Με δύο ξεχωριστές βραβεύσεις, πολύ κόσμο και κέφι η κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κω στο Όνειρο

11
16295

Την καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας πραγματοποίησε σήμερα, το μεσημέρι του Σαββάτου 18/2/2024 στο Όνειρο στο Τιγκάκι, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κω, με την ευλογία του πατέρα Αναστάσιου Τσουκνιά, που εκπροσώπησε τον Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου, παρουσία του Δημάρχου Κω κ. Θεοδόση Νικηταρά, της Επάρχου κ. Ντίνας Σβύνου, του διοικητή της 80 ΑΔΤΕ  κ. Αριστείδη Καβαρλίγκου, του διοικητή του ΝΑΣ Κω κ. Γεώργιου Σταματογιάννη, του νέου Αστυνομικού Διευθυντή Ταξιάρχου ΕΛΑΣ κ. Καζαμία, του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Σταμάτη Καμπουράκη, του ΓΓ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πυροσβεστών, της Αντιδημάρχου Σταματίας Κανταρζή, του εντεταλμένου συμβούλου και Προέδρου του ΔΗΡΑΣ Σταμάτη Πη, του πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας στα Δωδεκάνησα Αντώνη Γιαννικουρή, του Προέδρου της Κοινότητας Ασφενδιού Σ. Παρβέρη, πυροσβεστών, εθελοντών και στελεχών της Πολιτικής Προστασίας Δήμου Κω.
Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κω, Αντιπύραρχος Γρηγόρης Μαυρίδης, ευχήθηκε καλή χρονιά, χωρίς πυρκαγιές, ακραία καιρικά φαινόμενα και χωρίς κινδύνους για τους πυροσβέστες και τους πολίτες, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει ιδιαίτερα τους συναδέλφους του, τους εθελοντές, τον Δήμο της Κω και όλους όσους συνεργάζονται με την Πυροσβεστική Υπηρεσία κατά την αντιπυρική περίοδο και όχι μόνο. Ο Δήμαρχος Κω με τη σειρά του ευχαρίστησε και συνεχάρη τον διοικητή, τους αξιωματικούς, τους πυροσβέστες και όλους τους εργαζόμενους της Υπηρεσίας για την προσφορά, την αυτοθυσία και τον ζήλο, με τον οποίον ανταποκρίνονται σε οποιαδήποτε ανάγκη.
Στη συνέχεια ο πατέρας Αναστάσιος (ο οποίος υπήρξε και εθελοντής πυροσβέστης κατά το παρελθόν) ευλόγησε την Βασιλόπιτα προτού την «σταυρώσει» ο Δκτης Γρηγόρης Μαυρίδης, ενώ ακολούθως τον λόγο έλαβαν οι αιρετοί άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης. Σημαντική και ιδιαίτερη στιγμή όταν βραβεύτηκαν, από τον Διοικητή Γρηγόρη Μαυρίδη και τον Αστ. Διευθυντή κ. Καζαμία,  οι 2 εθελόντριες που επί 6 ημέρες αναζητούσαν τον περασμένο Μάη την άτυχη αγνοούμενη Αναστάζια και τελικά κατά την 6η ημέρα των ερευνών ήταν εκείνες που διαπίστωσαν πρώτες την ύπαρξη της σωρού, βάζοντας ένα δραματικό τέλος στην αγωνιώδη αναζήτηση της από όλες τις εθελοντικές ομάδες του νησιού. Μέσα από αυτή την ενέργεια του κ. Μαυρίδη τιμήθηκε για μία ακόμη φορά ο ανιδιοτελής και άοκνος εθελοντισμός στο πρόσωπο των δύο γυναικών που συνέδραμαν τα μέγιστα ώστε να λυθεί το  μυστήριο και να βρεθεί η άτυχη δολοφονηθείσα Πολωνή υπήκοος Αναστάζια.

Πηγή: https://www.kostv.gr

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μπράβο στον Διοικητή που δεν ξέχασε τον εθελοντισμό και έδωσε σε αυτές τις δύο κοπέλες να αναδείξουν την προσπάθεια του εθελοντισμού!!!

  2. Η προσπάθεια της ανάδειξης του εθελοντισμού για τους αιρετούς και πολιτικούς είναι μέχρι εκει που βλέπουν οι κάμερες αγαπητέ Γιώργο.

  3. Μπράβο στην Πυροσβεστική εξαιρετικές εθελόντριες χωρίς αυτές ίσως και να μην είχε βρεθεί η κοπέλα

  4. Δήμαρχε! Ακόμη δεν έπαθες αγκύλωση στα χέρια!Από το κόψιμο των πιτων!!!Αν κρατούσες μυστρί! Η Κως θα ήταν Ντουμπάι!!!

  5. Μα για αυτό έχει ρημάξει το νησί…Που να προλάβουν οι δημοτικοί ..Από πίτα σε πίτα…Για τα πανηγύρια είμαστε….

  6. ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΥΡΕΣΗ ΤΗΣ ΣΟΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΚΡΗΣ ΚΟΠΕΛΑΣ. ΑΠΟΦΥΓΑΜΕ ΤΟ ΔΙΑΘΝΕΣ ΡΕΖΙΛΕΜΑ ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΕΝ.

  7. Ονοματεπώνυμα δεν είχαν οι εθελοντριες; Έτσι για να γνωρίζουμε και εμείς και να τις ευχαριστήσουμε όταν τις συναντήσουμε; Πιστεύω ότι θα έπρεπε να γνωρίζει ο κόσμος της Κω…..

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ