Κως: Διπλή καταδίωξη διακινητών μεταναστών – Προσπάθησαν να εμβολίσουν σκάφος του Λιμενικού (ΒΙΝΤΕΟ)

9
13109

Σε δύο περιπτώσεις, οι διακινητές επιχείρησαν να εμβολίσουν το σκάφος του Λιμενικού – 37 μετανάστες στα ταχύπλοα

Επεισοδιακές ήταν οι τρεις συλλήψεις διακινητών μεταναστών που πραγματοποίησαν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος της Κω το βράδυ της Πέμπτης.

Το στελέχη του Λιμενικού, που εκτελούσαν προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισαν, σε δύο περιπτώσεις, σκάφη που έφεραν παράνομα στην Ελλάδα μετανάστες.

Παρά τις προειδοποιήσεις τους, τα ταχύπλοα δεν σταμάτησαν και επιχείρησαν να εμβολίσουν το ελληνικό σκάφος.

Ακολούθησαν καταδιώξεις στη θαλάσσια περιοχή «Θερμα», οι οποίες ολοκληρώθηκαν, όταν τα στελέχη του Λιμενικού, με βολές ακριβείας στις εξωλέμβιες μηχανές, κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τα δύο ταχύπλοα που μετέφεραν συνολικά 37 μετανάστες.

«Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, απέδειξαν για μια ακόμη φορά την αποτελεσματικότητά τους στη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων μας», ανέφερε σε δήλωσή του ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος έκανε λόγο για για μια ακόμη επιτυχία των ελληνικών αρχών απέναντι  στα κυκλώματα  που εκμεταλλεύονται δυστυχισμένους συνανθρώπους μας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση  του ΛΣ για τις δύο καταδιώξεις

«Βραδινές ώρες σήμερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ευρισκόμενο σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ύποπτο ταχύπλοο σκάφος να κινείται με μεγάλη ταχύτητα στη θαλάσσια περιοχή “ΘΕΡΜΑ” ν. Κω.

Το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων για να το ακινητοποιήσει, με αρνητικά αποτελέσματα.

Ακολούθησε καταδίωξη, με τον χειριστή του Τ/Χ σκάφους να προβαίνει σε επανειλημμένες απόπειρες εμβολισμού του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ το πλήρωμα του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη σε ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα, με αρνητικά αποτελέσματα.

Εν συνεχεία το πλήρωμα του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη σε ρίψη στοχευμένων βολών ακριβείας στους εξωλέμβιους κινητήρες, σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ταχύπλοου και τη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών χειριστών, φερόμενων ως διακινητών των υπολοίπων είκοσι (20) αλλοδαπών.

Επίσης, βραδινές ώρες σήμερα στην ίδια θαλάσσια περιοχή (“ΘΕΡΜΑ” ν. Κω), εντοπίστηκε έτερο ταχύπλοο σκάφος να κινείται ύποπτα και με μεγάλη ταχύτητα χωρίς να ανταποκρίνεται στη χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων από το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Και σε αυτή την περίπτωση ακολούθησε καταδίωξη, με τον χειριστή του Τ/Χ σκάφους να προβαίνει σε απόπειρα εμβολισμού του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με αποτέλεσμα τη ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα, με αρνητικά αποτελέσματα.

Εν συνεχεία, το πλήρωμα του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη σε ρίψη στοχευμένων βολών ακριβείας στους εξωλέμβιους κινητήρες, σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ταχύπλοου και τη σύλληψη ενός (01) αλλοδαπού χειριστή, φερόμενου ως διακινητή των υπολοίπων δεκαεπτά (17) αλλοδαπών».

 

 

Για τη δεύτερη καταδίωξη, αναφέρεται: «Επίσης, βραδινές ώρες σήμερα στην ίδια θαλάσσια περιοχή (“ΘΕΡΜΑ” ν. Κω), εντοπίστηκε έτερο ταχύπλοο σκάφος να κινείται ύποπτα και με μεγάλη ταχύτητα χωρίς να ανταποκρίνεται στη χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων από το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Και σε αυτή την περίπτωση ακολούθησε καταδίωξη, με τον χειριστή του Τ/Χ σκάφους να προβαίνει σε απόπειρα εμβολισμού του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με αποτέλεσμα τη ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα, με αρνητικά αποτελέσματα.

Εν συνεχεία, το πλήρωμα του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη σε ρίψη στοχευμένων βολών ακριβείας στους εξωλέμβιους κινητήρες, σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ταχύπλοου και τη σύλληψη ενός (01) αλλοδαπού χειριστή, φερόμενου ως διακινητή των υπολοίπων δεκαεπτά (17) αλλοδαπών».

 

Σε δήλωσή του, ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, ανέφερε:

«Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, απέδειξαν για μια ακόμη φορά την αποτελεσματικότητά τους στη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων μας.

Η σύλληψη τριών διακινητών, αποτελεί μια ακόμα επιτυχία και ένα ακόμα χτύπημα στα αδίστακτα κυκλώματα που εκμεταλλεύονται δυστυχισμένους συνανθρώπους μας, εκθέτοντας τη ζωή τους σε θανάσιμο κίνδυνο».

Ν. Κοκκάλας για περιστατικό στην Κω: Τουρκικής υπηκοότητας οι τρεις διακινητές

Για την διπλή καταδίωξη ταχυπλόων που μετέφεραν παράτυπους μετανάστες στην Κω αλλά και το περιστατικό στο Φαρμακονήσι μίλησε ο κ. Νίκος Κοκκάλας, εκπρόσωπος τύπου Λιμενικού Σώματος.

«Στα δύο περιστατικά το βράδυ της Πέμπτης (2/2) στην Κω, αρχικά σκάφος του ελληνικού Λιμενικού που έκανε περιπολία στην περιοχή και εντόπισε ταχύπλοο σκάφος το οποίο κινείτο ύποπτο στην περιοχή. Το προσέγγισε, του έκανε ηχητικά σήματα για να σταματήσει δεν το ακινητοποίησε ο χειριστής του, ούτε και στην καταδίωξη το ακινητοποίησε, έγινε ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα, ούτε τότε το ακινητοποίησε και προσπάθησε να εμβολίσει το δικό μας με αποτέλεσμα να γίνουν βολές στοχευμένες στους κινητήρες του σκάφους. Στο σκάφος επέβαιναν συνολικά 22 άτομα, δύο διακινητές που έχουν συλληφθεί και 20 άτομα τα οποία είχαν ξεκινήσει από τις τουρκικές ακτές με σκοπό να επιβιβαστούν στην Κω» είπε ο Κ. Κοκκάλας. Μισή ώρα αργότερα εντοπίστηκε και δεύτερο σκάφος, που είχε ξεκινήσει επίσης από τις τουρκικές ακτές για την Κω. Πάλι ακολουθήθηκε η ίδια διαδικασία. Στο σκάφος επέβαιναν 18 άτομα και ένας διακινητής που συνελήφθη.

Σύμφωνα με τον κ. Κοκκάλα: «Οι τρεις διακινητές φέρεται να είναι τουρκικής υπηκοότητας».

Και στο περιστατικό στο Φαρμακονήσι, έγιναν επιθετικές κινήσεις από τις τουρκικές ακταιωρούς προς σκάφη του λιμενικού.
«Τα ελληνικά πληρώματα δεν είναι εκπαιδευμένα στο να εμβολίζουν σκάφη και να κάνουν επιθετικές κινήσεις έναντι άλλων σκαφών, αλλά είναι εκπαιδευμένα σύμφωνα με τους κανόνες της θάλασσας και το διεθνές δίκαιο να σώζουν ανθρώπινες ζωές, να φυλάττουν τα σκάφη και τα σύνορά μας» διευκρίνισε ο κ. Κοκκάλας.

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Έχουν αποθρασυνθει τελείως τα Μεμετια,το μόνο σίγουρο είναι ότι υπάρχουν πολλοί εμπλεκόμενοι στο νησί μας…αλλά επικρατεί σιγή ιχθύος.

    • Εδώ είναι Ελλάδα φίλε ,κ όταν απευθύνεσαι σε Έλληνες θα γράφεις Ελληνικά για να παίρνεις την κατάλληλη απάντηση .Όχι πως δεν μπορούμε να μάθουμε τι γράφεις εδώ ,αλλά για συντομία !!!!!! Ξανά γράφω Εδώ είναι Ελλάδα κ θα παραμείνει ,γιατί ήταν εδώ κ 3000 χιλιάδες χρόνια ,έτσι για να μάθετε την αληθινή ιστορία ,κ όχι την γιαλατζη ,του συντρόφους σας Ερντογάν .Επιπλέον την δική μας ιστορία την διδάσκονται όλοι οι λαοί της γης επομένως σας γελάει κ το παρδαλο κατσίκι με τα ψέματα που λέτε .

  2. Αποτελεσματικότητα θα ήταν αν δεν θα έμπαιναν!το να ρίξεις στην μηχανή και να τους φέρεις και αυτούς στο hot spot δεν είναι αποτελεσματικότητα! παίζετε με τις λέξεις και την νοημοσύνη του κόσμου!

  3. Όταν γίνει κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, θα σταματήσει η λαθρομετανάστευση, θα γίνουν απελάσεις και οι λαθρομουσουλμάνοι θα γυρίσουν στην Τουρκία! Ευχαριστούμε τον Ελληνικό λαό για την προτίμηση του στο λαθρολάγνο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ