Κορονοϊός – Προειδοποίηση Σαρηγιάννη: Μέσα στον Ιούλιο θα ξεκινήσει το 4ο κύμα της πανδημίας | Τον Αύγουστο με τις μετακινήσεις των διακοπών αναμένεται να ξεπεράσουμε και πάλι τα 1.000 κρούσματα

44
3180

Τον Αύγουστο με τις μετακινήσεις των διακοπών αναμένεται να ξεπεράσουμε και πάλι τα 1.000 κρούσματα ημερησίως, σύμφωνα με τον καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένη Σαρηγιάννη

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, χτύπησε το «καμπανάκι», μιλώντας στον ANT1, υπογραμμίζοντας ότι σαφέστατα βρισκόμαστε σε μια φάση αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού και γύρω στα μέσα ή προς το τέλος του Ιουλίου, θα ξεκινήσει το 4ο κύμα της πανδημίας, το οποίο αν δεν το προλάβουμε μπορεί να είναι εξαιρετικά ισχυρό.

Ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε ότι οι μετακινήσεις θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στη διασπορά του ιού και κυρίως της μετάλλαξης Δέλτα και τον Αύγουστο αναμένεται να ξεπεράσουμε και πάλι τα 1.000 κρούσματα ημερησίως, αριθμός που θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο τον Σεπτέμβριο.

Ο κ. Σαρηγιάννης είπε ότι όλα τα μέτρα που λαμβάνονται είναι επικουρικό χαρακτήρα και το μόνο που μπορεί να μας προστατεύσει αποτελεσματικά είναι ο εμβολιασμός. Όπως είπα χαρακτηριστικά, για να γλιτώσουμε από τα χειρότερα και σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα που χρησιμοποιεί, θα πρέπει μέσα στον Αύγουστο το ποσοστό των εμβολιασμένων στον ενήλικο πληθυσμό, να φτάσει στο 83%.

Ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε ότι το όποιο ρίσκο συνεπάγεται ένας εμβολιασμός είναι απείρως μικρότερο από την απόφαση κάποιου να μην εμβολιαστεί.

Μετάλλαξη Δέλτα: Αυτές είναι οι 10 περιοχές στις οποίες έχει εντοπιστεί κρούσμα στην Ελλάδα

Τεστ κορονοϊός ΕΟΔΥ

Σε συνολικά 10 περιοχές σε όλη την επικράτεια έχει εντοπιστεί κρούσμα της μετάλλαξης Δέλτα του κορονοϊού

Με ανησυχία παρακολουθούν οι επιστήμονες και στην Ελλάδα την πορεία της εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα του κορονοϊού καθώς στη χώρα μας τα κρούσματα έχουν ανέλθει στα 54 συνολικά σε 10 περιοχές.

Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του ΕΟΔΥ το απόγευμα της Πέμπτης για την πορεία των μεταλλάξεων, η μετάλλαξη Δέλτα μετρά 54 επιβεβαιωμένα κρούσματα με τα 25 εξ αυτών να καταγράφονται την τελευταία εβδομάδα.

Συγκεκριμένα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα έχουν εντοπιστεί:

  • 30 στο Ηράκλειο της Κρήτης
  • 8 στην Αττική
  • 5 στη Θεσσαλονίκη
  • 4 στη Μυτιλήνη
  • 2 στην Πάρο
  • 1 σε Αχαΐα
  • 1 στο αεροδρόμιο «Ελεύθεριος Βενιζέλος»
  • 1 στη Χαλκιδική
  • 1 στην Κορινθία και
  • 1 στην Εύβοια

Παράλληλα καταγράφηκε και το πρώτο κρούσμα μετάλλαξης από την Κολομβία .

Το εν λόγω κρούσμα εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας στις 9 Ιουνίου, στην Πάτρα χωρίς ακόμα να έχει διευκρινιστεί αν η συγκεκριμένη μετάλλαξη είναι πιο μεταδοτική ή διαφεύγει από την προστασία των εμβολίων.

Ο πίνακας με τις μεταλλάξεις στην ΕλλάδαΕΟΔΥ

100% πιο μεταδοτική η μετάλλαξη Δέλτα

Όπως εξήγησε η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, η μετάλλαξη Δέλτα είναι κατά 100% πιο μεταδοτική από την πρώτη που εντοπίστηκε στην Κίνα, στην αρχή της πανδημίας και κατά 40% με 60% από τη βρετανική μετάλλαξη.

«Η επικράτηση της μετάλλαξης θα οδηγήσει σε νέα αύξηση των κρουσμάτων», πρόθεσε η κυρία Παπαευαγγέλου, υπογραμμίζοντας πως τα νέα κρούσματα θα είναι οι ανεμβολίαστοι και τα άτομα με υποκείμενα νοσήματα.

Ο κίνδυνος νόσησης με κορονοϊό είναι χαμηλός για τους πλήρως εμβολιασμένους, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε η καθηγήτρια, ο πλήρης εμβολιασμός με δύο δόσεις, προσφέρει προστασία 96% και 92% για σοβαρή νόσηση και νοσηλεία αντίστοιχα.

Η κυρία Παπαευαγγέλου σημείωσε μάλιστα, ότι σε χώρες όπου έχει επικρατήσει η μετάλλαξη Δέλτα, ακριβώς λόγω του εμβολιασμού, δεν έχουν αυξηθεί οι νοσηλείες και οι θάνατοι.

Ως εκ τούτου, μόνη λύση είναι «να εμποδίσουμε τον ιό να συναντά στον δρόμο του ευάλωτους ανθρώπους», πρόσθεσε, σημειώνοντας πως είναι απαραίτητη η εντατικοποίηση της εμβολιαστικής κάλυψης όλων των πολιτών άνω των 50 ετών, με τις γυναίκες ηλικίας 50-59 ετών να διατρέχουν διπλάσιο κίνδυνο από όσες ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των 40-49 ετών.

Σαρηγιάννης: Η μετάλλαξη «Δέλτα» θα επικρατήσει μέχρι τις 15 Αυγούστου στην Ελλάδα

Λίγη ώρα πριν την επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας το καμπανάκι του κινδύνου για την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα είχε κρούσει μιλώντας στο Mega και ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης ο οποίος μάλιστα εκτίμησε ότι έως τις 15 Αυγούστου το συγκεκριμένο στέλεχος μπορεί να έχει κυριαρχήσει στην χώρα.

«Ο ρυθμός καθόδου των κρουσμάτων έχει αντιστραφεί. Η μετάλλαξη “Δέλτα” παίζει μεγάλο ρόλο. Και η νιγηριανή μετάλλαξη έπαιξε ρόλο στην αντιστροφή πορείας, γιατί η “Δέλτα” δεν έχει αναπτυχθεί ακόμα πολύ. Η “Δέλτα” έχει την δυναμική να αναπτυχθεί πολύ γρήγορα. Με φυσιολογικούς ρυθμούς μπορεί να επικρατήσει στην χώρα μέχρι τις 15 Αυγούστου και έπειτα. Είναι απαραίτητο να πάρουμε μέτρα. Μέτρα σημαίνει να εμβολιαστούμε γρήγορα και χωρίς αμφιβολίες» τόνισε ο καθηγητής.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του κ. Σαρηγιάννη, τα ημερήσια κρούσματα τον Αύγουστο θα είναι 1000, ενώ στις αρχές Σεπτεμβρίου 1500.

44 ΣΧΟΛΙΑ

      • ΜΠΟΧΑΛΟΙ, ΜΕ 54 ΕΝΕΡΓΆ ΚΡΟΎΣΜΑΤΑ ΘΑ ΜΑΣ ΒΆΛΟΥΝ ΣΤΟ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ...

        ΠΑΊΡΝΕΤΕ ΠΑΡΆΔΕΙΓΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΗ ΚΑΙ ΑΝΕΥΘΥΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΉ ΣΑΣ ΑΡΧΗ ΠΟΥ ΣΧΕΔΌΝ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΝΟΣΗΣΕΙ. ΤΑ ΚΑΜΏΜΑΤΆ ΤΟΥΣ ΈΔΙΩΞΑΝ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ.

    • ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΣΑΣ ΘΑ ΤΡΑΒΗΞΟΥΜΕ ΧΟΝΤΡΟ ΛΟΥΚΙ. ΤΙ ΦΟΒΑΣΤΕ ΡΕ? ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ? ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟς ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ? ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙς ΜΕ Χ@ΣΜ@ΝΑ ΒΡΑΚΙΑ. ΑΕΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΦΛΟΥΦΛΗΔΕΣ. ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΕΜΒΟΛΙΑ. Ο ΑΛΛΟΣ Ο ΠΑΝΙΒΛΑΚΑΣ ΚΑΠΝΙΖΕΙ ΚΑΙ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΑΝΙΛΗΘΙΩΝ.

      • Όσο υπάρχουν ξερόλες πανίβλακες σας εσένα, λούκι θα τραβάμε…τρέχα να κάνεις όλα τα εμβόλια και σε λίγο καιρό θα τα πούμε. Χάφτετε ότι σας σερβίρουν….Και όχι δεν αρνούνται όλοι το εμβόλιο απο φόβο , αλλά από επιλογη. Εμβόλιο για την βλακεία και την υπεροψία δεν υπάρχει , οπότε δε σώνεσαι!Φασισταριο!

        • Το ποιος θα αποδειχθη πανιβλακας θα το δούμε το φθινόπωρο. Θα τρέχετε παρακαλοντας για ένα εμβόλιο. Αλλά τόσο γκαγκαδες που είσαστε θα φεύγετε ένας – ένας για ΜΕΘ. Και ένας θεός ξέρει που θα καταλήξετε. Φασισταριο ίσως να είσαι ΕΣΥ ΚΟΠΑΝΕ.

    • ΚΑΜΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΊΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΒΟΥΛΟ ΤΡΙΏΡΟΦΟ ΚΟΨΙΜΙΌ ΤΕΟ. ΚΡΎΒΕΤΑΙ ΣΕ ΒΑΘΎ ΠΗΓΆΔΙ...

      Το νησί καταστρέφετε και ο λίγος σε όλα Δήμαρχος μας ΔΕΝ ΚΆΝΕΙ ΤΊΠΟΤΑ, για να πείσει τους κολλητούς του να εμβολιαστούν, έχει μπόλικα αντισώματα… ΤΟ ΝΗΣΙ ΣΤΟΝ ΑΥΤΌΜΑΤΟ ΠΙΛΌΤΟ, ΤΑ ΜΗΝΙΆΤΙΚΑ όμως σε όλους τους κοκοβιούς συβούλους , αντιδημάρχους και προέδρους ΠΈΦΤΟΥΝΕ ΚΑΝΟΝΙΚΆ….

      • ΚΑΛΑ ΕΣΥ ΜΕ ΤΟ «ΒΑΘΥ ΠΗΓΑΔΙ» ΕΓΡΑΨΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΣΟΥ.
        ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΜΕ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ 4ο ΚΥΜΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ ΠΟΙΑ ΛΑΛΑΚΙΑ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ.
        ΤΟ ΤΣΟΥΞΙΜΟ ΑΚΟΜΑ ΣΕ ΠΟΝΑΕΙ, ΕΓΩ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ Η ΒΑΖΕΛΙΝΗ ΝΑ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ.

  1. ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΕΣΤΑΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΥΜΑ ΟΛΑ… ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΘΑ ΠΟΥΝΕ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΜΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ. Α ΚΑΛΟ Ε?

    • ΜΑΘΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΠΡΩΤΑ ΡΕ ΑΜΟΡΦΩΤΕ. 100 ΑΤΟΜΑ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙΠΟΤΑ

  2. Δεν πατε να προδοποιητε.Εμεις δεν καταλαβαινουμε τιποτα.Σας εχουμε καταλαβει.Παλιο εξωγηινοι θελετε να μας διαλυσετε ολους να κανετε κουμεντο εσεις.Δεν τσιμπαμε εμεις ομως.Οπως μας εσωσε ο Σωρρος απο το χρεος και πληρωσε οτι χρωστουσαμε με την επιταγη τους ετσι καιτωρα θα βρεθει καποιος,Βελοπουλος,Τραγκας,Χιος ,Πολακης που θα σκοτωσει τον ιο.Δοξαστε τους,

  3. Ρε δε μας χ@ετε λέω εγώ!! Άι …. εσείς και ο κ@λοιος,μας έχετε πρήξει μεσα-εξω, άνοιξε-κλεισε, μετάλλαξη πάνω στη μετάλλαξη. Ψεύτες ελεεινοί που παίζετε με την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Να φτωχεινετε τον κόσμο θέλετε και να μας κρατάτε σε ύπνωση και έλεγχο. Αυτό θέλετε. Και μιλάω εγώ που έχω κάνει και τα τίς δυο δόσεις. Άι σιχτιρ πια.

  4. Έχει έρθει η μετάλλαξη Δελτα (Δ) η μετάλλαξη (Λ) και τελευταία η μετάλλαξη από την Κολομβία (απ’ το καλό το πράμα μέσα) ή αλλιώς και Κάπα (Κ). Αλλά ένα να ξέρετε η ορίτζιναλ είναι covid19. Οτι και να κάνουν οι άλλες είναι γατάκια.

    • Η μετάλλαξη Κούλης είναι οι χειρότερη όλων, υπάρχει μόνο στην Ελλάδα και δεν την πιάνει κανένα εμβόλιο!!!

  5. Τον αυγουστο επιτρεπετε να κολησετε ελευθερα ο ενας τον αλλο και απο το νομεβριο μαντρωμα ολοι

  6. Είστε σοβαρος;;;;;;; τα » Λαμογια» «θα φταίνε;;;;; Όχι εμείς που έχουμε χαλαρώσει;;;;; μονο ΕΜΕΙΣ θα φταίμε αν συμβεί αυτό!!!!! Δεν βλέπετε γύρω την χαλαρότητα και τον» «» οχαδερφισμο»» «»
    Ας συμμορφωθουμε λέω εγώ εμείς που ζούμε από τον τουρισμο… Ας τηρούμε με ευλάβεια τα μέτρα.. Τίποτα δεν τελείωσε ακόμη….
    Και το κυριότερο!!!!! Τρέξτε για εμβόλιο!!!!! Τώρα!!!!

    • Τώρα!!!! θά τό πεις στη μάνα σου …(Κωα..)δεν γουστάρω τί δεν καταλάβεις; Πόλεμο έχουμε.. είτε κανείς είτε δεν τό κανείς τό εμβόλιο πάλι θά μας κλείσουν.. ζώων ε ζώων..

  7. Ψεκαστειτε ψεκασμενοι Ελληναρες, χριστιανοταλιμπαν, αμόρφωτοι, φοβισμένοι. Το φθινόπωρο που θα αρρωστησετε να δούμε τι θα λέτε. Είστε άξιοι της μοίρας σας. Σας κόβω για πολύ αμορφωτους…… Κατά τα άλλα περιμένετε τουρίστες. Ε, κακομοιροι…

  8. Θάνατος παντού. Από τον ιό, από τα εμβόλια, από την ανεργία, από την ανέχεια...

    Μα τι υπέροχη ατμόσφαιρα! Το κακό είναι ότι ούτε με τον ιό τελειώσαμε, ούτε όσοι εμβολιάστηκαν δεν πέθαναν ακόμη (οκ, μέχρι δύο χρόνια ζωής δίνουν κάποιοι ψυχάκηδες, στις πτήσεις λένε παθαίνουν θρομβώσεις, 4-5 πιλότοι της British Airways αποδήμησαν εις κύριον, περικαρδίτιδες και μυοκαρδιτιδες στα MRNA, ξαφνικοί θάνατοι υγιών ανθρώπων κλπ κλπ.), αλλά εγώ που εμβολιάζομαι με την πρώτη δόση μεθαύριο κι έχω τρομάξει, τι σκατ @ να πιστέψω;;; Πόσο μάλλον, (με όλο τον σεβασμό) όταν τους φανατικούς και από τις δύο πλευρές, τους έχω για να σκουπίζομαι όταν με πιάνει διάρροια.

    • Έχεις δίκιο. Σε νιώθω στο πετσί μου. Μου αρέσει που είσαι ειλικρινής. Ακριβώς έτσι ένιωθα κι εγώ. Πολλές πληροφορίες, η μια να αναιρεί την άλλη και το μυαλό ένας κουβάς με σκουπίδια. Φίλε η φίλη, μη χάσεις τον εαυτό σου η τη λογική σου μέσα σε όλο αυτό το χάος. Πήγαινε ψυχρά δυναμικά, εσυ θα νικήσεις. Όχι το 0,3 ml του φαρμάκου. Αυτό θα σου δώσει την προστασία που μπορεί. Μην ακούς κανένα αφυπνιστη. Πήγαινε με θάρρος χωρίς φόβο για να κερδίσεις τη ζωή σου!!!! Καλή Ανοσία φίλε μου.
      Με ειλικρινή αγάπη προς το συνάνθρωπο.

      • Σε ευχαριστώ από καρδιάς. Πόσο αξιοπρεπής και υποστηρικτική είσαι!!
        Ζω απομονωμένη, μακριά από τους ανθρώπους κι αυτό από επιλογή μου, κάτι που σημαίνει πως αν κάτι συμβεί (ακόμη και μια κρίση πανικού – έχω διαγνωστεί με..θάνατοφοβία…), θα περάσω άλλον έναν Γολγοθά μόνη.. Αν κάποια καλή τύχη, φέρει να διαβάσεις την απάντηση μου, έχοντας όπως είδα την καλοσύνη, μπορείς να μου πεις σε παρακαλώ πόλυ, αν η σκέψη μου, πως το οτι ζω μόνη μου δίνει μια μικρή πίστωση χρόνου, ώστε να προστεθούν κι άλλα επιστημονικά δεδομένα που θα άρουν τις ανησυχίες μου για την ασφάλεια των εμβολίων, είναι παράλογη.

        • Καταλαβαίνω απόλυτα το φόβο που διαχέεται ως προς τα εμβόλια. Αν ζεις χωρίς επαφές ίσως δίνεις πίστωση χρόνου. Βέβαια κανείς μας δεν είναι Θεός να ξέρει. Δυστυχώς όλο αυτό το διάστημα ΟΛΟΙ μας αποκτήσαμε σύνδρομα και φοβίες το λιγότερο. Πολύ ανθρώπινα θα στο πω (θα το κάνω κι εγώ) ζήτησε βοήθεια από ειδικό. Όσο κι όποτε μπορείς. Κανείς μας δεν είναι τρελός, όλα αυτά είναι απόρροια της πρωτοφανούς κατάστασης που βιώνουμε τα 2 τελευταία χρόνια. Ένας διευθυντής μου κάποτε μου έλεγε, όταν παλεύουν οι ελέφαντες την πληρώνουν τα μυρμήγκια. Πρόσεχε πολύ από που ενημερώνεσαι. Συμβουλέψου γιατρούς που εμπιστεύεσαι. Κάνε εξετάσεις πριν το εμβόλιο. Θα είσαι πιο σίγουρη. Σε κάθε περίπτωση, ζήτησε πληροφορίες από κάποιον γιατρό που εμπιστεύεσαι. Η 2 ή 5 ή 10. Συζήτησε τις απορίες σου. Θα ηρεμήσεις.

      • Σημειωτέον, πως ημουν ίσως από τις
        πρώτες στην Ελλάδα, που τήρησα και τηρώ κατά γράμμα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, κάποιες φορές πριν καν ανακοινωθούν από τους ιθύνοντες, καθώς ως αρκετά εγγραμμάτη, είχα εξ αρχής αναγνωρίσει την επικινδυνότητα του συγκεκριμένου ιού και παρακολουθούσα και παρακολουθώ αγωνιωδώς τις εξελίξεις από τα εγχώρια και διεθνή μέσα ενημέρωσης. Και τι είναι όλα αυτά, ότι θα πεθάνουμε σε λίγο καιρό αν εμβολιαστουμε; Καταστρέφουν τα mRNA εμβόλια τα αγγεία, μιμούμενα την ακίδα του ιού;; Σοβαρές μελέτες μιλούν για αγγειακή και όχι αναπνευστική νόσο, αφού η ακίδα είναι αυτή που κάνει την βασική μεγάλη ζημιά, για να εισέλθει μέσα ως νικητής Αυτοκράτωρ ο ιός.. Ευχαριστω πολύ. Φιλικούς χαιρετισμούς

        • Και πολύ σωστά πραττεις που τηρείς τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Έτσι οι πιθανότητες θα είναι με το μέρος σου. Δυστυχώς ΔΕΝ υπάρχει βιβλιογραφία για τον COVID 19να γνωρίζουμε τα πάντα. Τώρα γράφεται από τα περιστατικα και τις μελέτες. Πάντως σίγουρα έχω βεβαιώσει ότι το εμβόλιο δεν επιδρά στην αναπαραγωγή. Φίλη μου διαβητική με ινσουλινες με καλώδια με πρόβλημα τεράστιο μετά από 2 αποτυχημένες εξωσωματικές και κάνοντας το εμβόλιο έμεινε έγκυος φυσιολογικά! Αποτέλεσε έκπληξη για όλους. Πόσοι προφητολογοι κληρικοί (όχι όλοι ευτυχως) μας ετοίμαζαν χρόνια για τον πόλεμο που θα είχαμε με τους Τούρκους από πρόπερσι; Βγήκε κανεις να πει συγνώμη;Θα ακούσεις πολλά. Κλείσε τα αυτιά σου. Ακόμη και οι θάνατοι- ανακοπές μετά το εμβόλιο.. Τι ξέρουμε αλήθεια; Απαγορεύεται να παθει κάποιος ανακοπή πια; Οοοολα συνδέονται; Δεν καταστρέφουν τα αγγεία τα mRNA. Τα δουλεύουν 20 χρόνια τώρα. Απλά είναι το πιο εξελιγμένο. Επίσης κοντεύουν 2 χρόνια από τους πρωτοεμβολιαζομανους. Δε θα γίνει τίποτε. Σκέψου λογικά. Τόσοι γιατροί εμβολιάστηκαν.

        • Επειδή το ψάχνεις ρίξε μια μάτια εδώ. Θέλει κάποιο χρόνο να το διαβάσεις αλλά αξίζει τον κόπο για να λύσεις κάποια δημοσιογραφικά ατοπήματα. Δες και ημερομηνία δημοσίευσης.
          https://www.britannica.com/list/the-top-covid-19-vaccine-myths-spreading-online

          Εύχομαι το καλύτερο πραγματικά.
          Να θυμάσαι ακόμη και η πιο φονική καταιγίδα κάποτε σταματάει. Βγαίνει πάλι ο Ήλιος.

  9. Ανέκαθεν υπήρχαν ιοί γρίπης ιώσεις ανώτερου κατώτερου αναπνευστικού κλπ όλα αυτά τα συμπτώματα που αναφέρονται για τον κορονοιό είναι ακριβώς τα ίδια με όλες τις ιώσεις που περνούσαν οι άνθρωποι όπως και πριν με SARS τα ίδια είναι με αλλάζουν τα στελέχη και κάθε οργανισμός το αντιμετωπίζει πιο ελαφριά ή πιο βαριά ανάλογα, πάτησαν πάνω σε αυτό και σκηνοθέτησαν το covid19 για άλλους λόγους κάνοντας την τρίχα τριχιά σε συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες ΜΜΕ κλπ οπότε μία απλή ίωση να έχεις κάνοντας το τέστ πλέον θα βγαίνει θετικό σε κορονοιό γιατί όλοι ήταν κ θα είναι κορόνα ιοί και δεν θα τελειώσει ποτέ αυτό, έξυπνο ε?

    • Αυτά πήγαινε πέστα στους εντατικολόγους στις ΜΕΘ. Και δωστους την ευκαιρία να σου απαντήσουν με την εικόνα που αντικρίζουν καθημερινά. Τίποτε άλλο.

  10. Όλοι οι ιοί έχουν μεταλλάξεις για να επιβιώσουν. Είναι υπερμεταδοτικοί σε σχέση με τον αρχική κατάσταση αλλά επειδή έχουν χάσει την δυναμική τους είναι ποιο light η κατάσταση. Λίγο περισσότερο προσοχή θέλει οι εμβολιασμενοι όπως π.χ στο Ισραήλ και στην Αγγλία που σε αυτούς χτυπάει ποιό πολύ με άσχημα αποτελέσματα και κλασικά όπως όλα τα χρόνια οι καταβεβλημένοι οργανισμοί που είναι επιρρεπείς σε ιούς.

    • Η μια μπούρδα υποδέχεται την επόμενη. Διαβάζει ο κόσμος που ξέρει για τη σημαντικότητα όλων των εμβολίων και πως εξαφανίστηκαν μολυσματικές ασθένειες εδώ και δεκαετίες λόγω των εμβολιασμών και τι διαβάζει? Ότι κινδυνεύουν οι εμβολιασμένοι! Κύριε Ελέησον. Κύριε Ελέησον. Κύριε Ελέησον.
      «Πάτερ αφες αυτοις, ου γαρ οιδασι τι ποιουσι».

    • Βλακακο που μεταφέρεις πράγματα χωρίς να ξέρεις να διαβάζεις.Δεν είναι αγώνα να βάλεις πρώτος γκολ.Οι χώρες που αναφέρεις έχουν από 38-59% εμβολιασμένους.Δεν είναι αρκετό αλλά πολύ καλύτερο από άλλες.Άντε κάμε καμία βουτιά μα δροσιστείς και άσε ….όσα χρωστάς θα στα πληρώσει ο Σωρρος.

  11. Δυστυχώς διαπιστώνεται ότι όσο πιό μικρή και κλειστή είναι μια κοινωνία, τόσο πιό «φοβική» είναι και άλλο τόσο επιφυλακτική και έρμαιο στα παραμύθια του καθενός. Επειδή τον χειμώνα και τις καραντίνες τους περάσατε υπέροχα στις αυλές σας η κάνοντας μικρές βολτίτσες δίπλα στη θάλασσα, δεν σημαίνει ότι και ο υπόλοιπος πλανήτης το βίωσε έτσι. Επειδή είσαστε νησί αποκομμένο από την Ηπειρωτική χώρα και η επισκεψιμότητα ήτανε ελάχιστη έως και μηδενική , δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει ιός… μία επίσκεψη σε ένα μεγάλο αστικό κέντρο θα σας πείσει….

  12. Είδαμε και τις πιο εμβολιασμένες χώρες τα χαίρια τους. Βέβαια το 4ο κύμα βολεύει για να δικαιολογήσουν τους θανάτους που έρχονται από τα εμβόλια..

  13. Αν πραγματικά πιστεύεις ότι αυτοί οι πολιτικοί και αυτοί οι δημοσιογράφοι προσπαθούν με τόσο πάθος να σε σώσουν, τότε καλή τύχη!

  14. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ! Να σε έχει ο Θεός καλά! Ναι, όλη η ανθρωπότητα συνθλίβεται από κατάθλιψη και φόβο θανάτου.. Μία ανθρώπινη προσέγγιση σαν τη δική σου περιμένουμε από την Πολιτεία, όχι τρομοκρατία, ψυχολογική πίεση και εκφοβισμό (bullying). Και πάλι σε ευχαριστώ από καρδιάς! ❤🌹

  15. Βρε παιδιά σεβαστείτε ότι ο κάθε άνθρωπος έχει το φόβο τού είτε για τον ιό είτε για το εμβόλιο δεν μπορεί κανείς μα κανείς νά κρίνει κανέναν σεβαστή η γνώμη και επιθυμία το καθενός μήν τσακώνεται πανό απ’όλα είναι ή ανθρωπιά .. ούτε δεν έχω κάνει τό εμβόλιο μόνο και μόνο για τί ίδια ή κυβέρνηση δεν μου δίνει κάτι νά την εμπιστευτώ, δεν νομίζω ότι θέλει τό καλό μας από τη στιγμή που αντί να πάρουν ασθενοφόρα πήραν περιπολικά νά μας κόβουν τά πρόστιματα …

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ