Κυριάκος Μητσοτάκης: Τα μέτρα για τη Δημόσια Υγεία που ανακοίνωσε στη ΔΕΘ – 4 νέα Νοσοκομεία | Πόσο αυξάνονται οι μισθοί μετά το «ξεπάγωμα» των τριετιών

26
11988

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την αρχή της ομιλίας του στην 87η ΔΕΘ, στάθηκε στις μεγάλες καταστροφές του φετινού καλοκαιριού σε Έβρο και Θεσσαλία. «Ό,τι χάσαμε πολιτεία και πολίτες, θα το ξαναχτίσουμε μαζί. Χωρίς τα λάθη του παρελθόντος», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Ξεκαθάρισε, μάλιστα, πως αυτή η ομιλία στη ΔΕΘ θα είναι διαφορετική από τις συνηθισμένες. Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε με διάθεση σύγκρουσης με συντεχνίες και βαριές παθογένειες του κράτους, αφήνοντας κατά μέρος τη συνηθισμένη παροχολογία των πρωθυπουργών σε αυτές τις περιπτώσεις. Η ομιλία ξεκίνησε με την αναφορά στην ανάγκη αλλαγής της αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών, τόσο στον τομέα της πρόληψης όσο και της αποκατάστασης, αναφέροντας ότι είναι μονόδρομος η συνεργασία Ενόπλων Δυνάμεων και Πολιτικής Προστασίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στάθηκε κυρίως στην ανάγκη των μεγάλων αλλαγών για τη χώρα, τονίζοντας πως η κυβέρνηση και ο ίδιος ούτε κρύβονται, ούτε διεκδικούν το αλάθητο. Στη συνέχεια, προχώρησε την εξαγγελία των μεταρρυθμίσεων που είναι αναγκαίες για να προχωρήσει η Ελλάδα προς τον δρόμο μίας σύγχρονης, ευρωπαϊκής, χώρας και στάθηκε σε ξεχωριστούς τομείς.

Τα μέτρα για την ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας:

– 800 προσλήψεις στο ΕΚΑΒ και καινούργια ασθενοφόρα.

– Ίδρυση ενιαίου κέντρου συντονισμού σε κάθε Περιφέρεια της χώρας.

– Δημιουργία «Πύργου Ελέγχου», ώστε η άμεση ανταπόκριση του ΕΚΑΒ στις πόλεις να φτάσει σε 10 λεπτά.

– 6 βάσεις ιατρικών ελικοπτέρων για τις διακομιδές από απομακρυσμένα σημεία.

– Αναβάθμιση Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών 96 νοσοκομείων και 156 Κέντρων Υγείας.

– Πρόσληψη 10.000 νέων υγειονομικών.

– Επέκταση των δωρεάν προληπτικών εξετάσεων.

– 4 νέα νοσοκομεία.

Αυτά είναι τα μέτρα που εξήγγειλε ο Μητσοτάκης για μισθωτούς, συνταξιούχους και πάταξη φοροδιαφυγής

Δείτε τα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ

mitsotakis-arthrou1

Σε μία εξαγγελία – βόμβα προχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στα πλαίσια της 87ης ΔΕΘ. Συγκεκριμένα, όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, από την 1η Ιανουαρίου του 2024 αναμένεται να ξεπαγώσουν οι «τριετίες» αλλά και κάθε επίδομα προϋπηρεσίας που βρίσκονταν σε αναστολή από το 2012.

Ακόμη προανήγγειλε ότι από την 1.1.2024 αυξάνονται οι αμοιβές στο Δημόσιο κατά 10,5%. Αυτό σημαίνει ότι σχεδόν 660.000 υπάλληλοι αποκτούν έναν πρόσθετο μισθό τον χρόνο. Την ίδια ώρα σε 1.340.000 δηλώσεις θα έχουμε αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για παιδιά, ενώ σε 200.000 πρώην δικαιούχους του ΕΚΑΣ μηδενίζεται η συμμετοχή στα φάρμακα.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός προανήγγειλε νέα μέτρα που έχουν στόχο τη διατήρηση σταθερών και μειωμένων τιμών σε βασικά προϊόντα, ενώ ανακοίνωσε τη συνέχιση του «Market Pass» έως το τέλος του έτους στη Θεσσαλία και στον Έβρο.

Συνεχίζοντας την παρουσίαση των παροχών του «καλαθιού» της ΔΕΘ είπε ότι από τον Απρίλιο του 2024 θα υπάρξει νέα αύξηση του κατώτατου μισθού ενώ από τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους θα αυξηθεί κατά 8% το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

Επιπλέον προανήγγειλε την καταβολή έκτακτης αρωγής σε όσους αδικεί η «προσωπική διαφορά» Κατρούγκαλου, με έμφαση στους χαμηλοσυνταξιούχους ενώ είπε ότι τον Ιανουάριο του 2024 θα υπάρξει νέα αύξηση στους συνταξιούχους.

Επίσης μίλησε για την επιστροφή του Ειδικού Φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο καθώς επίσης και για την συνέχιση του Επιδόματος Θέρμανσης, με έμφαση στις οικογένειες με παιδιά. Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη θα υπάρξει συμπληρωματική πρόνοια για το ρεύμα, για τους πιο ευάλωτους καταναλωτές.

Επιπλέον ο πρωθυπουργος μίλησε για την καταβολή μόνο μίας εισφοράς 10% επί των πρόσθετων αμοιβών από τους συνταξιούχους που εργάζονται, αντί της σημερινής επιβάρυνσης των αποδοχών τους κατά 30%

Ακόμη αναφέρθηκε στην εξυγίανση και την ενίσχυση του ανταγωνισμού των πιστωτικών ιδρυμάτων, ανάδειξη και 5ου τραπεζικού πυλώνα και παροχή δανείων και από μη τραπεζικούς φορείς

Τέλος μίλησε για κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης των κρατικών ομολόγων ως μία νέα εναλλακτική επιλογή αποταμίευσης, για τη μείωση στο μισό του φόρου χρηματιστηριακών συναλλαγών αλλά και για την ανάδειξη της υπηρεσίας IRIS, με την οποία ποσά έως 500 ευρώ ημερησίως διακινούνται χωρίς τραπεζική προμήθεια.

ΔΕΘ – Μητσοτάκης: «Αποδεσμεύονται 2.500 στελέχη της ΕΛΑΣ από τη φύλαξη δημοσίων προσώπων»

Οι αστυνομικοί βγαίνουν στους δρόμους για περιπολίες με γνώμονα τη δημόσια ασφάλεια – «Επιχειρηματίες και άλλοι παράγοντες, στο εξής ας χρηματοδοτούν οι ίδιοι την προστασία τους» είπε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ

shutterstock_1490501207

Την αποδέσμευση 2.500 στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας από τη φύλαξη υψηλών προσώπων μέσα στον επόμενο μήνα, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της  ομιλίας του στο πλαίσιο της 87ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρωθυπουργός επεσήμανε πως η μισή φρουρά του βγαίνει στους δρόμους και ξεκινά τις περιπολίες με γνώμονα την προστασία των πολιτών, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «πρώτα η δική μου ασφάλεια μειώνεται στο μισό». Αυτό θα ισχύσει και για υπουργούς, βουλευτές και αξιωματούχους.

«Αποδεσμεύονται μέσα στον επόμενο μήνα 2.500 στελέχη της ΕΛΑΣ από τη φύλαξη δημοσίων προσώπων. Πρώτοι της δικής μου ασφαλείας. Για επιχειρηματίες και άλλους παράγοντες λυπάμαι, στο εξής ας χρηματοδοτούν οι ίδιοι την προστασία τους», είπε χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της δημόσιας ασφάλειας, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί η επέκταση του φράχτη στον Έβρο.

Οι περιορισμοί που θα αποτρέψουν τις καθυστερήσεις στην απονομή της Δικαιοσύνης

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε και για την εφαρμογή των ποινών και για γρήγορες αποφάσεις της δικαιοσύνης: «Ανοίγουμε μέτωπο και με τους λίγους δικηγόρους και δικαστές που καθυστερούν την απονομή της δικαιοσύνης».

Στα μέτρα για την απονομή δικαιοσύνης  περιλαμβάνονται:

-Με στοχευμένες παρεμβάσεις στον Ποινικό Κώδικα, παραβάτες «μικρών» αδικημάτων που όμως κοστίζουν ζωές και περιουσίες, θα μπορούν να φυλακίζονται με την πρωτόδικη απόφαση

-Εφαρμογή των ποινών. Καταδικασμένος για 15 χρόνια δεν θα αποφυλακίζεται πια στα πέντε.

-Επιτάχυνση στην απονομή της Δικαιοσύνης, με μέτρα όπως η καθιέρωση της μίας και μόνης αναβολής στις δίκες και η ψηφιοποίηση των διαδικασιών.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για σαράκι που κατατρώει την ουσία που είναι η εμπιστοσύνη. «Στην αδικία αντιτάσσουμε την ισονομία. Δεν μιλάω για πράγματα τα οποία θα γίνουν, αλλά για πράγματα που γίνονται ήδη. Ξεκινήσαμε από τη Μύκονο, τα πρώτα πρόστιμα έπεσαν σε μεγάλες επιχειρήσεις. Είναι ένα νέο κίνημα, το κίνημα της καθημερινότητας με κανόνες», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ριζική ανασυγκρότηση του ΕΚΑΒ

Σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις του κράτους και ειδικά στην υγεία, μιλησε για ριζική ανασυγκρότηση του ΕΚΑΒ και για μια σειρά από άλλες δράσεις που ήδη έχουν υλοποιηθεί.

«Ξέρω ότι όσο αγγίζουμε τα προβλήματα θα μας δείχνουν τα δόντια τους» σημείωσε, ενώ είπε ότι το μεγάλο πρόβλημα δεν μπορεί να γίνεται άλλοθι για ανοχή στο μικρό.

Πόσο αυξάνονται οι μισθοί μετά το «ξεπάγωμα» των τριετιών που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Από 1η Ιανουαρίου του 2024 – Θα ενισχυθεί  το εισόδημα χιλιάδων μισθωτών με κατώτατο μισθό, θα μειωθεί η ανεργία

ergazomenoi_art

Με το βλέμμα στραμμένο στην ανοδική πορεία της ελληνικής οικονομίας, ο κ Μητσοτάκης εξήγγειλε από το βήμα της ΔΕΘ την επιτάχυνση του ξεπαγώματος των επιδομάτων προϋπηρεσίας προεξοφλώντας ουσιαστικά τη μείωση της ανεργίας.

Ετσι, από την 1/1/2024, δηλαδή ένα-ενάμισι χρόνο νωρίτερα από το αναμενόμενο, ξεπαγώνουν οι τριετίες ενισχύοντας το εισόδημα χιλιάδων μισθωτών που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό.

Αυτό σημαίνει ότι θα προωθηθεί νέα νομοθετική διάταξη αντικαθιστώντας την προηγούμενη που προέβλεπε πως προϋπόθεση για την ενεργοποίηση των τριετιών είναι το ποσοστό της ανεργίας μεσοσταθμικά σε ετήσια βάση να πέσει κάτω από 10%.

Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η ανεργία το Μάιο μειώθηκε σε 10.8% για πρώτη φορά από το 2009.

Υπενθυμίζουμε ότι οι τριετίες πάγωσαν την ίδια ώρα που συρρικνώθηκε ο κατώτατος μισθός με Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου στο τέλος Φεβρουαρίου του 2012, σε εφαρμογή του δεύτερου μνημονίου.

Όμως ακόμη κι αν ξεπαγώσουν οι τριετίες, πρέπει να διευκρινιστεί αν οι αυξήσεις 10% ανά τριετία θα αρχίσουν να μετρούν από 1/1/2024 και όχι αναδρομικά από το 2012 που «πάγωσαν».

Έτσι, για παράδειγμα, κάποιος μισθωτός με προϋπηρεσία 3 ετών την 1η Ιανουαρίου 2012 και προσαύξηση 10% στον μισθό του, αν δεν είχαν παγώσει οι τριετίες θα έπρεπε να πάρει επιπλέον 10% την 1η Ιανουαρίου 2015, κλείνοντας δηλαδή 6 χρόνια δουλειάς και επιπλέον 10% την 1η Ιανουαρίου 2018, όταν έκλεισε 9 χρόνια προϋπηρεσίας, δηλαδή, συνολικά αύξηση της τάξης του 30% (10% από την πρώτη τριετία και +20% από τις δύο επόμενες).

Πάντως ανάμεσα στις εισηγήσεις που θα εξεταστούν όταν έρθει η ώρα, είναι η αναδρομική, αλλά σταδιακή καταβολή του επιδόματος προϋπηρεσίας (τριετίες) στους εργαζόμενους.

«Το κακό σενάριο –σχολιάζει ο εργατολόγος Γιάννης Καρούζος- είναι οι τριετίες να αρχίσουν να μετρούν από τη χρονική στιγμή που θα ενεργοποιηθεί ο νόμος. Δηλαδή αν ξεπαγώσουν το 2024, ο εργαζόμενος θα δει την πρώτη αύξηση 10% το 2027 και θα καλύψει τα 9 χρόνια προϋπηρεσίας το 2033. Θεωρώ, ωστόσο, δίκαιο και το έχω προτείνει στο υπουργείο να μετρήσουν αναδρομικά οι τριετίες όταν έχουν διανυθεί στον ίδιο εργοδότη. Επίσης δεν έχει ξεκαθαριστεί τι θα συμβεί με τους υψηλότερους μισθούς. Από τη στιγμή που δεν προβλέπεται κάτι ρητά στην κλαδική ή την επιχειρησιακή σύμβαση, εάν δεν υπάρξει ρητή πρόβλεψη σε νέο νόμο, ο εργοδότης μπορεί να θεωρήσει ότι οι τριετίες εμπεριέχονται στον μισθό.»

Οι παγωμένες τριετίες που συνοδεύουν τον κατώτατο μισθό ύψους 780 ευρώ μεικτά έχουν διαμορφωθεί ως εξής:

Προϋπηρεσία 0-3 έτη έως τον Φεβρουάριο του 2012: 780 ευρώ

Προϋπηρεσία 3-6 έτη έως τον Φεβρουάριο του 2012: 858 ευρώ και 1001 σε 12μηνη βάση

Προϋπηρεσία 6-9 έτη έως τον Φεβρουάριο του 2012: 936 ευρώ και 1092 σε 12μηνη βάση

Προϋπηρεσία 9 έτη και άνω έως τον Φεβρουάριο του 2012: 1.014 ευρώ και 1.183 σε 12μηνη βάση.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

26 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ευτυχώς έχουμε πρωθυπουργό.Φανταστείτε ότι κάποιοι ,ψήφισαν και ήθελαν στη θέση του,αυτόν της Νίκης,τον άλλο των Σπαρτιατών η τον Βελόπουλο.Αυτούς ψήφισαν .Φαντάζεστε έναν από αυτούς πρωθυπουργό και το κόμμα του στη κυβέρνηση;Ποσό άρρωστος πρέπει να είναι καποιος και ποσό πρέπει να μισεί την Ελλάδα και τους Έλληνες να έχει ψηφίσει αυτούς;Τραγικό ακόμα και σήμερα επιμένουν ότι τους προτιμούν και θα είμασταν καλύτερα με αυτούς.Είναι να σηκώνεις τα χέρια ψηλά.

    • Ας μην ψηφίζουμε τότε. Να του δώσουμε και ένα στέμμα να φοράει, να μας βάλει και τα παιδιά του και μετά τα παιδιά των παιδιών του κλπ.

    • φάτε σανό …όσο τρώνε και μοιράζουν μεταξύ τους την πίτα ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας που πέρασε ποτέ 2 + χρόνια χωρίς παθολόγο και χειροκροτούσατε περσι με ανακοίνωση για νέο νοσοκομείο… εύχομαι να μην αρρωστήσεις για να καταλάβεις αυτά που καταλάβαμε εμείς που χάσαμε τους δικούς μας εκεί μέσα….λίγο ντροπή δεν βλάπτει….

  2. ζουμε στην χωρα .που δεν ξερεις αν το σπιτι σου θ αστο παρει η τραπεζα ,η πυρκαγια..η η πλυμηρα

    κανενα αντιπυρικο εργο 2 εκκ καμμενη γη ΕΠΙ ΝΔ ..κανενα αντιπλυμηρικο εργο.. 700 ΧΙΛ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΠΛΥΜΜΗΡΑ….αυξησεις,φοροι.λαθρομεταναστευση..3600 στο Hotspot ..καθε μερα 300..και καλει και αλλους!!!
    σε 2 μηνες αυξησεις 500 επιπλεον στα τροφιμα..φοροι.φοροι.φοροι
    εγω φανταζομαι..οτι με αλλη κυβερνηση…τετοιο χαος..μπορ… δεν θα υπηρχε…ΤΡΑΓΙΚΟ…ΠΟΥ ΒΡΙΖΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΧΡΥΣΗΑ ΥΓΗ..ΣΠΑΡΤΙΑΤΕ ΚΑΙ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟ 3 ΧΡΟΝΑΙ ΤΩΡΑ…ΧΑΜΕΝΗ
    ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΝΣΙΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΨΗΛΑ..με τετοιυς ηλιθιους
    πηγαινε δες την barbie….παιξε με τις κουκλες.βρε κανεν .,.δες ευαγγελατο,..κανε αποτριχωση..πηγαινε κατι shopping therapy sto ηονδ…ασχολησου τελοσπαντων με κατι ,,παρα την πολιτικη…βουρλο

  3. είναι, και συνεχίζει να ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.

  4. Ασχολείστε ακόμα με αυτόν τον ηλίθιο, αποτυχημένο πρωθυπουργό που χαμογελάει ακόμα και μέσα στις καταστροφές .
    Όσο για τους ψηφοφόρους του:
    φτύσιμο και κλωτσιές όπου τους βρείτε.
    Είναι συνένοχοι.

  5. τα χερια ψηλά με την πιο ανίκανη κυβέρνηση ever τα χούμε σηκώσει εδώ και πέντε χρόνια.Με σένα τα χέρια ψηλά τα χούμε σηκώσει ήδη.απλα έχουμε σηκώσει και τις παλάμες.ΑΝΟΙΧΤΕΣ.

  6. miranta τι έχουμε λέει??? πρωθυπουργό???μια καρικατούρα της κακιάς ώρας έχουμε για αυτό πάμε κατά διαολου

  7. Όταν ο άνθρωπος είναι ηγέτης δεν αποφασίζει εν θερμώ.Βλεπει, ζυγίζει, περιμένει και την κατάλληλη στιγμή χτυπάει.Μετα τις αυτοδιοικητικές εκλογές θα δείτε έναν άλλο Μητσοτάκη.Οι φωτιές,οι πλημμύρες τελείωσαν, κάθε κατεργάρης στον πάγκο του,θα πάρει κεφάλια και θα κυβερνήσει.Οταν οι άλλοι βρουν αρχηγό, ή αυτοί που έχουν θα καταλάβουν τί έχει γίνει,ι Μητσοτάκης θα έχει αλώσει το χώρο τους, τόσο στο κέντρο, όσο και δεξιότερα.Θυμηθειτε το…. Έως τότε για να μην ξεχνιόμαστε, ΟΥΣΤ Κ@ΠΡ@ΣΚ@Λ@…..

    • ωραίο το άρθρο σου βολεμενε.Οταν έρθει(αν)ο γκαντεμης στην Κω μην ξεχάσεις να περάσεις να παραλάβεις το παράσημο της ανοικτής παλάμης,εσύ κι όλοι οι βολεμενοι συγγενείς σου.

    • α ρε σανό που τρώτε βόδια για αυτό η χώρα πάει ένα βήμα μπροστά και εκατό πίσω.απο κάτι πιστηκουληδες σαν και του λόγου σου.σαλιονια μια ζωή με παρωπιδες,που η μόνη τους έννοια είναι πόσοι θα βολεύουν απ’ το σόι τους.Κανενα νέο απ’ το νοσοκομείο που σου έταξε;;κανένα νέο για τους λαθρομετανάστες που έταξε για κλείσιμο των συνόρων;;;κανένα νέο για γιατρούς που δεν έχεις;;;κανένα νέο για το ΕΝΦΙΑ που είχε πει ότι θα καταργήσει;;;έμαθες ότι τώρα θα πληρώνεις ασφάλεια για το ακίνητο σου;;;χαράτσι για τις θεομηνίες εξ αιτίας της ανικανότητας να τις διαχειριστούν;;;Ψηφιστε βόδια που θα μας πείτε και κοπρόσκυλα όταν εσείς οι ίδιοι είστε αυτό ακριβως

  8. Και για όσους αναρωτιούνται ποια θα είναι τα 4 νέα νοσοκομεία που θα γίνουν την νέα τετραετία, να πούμε ότι είναι: 1. Παιδιατρικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης 2. Νοσοκομείο Σπάρτης 3. Νοσοκομείο Κομοτηνής και 4. Ογκολογικό Θεσσαλονίκης. Τα τρία πρώτα με χρήματα του ιδρύματος Νιάρχος.
    * Η Κομοτηνή ήταν η μόνη με ροζ χρώμα στον χάρτη των εκλογών, μην το ξεχνάμε……

  9. για τους λάθρο ακούσατε να είπε τίποτα?
    θα συνεχίσουν οι φτωχοί Έλληνες εργάτες που μένουν στις λαϊκές γειτονιές και στην επαρχεια έχουν δολοφονημενους συγγενείς και γείτονες από Λάθρομεταναστες και Ρομά.
    το κράτος στηρίζει τις δολοφονίες των Ελλήνων αφήνοντας ελεύθερους τους δολοφονους

  10. Ιανουάριος-Αύγουστος 2023
    89.905 θάνατοι
    48.185 γεννήσεις
    Παρόλ’ αυτά ο Προθυπουργος δεν βρήκε μία λέξη να πει στην ΔΕΘ για το δημογραφικό
    Ακόμη και το Υποιργειο Οικογένειας τελικά το ιδρυσε για να ετοιμάσει το γάμο ομοφυλοφίλων

  11. Ποτέ επιτέλους όλοι εσείς που δεν σας αρέσει ο Μητσοτάκης και γράφετε διάφορες εξυπνάδες θα μας πείτε ποιος σας αρέσει;Ελάτε τραγικά ανθρωπάκια πες τέλος μας.Τι;Ποιος;Έλα ανώνυμα θα το πείτε.Τολμιστε.

    • ανώνυμα;;για δώσε μας πρώτα το δικό σου ανόητη ρουσφετομανα και αμέσως τα δικά μας στη φόρα,αν έχεις κόκαλα δώσε ονοματεπωνυμο

    • μάλιστα.Η αγράμματη έγινε πολιτικός αναλυτής Πήγαινε τριψε καμμία κατσαρόλα κοίτα μη σου κολλήσει το φαι κι άσε σε άλλους τις αναλύσεις,πηξαμε σε αγράμματους ψηφοθηρες μαυρογιαλουρους.Εσεις νομίζετε ότι κάνετε καλό στο κόμμα σας,,αλλά δεν …

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ