκε» όπως λες, δεν αναιρεί το γεγονός ότι αγοράστηκε!!! Και το σπίτι μου χτίστηκε κατά εντολή μου και δόθηκαν χρήματα για αυτό! Οι κακοτεχνίες που όμως έγιναν αφορούν ελλείψεις που δεν προέβλεψα εγω…Εγώ που δεν είχα επιτελείο ολόκληρο να το πληρώνω αδρά για να γίνει η δουλειά σωστά!!! Εγώ , που δεν είχα χρήματα δημοτών για φάγωμα ώστε να πηγαινοερχομαι από την Αθήνα για βόλτα 2 φορές το μήνα οικογενειακών με φίλους για ψώνια με εισιτήρια και διαμονή πληρωμένα από το δημοτικό ταμείο! Γι’αυτό έγινα κακοτεχνίες στο δικό μου χτησιμο!!! Στο πλοίο που υποτίθεται ότι υπάρχουν συμβάσεις που αναφέρονται ρητά οι τεχνικές προδιαγραφές κάθε πτυχής του σκάφους, τα χρονοδιαγράμματα και ο μηχανισμός του Δήμου που τα επέβλεπε συνεχώς από κοντά ( είπαμε, κάθε μήνα δύο φορές στη Αθήνα οικογενειακώς για να δούμε τις εργασιακές στο σκάφος υποτίθεται…) γιατί να πάνε τόσα πράγματα στραβά και να χρειαστεί να ακινητοποιήσουν το σκάφος για επισκευές λίγες μέρες μετά την απόκτηση του????

 3. Εγώ έχω άλλη απορία.Ποιος σχεδίασε αυτό το έκτρωμα;Έχετε δει ξανά τέτοιο πλοίο;Σοβαρά τώρα πληρώθηκε κάποιος για να το σχεδιάσει;Να μας πουν το όνομα του να ονομάσουμε μια πλατεία με αυτό το όνομα.Τέτοιος καλιτέχνης να μείνει στην ιστορία.

 4. Όταν θέλει κάποιος να κάνει ένα έλεγχο για κάτι κάπου δεν ειδοποιεί εκ των προτέρων για ευνοεί τους λόγους . Εσει τι νομίζεις θα σου τα έχουν από Δευτέρας στρωμένα στο τραπέζι και θα σε περιμένουν

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ