Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κω για το Νοσοκομείο και για το νομοσχέδιο που οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση των ΔΕΥΑ

17
7166
H ειδική μεικτή συνεδρίαση (δια ζώσης και ταυτόχρονα με τηλεδιάσκεψη) τοu Δημοτικού Συμβουλίου  Κω,  στις 20 Μαρτίου 2023, στην αίθουσα συνεδριάσεων του, με τα παρακάτω θέματα στην ημερήσια διάταξη:
  1. Ψήφισμα για τη διεκδίκηση κάλυψης των κενών θέσεων ιατρών στο Νοσοκομείο της Κω (Εισηγητής: Δήμαρχος Κω, κ. Νικηταράς Θεοδόσιος).
    To θέμα της στελέχωσης του νοσοκομείου Κω εισηγήθηκε ο δήμαρχος Κω  Θεοδόσης Νικηταράς ο οποίος αναφέρθηκε στις προσπάθειες της δημοτικής αρχής με επιδότηση ενοικίου στους ιατρούς που έρχονται από άλλα μέρη αλλά και στις πρωτοβουλίες του δήμου σε συνεργασία με φορείς οι οποίοι πραγματοποίησαν συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία για  την άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου σε κρίσιμες ειδικότητες ιατρών, ενώ επισήμανε πως η υφιστάμενη κατάσταση πλέον έχει φτάσει στο απροχώρητο. Πρότεινε να γίνει ψήφισμα για την τραγική υποστελέχωση του νοσοκομείου Κω προς τον πρωθυπουργό και συνάντηση μαζί του.
    Την αγανάκτηση τους για τα θέματα στην δημόσια υγεία εξέφρασαν οι εκπρόσωποι του 15μελους του 1ου ΓΕΛ Κω Ιπποκράτειο, οι οποίοι παρευρέθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο και ανέγνωσαν τα αιτήματα της σχολικής κοινότητας για τη διαφύλαξη της ασφάλειας σε θέματα δημόσιας υγείας.
    Στη συνέχεια  ο λόγος δόθηκε στον έπαρχο Κω Ιωάννη Καμπανή ο οποίος μίλησε για έλλειψη πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και στο λόγο που δεν έρχονται ιατροί στην Κω και συγκεκριμένα επισήμανε πως αυτό οφείλετε στο γεγονός πως οι προκηρύξεις  θέσεων θα έπρεπε να αφορούν σε 3-4 θέσεις για κάθε τμήμα και όχι μία ή δύο θέσεις, γιατί οι ιατροί δεν έρχονται όταν γνωρίζουν πως σε όλες τις εφημερίες των τμημάτων τους θα είναι μόνοι τους.
    Αμέσως μετά το λόγο πήραν οι επικεφαλής των παρατάξεων.
    Ο Γιώργος Κυρίτσης από τη ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ τόνισε  πως ο λαός έχει ελπίδα, όταν έχει  αυτά τα νιάτα και τους νέους ανθρώπους,  τα οποία διεκδικούν τα αυτονόητα ακόμα και με καταλήψεις. Οφείλουμε να δούμε τα πράγματα με αποτελεσματικούς τρόπους και όχι με ψηφίσματα επισήμανε ο κ.Κυρίτσης, αλλά πρέπει να εμπνέουμε την κοινωνία κι όχι να ΄΄φουμάρουμε΄΄ τον κόσμο με το νέο νοσοκομείο. Τρία χρόνια ΄΄λέτε ψέματα΄΄ σημείωσε  για τη δημοτική αρχή ο κ.Κυρίτσης ο οποίος επικαλέστηκε τις δηλώσεις της κ.Γκάγκα σε ιδιωτικό Αθηναϊκο μέσο, πως πρέπει να ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς για να προχωρήσει η υπόθεση με το νοσοκομείο. Τουναντίον επισήμανε ο κ.Κυρίτσης, ο δήμος εμμένει στην επιλογή του  νέου νοσοκομείου στο Λινοπότι .
    Στη συνέχεια η επικεφαλής της παράταξης ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ Ιωάννα Ρούφα επισήμανε στην πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου πως δεν έχει καταλάβει τι θα συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση, αφού είχε ληφθεί απόφαση σε παλαιότερη συνεδρίαση τον Απρίλιο του 2022.  Η κ. Ρούφα ζήτησε να μάθει το λόγο της σημερινής συνάντησης , για το θέμα του νοσοκομείου, αφού τίποτα από ότι είχε ψηφιστεί τον Απρίλιο του 2022 δεν έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα και καταλόγισε πως παίζεται ΄΄κοροϊδία΄΄ εις βάρος της της κοινωνίας και για το λόγο αυτό η κ.Ρούφα ζήτησε συγγνώμη. Αναφέρθηκε στην προηγούμενη απόφαση  επί δήμου Δικαίου όπου υπήρχε χωροθετημένο το νοσοκομείο και στην ανάκληση της απόφασης, καθώς  και στις σημερινές δηλώσεις της κ.Γκάγκα για χωροθέτηση του νοσοκομείου για να μπει στο ταμείο Ανάκαμψης. Δεκαεπτά χρόνια αδράνειας επισήμανε η κ.Ρούφα. Αναφορικά με τις συναντήσεις στην κεντρική διοίκηση, η κ.Ρούφα υπογράμμισε πως αυτές δεν είχαν αποτέλεσμα, παρά μόνο ωραίες φωτογραφίες και τόνισε πως θα έπρεπε να γίνουν πιο δραστικά μέτρα , όπως το να μη στηθούν κάλπες  στον δήμο  της Κω.
    Η επικεφαλής της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Κική Μακρή αναφέρθηκε επί της διαδικασίας , ότι δεν είχε ενημερωθεί το σώμα πως θα ήταν καλεσμένοι οι φορείς για το συγκεκριμένο θέμα. Τόνισε πως δε βρίσκει το λόγο της συνάντησης με τον πρωθυπουργό , αφού τα προβλήματα του νοσοκομείου της Κω είναι γνωστά στην κυβέρνηση της ΝΔ. Όταν ήρθε ο πρωθυπουργός στη συγκεκριμένη αίθουσα, τον χειροκροτούσατε επισήμανε η κ.Μακρή, η οποία αναφέρθηκε στα πρόσφατα γεγονότα που αφορούν   στο κλείσιμο του δημοτικού ιατρείου καθώς και της ΤΟΜΥ. Το μόνο που έχει να κάνει ο πολίτης είναι να βγει στους δρόμους και να διεκδικήσει τη δημόσια δωρεάν  υγεία σημείωσε η κ.Μακρή η οποία τόνισε πως η Λαϊκή Συσπείρωση θα βρίσκεται δίπλα σε κάθε κινητοποίηση συλλογικότητας.
    Στη συνέχεια το λόγο πήρε η εκπρόσωπος του 2ου ΓΕΛ Κω, κ. Αναστασία Κιαπόκα η οποία επισήμανε πως η κατάληψη στο σχολείο έληξε και απευθύνθηκε στον δήμαρχο τονίζοντας του πως  δεν υλοποίησε τις υποσχέσεις που έδωσε στα παιδιά-σε προηγούμενη συνάντηση- για παρεμβάσεις του δήμου στη δημόσια υγεία.
    Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου διακόπηκε για να λυθούν τεχνικά προβλήματα με τη σύνδεση των συμμετεχόντων με όσους βρίσκονται με τηλεδιάσκεψη.
    Στη συνέχεια η πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Κατερίνα Γαβαλά τόνισε πως οι αγώνες του συλλόγου είναι συνεχείς και πως οφείλουμε να συνεχίσουμε να διεκδικούμε ενώ αναφέρθηκε στην έλλειψη της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και στην τραγική υποστελέχωση του νοσοκομείου.
    Ο κ. Βρούβας εκ μέρους του ΕΒΕΔ τόνισε πως το ΕΒΕΔ θα βρίσκεται δίπλα σε όλες τις διεκδικήσεις για τη δημόσια υγεία.
    Η Ντίνα Σβύνου  πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω επισήμανε πως διεκδικούμε τα αυτονόητα και αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έλαβε η Ένωση με συνάντηση ακόμα και με το υπουργό υγείας κ.Πλεύρη και έθεσε τα ερωτήματα γιατί οι ιατροί δεν θέλουν να έρθουν στο νοσοκομείο της Κω και επεσήμανε πως θα συνεχιστούν οι αγώνες από τον φορέα που εκπροσωπεί, για ένα καλύτερο νοσοκομείο στο νησί μας.
    Ο πρόεδρος του ΣΕΠΕ Κω, Γιώργος Σεγραίδος, σημείωσε πως οι αγώνες, αυτή τη στιγμή στο νησί μας,  γίνονται από την κοινωνία αν και θα έπρεπε να γίνονται από τους αιρετούς και τόνισε πως θα έπρεπε να γνωρίζουν και οι ίδιοι για το ψήφισμα που ακούστηκε στη συνεδρίαση και τους κάλεσε να μην υπάρχουν στείρες αντιπαραθέσεις και η κοινωνία να δει τι πρωτοβουλίες θα λάβει το δημοτικό συμβούλιο και τους παρότρυνε να λάβουν δραστικά μέτρα!
    Στη συνέχεια, ο δημοτικός σύμβουλος Δαυίδ Γερασκλής τόνισε πως μόνο με ακραίες αποφάσεις για την επίλυση του θέματος θα συμφωνήσει και όχι με ψηφίσματα και συναντήσεις με τον πρωθυπουργό, που δεν οδηγούν στην επίλυση του θέματος!
    Η αντιδήμαρχος Γεωργία Κασσιώτη εξέφρασε την ικανοποίηση της για τους αγώνες των μαθητών για τη δημόσια υγεία και αναφέρθηκε στην συνάντηση που επικαλέστηκε η μαθήτρια κ.Κιαπόκα στην οποία συμμετείχε και η ίδια και σημείωσε πως στη συγκεκριμένη συνάντηση, η ίδια και ο δήμαρχος απλά μετέφεραν τις υποσχέσεις του πρωθυπουργού  για επίλυση των προβλημάτων του νοσοκομείου Κω και ζήτησε συγγνώμη αν απογοήτευσαν τα παιδιά. Η κ.Κασσιώτη αναφέρθηκε και στο κλείσιμο της ΤΟΜΥ Κω, με απαξίωση της δημόσιας υγείας στο νησί μας.
    Τον λόγο έλαβε στη συνέχεια ο υποδιοικητής του νοσοκομείου  Ηλίας Χρυσόπουλος ο οποίος τόνισε πως πρέπει να ζητηθεί η βοήθεια της κεντρικής διοίκησης για να έρθουν παθολόγοι, για αυτό θα έπρεπε να υπογράψουν όλοι το ψήφισμα που θα σταλεί στον πρωθυπουργό και κάλεσε το σώμα να δείξει συναίνεση για να πάρει η κοινωνία αυτό που πρέπει για τη δημόσια υγεία.
    Η δημοτική σύμβουλος Βάσω Πη σημείωσε  πως πρέπει στη συνεδρίαση να ειπωθούν αλήθειες και επεσήμανε πως μια παθογένεια του συστήματος είναι πως συσχετίζουμε το δικαίωμα μας για τη δημόσια δωρεάν υγεία με την καταγωγή του Ιπποκράτη , ενώ θα έπρεπε  η υγεία να αποτελούσε αυτονόητο δικαίωμα των πολιτών και όχι λόγω καταγωγής του Ιπποκράτη.
    Η αντιδήμαρχος Σέβη Βλάχου επισήμανε πως όλοι μαζί , μαζί με την κοινωνία και τους φορείς οφείλουμε να δίνουμε ο καθένας από το δικό του μετερίζι τη μάχη του και επεσήμανε πως θα έπρεπε όλοι μαζί να συνυπογράψουν ομόφωνα το ψήφισμα και όχι να υπάρχει αυτή στείρα αντιπαράθεση , ενώ συνεχάρη τους ευαισθητοποιημένους πολίτες  και τους μαθητές που ο καθένας ξεχωριστά δίνει τη δική του μάχη για τη δημόσια υγεία . Αναφορικά με τη χωροθέτηση του νοσοκομείου, σημείωσε πως δεν πρέπει να πηγαίνουμε πίσω αλλά να κοιτάζουμε το μέλλον και να αγωνιστούμε όλοι μαζί για τους συμπολίτες μας και για το μέλλον της κοινωνίας, η οποία συντάσσεται με τις πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής.
    Ο δημοτικός σύμβουλος Σεβαστιανός Μαραγκός επεσήμανε πως έχει χαθεί η εμπιστοσύνη του κόσμου στο νοσοκομείο  , όσο και αν οι εργαζόμενοι κάνουν τα πάντα για να βοηθήσουν στη βιωσιμότητα του και τόνισε πως εκ του αποτελέσματος όλες οι πρωτοβουλίες που λήφθηκαν δεν απέδωσαν καρπούς και οφείλει το σώμα να ακούσει όλες τις προτάσεις.
    Ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Αβρίθης επεσήμανε πως το πρόβλημα του νοσοκομείου Κω είναι διαχρονικό και η έλλειψη ιατρών και μάλιστα παθολόγων, είναι ένα πρόβλημα της χώρας μας και όχι μόνο της Κω.  Αναφορικά με  τα προβλήματα του νοσοκομείου, ο κ.Αβρίθης επεσήμανε πως αφορούν στην  κτιριακή υποδομή  στην υποστελέχωση του και στον οργανισμό λειτουργίας του που είναι απαρχαιωμένος.
    Ο δημοτικός σύμβουλος Θεόφιλος Μουζουράκης τόνισε πως τα προβλήματα είναι διαχρονικά και προκάλεσε τους επικεφαλής να ΄΄μαζέψουν τα μπογαλάκια τους και να πάνε όλοι μαζί , στην Αθήνα΄΄ και να διεκδικήσουν τα αυτονόητα για το νοσοκομείο μας και όχι να γίνεται προπαγάνδα.
    Ο αντιδήμαρχος Γιάννης Καλούδης σημείωσε πως πρέπει όλοι μαζί να συναινέσουν και να πάνε οι επικεφαλής στην Αθήνα, συμφωνώντας με την πρόταση του κ.Μουζουράκη .
    Πρέπει να ξεφύγουμε με το συναίσθημα και να πάμε με πραγματικά δεδομένα (πληθυσμιακά) τόνισε ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Μανιάς και έθεσε τα ερωτήματα, πότε έγινε συνάντηση και ποιοι συμμετείχαν  για αυτό το ψήφισμα, ρώτησε επίσης πόσοι έχουν επωφεληθεί από το επίδομα του δήμου, έθεσε το ερώτημα, αφού ο οργανισμός δικαιολογεί  4 θέσεις γιατί προκηρύσσονται λιγότερες…
    Ο αντιδήμαρχος  Σταμάτης Πης εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις θέσεις των παιδιών  και τους παρότρυνε πριν βγάλουν συμπεράσματα, να προσπαθούν να μπουν στη θέση των άλλων.
    Ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Φραγκούλης σημείωσε πως δεν έχει καταλάβει και ο ίδιος το λόγο που έγινε η συγκεκριμένη  συνεδρίαση ενώ το ίδιο θέμα συζητήθηκε πριν ένα χρόνο. Αναφέρθηκε στην μη τεκμηρίωση  από πλευράς διοίκησης νοσοκομείου για τα προβλήματα και τις ανάγκες του. Χαρακτήρισε γενικότητες τα όσα η δημοτική αρχή ευαγγελίζεται πως θα πράξει για να βοηθήσει στα προβλήματα του νοσοκομείου , όταν δεν έχει αλλάξει τον οργανισμό λειτουργίας του δήμου και όταν κάθε χρόνο χάνει εργαζόμενους με μετακινήσεις στον Β΄Βαθμό. Αναφορικά με τις συναντήσεις των φορέων στην κεντρική διοίκηση που έχουν ήδη  γίνει, ρώτησε αν θα μπει dead line στα αιτήματα που βάζει ο δήμος προς επίλυση από  πλευράς πολιτείας.
    Ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Χόνδρος τόνισε πως το νέο νοσοκομείο είναι λαϊκή απαίτηση  και δεν κατανοεί γιατί υπάρχει τόση αντιπαράθεση όταν υπάρχει απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και σημείωσε πως γίνεται ΄΄πλειστηριασμός ευαισθησίας΄΄ από την αντιπολίτευση. Σημείωσε πως είναι υποχρέωση της πολιτείας να λειτουργούν τα τμήματα ενός νοσοκομείου.
    Ο Μανώλης Ζερβός-δημοτικός σύμβουλος- τόνισε πως το δημοτικό συμβούλιο πρέπει να κινηθεί πιο δυναμικά!
    ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΕΣ
    Τα παιδιά του 15μελούς στη δευτερολογία τους, τόνισαν από κοινού,  πως κι οι ίδιοι στην καθημερινότητα τους έρχονται σε αντιπαραθέσεις  , όμως στα δύσκολα ενώνονται για το καλό τους και ζήτησαν από το δημοτικό συμβούλιο να πράξουν κι εκείνοι το ίδιο. Να συναποφασίσουν για το καλό του νησιού μας για τη δημόσια υγεία και να μην έρχονται σε στείρα αντιπαράθεση.
    Ο δήμαρχος Κω επεσήμανε πως πραγματοποίησε συναντήσεις με τους μαθητές ακούγοντας όλα όσα οι ίδιοι του επεσήμαναν . Αναφέρθηκε στα προβλήματα του νοσοκομείου υπογραμμίζοντας πως αυτά είναι διαχρονικά, ανέλυσε κάποιες από τις πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής σε συνεργασία με φορείς για να δώσουν λύσεις σε παρόμοια ζητήματα υποστελέχωσης, σημείωσε πως ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε από τη συγκεκριμένη αίθουσα τη χρηματοδότηση του νοσοκομείου, επισήμανε πως συντεταγμένα με φορείς και κοινωνία πρέπει να δίνεται μάχη για το καλύτερο στη δημόσια υγεία του νησιού μας, ενώ αναφέρθηκε και στους λόγους που δεν έρχονται οι ιατροί στο νοσοκομείο της Κω και αφορούν στις υποδομές, στο γεγονός πως οι  προκηρύξεις δεν αφορούν σε όλες τις θέσεις που προβλέπονται από τον οργανισμό, ώστε να υπάρχουν καλές εργασιακές συνθήκες εργασίας, σημείωσε πως πρέπει να δοθούν οικονομικά κίνητρα και ζήτησε να ληφθεί απόφαση ώστε να ζητηθεί από την κεντρική εξουσία η προκήρυξη όλων των θέσεων ιατρών ώστε να καλυφθούν τα κενά  με καταληκτική  ημερομηνία.
    Ο επικεφαλής της ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ τόνισε πως σήμερα είναι η ημέρα των αποφάσεων και πρέπει να δούμε τους τρόπους διεκδίκησης κι όχι να ανατρέχουμε στα ιστορικά δεδομένα. Να καταλήξουμε στο …. τι μέλει γενέσθαι επισήμανε ο κ.Κυρίτσης και να ΄΄φύγουμε από δω μέσα με απόφαση΄΄ με κινητοποιήσεις σκληρές και κάλεσε όλο το σώμα να δώσει τις παραιτήσεις του αν στην καταληκτική ημερομηνία η πολιτεία δε δώσει λύσεις. Επισήμανε πως τα στελέχη της παράταξης του είναι σύμφωνοι με την πρόταση αυτή. Έκρουσε τον κώδωνα και στους βουλευτές της περιοχής πως και οι ίδιοι πρέπει να πάρουν θέση επί του θέματος και ζήτησε να διεκδικήσει ο δήμος νομικά το κέντρο υγείας Αντιμάχειας.
    Η κ.Ρούφα επικεφαλής της παράταξης ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ επεσήμανε πως κάποιοι της καταλογίζουν μικροπολιτική , όταν η ίδια και τα στελέχη της παράταξης της, διεκδικούν τα αυτονόητα για το καλό της κοινωνίας (βλέπε ΚΥ Αντιμάχειας) και χαρακτήρισε την πρόταση Κυρίτση  τη μόνη βιώσιμη λύση  τη δεδομένη στιγμή. Χαρακτήρισε ως φιέστα το αποψινό θέμα συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο, χωρίς να ενημερωθεί έγκαιρα το σώμα περί ψηφίσματος . Ζήτησε από τον δήμαρχο να μην ευτελίζει τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου που λήφθηκαν πριν ένα χρόνο για το νοσοκομείο και δεν εφαρμόστηκαν μέχρι σήμερα.
    Η Κική Μακρή  τόνισε πως ο δήμος έχει την ευθύνη της προειδοποίησης όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά και στη συγκεκριμένη περίπτωση το έγκλημα που υφίσταται στις δημόσιες δομές υγείας στην Κω, είναι προδιαγεγραμμένο  και σημείωσε πως κανένας δήμαρχος δεν διεκδίκησε τον δημόσιο δωρεάν χαρακτήρα της δημόσιας υγείας.  Αναφέρθηκε στις μεγάλες ελλείψεις στα νοσοκομεία όλης της χώρας και τόνισε πως είναι ΄΄υποκριτικό να μιλάτε για την κοινωνία, γιατί δεν θα απασχολούσε το σώμα το θέμα του νοσοκομείου, αν η κοινωνία δεν έβγαινε στους δρόμους΄΄. Παρότρυνε τον δήμαρχο να δει τον πρωθυπουργό  αφού είναι προεκλογική περίοδος αλλά η λύση θα είναι πρόσκαιρη.
    Ο Έπαρχος Κω Νισύρου επεσήμανε πως δεν πρέπει να χαθεί η εμπιστοσύνη του κόσμου στις κλινικές του νοσοκομείου, που παρουσιάζουν σημαντικό έργο ακόμα και υποστελεχωμένο.
    Στο σημείο αυτό η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, διάβασε το ψήφισμα.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΩ

στην συνεδρίαση της 20ης Μαρτίου 2023

Διεκδίκηση λύσεων για τη δημόσια υγεία στην Κω

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κω, εκφράζει την αγωνία και τη βούληση της κοινωνίας μας.

Είναι αυτονόητο ότι θα κορυφώσουμε τις διεκδικήσεις μας έως ότου δοθούν λύσεις στα προβλήματα του δημόσιου τομέα υγείας.

Όλοι μαζί και με την συμπαράσταση των Φορέων του τόπου μας, διεκδικούμε:

 

  1. Θεσμοθέτηση οικονομικών και άλλων κινήτρων για την κάλυψη θέσεων ιατρών στα νησιά.
  2. Θεσμοθέτηση δυνατότητας οικονομικής συμβολής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την προσέλκυση ιατρών και δυνατότητα κατασκευής δημοτικών κατοικιών, με δωρεάν παραχώρηση τους σε ιατρούς.
  3. Τοποθέτηση στρατιωτικών ιατρών μέχρι την κάλυψη των κενών.
  4. Μετακίνηση ιατρών από μεγάλα Νοσοκομεία της Αθήνας για την κάλυψη των κενών μέχρι την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.
  5. Εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου με ταχείες διαδικασίες για την κάλυψη κενών θέσεων που προβλέπονται στον Οργανισμό του Νοσοκομείου.
  6. Άμεση προκήρυξη όλων των κενών θέσεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
  7. Σύνταξη νέου σύγχρονου Οργανισμού του ΓΝ-ΚΥ ΚΩ λαμβάνοντας υπόψη και την εξαιρετικά ευνοϊκή ρύθμιση του άρθρου 125 του Ν. 4600/2019 (ΦΕΚ 43/9-3-2019, Τεύχος Πρώτο).
  8. Ενίσχυση της 1ης ΤΟΜΥ Κω άμεσα με την προκήρυξη όλων των προβλεπόμενων θέσεων Ιατρών.
  9. Λειτουργία του Κέντρου Υγείας Αντιμάχειας.
  10. Ενίσχυση του ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού του Νοσοκομείου.
  11. Άμεση κάλυψη των κενών στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού για την περίθαλψη του συνόλου των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη.
  12. Πρόσληψη προσωπικού στο ΕΚΑΒ για την πλήρη κάλυψη λειτουργίας δύο ασθενοφόρων, ένα με έδρα την Κω και ένα με έδρα την Αντιμάχεια.

 

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους ότι δεν διεκδικούμε καλύτερες δομές υγείας γιατί είμαστε η πατρίδα του Ιπποκράτη.

Τις διεκδικούμε γιατί τις έχουμε ανάγκη, οι κάτοικοι και η οικονομία του νησιού μας.

Είναι ξεκάθαρο ότι δεν διεκδικούμε τίποτα περισσότερο από αυτό που αξίζουμε.

 

  1. Λήψη απόφασης για την απόσυρση του Νομοσχεδίου σύστασης της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (Ρ.Α.Α.Ε.Υ.), που οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση των Δ.Ε.Υ.Α. (Εισηγητής: Πρόεδρος Δ.Σ. ΔΕΥΑΚ, κ. Κωνσταντίνος Ζαχαρός).
    Ο κ. Ζαχαρός ανακοίνωσε την ευχάριστη είδηση της έγκρισης έργων αξίας  περίπου 5 εκατ. για το δήμο της Κω, για την «Αναβάθμιση υποδομών ύδρευσης της ΔΕΥΑ Δήμου Κω» , φέρνοντας μια γλυκόπικρη γεύση, αφού με το νομοσχέδιο που έρχεται προς ψήφιση χωρίς να έχει προηγηθεί διαβούλευση παρά την απόφαση του ΣτΕ  και της Ευρωπαϊκής ένωσης ανοίγει ο δρόμος για την ιδιωτικοποίηση. Οι Ρυθμιστικές αρχές δημιουργούνται μόνο όταν υπάρχει ένα μονοπώλιο υπό δημόσιο έλεγχο και παράλληλα δημιουργούνται ιδιωτικές εταιρείες στην ίδια αγορά. Ουσιαστικά η κυβέρνηση, με το νόμο που προωθεί δίχως επί της ουσίας διαβούλευση   αφαιρεί ένα σημαντικό πλουτοπαραγωγικό πόρο από τις τοπικές κοινωνίες ακυρώνοντας στην ουσία την Τοπική Αυτοδιοίκηση και επιφέρει τεράστιο κόστος στην κατανάλωση νερού, στις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες. Μάλιστα ο κ.Ζαχαρός έφερε παράδειγμα το δήμο Παρισίου που δεν συνεργάστηκε με ιδιωτικές επιχειρήσεις  και διαχειρίστηκε ο ίδιος το αγαθό του νερού. Η ένωση των ΔΕΥΑ θεωρεί την εξέλιξη αρνητική κατάσταση που ανοίγει τον δρόμο στην ιδιωτικοποίηση τους, επισήμανε ο κ.Ζαχαρός και απαξιώνεται η τοπική αυτοδιοίκηση αφού δε θα υπάρχουν καν μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης στα διοικητικά συμβούλια των ΔΕΥΑ, ενώ διάβασε επτά λόγους για τους οποίους θα πρέπει να μην δοθεί για ψήφιση το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αν δεν πάει για διαβούλευση.
    Εκ μέρους της ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ τοποθετήθηκε ο Μηνάς Κιάρης ο οποίος τόνισε πως ΄΄αργήσαμε΄΄ ως δήμος να δείξουμε αντανακλαστικά, όταν σε λίγες ημέρες θα ψηφιστεί το θέμα στη βουλή, γεγονός που το χρεώνει όπως επισήμανε χαρακτηριστικά στη δημοτική αρχή, ενώ ανέγνωσε έξι λόγους για τους οποίους η παράταξη του διαφωνεί στη ψήφιση του νομοσχεδίου. Σημείωσε πως η διοίκηση Νικηταρά έβαλε μέσα της ΔΕΥΑ Κω, πάνω από ένα εκατ. ευρώ όταν στη διοίκηση τους η ΔΕΥΑ παρουσίαζε κέρδη πάνω από 300 χιλ. ευρώ.
    Η επικεφαλής της παράταξης ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ επικρότησε την υψηλή όπως χαρακτήρισε εισήγηση του προέδρου της ΔΕΥΑ Κω και  τόνισε πως η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να το ψηφίσει και  δυστυχώς η κοινωνία δεν αντιδρά στην ιδιωτικοποίηση των ΔΕΥΑ. Επισήμανε πως ο δήμος της Κω συνεπικουρεί σε αυτό, όταν με τον ΦΟΔΣΑ μεθοδεύει καταστάσεις  με την  διαχείριση των απορριμμάτων και χαρακτήρισε μεθοδευμένες τις κινήσεις του δήμου.  Αναφέρθηκε στην απόφαση του ΣτΕ που κατοχυρώνει το αγαθό του νερού ως δημόσιο αγαθό και τόνισε πως απαξιώνεται η τοπική αυτοδιοίκηση και επιφέρει τεράστιο κόστος του νερού και πρέπει αυτός ο φυσικός πόρος, να προστατευτεί.
    Η κ.Κική Μακρή  και τόνισε πως η εμπορευματοποίηση του νερού ξεκίνησε όταν το νερό μπήκε σε μπουκαλάκι  και επισήμανε πως η κοινωνία έχει ξεσηκωθεί, έχει βγει στους δρόμους.  Με την παραπέρα εμπορευματοποίηση του νερού, η κατάσταση θα επιδεινωθεί, μετατρέποντας αυτό το βασικό αγαθό σε ένα ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα, θα επιδεινώσει παραπέρα τις εργασιακές σχέσεις, την ποιότητα του νερού κ.α. Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και είναι αδιανόητο να εντάσσεται στη λογική της κερδοφορίας τόνισε η κ.Μακρή η οποία σημείωσε πως υπάρχουν πολιτικές ευθύνες.

Πηγή: https://www.kostv.gr

Το 15μελές του Ιπποκρατείου Λυκείου Κω στο Δημοτικό Συμβούλιο Κω

Δείτε παρακάτω την επιστολή του 15μελούς του 1ου Ιπποκρατείου Λυκείου Κω την οποία διάβασε ο κ. Κώστογλου, μαθητής του σχολείου, στην αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κω με θέμα τη διεκδίκηση κάλυψης των κενών θέσεων ιατρών στο Νοσοκομείο της Κω.
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Κύριε δήμαρχε, σεβαστά μέλη του δημοτικού συμβουλίου.
θέλουμε κατ αρχήν να σας ευχαριστήσουμε που μας δίνετε το βήμα μέσα από αυτή την αίθουσα για να τοποθετηθουμε και να μεταφέρουμε την αγανάκτηση, την αγωνία και την οργή των συνομηλικων μας !!!Το 15μελες του 1ου Ιπποκρατειου Λυκειου Κω,το ιστορικό σχολείο όπως λέτε οι περισσότεροι  ,ήταν υπό κατάληψη από την Τετάρτη 15 Μαρτίου  μέχρι σήμερα.
Επιλέξαμε να θυσιάσουμε το Σαββατοκύριακο μας μετά και πριν τα φροντιστήρια, στην αυλή του σχολείου, μέσα στο κρύο και την υγρασία για να περάσουμε ένα πολύ  σημαντικό μήνυμα και όχι να χάσουμε μαθήματα όπως νομίζουν κάποιοι….
Ο λόγος  αυτονόητος….
Μετά το δυστύχημα στα Τέμπη ξεχείλισε το ποτήρι…
ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΝΟΙΩΣΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ…
ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΟΝΙΟΥΜΕ ΜΗΝ ΑΡΡΩΣΤΗΣΟΥΜΕ Η ΜΗ ΧΤΥΠΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ, ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ , ΟΙ ΣΥΝΤΟΠΙΤΕΣ ΜΑΣ .
ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ ΑΓΑΘΟ-ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ
ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΠΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ; ΕΧΕΤς ΣΚΕΦΤΕΙ ΠΟΣΟΙ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΦΕΥΓΑΝ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΕΝΤΑΤΙΚΗ;
ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ  ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ !
ΠΟΛΛΑ ΕΙΝΑΙ?
ΔΕΝ ΝΟΜΊΖΟΥΜΕ
Ως εκπρόσωποι των συμμαθητών μας, θεωρούμε την πολιτεία υπεύθυνη για παγερή αδιαφορία και απίστευτα επικίνδυνη καθυστέρηση!
Απαιτούμε απαντήσεις απ όλους  όσους είναι υπεύθυνοι!
Σας …
δηλώνουμε ότι δεν θα σταματήσουμε…θα συνεχίσουμε τους αγώνες. Αν χρειαστεί θα  ξανακλεισουμε το σχολείο, αυτή τη φορά έχοντας κατα νου ότι γνωρίζουν  τον λόγο…
ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΧΑΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!
Οι μαθητές της Κω θέλουμε να ξέρουμε αν μπορούμε να βασιζόμαστε στο κράτος για την ασφάλεια και την υγεία  μας!
Σας ευχαριστούμε  για τον χρόνο σας!

17 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Άλλη μια συνεδρίαση της πλάκας για να δικαιολογήσουν τα ΤΣ@ΛΙΑ τα χοντρά μηνιάτικα που εισπράττουν...

    Συνεδρίαση καφενέδων για το παραδάκι… να βρονε κολπάκια να εισπράττουν 2ο και 3ο μηνιάτικο σαν αυτό που μασουλά το κοψιμιό από την ΚΩΣ.ΑΝ. Α.Ε.

  2. ΘΑ ΜΑΣ ΦΛΟΜΩΣΕΙ με ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ και ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ο Τριώροφος ΤΕΟΝΤ@Σ@ΚΗΣ... ΘΑ, θα, θα.... και από ΕΡΓΑ ΓΙΟΚ, δεν θα φάνε ούτε οι Πούλλλες..

    Και για παραμονές των εκλογών, μετά τις 3 Ελιές, ετοιμάζετε να μας παρουσιάσει την ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ σε ανύπαρκτο οικόπεδο, την ίδια που μας έφερε και ο ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ, ΤΡΙΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, σανό για να φάνε τα ζωντανά… ΟΛΑ, ΜΑΖΙ… και ΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ, ΜΑΖΙ και ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΣΤΟΝ ΛΙΝΟΠΟΤΗ, ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΟΛΑ ή σε φωτογραφίες σε μουσαμά…. ΠΑΡΤΟ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΕΟΝΤ@Σ@ΚΗ, ΘΑ ΠΑΣ ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ μαζί με τους τεμπελχανάδες ΙΔΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΣΟΥ, που αδειάζουν με υπέρογκους μισθούς το Δημοτικό Ταμείο, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΣΟΥ ΚΑΝΕΝΑ ΕΡΓΟ παρά μόνο ΜΠΟΛΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕΓΑΛΟΜΑΝΙΑΣ και τις 3 ταλαίπωρες ΕΛΙΕΣ….

  3. ΦΆΤΕ ΖΩΝΤΑΝΆ θα, θα, θα και κουτόχορτο του ΤΡΙΩΡΟΦΟΥ ΚΟΨΙΜΙΟΥ από τα Ποσειδώνια λιβάδια, υποσχέσεις πολλές, τα έργα μετά τις εκλογές...

    Που θα πάει, θα ξεφουρνίσει ότι επιθυμεί σε κάθε χωριό το «ΤΕ@ΝΤΟΣΑΚΗ», θα υποσχεθεί ότι τάζουν παραδοσιακά όλοι, οι ΨΕΥΤΕΣ ΛΑΪΚΙΣΤΕΣ μερικούς μήνες πριν τις εκλογές ΤΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ… Πω, πω, πω, παραμονές των εκλογών θα ρίξει άσφαλτο ακόμα και στην αυλή της γειτόνισσας του, της Λαίδη ΓΚΑΓΚΑ… Δεν θα μείνει ούτε ένας ιδιωτικός δρόμος χωρίς να τον μαυρίσει… Ρίχνει μαύρη άσφαλτο και γλυτώνει το ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΔΑΓΚΩΤΟ που θα φάει… ο ΤΕΟ θα εφαρμόσει το αλάνθαστο προεκλογικό πρόγραμμα του εν ευθυμία Κωστούκου, ΟΛΑ ΤΑ ΤΑΖΩ, ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΠΙΘΥΜΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ …

  4. ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΤΕ@ΝΤΟΣ@ΚΗ, ΣΟΥ ΕΤΑΞΑΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ για το αποδεχτείς το ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΛΑΘΡΟ και ΠΗΡΕΣ ΑΓΓΟΥΡΙΑ και το μ…ρο.

    ΑΚΟΜΑ ΒΓΑΖΕΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ με το ΥΨΗΛΑΝΤΗ, τον ΠΑΠΑ, την ΜΙΜΙΚΑ, σε ανύπαρκτα οικόπεδα και σχέδια του Νέου Νοσοκομείου και ΓΙΑΤΡΟΥΣ που ακόμα έρχονται… ΤΩΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ και ΕΚΛΙΠΑΡΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΑΕΡΑ από την ΝΔ, ΧΩΡΙΣ ΦΡΑΓΚΟ στον κουμπαρά… Στο συλλαλητήριο του λαϊκισμού αγκαλιά ο Τριώροφος ΚΟΨΙΜΙΟΣ μαζί με τον ΚΑΜΑΤΕΡΟ που και αυτός, δυο βδομάδες πριν τις εκλογές του 2019 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΣΧΕΔΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ…. Πάρτε το απόφαση ΤΕΟ και χρυσοπληρωμένοι ΙΔΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ Δημάρχου, ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ, 3 ΕΛΙΕΣ και μερικά μερεμετάκια της πλάκας… «ΜΟΝΟ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΜΕΛΕΤΩΝ και ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΩΝ» ΣΤΗΝ ΚΩΣ ΑΝ. ΑΕ για να δικαιολογηθούν τα μηνιάτικα και ο 2ος ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ και ΚΟΛΛΗΤΩΝ που βόλεψε στα τεράστια γραφεία της Μακρυγιάννη….

  5. Πληρωστε προτα τουσ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ. ΜΑΤ ΚΑΙ ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ χαχαχαχα και να ΣΑΣ Λυπη το ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΙΧΙΧΙΧΙ

  6. Εχετε 20 χιλ ΦΕΡΤΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΑΤ ΚΑΙ ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ. ΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΦΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ

  7. Τορα που θα βγει ο Σταθησ στον ΑΝΤΕΝΑ Για τα ΜΑΤ ΚΑΙ ΤΑ ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ Θα του πουμε να πει και για το ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.

  8. Δηλαδή για να καταλάβω…η διοίκηση του Νοσοκομείου που την έχει διορίσει η κυβέρνηση θέλει με το ψήφισμα να να πιέση την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό να μιλήσει μαζί τους και να δει τα προβλήματα του νοσοκομείου;;;; Και ο Δήμαρχος δεν ήταν αυτός που πέρυσι με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου γύρναγε τα υπουργεία για το ίδιο θέμα;;;; Άκουγα χθες τον ….υποδιοικητή του Νοσοκομείου να τα βάζει με τον Δήμο και όχι με αυτόν που τον διόρισε στην θέση αυτή που είναι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός. Το δούλεμα πάει σύννεφοοο……

  9. Η ομαδα των πολιτων που ξεκινησε τοσο αγωνα γιατι δεν μιλησε και γιατι δεν προσκληθηκε στην κουβεντα του Δημοτικου Συμβουλιου ενοχλει προφανως η πρωτοφανεις επιτυχια δημοσποιησης πανελλαδικα?
    Ειλικρινα ολοι τωρα εγιναν τιμητες των πολτικων καριερων τους, αλλα τους επνιξαν τους πολιτες προφανως γιατι φοβουνται απο την επιτυχια τους που δημοσιοποιησαν το θεμα πανελλαδικα με τοσο μεγαλη επιτυχια !!!
    Οπως παντα κατωτεροι των περιστασεων εκ του αποτελεσματος

  10. Όλοι φωνάζουμε οι ενήλικες κλείστε το αεροδρόμιο το λιμάνι. Κατεβήκατε όλοι στις πορείες στις διαμαρτυρίες και το αποτέλεσμα ποιο ;Μία παθολόγος 15 μέρες η οποία έχει φύγει μία γενική γιατρός που όταν εφημερεύει είναι μαζί με τους αγροτικούς( η μόνη)οι αγροτικοί γιατροί έχουν τελειώσει μόνο το πανεπιστήμιο και δεν έχουν καθόλου εμπειρία και ειδικότητ. Και έρχονται τα παιδιά του σχολείου οι μαθητές να μας βάλουν τα γυαλιά κάνουν κατάληψη για το νοσοκομείο και εσείς κάνετε μόνο συνεδριάσεις το καλοκαίρι έρχεται προσωπικό όχι μόνο γιατρούς δεν έχουμε και δεν έχουμε ξέρετε γιατί γιατί είσαστε άχρηστοι

  11. ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΧΘΕΣ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΑΚ ΤΗΝ ΝΑΒΑΡΧΙΔΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΕΑΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΘΗ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΕΒΓΑΖΕ ΚΑΙ ΜΠΑΛΩΝΕ Κ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΝΕΡΑΚΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΛΥΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΥΛΗ ΜΑΣ

  12. ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΧΑΝ ΤΣΙΠΑ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΑΠΡΑΓΟΙ!!!

  13. 745.000 ΓΙΑ ΣΤΑΔΙΟ ΦΙΛΙΝΟΥ ! 635.000 για τον κομβο! ΕΛΛΑΔΑ. δημαρχοι ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ειναι ΜΟΝΟ για να γλύφουν το μελι.μονο υποσχεσεις ψεμματα και θααααααααααα….Αρπαγες ΜΑΣΕΣ εργολαβοι δημαρχοι.αναπλασεις πλατειες κομβοι για να γεμιζουν οι τσεπες.με 10.000 γινοταν κυκλικος κομβος.ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ!!!……..….ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ….ΜΑΣΕΣ…

  14. δεν έμαθαν ορθογραφία; Είναι δυνατόν να συντάσσουν επιστολή προς το Δ.Σ. και να είναι ανορθόγραφη; Επίσης μου κάνει αρκετά αριστερής ιδεολογίας με το ύφος, αλλά και με τον τρόπο που είναι γραμμένη. Να αλλάξετε κάποιους καθηγητές παιδιά, αυτούς που δεν σας διδάσκουν αυτά που πρέπει. Ξέρετε ποιοί είναι, αυτοί οι ευαισθητούληδες, άθεοι, ανθέλληνες. Αυτοί που δεν θέλουν να υπάρχουν εικόνες και Ελληνική σημαία στις αίθουσες ούτε να γίνεται προσευχή και έπαρση σημαίας με τον Εθνικό Ύμνο στο προαύλιο. Αυτοί που για μία ακόμα φορά σε εθνική επέτειο δεν θα αναφέρουν τίποτα από την ιστορία και τους ήρωες μας. Εεε ναι ρε παιδιά, τα κομμούνια εννοώ !!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ