Διάγγελμα Τσίπρα: «Παγώνει» η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά μας!!! 13η σύνταξη σε όσους παίρνουν κάτω από 850 ευρώ

ΠΑΓΩΝΕΙ Ο ΦΠΑ ΣΕ: : Χίο, Μυτιλήνη, Σάμο, Κω, Λέρο και τα νησιά της άγονης γραμμής.

48
4273

OΛΟΤΑΧΩΣ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ – ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΧΡΗΜΑ

– «Κάθε ευρώ που πλεονάζει να πηγαίνει στους αδύναμους», είπε ο Αλέξης Τσίπρας στο διάγγελμα του
– «Άμεση πρόσληψη 5.000 νοσηλευτών και γιατρών», εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός
– «Άμεση διανομή της υπεραπόδοσης των εσόδων στους συνταξιούχους»

«Πάγωμα» της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, που σηκώνουν το βάρος των προσφύγων, καθώς και 13η σύνταξη για 1.600.000 συνταξιούχους που λαμβάνουν συντάξεις κάτω από 850 ευρώ εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας στο αποψινό διάγγελμα του.

«Η Ελλάδα με τις θυσίες του ελληνικού λαού κρατάει το βάρος όλης της Ευρώπης και στο προσφυγικό και στην οικονομική κρίση. Και αυτό ήλθε η ώρα να το αναγνωρίσει η Ευρώπη» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας αρχικά ότι στο Eurogroup της περασμένης Δευτέρας λήφθηκε μια πολύ σημαντική απόφαση για τη χώρα, που ανοίγει το δρόμο για την επιστροφή στις αγορές.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 0,75% το 2016 υπερκαλύφθηκε, και η κυβέρνηση αποφάσισε την κοινωνική αναδιανομή της υπεραπόδοσης των εσόδων, άμεσα, στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Παράλληλα, είπε ότι χορηγούνται άμεσα 617 εκατ. ευρώ σε περίπου 1.600.000 συνταξιούχους, που λαμβάνουν συντάξεις κάτω από 850 ευρώ. Όπως εξήγησε, όσοι από τους δικαιούχους λαμβάνουν τις μικρότερες συντάξεις θα λάβουν τη μεγαλύτερη ενίσχυση. Κατώτατο ποσό της ενίσχυσης θα είναι τα 300 ευρώ.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις της χώρας προς τους εταίρους, αλλά στόχος της κυβέρνησης είναι η «άμεση διανομή της υπεραπόδοσης των εσόδων στους συνταξιούχους».

«13η σύνταξη»

Τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός για τις παροχές στους συνταξιούχους: «Σήμερα, παραμένοντας σταθεροί στη δέσμευσή μας για στήριξη των πιο αδύναμων, αποφασίζουμε την άμεση διανομή του μεγαλύτερου μέρους της υπεραπόδοσης των εσόδων του 2016, στους χαμηλοσυνταξιούχους.

«Η κοινωνική αναδιανομή της υπεραπόδοσης των εσόδων, είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε, για αυτούς και αυτές που, από το 2010 έχουν υποστεί διαδοχικές μειώσεις στις συντάξεις τους και αντίστοιχη επιδείνωση των συνθηκών της ζωής τους»

Στη πράξη, έχουμε σήμερα τη δυνατότητα να κάνουμε πράξη μια παλιότερη δέσμευση μας για 13η σύνταξη σε όσους συνταξιούχους το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Και αυτό θα κάνουμε.
Χορηγούμε άμεσα, ενόψει εορτών, 617 εκατ. ευρώ σε περίπου 1,6 εκατ. συνταξιούχους που λαμβάνουν συντάξεις κάτω από 850 ευρώ.

Η δε διανομή του ποσού θα γίνει αντισυμμετρικά, από κάτω προς τα πάνω. Δηλαδή όσοι από τους δικαιούχους λαμβάνουν τις μικρότερες συντάξεις, θα λάβουν τη μεγαλύτερη ενίσχυση, που για αρκετές χιλιάδες θα είναι ακόμη και πολλαπλάσια από τη μηνιαία σύνταξή τους.

Ενώ όσοι βρίσκονται στο πάνω κατώφλι, θα λάβουν μικρότερη ενίσχυση, που όμως θα έχει ως κατώτατο ποσό τα 300 ευρώ».

ΦΠΑ στα νησιά

Όσο για τη δεύτερη σημαντική εξαγγελία του στο αποψινό διάγγελμα, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε:

«Τη Συμφωνία μας με τους εταίρους μας θα την τηρήσουμε στο ακέραιο, αλλά ταυτόχρονα θα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο, τη κοινωνική συνοχή της πατρίδας μας.

«Χάρη στα νησιά μας και χάρη στους νησιώτες μας που έχουν σηκώσει ψηλά τις αξίες της Ευρώπης. Τους χρωστά λοιπόν η Ευρώπη»

Σε αυτό το πλαίσιο αποφασίσαμε επίσης και μέτρα στήριξης των νησιών της πρώτης γραμμής, που δέχονται τις προσφυγικές ροές.

Για αυτά τα νησιά, του Βόρειου και του Ανατολικού Αιγαίου αποφασίσαμε να αναστείλουμε, για όσο μαίνεται η προσφυγική κρίση, την αύξηση του ΦΠΑ.

Η εξίσωση του ΦΠΑ είναι ένα μέτρο που είμαστε δεσμευμένοι να εφαρμόσουμε και θα εφαρμόσουμε, όχι όμως την ώρα που οι συμπολίτες μας εκεί, σηκώνουν στις πλάτες τους το βάρος ολόκληρης της Ευρώπης για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Σήμερα, άλλωστε, η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι χάρη στην Ελλάδα θα αποκατασταθεί από το Μάρτη η κανονικότητα και θα ξαναμπεί σε εφαρμογή η Συμφωνία του Δουβλίνου, γιατί σταμάτησαν πλέον οι ροές προς την Ευρώπη.

Η σωστή όμως διατύπωση είναι: Χάρη στα νησιά μας και χάρη στους νησιώτες μας που έχουν σηκώσει ψηλά τις αξίες της Ευρώπης».

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, άμεση ήταν η αντίδραση του ΚΚΕ που σε ανακοίνωση του σχολιάζει το διάγγελμα του Πρωθυπουργού:

«Την ώρα που η κυβέρνηση ψηφίζει στη Βουλή έναν ακόμη προϋπολογισμό με νέους φόρους και περικοπές για το λαό κι ετοιμάζει νέο χτύπημα στα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα, ελέω δεύτερης αξιολόγησης και απόφασης Eurogroup, μόνο ως προκλητική κοροϊδία μπορούν να εκληφθούν τα κυβερνητικά διαγγέλματα που διανέμουν ψίχουλα, από τα ματωμένα πλεονάσματα, στους πιο εξαθλιωμένους, που η ίδια πολιτική τους δημιουργεί και πολλαπλασιάζει.

Ακόμη χειρότερα έχουν στόχο να πείσουν το λαό να ξεχάσει κάθε έννοια δικαιώματος και να συμβιβαστεί με τα ελάχιστα και τις εφάπαξ παροχές – ψίχουλα.

Την απάντηση στον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του δώσανε σήμερα οι εργαζόμενοι με τις μαζικές κινητοποιήσεις τους, στο πλαίσιο της πανελλαδικής, πανεργατικής απεργίας, η μεγάλη επιτυχία της οποίας ανάγκασε τον πρωθυπουργό να καταφύγει σε αυτό το νυχτερινό διάγγελμα».

Αυτά είναι τα νησιά που γλιτώνουν την αύξηση του ΦΠΑ

 

Μέτρα για την ανακούφιση των ακριτικών νησιών που έχουν χτυπηθεί από την προσφυγική κρίση ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό το βράδυ της Πέμπτης, 8 Δεκεμβρίου 2016.

Πρόκειται για τα νησιά: Χίο, Μυτιλήνη, Σάμο, Κω, Λέρο και τα νησιά της άγονης γραμμής. 

Τα συγκεκριμένα νησιά τα οποία βρίσκονταν αντιμέτωπα με την αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ κατά 30%, γλιτώνουν τελικά τις ανατιμήσεις που θα επέφεραν ακόμα ένα πλήγμα για τον τουρισμό της περιοχής τους.

Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Οκτωβρίου 2015 αυξήθηκαν οι συντελεστές ΦΠΑ σε Μύκονο, Σαντορίνη, Πάρο, Νάξο, Ρόδο, Σκιάθο ενώ από την 1η Ιουνίου 2016, ακολούθησε η κατάργηση της έκπτωσης για τα νησιά Σύρο, Θάσο, Άνδρο, Τήνο, Κάρπαθο, Μήλο, Σκύρο, Αλόννησο, Κέα, Αντίπαρο και Σίφνο.

Στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου, στα οποία ίσχυαν μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ, είχε προβλεφθεί η κατάργηση της έκπτωσης από την 1η Ιανουαρίου 2017, η οποία όμως τώρα αναστέλλεται.

48 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ένας ΨΕΥΤΗΣ και ΛΑΪΚΙΣΤΗΣ που αφού έκοψε συντάξεις και ΕΚΑΣ για 12 μήνες δίνει ψυχικό ψίχουλα για ένα μήνα

    Ο χωρίς τσίπα ΤΣΙΠρΑΣ λίγο πριν πάει για εκλογές προσπαθεί ξανά να ξεγελάσει τους φτωχοποιημένους Έλληνες πετώντας τους ένα ξεροκόμματο. Πιστεύει ότι αυτό αντισταθμίσει τις περικοπές των συντάξεων, των επικουρικών, των μισθών την αύξηση της φορολογίας στους ανάπηρους, τους φτωχούς και τους άνεργους. Κάνει και ψυχικό στα νησιά που κατέστρεψε η πολιτική του στο προσφυγικό την προσωρινή αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ… ΨΕΥΤΕΣ, ΛΑΪΚΙΣΤΕΣ, ΔΟΣΊΛΟΓΟΙ, να πάτε ΣΤΟΝ ΑΓΎΡΙΣΤΟ…

    • Αφού πήρε τρις μισθούς από τους πεινασμένους πολίτες τους δουλεύει βαφτίζοντας τα 300 ευρώ 13η σύνταξη ο ΨΕΥΤΗΣ.

      Μα τόσο βόδια πιστεύει ότι είναι οι εξαθλιωμένοι Έλληνες για να τους ψηφίσουν ξανά και να τους χώσει τα νέα μέτρα 4,5 δις που συμφώνησε η μαντάμ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟ με την ΜΕΡΚΕΛ και Σόιμπλερ;;; Θα φάνε ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΔΑΓΚΩΤΟ οι δοσίλογοι γιαλατζί αριστεροί και οι φασίστες του συγΚΑΜΕΝΟΥ που θα χάσουν τα πασχάλια τους. ΚΑΜΑΤΕΡΕ θα μείνεις σαν ο βουλευτής μιας χρήσης, ΨΕΥΤΗΣ και ΚΟΛΩΤΟΥΜΠΑΣ, ψήφισες στα τέσσερα όλα όσα δεν θα ψήφιζε ούτε δεξιός… Τώρα δεν χρειάζεται να απειλήσει με παραίτηση…. ΑΠΟΛΥΕΤΑΙ, ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΌ ΤΗΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

    • ΠΡΟΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΔΕΣ
      Συνεχίστε να βρίζετε γελοία ανθρωπάκια. Αναμένονται και οι συνήθεις ανακοινώσεις της ΝΔ καθώς και Τλε και Κρητικού. Πριν από λίγες μέρες καταγγέλατε ότι θα αυξήσει το ΦΠΑ. Αντιλαμβάνομαι τον πόνο. Προφανώς δε σας αρέσει που δεν αυξάνετε ο ΦΠΑ που υπέγραψαν οι λατρεμένοι σας Σαμαράς/Βενιζέλος. Οσο για εκλογές θα γίνουν…. το 2019. Καλοφαγομένη συμπατριώτες. Περιμένω και σχόλια ότι ο ΦΠΑ δε θα αυξηθεί χαρις σε ενέργειες του καταπληκτικού μας Δημάρχου. Λέτε αυτός να έπεισε τον Τσίπρα; Επειδή είστε γελείοι μπορεί και να το πιστεύετε.

    • ΠΡΟΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ 2
      Για 13ο μισθό δε φωνάζατε εδώ και 1 χρόνο; Πάρτε τον….. τι βρίζετε γελείοι;

    • Οι γιαλατζί κυβέρνηση έχει αυξήσει τα συσκευασμένα τρόφιμα πέρυσι, από το 9% ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ 24% χωρίς να το καταλάβουμε...

      Άρα η αύξηση στο 34% που για ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ 2017 ΕΧΕΙ ΑΝΑΣΤΑΛΕΙ αφορά καταστήματα λιανικής, τουρισμό, καύσιμα και εστιατόρια χωρίς το ντελίβερι που είναι 24% αλλά κανένας δεν χτυπά απόδειξη… Το ΕΒΕΔ θα ανακοινώσει κάτι;;;

  2. Πόση ακόμα ψευτιά και λαϊκισμό θα μας πουλήσει η χωρίς τσίπα γιαλατζί αριστερή κυβέρνηση του ΤΣΙΠρΑ;;;

    Θα τρέξει να κάνει εκλογές βαφτίζοντας τα 300 ευρώ 13η σύνταξη και την ίδια στιγμή έκοψε τρις ολόκληρους μισθούς από μισθωτούς και συνταξιούχους ο Μαυρογιαλούρος. Για δέκατη φορά σε δύο χρόνια έταξε προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών που όμως δεν θα προλάβει…

    • ΚΟΥΙΖ: ΤΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΕΝΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΜΕ ΜΕΙΚΤΑ 801 ΕΥΡΩ ΓΙΑ 13η ΣΎΝΤΑΞΗ ΟΠΩΣ ΒΑΦΤΙΖΟΥΝ ΟΙ ΨΕΥΤΕΣ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ;;;

      Μα το μακρύτερο από τα τρία από τους ψεύτες και λαϊκιστές των ΣφΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

  3. Πάει η νησιωτικότητα που έταζε ο Κάπτεν Ηλίας ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ, με τις εκλογές που έρχονται πάει στα αζήτητα ο μιας χρήσης...

    Πάντως θα σε θυμόμαστε Ηλία για την πόρτα στους μετανάστες που άνοιξες, για το στρατόπεδο ΛΑΘΡΟ στο Πυλί και για τους γιατρούς και νοσηλευτές που όλο έρχονται αλλά χάνουν τον δρόμο…

    • ΚΑΜΑΤΕΡΕ τα 300 ευρώ να τα βάλετε......., μου πήρατε 400 € από το επικουρικό 12 μήνες κάθε χρόνο.

      … και θα μου δώσετε για ψυχικό το μακρύτερο γιατί παίρνω 801 ευρώ ΜΕΙΚΤΑ. Με θεωρείται πλούσιο και ΒΛΑΚΑ για σας ψηφίσω ξανά.

    • ΗΛΙΑΚΗ, θα ψηφίσεις στα τέσσερα τα εργασιακά, τις ομαδικές απολύσεις, τα νέα μέτρα ή ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΗΡΩΙΚΉ ΕΞΟΔΟ;;;

      ΚΑΜΑΤΕΡΕ, ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΌΛΟ ΛΌΓΙΑ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΣΑΝ ΣΚΥΛΑΚΙ ΣΤΑ ΤΈΣΣΕΡΑ.

  4. Εγκεφαλικά πάλι μοίρασε ο Αλέξης σε φασίστες/πασόκους και νδημοκράτες!Ξυδάκι τοπ φασισταριά!!

  5. ΑΥΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΌΛΑ ΤΑ ΚΑΡΑΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ ΤΙΣ ΔΕΞΙΑΣ ΤΡΕΛΆΘΗΚΑΝ!! ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΤΥΧΊΕΣ ΣΟΥ. Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΌΛΑ ΤΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΘΑ ΒΛΈΠΟΥΝ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΌΝΙΑ ΑΚΟΜΗ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑ!!! ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΕ ΌΛΟΥΣ ΣΑΣ….. ΧΑΧΑΧΑ..

  6. Από τον χ μήνα η φορολογία θα πάει στο 50%. Ανακοίνωση στα τέλη του χ-1 μήνα. Η φορολογία θα πάει στο 45%. Είδατε πόσο σας σκέφτομαι και πόσο σας προστατεύω;

  7. Η Ν.Δ. ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΚΟΨΑΝ 11 ΦΟΡΕΣ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ. ΤΩΡΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΙΝΕΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΟΣΟ ΣΤΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΒΟΗΘΕΙΑ. Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΦΑΝΕΡΗ. ΑΝ ΗΤΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Η Ν.Δ. ΘΑ ΤΑΔΙΝΕ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΤΙΖΟΥΝ ΒΙΛΕΣ, ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΚΑΙ ΝΑ ΛΙΒΑΝΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΩΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ, ΤΟΥΣ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ ΤΟΥΣ ΤΗΣ Ν.Δ.ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΤΣΙΠΡΑ. ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΟΥΣ ΤΣΑΝΑΚΟΓΛΥΦΤΕΣ ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

  8. Eιναι ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ οτι δεν το περιμεναν!! Τα παρανομα βοθροκαναλα απο χτες το βραδυ ψαχνουν τροπο για να ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ τις παροχες της κυβερνησης και ειμαι σιγουρος οτι θα τον ΒΡΟΥΝ. ΟΜΩΣ αυτη την φορα οι ανθρωποι, οι πραγματικοι ανθρωποι, θα ΠΑΡΟΥΝ ΛΕΦΤΑ στις τσεπες τους…πραγματικα λεφτα οχι λογια. Και οταν οι ανθρωποι παρουν λεφτα ΤΟΤΕ δεν ακουν πια τους αλητες των βοθροκαναλων…Αρχισε η αντεπιθεση της αριστερης κυβερνησης του Συριζα. Στην πραξη οχι στα λογια. Τρεμετε λαμογια της ΝΔ . Καντε ενα… ΨΕΥΤΟΓΚΑΛΟΠ για να συνελθετε.!!!Ρε μαλ..κες ο Τσιπρας σας εχει ΟΛΟΥΣ στο τσεπακι του..Οπως παλια ο ΑΝΔΡΕΑΣ…και σε, απειρως, πιο δυσκολες συνθηκες!!Λιγο να μειωσει τον ΠΟΛΕΜΟ ο ΒρωμοΣοιμπλε και θα σας αλλαξει τα φωτα..Ηλιθια λαμογια.. .

  9. areee psemata pali pou tazi pali o kolotoumpas re osa k nakaneis telioses 22 genaris pas sto spitisou h palile ton to koglifon ksaftila ous apodo ta toroida ksapnisan nado pos 8a kikloforate esu kai o kamateros opoulimeno pou poulise ton ntopotou poulimeniiii

  10. Απορια …ακομα τον ακουτε αυτον που διελυσε τη χωρα?Εμενα παντως κατι μου λεει οτι θα πληρωσουμε απο πανω γιαυτη την εξαγκελεια.Μην ξεχνατε οτι αυριο ψηφιζουν τον προιπολογισμο και δεν εχουν πετυχει μειωση χρεους οπως ηταν ο στοχος τους.Πως θα ψηφιζαν οι βουλευτες αν δεν υπηρχε κατι?Ε ας πουμε αυτο…..και βλεπουμε για να μπορουν να ψηφισουν τα προβατα.Αληθεια αφου λεει ο ψευτης πετυχε τη μειωση του χρεους…..γιατι δεν εβαλε γραβατα?

  11. εισβολή στην Λέσβο: Διακόσιοι αφρικανοί λαθρομετανάστες πάτησαν το νησί σε 3 ώρες

    Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η τουρκική κυβέρνηση άνοιξε αρκετά κλειστά κέντρα «φιλοξενίας» και έτσι οι αφρικανοί λαθρομετανάστες μετακινούνται κατά χιλιάδες στα παράλια, προκειμένου να επιβιβαστούν στις βάρκες και να μεταφερθούνε στην Ελλάδα.
    Ήδη σήμερα μέσα σε ελάχιστες ώρες καράβια μετέφεραν τουλάχιστον 200 άτομα μόνο στην Λέσβο, επί της οποίας βρίσκονται ήδη πάνω από 6.000 λαθρομετανάστες. Η κατάσταση στο νησί είναι ήδη εκρηκτική και αναμένεται να γίνει πολύ χειρότερη εντός των επομένων ημερών.
    Πρόκειται για μία ακόμα απόδειξη ότι πίσω από τα κυκλώματα των δουλεμπόρων βρίσκεται το τουρκικό παρακράτος, το οποίο περνάει στην επίθεση ύστερα από μία ομοβροντία εμπρηστικών και πολεμικών δηλώσεων κατά της Ελλάδος.
    Η κυβέρνηση οφείλει να παρατάξει στα σύνορα όλες τις απαραίτητες δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού για να τα κλείσουν ερμητικά και να διαφυλάξουν την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών και της χώρας μας εν γένει.

  12. Οπωσδήποτε, κάποιο λάκκο έχει η φάβα της ξαφνικής επίδειξης… γενναιοδωρίας από τον mister Tsipra – με την καταβολή «δώρου Χριστουγέννων» για 1.600.000 συνταξιούχους, εκ των οποίων ο καθένας θα λάβει 13η σύνταξη τουλάχιστον 300 ευρώ και την αναστολή της ρύθμισης για την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
    Να πρόκειται άραγε για μια τελευταία προσπάθεια να πουλήσει ελπίδα και να σταματήσει τη μεγάλη κατηφόρα στις δημοσκοπήσεις, ή μήπως πρόκειται για κάτι πιο… άμεσο; Δηλαδή για τις συνήθεις προεκλογικές παροχές, με σκοπό να γλιτώσει τον εκλογικό διασυρμό; Πάντως, στις 25 Ιανουαρίου 2017, συμπληρώνονται δύο χρόνια της «πρώτης/δεύτερης φοράς αριστερά». Λέτε να τα… γιορτάσει με πρόωρες εκλογές ο mister Tsipras;

  13. ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΔΟΥΒΛΙΝΟΥ ΙΙ – ΘΑ ΓΕΜΙΣΟΥΜΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!

    Δεσμευτική πρόταση για την επαναφορά της γνωστής Συνθήκης του Δουβλίνου ΙΙ (βάσει της οποίας όσα «προσφυγάκια» βρεθούν σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα και αποδειχθούν λαθρομετανάστες, θα επιστρέφουν στην πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που πάτησαν το πόδι τους, δηλαδή –κατά κύριο λόγο- στην Ελλάδα…), καταθέτει σήμερα η Κομισιόν!
    Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδονται, η Συνθήκη θα ισχύσει αρχικά για όσα «προσφυγάκια» θα βρεθούν σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα προερχόμενα από την Ελλάδα, από τα μέσα Μαρτίου του 2017 και μετά.
    Ωστόσο, εφόσον ανοίγει ο ασκός του Αιόλου, είναι πολύ πιθανό στην επόμενη φάση, να συμπεριληφθούν και όσοι έχουν περάσει πρωτύτερα. Για να καταλάβετε για τι αριθμούς μιλάμε, μόνο εξ’ όσων μπήκαν στην Γερμανία το 2015 και μέχρι τον Μάρτιο του 2016, οι 400.000 έχουν αποδειχθεί λαθρομετανάστες!

  14. ΤΟ «ΤΥΡΑΚΙ» ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΟΥ ΦΠΑ ΚΑΙ Η ΦΑΚΑ ΤΩΝ HOTSPOTS Η ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

    Σίγουρα, η εξαγγελία του mister Tsipra για αναστολή της από 1/1/2017 προγραμματισμένης αύξησης κατά 30% των συντελεστών του ΦΠΑ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, δίνει στους νησιώτες μια ανάσα.
    Ωστόσο, υπάρχει και αντάλλαγμα και καλά θα κάνουν οι νησιώτες να δούνε και τη φάκα εκτός από το τυράκι του ΦΠΑ. Το εστί μεθερμηνευόμενον, όσο θα μετατρέπονται τα νησιά μας από τουριστικοί σε… «προσφυγικοί» προορισμοί, θα ισχύουν οι λόγοι της αναστολής. Άρα, εκ πρώτης όψεως, η συγκυβέρνηση των λακέδων της Νέας Τάξης Πραγμάτων, προσπαθεί να εξαγοράσει την ανοχή τους, η οποία θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην απόλυτη καταστροφή τους! Εκτός βεβαίως κι αν έχει η συγκυβέρνηση σκοπό να κάνει πρόωρες εκλογές και τα δίνει όλα τώρα στους νησιώτες, για να τους τα πάρει πίσω και με το παραπάνω την επομένη των εκλογών – αφού ως γνωστόν η κάλπη είναι σαν τα… ταμεία και «μετά την απομάκρυνση από την κάλπη ουδέν λάθος αναγνωρίζεται»!

  15. Θα έχουμε άραγε μία πλήρη εκτράχυνση της κατάστασης στην χώρα (π.χ. χρεωκοπία, έξοδος από ΕΕ-Ευρωζώνη-Σένγκεν), η οποία θα οδηγήσει σε μαζικές συγκρούσεις στους δρόμους, με εξέγερση και μαζικό χάος, ενώ ο απελπισμένος και οργισμένος λαός θα εισβάλει μέσα στην βουλή και ο τόσο ο Τσίπρας με την σύζυγό του (ή ο Μητσοτάκης αν είναι η ΝΔ τότε στην εξουσία ή και ο πρωθυπουργός μιας πιθανής μελλοντικής οικουμενικής κυβέρνησης), και άλλους πολιτικούς θα φυγαδευτούν με ελικόπτερο (όπως στην Αργεντινή) ή θα λιντσαριστούν από το πλήθος (όπως ο Καντάφι) ή θα εκτελεστούν (όπως ο Τσαουτσέσκου); Και θα αναγκαστεί όπως τότε στην Ρουμανία να επέμβει ο στρατός (ενωνόμενος με τον λαό παράλληλα) για να αποκαταστήσει την τάξη ώστε να μην υπάρξει χάος στην χώρα (και από πιθανή εισβολή Τούρκων ή και εξέγερση εισαγόμενων ισλαμιστών-λαθρομεταναστών-πρακτόρων ξένων δυνάμεων), παραδίδοντας μετά το πέρας αυτής της κατάστασης την εξουσία σε μία πατριωτική κυβέρνηση;https://hellenicsunrise.blogspot.gr/2016/02/blog-post_72.html#more

  16. στην Ελλάδα, το καθεστώς και οι παρατρεχάμενοι του συνεχίζουν να περνούν ζωή και κότα, σαν να μην έχει αλλάξει τίποτα από το 2008.
    Πολλοί απλοί Έλληνες μπορεί να μην έχουν την δυνατότητα να προμηθευθούν τα βασικά (γάλα ή ψωμί), να είναι άνεργοι από το 2010 ή να τους κόβουν το ρεύμα και την θέρμανση, αλλά αυτό φυσικά δεν θα συμβεί ποτέ σε κάποιον πραιτοριανό του αμαρτωλού καθεστώτος της Ελλάδος.
    Ποτέ δεν θα δούμε βουλευτή, υπουργό, κομματικό στέλεχος, εθνικούς εργολάβους και δημοσιογράφους – παπαγαλάκια, να τους κόβουν το ρεύμα ή να μην έχουν να πάρουν γάλα.
    Οι παρατρεχάμενοι του κομμουνιστικού καθεστώτος της Ελλάδος πάντα θα οδηγούν τα πανάκριβα αυτοκίνητα τους (κρατικά ή ιδιωτικά, αδιάφορο, αφού έτσι κι αλλιώς εμείς τα έχουμε πληρώσει) και πάντα θα διαμένουν στις πολυτελείς βίλες τους.

  17. Στις 21 Δεκεμβρίου του 1989 κι ενώ τα κομμουνιστικά καθεστώτα καταρρέαν σε όλη την Ευρώπη, το Κ.Κ. Ρουμανίας οργάνωσε γιγαντιαίο συλλαλητήριο στο Βουκουρέστι για να αποθεωθεί ο δικτάτορας.
    Λίγα λεπτά αφότου ανέβηκε στο βήμα και άρχισε να εκφωνεί τις γνωστές ανοησίες που δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματικότητα, το πλήθος άρχισε να τον αποδοκιμάζει άγρια για πρώτη φορά στην ζωή του.
    Ο Τσαουσέσκου τα έχασε και έμεινε με το στόμα ανοιχτό. Πάγωσε.
    Η γυναίκα του Έλενα του είπε από πίσω «Μίλησε τους. Πρόσφερε τους κάτι.», κι αυτός έσπευσε πανικόβλητος να ανακοινώσει αύξηση 2.000 λέι στις συντάξεις και στα οικογενειακά επιδόματα.
    Το πλήθος όμως συνέχιζε να αποδοκιμάζει αγριότερα.
    Η ζωντανή ραδιοτηλεοπτική μετάδοση διακόπηκε και ο δικτάτορας φυγαδεύτηκε από το κτίριο.
    Τέσσερις ημέρες μετά, ανήμερα των Χριστουγέννων του 1989, ο Τσαουσέσκου εκτελέστηκε από τον Ρουμανικό Στρατό που επαναστάτησε κι αυτός μαζί με τον λαό εναντίον του.

  18. Η ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ-TSIPRA.Ο Τσίπρας λέει ό,τι έλεγε και ο Σαμαράς λίγο πριν πέσει…

    Γκούγκλαρα την φράση «Ο Σαμαράς μοιράζει το πλεόνασμα». Μου έβγαλε 45.800 αποτελέσματα. Αρκετά από αυτά αναφέρονται με ειρωνικό και σκωπτικό τρόπο στα «ψίχουλα που δίνει ο Σαμαράς» και έχουν την υπογραφή κάποιου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ και σχετική αρθρογραφία από φιλικά σ αυτόν Μέσα. Προχωρώντας την αναζήτηση βρήκα και πολλές δηλώσεις του ίδιου του Τσίπρα που χαρακτήριζε «βαθειά ανήθικη πράξη» αυτό που έκανε ο τότε πρωθυπουργός. Να μοιράζει το πλεόνασμα.
    Φλας μπακ. Μάρτιος του 2014 και ο Α. Σαμαράς υπόσχεται πως το πλεόνασμα 500 εκατ. ευρώ, θα μοιραστεί σε χαμηλοσυνταξιούχους και ένστολους. Το ονόμαζε, κοινωνικό μέρισμα. Η κριτική που δέχεται είναι έντονη και σκληρή. Εστιάζεται στο γεγονός ότι το κράτος έχει περίπου κηρύξει στάση πληρωμών σε όσους χρωστάει, έχει στραγγίξει φορολογικά τους πολίτες και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να εμφανίζεται ένα πλεόνασμα το οποίο ουσιαστικά είναι πλαστό.ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ http://www.liberal.gr/arthro/99465/apopsi/arthra/o-tsipras-leei-oti-elege-kai-o-samaras-ligo-prin-peseii.html

  19. Όσο για τους διάφορους γουρλομάτηδες 40άρηδες που ονειρεύονται την εξουσία να ξέρουν ότι δεν θα προλάβουν τίποτα διότι η πλεονεξία των γερμανών αφεντικών τους ξεπέρασε την λογική και το θύμα που λέγεται Ελλάδα πάει για διάλυση.

  20. Και η Ρωσία ; δεν θα αποτελεί πλέον θανάσιμο εχθρό; μα και βέβαια αλλά με τον έλεγχο της Ελλάδας απο ΗΠΑ και Βρετανία η Ευρώπη θα έχει εξασφαλίσει τα αποθέματα υδρογοναθράκων απαραίτητα για την απεξάρτηση της από τα Ρωσικα και θα τα έχει γλυώσει από τα σχέδια των Γερμανών για την εκχωρηση τους σε Κατάρ-Τουρκία και Σαουδική Αραβία.
    Βέβαια θα απαιτηθεί λίγο ακομα εξαθλίωση των ελλήνων για να είναι έτοιμοι να υποστηρίξουν τα σχέδια ων Αμερικανοάγγλων. Ισως απαιτηθεί και η διενέργεια εκλογών με τον Μητσοτάκη να αναλαμβανει και να απολύει εκατοντάδες χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους, μια πραξη η οποία αρχικά θα πρκαλέσει ρίγη ηδονής στους άνεργους του ιδιωτικού τομέα αλλά σύντομα θα προκαλέσει χάος και κατάρρευση της υγείας-άμυνας και δημόσιας διοίκησης με απτά τραγικά και μοιραία αποτελέσματα στην καθημερινότητα των ελλήνων.
    Οι ΗΠΑ με την αρπαγή της Ελλάδας απο την Γερμανία και την ένταξη της στον Αμερικανοβρετανικό πόλο θα καταφέρουν χτύπημα και στην Κίνα η οποία έχει επενδύσει στην Ελλάδα για την διείσυση στην Ευρώπη

  21. Μια κατάλυση της εξουσία με πραξικοπηματικό τρόπο έαν εχει ως σημαία την απόδοση της πατρίδας πίσω στους έλληνες μπορεί να επιτύχει την υποστηριξη τους. Έχετε εμπιστοσύνη στην CIA και την βρετανική MI6.

    Βέβαια οι εκτελεστές μιας τέτοιας εκτροπής θα πρεπει να παραδώσουν την εξουσία σε μικρό χρονικό διάστημα ( στην τουρκία αυτό γίνοταν μετα απο κάθε επιτυχημένο πρξικόπημα) αλλά το ερώτημα είναι που, εφόσον όλο το πολιτκό και κομματικό φάσμα θα έχει καταστεί αναξιόπιστο και ίσως να είναι και υπόδικο για προδοσία.Ποιά άλλη λύση μένει; μα αυτή του βασιλέα, της βασιλευόμενης δημοκρατίας. Τι καλύτερο από ένα βασιλικό οίκο που θα είναι συνδεδεμένος με την Βρετανία και την βρετανική κοινοπολιτεία και φυσικά με τις ΗΠΑ ; Η Ελλάδα θα έχει έαν αγγλόφιλο βασιλέα, θα γυρίσειστην δραχμή η οποία θα συνδεθεί με το δολάριο και έτσι τα τεράστια αποθέματα αερίου και μετάλων θα ανήκουν σε ΗΠΑ και Βρετανία , τους παλιούς σύμμαχους οι οποίοι πολέμησαν στον ΒΠΠ μαζί εναντίον των Γερμανών.

  22. Πάει σε εκλογές τελικά το κωλόπαιδο; Προ ολίγου, προέβη σε ανακοινώσεις για φοροελαφρύνσεις σε αδυνάμους… Έρχεται η πουτάνα η συγκυβέρνηση με τον Μητσοτάκουλα; Συνδετικός κρίκος της επερχομένης καταστάσεως ο Καμμένος;

  23. ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ Α Π Ο Β Α Σ Η (ΜΕΣΑ ΣΕ Β Α Θ Υ Τ Α Τ Ο ΣΚΟΤΟΣ, ΣΤΙΣ 3 ΤΗ ΝΥΧΤΑ) πραγματοποίησαν 200 ΝΕΓΡΟΙ στη Λέσβο σήμερα (θα μπορούσαν – ανετότατα – να ήταν μία αμφίβια μοίρα Τούρκων καταδρομών / πεζοναυτών) !!! ΑΠΟΒΙΒΑΣΤΗΚΑΝ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ !!! Η 98 ΑΔΤΕ, τι λέει; Η ΑΣΔΕΝ; ΤΟ ΓΕΣ; ΤΟ ΓΕΕΘΑ;

  24. Όταν εργάζεσαι στα διάφορα ιδρύματα (Levy) του Σόρος, φυσικό είναι να μην έχεις ΚΑΜΙΑ επαφή με την πραγματικότητα. Αυτός ο κύριος είναι υπουργός Ανάπτυξης…Ο ένας παριστάνει τον Πρωθυπουργό, πρακτικά χωρίς να έχει εργαστεί ούτε μία ημέρα, ο άλλος τον υπουργό χωρίς να καταλαβαίνει τι λέει….. Παραδόθηκε η χώρα και το κράτος σε ανθρώπους, οι οποίοι, αντικειμενικά να τους εξετάσει κάποιος, δεν θα μπορούσαν να βαστήξουν τυροπιτάδικο στα Εξάρχεια…

  25. ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΨΕΙ, ΕΚΤΟΣ, ΛΕΩ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ. Ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ, ΤΟ ΧΑΣΙΜΟ ΕΔΑΦΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ 300 ΕΥΡΩ. ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΣΧΕΔΙΟ ΑΦΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΔΥΟ ΕΘΝΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΦΑΝΙΣΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. ΟΙ ΣΕΡΒΟΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ. ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΕΡΒΟΥΣ ΚΥΡΗΞΑΝΕ ΠΟΛΕΜΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΕΠΑΙΡΝΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝΕ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΒΑΤΙΚΑ ΟΠΛΑ. ΜΕ ΕΜΑΣ ΒΡΗΚΑΝΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ, ΤΟΝ ΕΚΜΑΥΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΦΥΣΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ. ΕΝΑ ΚΑΛΟΣΤΗΜΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΕΤΑ ΤΟΝ Β ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΤΟΥ ΜΟΡΦΗ ΜΕΤΑ ΤΟ 1974. ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΘΕΑΤΟΥΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ.

  26. «Μια συμβουλή έχω να σου δώσω» είπε, κι εγώ έσκυψα για να επωφεληθώ από το απόσταγμα των γνώσεών του. . ..Αν ο Ανδρέας Παπανδρέου ή οποιοσδήποτε μετά τη δικτατορία στην Ελλάδα, πάρει τη σκυτάλη του αντιαμερικανού, του αντιιμπεριαλιστή, του ειρηνιστή, του «πατερούλη» του λαού σας, να ξέρεις ότι αυτός θα είναι ο διορισμένος πράκτοράς μας στην Ελλάδα, για να παριστάνει τον Πρωθυπουργό. Θα δημιουργηθεί τέτοια κατάσταση στην πατρίδα σου, που θα χρειαστούν πενήντα χρόνια να επανέλθει……. Μην το ξεχάσεις ποτέ αυτό.» «Μια συμβουλή έχω να σου δώσω» είπε, κι εγώ έσκυψα για να επωφεληθώ από το απόσταγμα των γνώσεών του. . ..Αν ο Ανδρέας Παπανδρέου ή οποιοσδήποτε μετά τη δικτατορία στην Ελλάδα, πάρει τη σκυτάλη του αντιαμερικανού, του αντιιμπεριαλιστή, του ειρηνιστή, του «πατερούλη» του λαού σας, να ξέρεις ότι αυτός θα είναι ο διορισμένος πράκτοράς μας στην Ελλάδα, για να παριστάνει τον Πρωθυπουργό. Θα δημιουργηθεί τέτοια κατάσταση στην πατρίδα σου, που θα χρειαστούν πενήντα χρόνια να επανέλθει……. Μην το ξεχάσεις ποτέ αυτό.»http://perimajestic.blogspot.gr/2016/12/n.html

  27. Θα είναι τόσο μεγάλη η τραγωδία του ΑΠΛΟΥ λαού, που όταν φύγει ο Τσίπρας από πρωθυπουργός θα χτυπάνε οι καμπάνες…από χαρά! Ποτέ στα χρονικά ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ δεν ξαναπέρασε τέτοιο φαινόμενο. Ποτέ τέτοια συμμορία.http://perimajestic.blogspot.gr/2016/12/n.html

  28. ξυπνατε ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ! ΞΥΠΝΑΤΕ ΝΔ!Βρισκόμαστε ήδη στην τελική ευθεία... Καλή Δύναμη νά 'χουμε... Καρτερία...

    To κούρεμα καταθέσεων αποτελεί όλο και πιο δελεαστικό φινάλε πριν την τουρκική εισβολή στην Ελλάδα. Οι »ελληνικές» »τράπεζες» εχουν χρεοκοπήσει.Το ίδιο βέβαια και το »κρατος» Δεν έχουν σάλιο στο ενεργητικό τους.Τα λεφτά για την πληρωμή των δημόσιων υπαλλήλων και των αναγκών του δημόσιου τομέα έρχονται κρυφά με αεροπλάνα από την Γερμανία κατά παράβαση των υποσχέσεων που δίνει φανερά η ΕΚΤ περί μη τυπώματος νέου χρήματος και διατήρηση της σκληρότητας του Ευρώ.
    Όμως η κομπίνα δεν μπορεί να συνεχισθεί για πολύ. Οι »ελληνικές» τράπεζες αποτελούν βόμβα που θα σκάσει σύντομα όχι μόνο στα μούτρα της »κυβέρνησης» αλλά και των Γερμανών οι οποίοι θα πρέπει να αγοράσουν και να φορτωθούν τα χλεμπονιάρικα χαρτοφυλάκια και επισφάλειες των »ελληνικών» τραπεζών.https://hellenicsunrise.blogspot.gr/2016/01/blog-post_22.html

  29. Ο ΟBAMA έκανε σμπαράλια τον Τσίπρα ζητώντας ΑNAΘΕΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ!

    -Η επίσκεψη του Προέδρου Ομπάμα στην Αθήνα αφορούσε στην Αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης!
    Αυτή είναι η αποκάλυψη-βόμβα που έκανε Διεθνολόγος και Γεωστρατηγικός Αναλυτής κ. Βασίλης Κοψαχείλης διαρκούσης της επίσκεψης του Αμερικανού Προέδρου. Οι ΗΠΑ επιδιώκουν την Αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης γιατί είναι εναντίον τον συμφερόντων τους μια και-σύμφωνα με τον κ. Β. Κοψαχείλη-εξέφραζε τα συμφέροντα των Αγγλο -Γάλλων της εποχής και όχι τα Αμερικανικά!!!
    Aυτή η απαίτηση του Μπαράκ Ομπάμα έκανε ψυχολογικά σμπαράλια τον Ελληνα πρωθυπουργό-όπως τον βλέπαμε στις φωτογραφίες και τα VIDEO. Ο Τσίπρας άλλωσε είναι πλέον ένας αδύναμος πρωθυπουργός πάνω στον οποίο θέλουν να φορτώσουν πάσης φύσεως υποχωρήσεις στα όρια της Εθνικής Μειοδοσίας!
    H εκλογή μάλιστα του Ντόναλντ Τραμπ στο ύπατο αξίωμα και η πρόσβαση που διαθέτει ο Ερντογάν στα Γεράκια-συμβούλους του νέου πλανητράρχη δυσχεραίνει ακόμη πιο πολύ την δεινή θέση της χώρας μας.
    ΠΗΓΗ http://kourdistoportocali.com/news-desk/apokalypsio-obama-ekane-sbaralia-ton-tsipra-zitontas-anatheorisi-tis-synthikis-tis-lozanis/

  30. Εκτός από τους Γάλλους που θέτουν σωρηδόν υποψηφιότητες για την προεδρία της Γαλλίας (να δούμε πόσοι απ’ αυτούς θα μείνουν στο τέλος…), μια… πολυπολιτισμική υποψηφιότητα αναμένεται να ταράξει τα νερά.

    Πρόκειται για την Ραμά Γιαντ, μια μαύρη μουσουλμάνα από την Σενεγάλη (με γαλλική υπηκοότητα βεβαίως), πρώην υπουργό Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επί Σαρκοζί και νυν αρχηγό του κόμματος «La France qui ose” (Η Γαλλία που τολμάει), που αναμένεται να ανακοινώσει από ώρα σε ώρα την υποψηφιότητά της. Μάλιστα, αυτές τις μέρες η Ραμά εγκαινιάζει τα γραφεία της για την προεκλογική της εκστρατεία και δημοσιεύει το έβδομο βιβλίο της, υπό τον τίτλο : «Ο Στιγμιαίος Διακόπτης».
    Δίδαγμα: μην περιφρονείτε τον Πακιστανό της γειτονιάς σας! Ποιος ξέρει, μπορεί σε μερικά χρόνια να είναι υποψήφιος… πρωθυπουργός της Ελλάδος κι αν συνεχιστεί με τους σημερινούς ρυθμούς η αθρόα εισβολή λαθρομεταναστών και η ισλαμοποίηση της χώρας, μπορεί να βγει κιόλας!

  31. ΟΧΙ κύριε πρωθυπουργέ του προτεκτοράτου και της επιτροπείας …
    . που και με την δική σας υπογραφή και βούλα επικυρώσατε.
    ΟΧΙ κύριε πρωθυπουργέ της υποτέλειας του διασυρμού και της αναξιοπρέπειας της χώρας που σας τίμησε με την ελπίδα να την τιμήσετε και εσείς………
    Που όμως εσείς προτιμήσατε αυτή την τιμή να την πετάξετε στα σκουπίδια για να μη χολώσετε τους … προστάτες ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ σας και δεσμοφύλακές μας.
    ΟΧΙ κύριε πρωθυπουργέ της παραπλάνησης του ψεύδους και της πολιτικής απάτης.http://www.oxafies.com/2016/12/facebook.html#more

  32. Η γενοκτονία, ξέρετε, δεν είναι ανάγκη να εκτελεστεί σε φούρνους και κρεματόρια όπως αυτά των ναζιστών του Γ’ Ράϊχ, ούτε με τα τα γιαταγάνια των οθωμανών του 1915-1918 εναντίον των Αρμενίων, ούτε καν με τις βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου του ΝΑΤΟ (λέγε με Γερμανία και ΗΠΑ) εναντίον της Γιουγκοσλαβικής ομοσπονδίας μόλις είκοσι χρόνια πριν.
    Η «εκλεπτυσμένη» εκδοχή της γενοκτονίας ενός λαού και την διάλυση μιάς χώρας, που εφαρμόζει η νεοναζιστική Ευρωπαϊκή «Ένωση» (ξαναλέγε με Γερμανία), είναι αυτή ακριβώς που εφαρμόζεται στην χώρα μας ΄με τα μνημόνια και τους πρόθυμους προδότες, από το 2010 και πέρα.

  33. «ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ» ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΠΡΟΣΚΛΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΝΗΣΙΑ… ΠΟΣΟ «ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ»; ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ;

    Μήπως θυμάστε τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής (Λαθρομετανάστευσης) Μουζάλα από την Χίο, πως η «αποσυμφόρηση» των νησιών από τα «προσφυγάκια» παραβιάζει την συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας και ως εκ τούτου, όποιος την ζητά είναι «ακραίος»;
    Ε, λοιπόν, ο ίδιος άνθρωπος που τα’ λεγε όλα αυτά, απέστειλε επιστολή προς τους… πολυχρονεμένους υπουργούς Εσωτερικών και Μετανάστευσης της Ε.Ε. και ζητά την άδειά τους για την «προσωρινή μεταφορά προσφύγων από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα», καθώς όπως λέει στην επιστολή του:
    «Είναι σημαντικό να αντιμετωπιστούν οι ανησυχίες του τοπικού πληθυσμού και να περιοριστούν οι ανεπιθύμητες ενέργειες που έχουν ήδη αναφερθεί σε πολλά νησιά, όπου η κατάσταση είναι δύσκολη».
    Έγινε… «ακραίος», λοιπόν, ο Μουζάλας; Πως κι έτσι; Υπάρχει λόγος σοβαρός; Και πόσο προσωρινή θα είναι η μεταφορά; Μέχρι τις εκλογές (που ακούγεται ότι θα γίνουν στα τέλη του Ιανουαρίου, στις 22 ή στις 29…), ας πούμε;

  34. Σανός ενισχυμένος με γεύση από Κουβανέζικο καπνό, ναργιλέ από το χλιδάτο Αμπού Ντάμπι και θυμίαμα από την τελευταία εκδρομή στην εξωτική Ιερουσαλήμ. Και μετά και τις συναντήσεις με Ντανιέλ Ορτέγκα, Μαδούρο και τους άλλους δικτάτορες, τώρα σούπερ ενισχυμένος αριστερός σανός turbo GTI ! η φτώχεια, η υπανάπτυξη, η κομματοκρατία και ο αριστερός κρατισμός σε συσκευασία χριστουγεννιάτικου δώρου! Αριστερός Αη-Βασίλης με το έλκηθρό του φορτωμένο με σανό!

  35. Ποια είναι η αλήθεια; Οι παροχές γίνονται με την έγκριση των θεσμών. Οι παροχές είναι το κίνητρο προς την κοινοβουλευτική τους ομάδα για να περάσουν τα βαριά νέα μέτρα ( τέταρτο μνημόνιο)….βαφτίζει 13 σύνταξη το έκτακτο βοήθημα των 300 ευρώ , μόνο και μόνο για να λέει μεθαύριο προεκλογικά ότι έκανε 1 από τα 100 που είχε υποσχεθεί. Τώρα τον Δεκέμβριο κόβει ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥ ΦΤΩΧΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ 115 ευρώ!! Τους δίνει περίπου 300 και κάτι τον Δεκέμβριο, για να ξεχάσουν δήθεν……το κόψιμο. Ας μην μιλήσουμε για ένφια, ΔΕΗ και δεν συμμαζεύεται. ή για επικουρικές.. Αυτά τα είναι τα τραγικά αυτού του κυρίου που παριστάνει τον πρωθυπουργό! Όλα αυτα γίνονται μετά από την άδεια των θεσμών….

  36. Για να υπάρχουν θέσεις εργασίας πρέπει να υπάρχουν επιχειρήσεις. Για να υπάρχουν επιχειρήσεις πρέπει ο επιχειρηματίας να έχει κέρδος. Που θα βρει τα λεφτά για τις προσλήψεις στην υγεία που ανακοίνωσε; Δεν κουνιέται φύλλο στην αγορά.

  37. Όταν υπογράψαμε επί Γιωργάκη και ΔΝΤ το πρώτο μνημόνιο ένας μεγαλοτραπεζίτης είπε σε στενό κύκλο: έχουμε κυριολεκτικά πτωχεύσει, θα το πάμε σιγά για να μην έχουμε έκτροπα κι όπου μας βγάλει. ……Εκεί βρισκόμαστε, στο σιγά.
    Όσοι μπόρεσαν εγκατέλειψαν τη χώρα, όσοι έμειναν θα βιώσουν έντονη φτωχοποίηση γιατί το μοντέλο των τελευταίων 10 ετιών ήταν προσπορισμός από μισθό και σύνταξη, οι μεγαλοεπιχειρηματίες εγκαταλείπουν η μένουν στάσιμοι και οι μικροί κλείνουν, στην αγορά δεν κινείται τίποτα το λένε και μόνοι τους, ο εφοπλιστικός κλάδος μουδιασμένος και ο ένας παραδίδει στον άλλον τη καυτή πατάτα ίσα για να πάρουν τον τίτλο του πρωθυπουργού που σε λίγο θα αξίζει όσο ένας κόκορας σ ένα κοτέτσι. …

  38. ΤΣΙΠΡΑΣ Ο ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΣ Ο ΓΕΡΜΑΝΟΝΑΖΙ. 4,2 δισ. μέτρα το 2019 που ζητά το ΔΝΤ....Μόνο απο συνταξιούχους το κόψιμο.

    Γιατί χτυπάνε με λύσσα τους συνταξιούχους κυβέρνηση και τοκογλύφοι;; Tι συμβαίνει; Δεν αρκούν οι «γεναίες» περικοπές του κομμουνιστή Κατρούγκαλου; Είναι απλό. Οι συνταξιούχοι έχουν παιδιά άνεργα! Ο στόχος είναι να τα διώξουν ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ από την Ελλάδα. . Πόσο να αντέξει ο νέος με τα άθλια προγράμματα του ΟΑΕΔ;; Πόσο να αντέξει η νέα κοπέλα που είναι κοντά στα 30 με 35 όταν δεν βλέπει μέλλον και η σύνταξη των γονιών που ήταν ένα στήριγμα, έχει γίνει αέρας κοπανιστός; Στην Ελλάδα ΔΕΝ ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΝΕΙΡΑ. Τους δημοσίους υπαλλήλους τους θέλουν για ψήφους, δεδομένου της μεγάλης αποχής στις εκλογές τα τελευταία χρόνια. Μέχρι και για αυξήσεις στους μισθούς διαβάζουμε.
    Για αυτό άλλωστε γεμίζουν την χώρα με νεαρούς μουσουλμάνους….με άλλοθι τον πολιτισμό και τον ανθρωπισμό αλλοιώνουν τα πάντα.

  39. Aν η ΝΔ επαθε εγκεφαλικο απο τα μετρα του Τσιπρα ,τα αδελφια τους τα Χρυσα αυγα επαθαν ..τραμπακουλο !!! Ητανε που ητανε σε υστερικο παροξυσμο χωρις τις αφιξεις των μεταναστων τωρα επαθαν τραμπακουλο. Κοιταχτε αυτους απο τα Κεντρικα που γραφουν τα σχολια…’η πηρανε ναρκωτικα ‘η τους δαγκωσε λυσσασμενος σκυλος.!!! Δεν ξερουν τι λενε ουτε καν για πιο θεμα γραφουν!! Απλα γραφουνε σαν λυσσασμενα σκυλια. Παναγια μου τερατα….

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ