Περιφέρεια Ν. Αιγαίου: Δεδομένη η χρηματοδότηση του νέου Νοσοκομείου Κω από τους ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου | Δίπλα στην Κω και τις χρηματοδοτικές ανάγκες Υγείας με πράξεις

27
1596

Δεδομένη η χρηματοδότηση του νέου Νοσοκομείου Κω

από τους ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου

(2021-2027)

 

Χ. Γιασιράνη: «Συμμεριζόμαστε με πράξεις την αγωνία για τις δομές δημόσιας υγείας»

 

Στην ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κω για την θωράκιση των δημόσιων δομών υγείας του νησιού, που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, συμμετείχε, από την πλευρά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Δωδεκανήσου, Χαρούλα Γιασιράνη και ο Έπαρχος Κω, Γιάννης Καμπανής.

 

Το πρώτο ζήτημα που έθιξαν τόσο η κ. Γιασιράνη, σχετικά με τις αδυναμίες του Εθνικού Συστήματος Υγείας, όσο και ο κ. Καμπανής είναι η δομική δυσκολία που απορρέει από το γεγονός ότι τα Δωδεκάνησα και οι Κυκλάδες υπάγονται σε μία Υγειονομική Περιφέρεια, τεράστια και ανομοιογενή, μαζί με τον Πειραιά και άλλους νησιωτικούς νομούς, χαρακτηριστικά τα οποία σε συνδυασμό με τις ιδιαιτερότητες των νησιωτικών περιοχών, δυσχεραίνων σημαντικά τη διαχείριση των υγειονομικών αναγκών ανά νησί. Γι’ αυτό, πρωταρχικό μέλημα της Περιφερειακής Αρχής και βασικός της στόχος είναι να περάσει η αρμοδιότητα και οι σχετικοί με αυτήν πόροι στις περιφέρειες, όπως προβλέπει από το 2010 και ο Καλλικράτης. Το αίτημα της Περιφέρειας προς την κυβέρνηση, που εδράζεται στην πεποίθηση ότι η τοπική Αυτοδιοίκηση ως η εγγύτερη αποδέκτης των τοπικών αναγκών, είναι σε θέση να γνωρίζει και να αντιμετωπίζει καλύτερα τις υγειονομικές ανάγκες του τόπου, βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες κοντά στην ικανοποίησή του. Η ικανοποίηση του αιτήματος δύναται να βελτιώσει το υγειονομικό σύστημα στα νησιά, τουλάχιστον όσο αφορά στην  Πρωτοβάθμια Φροντίδα.

 

Δίπλα στην Κω και τις χρηματοδοτικές ανάγκες Υγείας με πράξεις

Στη συνέχεια, η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας μίλησε με δεδομένα για την έμπρακτη στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην Υγεία, όπου αποτέλεσε την αδιαμφισβήτητα κορυφαία προτεραιότητα της, ιδιαιτέρως την τελευταία διετία, έχοντας καταβάλει για την υγεία και ιατρικό εξοπλισμό 30 εκ. ευρώ μέσω κάθε χρηματοδοτικού εργαλείου: από ίδιους πόρους, ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα.

 

Επιπλέον, 220 υγειονομικοί μισθοδοτούνται από τους ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου 2014-2020 για διάρκεια 24 μηνών, εκ των οποίων 2 γιατροί και 6 νοσηλευτές και τεχνικοί βρίσκονται στο νησί της Κω, όπως ζητήθηκε υπηρεσιακώς.

 

Ακόμα, με πρωτοβουλία της περιφερειακής αρχής το 2015, θεσμοθετήθηκε για πρώτη φορά, με τροπολογία που ψηφίσθηκε από τη Βουλή, το μηνιαίο κίνητρο των 450 ευρώ ανά μήνα από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε αγροτικούς και επικουρικούς γιατρούς που υπηρετούν στα δυσπρόσιτα και αγροτικά ιατρεία της περιφέρειάς μας. Από αυτούς, 47 υπηρετούν σήμερα στα Δωδεκάνησα, οι 3 εκ των οποίων στην Κω.

 

Σε ό,τι αφορά την ενίσχυση του ΕΚΑΒ, 42 υπερσύγχρονα ασθενοφόρα μικρού και μεγάλου όγκου με πλήρη εξοπλισμό έχουν δοθεί στα νησιά από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου 2014-2020.

 

Τέλος, αντιμετωπίζοντας τις ιδιαιτερότητες της νησιωτικότητας, έχουν ήδη εγκατασταθεί συστήματα τηλεϊατρικής στις υγειονομικές μονάδες του ΕΣΥ με διασύνδεση σε μεγάλα νοσοκομεία για την αντιμετώπισης της έλλειψης ειδικευμένων ιατρών, που θα συνεπιφέρει δυνητικά την καλύτερη αντιμετώπιση του ασθενούς, δευτερευόντως δε και τη μείωση των δαπανηρών μετακινήσεων.

 

Δεδομένη η δέσμευση του Περιφερειάρχη για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης του νέου Νοσοκομείου Κω από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Νοτίου Αιγαίου 2021-2027

Για άλλη μια φορά, η κ. Γιασιράνη επανέλαβε με ξεκάθαρο τρόπο τη δέσμευση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου να συνεχίσει να στέκεται δίπλα στο νησί της Κω με πράξεις, χρηματοδοτώντας και τις ανάγκες του νέου Νοσοκομείου της Κω από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου 2021-2027.

 

Σε ειδικότερα ζητήματα των δομών υγείας της Κω στάθηκε ο Έπαρχος Κω, Γιάννης Καμπανής καταθέτοντας συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις, όπως ότι θα πρέπει να διαχωριστεί το Κέντρο Υγείας Κω από το Νοσοκομείο Κω, για τη διευκόλυνση στις προσλήψεις προσωπικού. Ο κ. Καμπανής πρότεινε ακόμα τη θέσπιση επιπλέον κινήτρων για τους υγειονομικούς που υπηρετούν στα νησιά, όπως αυτό της πενταετούς θητείας, το οποίο δίνει κατόπιν τη δυνατότητα μετακίνησης στην μόνιμη κατοικία των γιατρών, της δυνατότητας μετεκπαίδευσης τους και της παροχής κατοικίας, ενώ πρότεινε ακόμα  οι πανεπιστημιακοί γιατροί να μεταβαίνουν πρώτα στα νοσοκομεία της Περιφέρειας. Ακόμα, ο Έπαρχος υποστήριξε ότι ο υγειονομικός σχεδιασμός πρέπει να γίνεται σε πενταετή βάση.

 

 

 

Το Γραφείο Τύπου

27 ΣΧΟΛΙΑ

  • ΜΕ ΧΑΛΟΥΒΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΈΡΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΆΡΧΕΙΟ ΘΑ ΠΟΥΜΕΤΟ ΨΩΜΙ ΨΩΜΑΚΙ...

   1,40 η φραντζόλα χωρίς κανέναν έλεγχο από την ΠΕΡΙΦΈΡΕΙΑ … ΟΙ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΟΙ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ… Έχουμε νομίζω και μειωμένο ΦΠΑ…

 1. ΜΎΡΙΖΕ ΕΚΛΟΓΕΣ Ο ΔΌΛΙΟΣ ΡΟΔΙΤΗΣ... Τέσσερα χρόνια πουλά φωτισμό στον επαρχιακού...

  Αφού μας ΈΤΑΞΑΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΆΔΕΣ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ παίρνει την σκυτάλη άλλος ένας να ρίξει σανό στα ζωντανά της Κω…. ΤΕΟΝΤ@Σ@ΚΗ ΆΦΗΣΕ ΤΑ ΨΟΦΙΑ… ΕΧΕΙΣ ΕΤΟΙΜΗ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΚΑΜΑΤΕΡΟΎ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟ… ΣΥΝΈΤΑΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΛΑΪΚΙΣΜΟΎ ΚΑΙ ΤΗΣ ΨΕΥΤΙΑΣ.

  • ΘΑ ΜΑΣ ΦΛΟΜΩΣΕΙ με ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ο Τριώροφος ΤΕΟΝΤ@Σ@ΚΗΣ... ΘΑ, θα, θα.... και έργα για να φάνε και οι Πούλλλες..

   Και για παραμονές των εκλογών, μετά τις 2 Ελιές, ετοιμάζετε να μας παρουσιάσει την ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟ σε ανύπαρκτο οικόπεδο, την ίδια που μας έφερε και ο ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ, ΤΡΙΣ ΜΈΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, σανό για να φάνε τα ζωντανά… ΌΛΑ, ΜΑΖΊ και ΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΉΡΙΟ, ΜΑΖΪ και ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΌ, ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΟΛΑ ή σε φωτογραφίες σε μουσαμά…. ΠΑΡΤΟ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΕΟΝΤ@Σ@ΚΗ, ΘΑ ΠΑΣ ΣΤΑ ΑΖΉΤΗΤΑ μαζί με τους τεμπελχανάδες ΣΥΜΒΟΎΛΟΥΣ ΣΟΥ, που αδειάζουν με υπέρογκους μισθούς το Δημοτικό Ταμείο, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΦΉΣΕΙΣ ΠΊΣΩ ΣΟΥ ΚΑΝΈΝΑ ΈΡΓΟ παρά μόνο ΜΠΌΛΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ και τις 2 ταλαίπωρες ΕΛΙΕΣ….

  • ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΔΑΓΚΩΤΟ στον Ροδίτη ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΧΑΤΖΗΠ@........., ΤΑΖΕΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ο εχθρός της Κω με το μηδενικό έργο.

   Βγήκε ο ΨΕΥΤΗΣ ΛΑΪΚΙΣΤΗΣ λίγες μέρες πριν τις εκλογές να μας ταΐσει κουτόχορτο-ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ … Δύο χρόνια για να εγκριθούν οι μελέτες αποκατάστασης των ζημιών του σεισμού στις εκκλησιές μας, άλλα Τόσα για τεύχη δημοπράτησης, διαγωνισμό για εργολάβο, ενστάσεις και τέλος ακόμα δυο για αποπεράτωση τους το 2024… και βλέπουμε… Πάντως θα αφήσει ένα έργο που κατάφερε μαζί με τους φασιστοαριστερούς του ΣφΥΡΙΖΑ και τον ΚΑΜΑΤΕΡΟ για να τον θυμόμαστε,…. το ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΜΟΝΙΜΗΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΛΑΘΡΟ ΣΤΟ ΑΜΑΝΙΟΥ και την επέκταση του ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ HOT SPOT ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ… Ψηφίστε όποια παράταξη επιθυμείτε, ρίξτε πέντε φάσκελα στον εχθρό της Κω που ΠΆΝΤΑ έβαζε εμπόδια στην ανάπτυξη της Κω όπως με την δημοτική συγκοινωνία και τα σχολεία που ο χουβαρδάς χρηματοδότησε με 300.000 ευρώ όταν κόστισαν 2 εκατομμύρια και που ευτυχώς η αποκατάσταση τους έγινε από τον Δήμαρχο ΚΥΡΙΤΣΗ…

 2. ΚΑΡΤΕΛ ΣΤΟ ΨΩΜΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΥΡΝΟΥΣ. ΕΠΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΈΡΕΙΑ ΤΑΖΟΥΝ ΓΙΑΥΡΟΥΣ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟ...

  ΞΎΠΝΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΕ ΈΠΑΡΧΕ. ΤΟ ΨΩΜΊ 1,40 ΤΑ 650 γραμμάρια όταν ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟ ΠΟΥΛΆΝΕ ΠΑΝΤΟΥ 0,90-1,00 ΕΥΡΏ… ΈΠΑΡΧΕ ΝΊΣΥΡΟΥ ΞΎΠΝΑαααααααααασ…..

 3. Βρε ΆΧΡΗΣΤΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΈΡΕΙΑΣ , ΚΆΝΤΕ ΈΛΕΓΧΟ ΣΤΗΝ ΤΙΜΉ του ΨΩΜΙΟΎ.

  Διακοσμητικέ ΕΠΑΡΧΕ, εάν δεν ξέρεις ΥΠΆΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΔΙΕΎΘΥΝΣΗ ΕΜΠΟΡΊΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΤΈΛ.

 4. ΒΡΕ ΟΥΣΤττττττ ΔΕΙΛΈ ΡΟΔΙΤΗ που ΓΙΑ ΤΡΙΆΚΟΝΤΑ ΑΡΓΎΡΙΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΈΦΕΙΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΩ.

  Με Π@ΡΔΕΣ ΘΑ ΦΙΑΞΕΙΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ;?;?;? Για την ΑΠΟΚΑΤΆΣΤΑΣΗ των ΕΚΚΛΗΣΙΏΝ απο τον ΣΕΙΣΜΌ ΠΕΡΑΣΑΝ ΠΈΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ, για ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ φτάνουν 50 ΧΩΡΙΣ τα δίσεκτα; ?;?;?

 5. ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ Η ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΒΑΦΤΙΣΟΥΜΕ ΠΑΝΤΕΣΠΆΝΙ;;;

 6. ΚΑΝΕ ΕΝΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΦΟΥΡΝΟ ΤΕΟΝΤ@Σ@ΚΗ ΣΑΝ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΎΠΟΛΗΣ...

  ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑΣ Η ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΑΣΩΜΑΤΟΥ…

 7. Μας κοροϊδεύουν….αμα δούμε νοσοκομείο γράψτε μου….μαύρο στις επόμενες εκλογές έτσι απλά…άντε γεια καλό καλοκαίρι!!!

 8. Σκουπίδια της ΝΔ μοιρασατε λεφτά σε όλα τα φιλαράκια σας γεμίσατε τις τσέπες σας και η υγεία στο νησί του Ιπποκράτη είναι είδος πολυτελείας είστε η ντροπή της ανθρώπινης φύσης σας εύχομαι……….και να μην έχετε κάποιον να σας κοιταξει…ο γιος ενός καρκινοπαθους

 9. μετα τους βουλευτες και τους υπουργους, πηρε σειρα στο δουλεμα και η περιφερεια. νομιζουν οτι μιλανε σε ζουλου!!!
  στις εκλογες θα δουν την απαντηση του κοσμου!!!

 10. Πετάγεται ο κάθε άσχετος και γράφει ότι του κατέβει…Τι σχέση έχει ο Καμπανής με την τιμή του ψωμιού και τι σχέση έχει το ψωμί με το Νοσοκομείο…Μπήκε η φρατζόλα σε διατίμηση δεν άκουσα τον Γεωργιάδη να πει κάτι…1,40 λέει τώρα, ελάτε σε κάνα 8μηνο να δείτε. Μητσοτάκης και ξερό ψωμί βρεεεεεε!!!

 11. Το ψωμί ψωμάκι , την βενζινη- βενζινάκι ,το ρεύμα -ρευμάκι θα πούμε εξαιτίας της ακρίβειας της Ουκρανίας της Ρωσίας και της μασονίας
  ΚΑΛΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

 12. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες το ψωμί θα ξεπεράσει τα 2 ευρώ, για αυτό οι Δήμοι ετοιμάζονται να κάνουν δημοτικούς φούρνους για δωρεάν ψωμί .Μπράβο !Μπράβο !μπράβο!
  Οι Περιφέρειες θα επιδοτούν τις πρώτες ύλες και το ρεύμα ΖΗΤΩ!ΖΗΤΩ!
  Οι ξενοδόχοι θα προσφέρουν δωρεάν τυρί για τις τυρόπιτες .
  Πάντα σύμφωνα με τις πληροφορίες

 13. Κατεβασε στο κινητο σου την εφαρμογη καταναλωτης και ξεστραβωσου φραντζολιάρη. Η ανώτατη τιμή κιλού είναι 2,5 οπότε τα 650 γρμμαρια μια χαρα είναι 1,40. Αμα δεν σου αρέσει να πας στη Σοβιετία να ζήσεις…Ελευθερη αγορά ρεεεεε….Μια ζωή υιός Δρακουμέλ!!! Ααααα μην ξεχάσω ολόκληρος Αντιπεριφερειάρχης Εμπορίου από την Κω εν είναι??

 14. Μας περνάτε για ηλίθιους? Πιστεύετε πως έστω και ένας Κώος πιστεύει πως θα χτίσετε νέο νοσοκομείο? Αν κρίνω και από την εργάρα του ηλεκτροφωτισμού στον επαρχιακό των χιλίων προβλημάτων, δεν είστε ικανοί για τίποτα! Κανονικά το νέο νοσοκομείο θα έπρεπε να είναι πρώτη προτεραιότητα και όχι να το θυμάστε μόνο προεκλογικά!

 15. ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ. ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟ,
  ΚΟΨΕ ΤΑ ΧΟΡΤΑ,
  ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΑ ΠΟΤΑΜΙΑ, ΦΤΙΑΞΕ ΤΟΥΣ ΡΗΜΑΓΜΕΝΟΥΣ, ΕΠΑΡΧΙΑ ΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΒΑΛΕ ΦΩΤΙΣΜΟΥΣ,
  ΣΗΜΑΤΑ,
  ΚΑΙ ΜΕΤΑ
  ΔΟΣΕ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΙΣΟΚΟΜΕΙΟ!!

 16. Και άντε και κάνουμε νοσοκομείο.Εδω δεν έχουμε γιατρούς.Η κατάσταση βρωμάει. Η μίζα θα πέσει σύννεφο. Αλλού πρέπει να γίνει ο αγώνας. Να σπάσει το απόστημα της κλίκας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ