ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Μεγάλος αριθμός προσκυνητών στο Χριστό, στο Δίκαιο – Τελετουργία η ανάβαση για μικρούς & μεγάλους

0
6919

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Γιάννης Κιάρης Χαρίκλεια Χριστοφή

 

Η πατροπαράδοτη ανάβαση στο Χριστό στο Δίκαιο, παραμονή της μεγάλης εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος έχει ξεκινήσει…

Πλήθος προσκυνητών κατά δεκάδες άρχισαν να συρρέουν από νωρίς το απόγευμα έως αργά τη νύχτα (μέχρι τα ξημερώματα ή και τις πρωινές ώρες, μιας και πολλοί προσκυνητές διανυκτερεύουν εκεί).

Τον Εσπερινό, την παράκληση που ακολουθεί καθώς και την μεταμεσονύκτια Θ. Λειτουργία και την ευλογία των σταφυλιών τελεί ο Ιερέας της Ζιάς π. Ιωάννης Σταυρόπουλος .

Έψαλλε χορός ιεροψαλτών: Στάθης Χριστοφιλογιάννης , Γιώργος Σανιδάς, Κώστας Νικολάου, Γιάννης Κιάρης.

Ιδιαίτερα αισθητά κάθε χρόνο τα έργα συντήρησης του ιστορικού και παμπάλαιου ναϋδρίου.

Η Θεία Λειτουργία της εορτής ξεκινά στις 12 τα μεσάνυχτα και αμέσως μετά (γύρω στη μία και μισή αρχίζει για όσους δεν επιθυμούν να διανυκτερεύσουν εκεί, (στο καταφύγιο και στους γύρω χώρους με υπνόσακους, ο δρόμος της επιστροφής με το υπέροχο φεγγάρι.

Η ανάβαση από το πάρκινγκ όπου καταλήγει ο χωμάτινος δρόμος από την Κεφαλόβρυση στη Ζιά, διαρκεί περίπου μία ώρα πεζοπορική διαδρομή (λόγω και της κίνησης). Η διαδρομή ωστόσο, αν και λίγο κουραστική για τους περισσότερους, είναι μια τελετουργία και σε αποζημιώνει η υπέροχη θέα και η αίσθηση της κατάκτησης της κορυφής των 843μ, αλλά και το δέος λόγω της εορτής και της ιερότητας του χώρου.

Και του χρόνου! Χρόνια πολλά σε όσες και όσους γιορτάζουν!


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ