Γ. Κυρίτσης (2,5 εκ. από το Ταμείο Αλληλεγγύης & όταν εγκριθούν…): Να στηριχθούμε στις δικές μας δυνάμεις… Η Κως πληρώνει πολύ ακριβά τη δική της αλληλεγγύη…

24
1777

Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι

Θα ήθελα να σας ενημερώσω για μια εξέλιξη στο θέμα της ενεργοποίησης του Ταμείου Αλληλεγγύης της Ε.Ε για την αποκατάσταση των ζημιών από τους σεισμούς στην Κω.

Όπως γνωρίζετε, ο Δήμος Κω ήταν αυτός που άσκησε πιέσεις όλο αυτό το διάστημα.

Όχι μόνο για την επίσημη υποβολή του αιτήματος από την ελληνική κυβέρνηση αλλά και για την τύχη αυτού του αιτήματος.

Στις 25 Αυγούστου έθεσα ο ίδιος το ζήτημα με παρέμβασή μου προς τον Πρόεδρο Γιούνκερ και την ελληνική κυβέρνηση.

Τον Οκτώβριο, μετά από δική μας πίεση, κατατέθηκε το αίτημα. Ένα αίτημα που θεσμικά το καταθέτουν όχι οι Δήμοι αλλά τα κράτη-μέλη. Και εμείς δώσαμε τη συνδρομή μας στην κυβέρνηση όταν μας ζητήθηκε και συγκεκριμένα στο Υπουργείο Οικονομίας που είχε την αρμοδιότητα και την ευθύνη για την υποβολή του αιτήματος.

Πριν από ένα και πλέον μήνα στις 7 Φεβρουαρίου, ο Δήμος Κω ήταν αυτός που ζήτησε πάλι να πληροφορηθεί την τύχη του αιτήματος, και για αυτό το λόγο κινήθηκαν και οι σχετικές διαδικασίες.

Θα καταθέσω στα πρακτικά όλα τα σχετικά στοιχεία.

Παράλληλα όλο αυτό το διάστημα, πέραν της δικής μας πίεσης ενημερώσαμε και την ομάδα των Ελλήνων Ευρωβουλευτών.

Σήμερα έχουμε μία εξέλιξη: ο Ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας ο κ.Χουντής, τον οποίο οφείλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω δημόσια, ανταποκρίθηκε άμεσα και κατέθεσε ερώτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Στην ερώτηση αυτή, ζητούσε να πληροφορηθεί «σε ποια φάση βρίσκεται η διαδικασία αξιολόγησης της αίτησης στήριξης» τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «Το νησί της Κω, όλο αυτό το διάστημα, με δικές του αποκλειστικά δυνάμεις, προσπαθεί να αποκαταστήσει τις ζημιές που προκλήθηκαν από τον σεισμό, χωρίς να διαθέτει όμως την οικονομική δυνατότητα να κλείσει όλες τις «πληγές» που άνοιξε ο σεισμός, αφού, για παράδειγμα, 3 σχολεία ακόμη παραμένουν κλειστά, ενώ και οι ζημιές στις λιμενικές εγκαταστάσεις αλλά και τους αρχαιολογικούς χώρους δεν έχουν ακόμη αποκατασταθεί».

Η απάντηση της κ.Κρέτσου , της αρμόδιας Επιτρόπου, λέει ότι ‘’ η Ελλάδα δήλωσε συνολικές άμεσες ζημίες που ανέρχονται σε 101 εκατ. ευρώ περίπου» τονίζει επισημαίνοντας ότι «Ενώ η αξιολόγηση της Επιτροπής επιβεβαιώνει εν μέρει τις πληροφορίες που παρασχέθηκαν από τις ελληνικές αρχές, εντόπισε μια σειρά ζητημάτων, ιδίως σε σχέση με την αιτιολόγηση για τα ποσά των ζημιών που δηλώθηκαν για τον λιμένα και για την πολιτιστική κληρονομιά, τα οποία απαιτούν περαιτέρω διευκρίνιση’’

Συνεχίζει όμως λέγοντας ότι ‘’για τις περιφερειακές καταστροφές όπως στην περίπτωση της Κω, η οικονομική βοήθεια ανέρχεται σε 2,5 % των συνολικών άμεσων ζημιών’’, δηλαδή περίπου 2,5 εκ ευρώ αν τελικά εγκριθούν.

Δηλαδή έχουμε μια επανάληψη του ίδιου σεναρίου που έγινε και στη Λέσβο, εκεί όπου η οικονομική βοήθεια από το Ταμείο Αλληλεγγύης, προσδιορίστηκε στο 1,3 εκ, ευρώ, στα μισά δηλαδή από ότι προσδιορίζεται για την Κω.

Και επειδή μερικοί πιστεύουν ότι αυτά τα χρήματα τα πήρε η Λέσβος, θα τους πω ότι δεν τα έχει πάρει ακόμα αφού πρέπει πρώτα να υπάρξει έγκριση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο και μετά την έγκριση η Ελλάδα θα λάβει τη χρηματοδότηση, η κυβέρνηση δηλαδή και όχι ο Δήμος.

Ποια είναι η εικόνα τώρα.

Επειδή εγώ δεν έχω κομματικές εξαρτήσεις και υπηρετώ μόνο την Κω , είμαι υποχρεωμένος να πω ότι αναμέναμε μεγαλύτερη βοήθεια από την Ευρώπη.

Η Κως πληρώνει πολύ ακριβά τη δική της αλληλεγγύη για να έχουν κάποιοι άλλοι την ησυχία της και για την μετατρέπουν σε χώρο εγκλωβισμού παράνομων μεταναστών και προσφύγων.

Αντίθετα, κάποιοι άλλοι κοστολογούν πολύ φθηνά τη δική τους αλληλεγγύη.

Έστω όμως και αυτά τα 2,5 εκ.ευρώ πρέπει να τα πάρουμε και για αυτό το λόγο εμείς θα συνεχίσουμε την πίεση αλλά και τη συνεργασία με την κυβέρνηση για να δοθούν οι διευκρινίσεις που θέλει η κυρία Επίτροπος.

Αν δεν πιέζαμε , αν δεν ενοχλούσαμε ούτε αυτά τα 2,5 εκ ευρώ θα μπορούσαμε να διεκδικούμε. Γιατί θα είχε ξεχαστεί η υπόθεση.

Τα 2,5 εκ.ευρώ, που υπενθυμίζω, δεν θα τα πάρει ο Δήμος αλλά η κυβέρνηση.

Σήμερα επίσης ήρθε, μετά από τη δική μας πίεση και το αίτημα της 20/2/18, απόφαση του Υπ. Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη, τον οποίο πρέπει να συγχαρώ γιατί είναι ο μόνος που άμεσα ανταποκρίνεται, το ποσό των 300.000 ευρώ, από την ίδια ΣΑΕ 055 που αφορά στην ενίσχυση για αποκατάσταση ζημιών από φυσικές καταστροφές.

Αν αυτά προστεθούν στα άλλα 300χιλ ευρώ πάλι από τον κ. Σκουρλέτη πάλι από την ίδια ΣΑΕ, τότε η χρηματοδότηση μας ανέρχεται στις 600χιλ. ευρώ όταν το κόστος είναι 2,5 εκατ.

Κυρίες και Κύριοι

Αν υπάρχει ένα μήνυμα από όλη αυτή την ιστορία είναι ότι πρέπει να στηριχθούμε στις δικές μας δυνάμεις.

Με τις δικές μας δυνάμεις και με πόρους του Δήμου, αρχίζουν τα έργα στα σχολεία γιατί τα ποσά που σας είπα πριν θα δοθούν απολογιστικά. Δηλαδή αφού εκτελεστούν τα έργα.

Με τις δικές μας δυνάμεις, με πόρους του Δήμου και σε χρόνο-ρεκόρ έγιναν οι νέες εγκαταστάσεις Σένγκεν.

Με τις δικές μας δυνάμεις και με πόρους του Λιμενικού Ταμείου, θέλουμε να προχωρήσουν τα έργα αποκατάστασης στο παραλιακό μέτωπο στην Ακτή Κουντουριώτη μετά την μεγάλη καθυστέρηση και δυστοκία που παρατηρείται από το Υπουργείο Υποδομών. Όπως γνωρίζετε χθες ζητήσαμε εγγράφως και επισήμως την άδεια από το Υπουργείο Υποδομών και περιμένουμε την απάντηση. Γιατί η αρμοδιότητα ανήκει στο Υπουργείο, αν ανήκε σε εμάς να είστε βέβαιοι ότι θα είχαν ήδη ξεκινήσει τα έργα στην Ακτή Κουντουριώτη.

Με τις δικές μας δυνάμεις, με αυτές που έχει ακόμα το Ελληνικό Κράτος που το χρηματοδοτούν και οι φορολογούμενοι πολίτες της Κω, θέλουμε να ξεκινήσουν άμεσα τα έργα στις λιμενικές εγκαταστάσεις. Και ζητούμε από το Υπουργείο ακριβή χρονοδιαγράμματα, ενημέρωση αλλά και δέσμευση των πόρων από τον κρατικό προϋπολογισμό και συγκεκριμένα από τους κωδικούς του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων.

Με τις δικές μας δυνάμεις, πρέπει να διαμορφώσουμε νέες εγκαταστάσεις για την κρουαζιέρα. Εννοώ να δοθεί η δυνατότητα στην Κεντρική Εξουσία να παραχωρήσει χώρο στο λιμάνι, με σύμβαση εκμετάλλευσης και μακροχρόνιας παραχώρησης, σε εταιρείες διαχείρισης κρουαζιέρας προκειμένου να δημιουργηθούν εγκαταστάσεις.

Να μην κάνει την παραχώρηση το Λιμενικό Ταμείο αλλά η Πολιτεία, η κυβέρνηση.

Εμείς, όλη η Κως, θέλουμε να γίνει.

Με τις δικές μας δυνάμεις πρέπει να αποκατασταθούν οι ζημιές στα μνημεία. Και εννοώ με τους πόρους του ΤΑΠΑ, που εισπράττει χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο από τους αρχαιολογικούς χώρους της Δωδεκανήσου και της Κω και πρέπει επιτέλους να επιστρέψει, ανταποδοτικά, ένα μέρος αυτών των χρημάτων με τη μορφή των έργων αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσε ο σεισμός στα μνημεία της Κω.

Και αυτή είναι η επόμενη πρωτοβουλία του Δήμου που θα δημοσιοποιηθεί αύριο το πρωί, ο οποίος θα απευθυνθεί στο ΤΑΠΑ και στο Υπουργείο Πολιτισμού , ζητώντας το αυτονόητο.

Κυρίες και Κύριοι

Μέχρι σήμερα, ο Δήμος είναι αυτός που τρέχει, πιέζει και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την αποκατάσταση των ζημιών από το σεισμό.

Εγώ βλέπω μόνο την Κω.

Τίποτε άλλο.

Θα συνεργαστώ με όλους, χωρίς αποκλεισμούς και σκοπιμότητες , για να κλείσουν οι πληγές από το σεισμό.

Και όπου μπορούμε, ο Δήμος με τις δικές του δυνάμεις θα κλείνει αυτές τις πληγές.

Γιατί τα τρία προηγούμενα χρόνια, καταφέραμε με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σταθεροποίησης και ανάταξης των οικονομικών του Δήμου να αυξήσουμε τα ταμειακά μας διαθέσιμα και να έχουμε πλέον πάνω από 12 εκ.ευρώ, ταμειακά διαθέσιμα.

Αυτό δεν έγινε μόνο του, έγινε με συνεπή προσπάθεια, με νοικοκυριό, με σχεδιασμό, με τήρηση της νομιμότητας, με την επιβολή κανόνων.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΩ LIVE:

24 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κυρίτση, ο δήμος μας θα πάρει από την Ευρώπη τα ίδια που θα πάρουν οι ιδιώτες από την κυβέρνηση ΣφΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ....

  ?….Από τα τρία το μακρύτερο. ?..

  • ΡΟΔΟΣ.ΚΑΛΥΜΝΟΣ,ουτε ενας πακιστανος,και εδώ στο νησι μας εχει γεμισει πακιστανους,μαυρους,αυγανους και κάθε λογης προμαζεματα.ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ;ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ,ΚΑΙ ΛΕΓΕΤΕ ΚΥΡΙΤΣΗΣ.Εχει διαλυσει ολο το νησι.Απο που να ξεκινησω,βρωμα,κοληταρια,αιρετους,αναθεσεις,ολα τελειωμένα.Αυτο σας αξιζε κοτες λιρατες.Κτυπατε τον στην μουρη σας τωρα μποχαλοκοτες.

  • ΦΑΣΙΣΤΑΡΙA ΓΙΑ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ,ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΑΛΙ ΠΟΥ ΤΟ ΦΕΡΑΤΕ,ΦΤΑΙΤΕ ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ

   ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΟΣ.ΕΣΥ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΤΑ ΚΑΝΑΤΕ ΣΚ@Τ@ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ,ΚΑΙ ΧΑΘΗΚΕ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΔΥΟ ΕΤΗ,ΕΣΥ ΕΔΙΩΞΕΣ ΤΗΝ ΡΑΙΝΑΙΡ,ΕΣΥ ΑΦΗΣΕΣ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΡΩΜΙΑ,ΕΣΥ ΤΣΑΚΩΘΗΚΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ,ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣΕΙΣ ΠΑΛΙ ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤ,ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΦΑΓΑΜΕ ΤΙΣ ΨΗΛΕΣ,ΕΝΩ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΑΚΙΑ ΣΟΥ ΧΑΘΗΚΑΤΕ.ΘΑ ΦΑΣ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΟΥ……

   • ΧΑΘΗΚΕ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ? ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΗΓΕ? ΤΟΣΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΗΡΘΑΝ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕΣ? ΤΙ ΛΕΣ ΒΡΕ ΑΠΛΥΤΑΡΙΟ?ΠΕΡΥΣΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕΚΟΡ ΑΦΙΞΕΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΧΑΘΗΚΕ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ? Η ΜΗΠΩς ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΝΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΡΟΥΜΣ ΤΟΥ ΛΕΤ ΤΟ 2018?

   • άστα να πάνε φίλε! Με τους απολίτιστους τσοπάνηδες που πιάσανε υπολογιστή στα 50 τους και νομίζουν οτι τα ξέρουν όλα οι σκατόψυχοι ρατσιστές!

 2. ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΚΩ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΠΛΗΓΕΙ ΑΠΟ ΜΕΓΑΣΕΙΣΜΟ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΤΟΥ 2017.ΟΙ ΠΛΗΓΕΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΑΝΟΙΚΤΕΣ.ΑΠΟΡΩ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΜΙΑΣ ΣΤΟΡΓΙΚΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΠΛΗΓΩΜΕΝΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΕΝΩ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΙΝΗΣΕΙ ΓΗ ΚΑΙ ΟΥΡΑΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΕΠΟΥΛΩΣΕΙ -ΘΕΡΑΠΕΥΣΕΙ ΤΙΣ ΠΛΗΓΕΣ ΤΟΥ.

 3. δημαρχε φροντισε να αποκατασταθει η εικονα στο εσωτερικο λιμανι προχειρα.υπαρχουν λυσεις και εχουν προταθει.

  τα εργα αποκαταστασης να αρχισουν 1 νοεμβριου 2018 μεχρι 30 μαρτιου 2019. ασε τα δελτια τυπου.

 4. Η Λέσβος θα ενισχυθεί με 43 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών από το σεισμό

  http://www.iefimerida.gr/news/363502/i-lesvos-tha-enishythei-me-43-ekat-eyro-gia-tin-apokatastasi-ton-zimion-apo-seismo
  Η περιφερεια θεσσαλιας θα ενισχυθεί με 67,4 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών από τις βροχοπτωσεις
  εδω.http://www.thessaly.gov.gr/main.aspx?catid=79&id=17417#.Wp13k1RuZpi

 5. Ειχα δυο τρια χρονια να» διαβασω Κυριτση.Απ’οτι βλεπω δεν εχασα τιποτα. Ο ιδιος και ο ιδιος, τα ιδια και τα ιδια…Ποσο αγαπα την Κω, η Κως και τιποτα αλλο, εγω ειμαι εδω για εσας τους Κωους, αγωνιζομαι σε τοπικο -εθνικο- ευρωπαικο επιπεδο για την Κω μας, η κυβερνηση ειναι σκ…, εγω δεν εχω πολιτικους στοχους για τον εαυτο μου αλλα η κυβερνηση ειναι σκ…. και εχθροι της…Κω, εμεις οι Κωοι αγωνιστηκαμε (?) για τους μεταναστες….κλπ.κλπ.κλπ. Τα ιδια και τα ιδια χρονια τωρα. Πεθαμενα πραγματα. Χρυσαυγητικες -Βενιζελικες κραυγες ενος «νεκρου» δημαρχου που νομιζει οτι υπαρχει επαναλαμβανοντας σχιζοφρενικα τα ιδια και τα ιδια ΨΕΜΑΤΑ για να κρυψει την πολιτικη του γυμνια. Πολιτικός φασισμός που δεν μπορεί να το φωνάξει. Ευνουχισμενος.

 6. Ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ.ΜΕΓΑΛΟΣ ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΗΣ

  ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΤΕΛΙΚΑ 50% !!! .ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ?ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ!!
  ΚΑΙ ΜΕΤΑ?ΣΤΗΝ ΠΟΥΓΚΑ ΤΟΥ…!ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΗΤΑΝ ΤΟ 2016 5.000.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ 2018 ΘΑ ΕΙΝΑΙ 7.500.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ. ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΥΞΗΣΗ 50% ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΠΛΗΤΕΙ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ.ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΟΙΜΠΛΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ ΕΓΙΝΕΣ.ΜΟΝΟ Η ΠΟΥΓΚΑ.ΜΟΝΟ Η ΜΑΣΑ.ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΤΟ!!!!ΑΓΑΛΜΑΤΑ!!ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΑ!!ΠΛΑΤΕΙΕΣ!!εργα απερχομενου τρενακια, πλατειες ,αγαλματα , συντριβανια,χωραφια σε συγγενη προεδρου, κλιματιστικα,αιθουσες προκατ, 2 φορες δημαρχος αρκετη ζημια εκανες στο νησι.ο απερχομενος ρημαξε το νησι.εκλεισε τον εφτ,εδιωξε την RYANAIR ,εδιωξε τα κρουαζιεροπλοια ,εριξε φορους στις επιχειρησεις νοικοκυρια,ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ.Ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΤΟ INCLUSIVE.

 7. ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΔΟ ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ

  Tα παράπονά του εκφράζει επαγγελματίας στην οδό Μπουμπουλίνας, αναφέροντάς μας ότι γίνεται επιλεκτικός έλεγχος στα καταστήματα και επιβάλλονται πρόστιμα όπου θέλουν οι αρμόδιοι.
  Μας τόνισε ότι επαγγελματίας της περιοχής, προχωράει στην δημιουργία σιδηροκατασκευης πάνω στο πεζοδρόμιο για να τοποθετήσει τραπεζοκαθίσματα. Και ενώ η Δημοτική Αστυνομία, πέρασε από την περιοχή και είδε τι γινόταν δεν έκανε τίποτα, σε αντίθεση με άλλες περιπτώσεις που έπεφτε πρόστιμα και κατάσχεση πινακίδων.
  «Γιατί άραγε – υπογραμμίζει- να υπάρχει αυτή η επιλεκτική στάση»;

 8. – Σύμφωνα με το άρθρο 4 του ν. 4501/2017 (Α΄178) χορηγείται επίδομα προς πληγέντα φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις από τις φυσικές καταστροφές των τελευταίων τεσσάρων μηνών του 2017 στους Δήμους Σαμοθράκης, Σύμης, Αγιάς Λάρισας, Τεμπών Λάρισας, Τρικαίων, Καλαμπάκας Τρικάλων, Φαρκαδόνας Τρικάλων, Πύλης Τρικάλων, Κατερίνης, Χανίων, Πλατανιά Χανίων, Αποκορώνου Χανίων, Κέρκυρας και στους πληγέντες Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής και της Περιφερικής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, το οποίο ανέρχεται στο ποσό των πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ ανά κατοικία και οκτώ χιλιάδων (8.000) ευρώ ανά επιχείρηση.https://www.e-nomothesia.gr/kat-nomothesia-genikou-endiapherontos/koine-upourgike-apophase-daephkke-oik-1720-a32-2017.html

 9. ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΑ ΥΨΗ,ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΤΟ ΙΔΙΟ,ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΛΕΠΤΑΠΟΔΟΧΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΧΡΗΜΑ,ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΞΟΔΕΥΟΥΝ ΣΕ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΟΛΗΤΩΝ,ΣΕ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ,ΣΕ ΑΙΡΕΤΟΥΣ,ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ.ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ //ΛΑΚΕΣ ΚΩΟΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ/////

 10. Αφουγκραζόμενος τις ανάγκες αειφορίας που έχουμε ως κάτοικοι ενός τόπου που αν μη τι άλλο αναπνέει οικονομικά από τον κλάδο του τουρισμού, αντιλαμβάνομαι ότι η ανάγκη αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσε ο σεισμός των 6,8 ρίχτερ κρίνεται επιτακτική. Ας μην ξεχνάμε πως ο σεισμός δεν έπληξε μόνο λιμάνια και δρόμους, αλλά και σπίτια, επιχειρήσεις, κτηριακές εγκαταστάσεις και ιερά. Ωστόσο, πρέπει όλοι να αντιληφθούμε πως οι αρμόδιοι φορείς δεν αποτελούν μεσσίες. Σε κάθε τους ενέργεια υπάρχουν προϋποθέσεις, κριτήρια, διατάξεις, μειονεκτήματα, οφέλη αλλά και εμπόδια. Προφανώς και οφείλουν να σταθούν αντάξιοι των προδοκιών αλλά και της θέσης που τους ανέθεσε η κοινωνία να αναλάβουν. Παρ’αυτά χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας & σκέψης. Στο κάτω κάτω εμείς οι ίδιοι τους δώσαμε φωνή, εμείς οι ίδιοι αποτελούμε την κινητήριο δύναμη. Όλα είναι επιλογές! Γι’αυτό σταματήστε να γκρινιάζετε από το πρωί μέχρι το βράδυ. Δεν νομίζω άλλωστε ο δήμαρχος και το επιτελείο του να έχουν βάλει ως αυτοσκοπό τη διάλυση του νησιού. Όσον αφορά τα χρήματα, μην κρίνετε, εξ ιδίων, τα αλλότρια, όλα θα φανούν!

 11. EPEIDH EISAI NEAROS ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΛΟΓΟ ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΟΥΝ ΤΑ ΕΞΗΣ.
  ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΑΣΚΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΟΠΩΣ Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΙΜΟ ΚΑΙ 100% ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΣ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΝΕΣΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ ΤΩΝ ΕΙΣΗΓΗΣΕΩΝ ΑΛΛΑ Η ΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ . ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙΣ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ.
  ΟΣΟ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΝΟΥΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΝΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ

 12. Αν και νεαρός γνωρίζω πολύ καλα τί εστί πολιτική – πολιτικό παιχνίδι. Με όλο το σεβασμό όλα αυτά που αναφέρεις περί σκοπιμότητας και υποκρισίας δεν αποτελούν ΓΕΓΟΝΟΣ! Πες μου ποια πολιτική εφαρμόστηκε με ανιδιοτέλεια;! Καμιά…εκ του ασφαλούς όμως φίλε μου είναι πολύ ευκολο να μιλάει κανείς. Άλλοι δεν θέλουν να δουν την ουσία, βλέπε πολιτικούς αντιπάλους, παπατζήδες, αμόρφωτους, ξερόλες….μήπως ανήκεις σε κάποια από αυτές τις κατηγορίες; λέω τώρα εγώ!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ