Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και μεγάλη προσέλευση η παρουσίαση του βιβλίου της Ξανθίππης Αγρέλλη «Η Κυρά του Ελαιώνα», στο Χάνι Κω

12
6343
Συνεργάτης aegeanews.


Στα «σκαριά» και το 4ο βιβλίο που ετοιμάζει…

Με πολύ κόσμο, τοπικές αρχές, απόδημους και μεγάλο αριθμό ενδιαφερομένων πραγματοποιήθηκε απόψε στο Χάνι η παρουσίαση του νέου βιβλίου της δημοσιογράφου και συγγραφέως Ξανθίππης Αγρέλλη με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Η Κυρά του Ελαιώνα».

Πρόκειται τη συνέχεια του πρώτου της βιβλίου, «Οι αποσπερίδες του χωριού» και του δεύτερου «Στη σκιά της αλήθειας», με πολλές ιστορίες που της εμπιστεύθηκαν με αγάπη, ηλικιωμένες γυναίκες από τα χωριά μας, οι οποίες ήταν τόσο όμορφες -όπως τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Αγρέλλη- που ήταν κρίμα να χαθούν στο χρόνο.

Την εκδήλωση παρουσίασε και συντόνισε η Πρόεδρος του «Φιλητά» Μαρία Τουλαντά – Παρισίδου, ενώ το βιογραφικό της συγγραφέως και απόσπασμα από το βιβλίο ανέγνωσαν οι δημοσιογράφοι Στάθης Πίτσης από το «Βήμα της Κω» (Πρόεδρος του ΣΕΜΜΕΚ) και Κλεοπάτρα Μισαηλίδου από το Kos tv, αντίστοιχα.

Κατά τα πρότυπα του αείμνηστου Γιάννη Ιωαννίδη, ο Στάθης Πίτσης έβγαλε και την «είδηση» της βραδιάς που δεν είναι άλλη από το τέταρτο βιβλίο το οποίο συν Θεώ ετοιμάζει κι έχει στα σκαριά η πολυγραφότατη, αγαπητή μας Ξανθίππη.

Στην αρχή της εκδήλωσης απηύθυναν χαιρετισμό οι εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου (ο βουλευτής Γ. Νικητιάδης, ο πρ. βουλευτής Η. Καματερός, ο έπαρχος Γ. Καμπανής, ο δήμαρχος Κω Θ. Νικηταράς), της θρησκευτικής ηγεσίας (ο Σεβασμιώτατος και ο Ιμάμης) και των επιστημονικών φορέων που παρευρέθηκαν (Πανεπιστημιακοί, εκπρόσωποι συλλόγων κ.α.)

Αξιοσημείωτη η ευαισθητοποίηση της ίδιας της συγγραφέως με την τοποθέτηση μιας μεγάλης Ελληνικής σημαίας έπειτα από παράκληση προς τη δημοτική αρχή και τον ΔΟΠΑΒΣ, έξω από το Χάνι, ικανοποιώντας σχετικό αίτημα αναγνωστών.

12 ΣΧΟΛΙΑ

    • Ένα μπράβο Ξανθίππη μου.
      Τόσοι «διανοούμενοι» έχουν παρελάσει από εκεί.
      Και καλά το ΔΟΠΑΣ και οι αρμόδιοι του Δήμου.
      Αυτοι ασχολούνται με άλλα πιο «σοβαρά» πράγματα.
      Ούτε οι Θερμοπυλιώτες!!! όμως δεν έκαναν τόσα χρόνια μια ενέργεια για αυτό.
      Πιστευω να αναρτηθη σε σταθερό σημείο και ψηλά για ΠΑΝΤΑ.
      Σε ευχαριστώ προσωπικώς.
      Ν.Κ.

  1. Μπράβο κ. Αγρέλλη.Έτσι ασχολήθητε με αυτά στα οποία είστε καλή και αφήστε την πολιτική και τους γραφικούς..

  2. η αντιδημαρχαρα πρωτη στισ φωτογραφιες αλλα στην παραγωγη εργου τελευταια μαυρο θα φαει

  3. ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΩΤΟΠΑΛΙΚΑΡΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΑ ΑΡΧΗΣ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΝΟΥΝ??? ΗΡΕΜΑ ΡΩΤΑΩ….
    ΡΩΤΩ ΑΚΟΜΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΕΧΟΥΝ ΛΥΜΜΕΝΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ??? ΗΡΑΜΑ ΡΩΤΩ

  4. ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΔΟΠΑΒΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟ ΕΕΕ????????????????????

  5. Σχετικά με την ένδοξη Ελληνική σημαία. Συζητωντας με τον υπεύθυνο στο Χάνι κ Μιχάλη Αφσαριδη μου είπε ότι υπήρχε η σημαία .αλλά κάτι επιτήδειοι την έβγαλαν για να βάψουν και την έκλεισαν στην αποθήκη. Από εκεί την πήραμε και ο φύλακας στο Χάνι αφού το φροντίσαμε πήγε στον κ. Καρδούλια πλήρωσε 20 ευρώ και του έκανε τη βάση. όμως θα αλλάξει θέση θα πάει ψηλά πάνω στην είσοδο αφού πρώτα θα φτιάξουν ειδική θήκη.

    • Απορια.Πόσους υπαλλήλους ταΐζουμε;Βρε κάτι δουλειές που υπάρχουν.Δουλεύουμε σαν τους μαύρους εμείς στα ξενοδοχεία να ταΐζουμε τους ψηφοφόρους του δημάρχου.Ωραία.

    • Οι επιτήδειοι δεν ήταν αυτοί που την βγάλανε.
      Είναι αυτοί που αδιαφορούσαν τόσα χρόνια.
      Αν είχαν οι «υπεύθυνοι» ένα ψήγμα ελληνοφροσύνης, δεν θα γινόταν όλη αυτή η διαδικασία της επαναρτησής της.
      Θα ήταν εκεί και θα κυμάτιζε με υπερηφάνεια χρόνια τώρα.
      Και πάλι ευχαριστώ.
      Ν.Κ.

  6. γιατί τόση πικρία;;κάθε χρόνο ο Δήμος χορηγεί δύο τρία βιβλία ντόπιων συγγραφέων. εγώ προσωπικά δεν πήρα τίποτα μόνο την αναγνώριση. το βιβλίο δίδεται δωρεάν και τα λεφτά των δημοτών επιστρέφουν. μπορείτε να το ζητήσετε. η χορηγία είναι από το πνευματικό κέντρο του δήμου που στηρίζει νέους συγγραφείς.

  7. απάντηση στον…»Καρεκλατο»!
    Να ταν η ζήλια ψώρα!!!!!!!
    Αντε κάτσε κι εσύ και βγάλε ένα βιβλίο ή τα απομνημονευματα σου. Εξυπνάκια!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ