Ε, ρε γλέντια… (Τον περιμένουν στη γωνία με απλή αναλογική στις δημοτικές εκλογές…)

33
2536
Ε, ρε γλέντια…  (Τον περιμένουν στη γωνία με αλλαγή του εκλογικού νόμου στις δημοτικές εκλογές…)
Μπορεί-όπως σημειώναμε στην προηγούμενη εκτίμησή μας- η «εκ δεξιών» αναδυόμενη παράταξη που θα διεκδικήσει το δήμο να περιμένει βουλευτικές εκλογές το συντομότερο για τους λόγους που εξηγήσαμε, από την άλλη όμως οι «εξ αριστερών» του Γ. Κυρίτση υπάρχουσες παρατάξεις ή δυνητικοί υποψήφιοι περιμένουν πως και πως να προχωρήσει η κυβέρνηση στην καθιέρωση του νέου εκλογικού νόμου (απλή αναλογική) στις δημοτικές εκλογές του 2019.
Αυτό το ενδεχόμενο βρίσκει σαφώς κάθετα αντίθετη την ΚΕΔΕ η οποία το θεωρεί «κόκκινη γραμμή». Προειδοποιώντας μάλιστα την κυβέρνηση δια στόματος του Προέδρου της, Γ. Πατούλη, ότι αυτό το ενδεχόμενο «ακυβερνησίας» στους δήμους θα βάλει απέναντι της όχι μόνο ολόκληρη την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και τους πολίτες.
Σε αυτό το μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Γ. Κυρίτση στη δημοτική τηλεόραση, επιστρέφοντας ιδιαίτερα προβληματισμένος έως οργισμένος, κάνοντας λόγο για αντιδημοκρατικές αποφάσεις.
Οι «εξ αριστερών» του πάντως όχι μόνο το περιμένουν πως και πως αλλά και πιέζουν με κάθε τρόπο προς αυτή την κατεύθυνση. Εκτιμώντας ότι θα λειτουργήσει καταλυτικά και στο δήμο Κω χωρίς να χρειαστεί καν «ισχυρός αντίπαλος» ή ενιαίο αντικυριτσικό ψηφοδέλτιο για να πετύχουν το στόχο τους πηγαίνοντας αναγκαστικά σε «συνδιοίκηση» (για να θυμηθούμε άλλη μια αγαπημένη λέξη του Γ. Κυρίτση την οποία χρησιμοποίησε δεόντως στον τρίτο χρόνο της τελευταίας θητείας του Κ. Καισερλη).
Ήδη η σχετική επιχειρηματολογία έχει ήδη κυκλοφορήσει όπως διαβάζουμε πιο κάτω για παράδειγμα από τοπικά ΜΜΕ στο Ωραιόκαστρο:
«Οι επόμενες δημοτικές θα βάλουν τέρμα ή τουλάχιστον θα περιορίσουν κατά πολύ τη διαφθορά, τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος και τη ρεμούλα στην  τοπική αυτοδιοίκηση. Αλλάζει ο εκλογικός νόμος και οι επόμενες δημοτικές εκλογές το 2019 θα γίνουν με απλή αναλογική και χωρίς το  δεύτερο γύρο  των επαναληπτικών εκλογών.  Το σχετικό νομοσχέδιο που θα κατατίθετο  από το αρμόδιο υπουργείο μέχρι τέλους του 2016 πήγε παρά πίσω και λόγω του ανασχηματισμού. Η νέα ηγεσία του Υπουργείου σχεδιάζει να ολοκληρώσει τη διαδικασία, διαβούλευσης και ψήφισης του νομοσχεδίου το 2017.
Με την εφαρμογή της απλής αναλογικής στις δημοτικές εκλογές θα σταματήσει το αίσχος της μετατροπής μιας μειοψηφίας σε απόλυτη πλειοψηφία, θα μπει τέλος στο διακοσμητικό ρόλο της αντιπολίτευσης, θα δώσει ρόλο και φωνή σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους και θα βάλει τέλος στις αυθαιρεσίες της διοίκησης.
Κομμένες οι απευθείας αναθέσεις στις προμήθειες και στα έργα, κομμένες και οι μίζες.
Το δημοτικό συμβούλιο θα αποκτήσει υπόσταση και περιεχόμενο, αντί του διεκπεραιωτικού μέχρι τώρα ρόλου του.
Με το υπάρχον εκλογικό σύστημα δίνεται  η απόλυτη πλειοψηφία τα 2/5 στον συνδυασμό που βγαίνει πρώτος,  άσχετα από το ποσοστό που πήρε.

Ο εκλογικός νόμος είναι κομμένος και ραμμένος για να προωθεί τη λαμογιά,  την αυθαιρεσία και τις αγριοφωνάρες στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Αντίθετα η  απλή αναλογική θα φέρει τη διαφάνεια, τη συζήτηση με επιχειρήματα  και φυσικά τη συναίνεση. Όσοι αντιδρούν στην εφαρμογή της απλής αναλογικής, επικαλούνται  δήθεν την «ακυβερνησία» στο δήμο. Φυσικά δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, αλλά το αντίθετο, γιατί η διοίκηση θα είναι αναγκασμένη να ασκεί το έργο της με σοβαρότητα και σεβασμό και προπαντός χωρίς κλέψιμο.

Ο δήμαρχος θα εκλέγεται από ξεχωριστό ψηφοδέλτιο. Έτσι οι δημότες θα μπορούν να επιλέγουν ξεχωριστά για δημοτικό σύμβουλο, ξεχωριστά για δήμαρχο. Όποιος κι αν εκλεγεί δήμαρχος  θα πρέπει να  διοικήσει με αυτό το δημοτικό συμβούλιο. Οπότε τα πράματα σοβαρεύουν και δεν έχει «τζάμπα μαγκιές» ή καφενειακού επιπέδου αντιπαραθέσεις που υποβιβάζουν  το δημοτικό  συμβούλιο και κάνει τους πολίτες να ντρέπονται για αυτήν την κατάντια. Όταν λοιπόν, ένα εκλογικό σύστημα αλλοιώνει τις διοικήσεις των δήμων και παραχαράσσει  τη θέληση των πολιτών, «κλέβοντας» τις ψήφους των δημοτών, που  ψηφίζουν άλλο και βγαίνει άλλο, τότε να μην απορούμε που η τοπική αυτοδιοίκηση ανακηρύσσεται κάθε χρόνο σε πρωταθλήτρια της  διαφθοράς. Ξεκινάει η διοίκηση με «κλέψιμο» ψήφων».
ΚΕΔΕ: Αιτία πολέμου η αλλαγή του εκλογικού νόμου
Όπως αποφασίσθηκε  στο πρόσφατο συνέδριο της ΚΕΔΕ στην Θεσσαλονίκη: «Η ΚΕΔΕ δεν συζητά την αλλαγή του εκλογικού συστήματος ανάδειξης των δημοτικών αρχών, πριν ολοκληρωθεί προηγουμένως ο διάλογος για τη μεταρρύθμιση του Κράτους. Η ΚΕΔΕ διαφωνεί με την προτεινόμενη από την Κυβέρνηση αλλαγή του εκλογικού συστήματος (απλή αναλογική), διότι αυτή οδηγεί, στην πράξη, σε ακυβερνησία και διάλυση των δήμων»
(* Φαντάζεστε δήμαρχο Γ. Κυρίτση με πλειοψηφία δημοτικών συμβούλων από τους «εκ δεξιών» και «εξ αριστερών»; Ε, ρε γλέντια…
* Λέτε αυτός να ήταν ο λόγος που ο νέο-ορκισθείς δημοτικός σύμβουλος Α. Γιωργαράς μας μπέρδεψε λίγο με τους ανεξάρτητους και την Ιωάννα μέχρι να πιουν τον καφέ και να τα ξανασκεφτούν πιο…ψύχραιμα;)

 

33 ΣΧΟΛΙΑ

  • Τώρα εξηγείτε το ΓΛΕΙΨΙΜΟ του ΔΧ προς τον ισοϋψή του Κάπτεν Ηλία ΚΑΜΑΤΕΡΟ. Πιστεύει ότι πηγαίνοντας για δήμαρχος θα βγεί ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ…

   Καθημερινά θα έχετε παρατηρήσει ότι ο Μητσάρας, ο πολιτικός ΓΙΓΑΝΤΑΣ των 185 σταυρών, υμνεί και αγιοποιεί το ΓΟΥΡΓΟΥΛΟ@ΘΕΤΟ για τα δήθεν μέτρα νησιωτικότητας και για τις προσπάθειες του να μην αυξηθεί έστω προσωρινά ο ΦΠΑ, αποκρύπτοντας όμως όλα τα αντιλαϊκά και δεξιά μέτρα του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ που ο «ΨΗΛΟΣ ΗΛΙΑΣ» ψηφίζει στα τέσσερα. Κάθε φορά την επομένη των δηλώσεων του για μέτρα νησιωτικότητας και για άφιξη γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού ΨΗΦΙΖΕΙ ΔΕΞΙΑ… Και ο ΤΡΙΩΡΟΦΟΣ ΘΕΟΔΟΣΗΣ που παραμονεύει και έχει ξεσκιστεί να πηγαίνει σε γάμους, κηδείες, εγκαίνια και δεξιώσεις με υπαρχηγό την Λαίδη Τζοβάνα ΡΟΥΦΑ τι θα τον κάνουμε Μητσάρα;;;

   • Αρχηγέ ΔΧ, εσένα θέλουμε για Δήμαρχο, όλοι οι άλλοι απλώς ΦΕΛΛΟΙ. Χάλασε το προξενιό με τον Κυρίτση-ΔΗΡΑΣ και άρχισες τις ΔΟΛ-ΠΛΟΚΙΕΣ;

    Όλοι αυτοί που αναφέρεις μπροστά σου είναι κοντοί, νάνοι και ξεχνάς άλλους τόσους που ενδιαφέρονται. ΣΤΑΜΑΤΑ ΟΜΩΣ ΤΟ ΓΛΥΨΙΜΟ δεξιά και αριστερά….. … Κατά βάθος ελπίζεις ότι κάποιος θα σε πάρει στα σοβαρά και θα σου κάνει πρόταση να συμμετέχεις σε παράταξη με αντιμισθία τους 185 σταυρούς σου και όχι σαν την περασμένη φορά που έμεινες στα αζήτητα της #Δίεσης#, αλλά πρόσεχε, θα μείνεις ξανά με ….. Κατάντησες ανεμόμυλος που κάθε φορά αλλάζει θέση και προτάσεις κατά το δοκούν και όπως λάχει για ανθρώπους και καταστάσεις. Αυτό το σχόλιο ΓΚΑΟΥ ΔΧ δεν είναι της μαϊμούς που την βλέπεις όλα τα βράδια στον ύπνο σου…

   • Ο κ. ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ, παρέδωσε την δημαρχίας, ΑΠΕΔΡΑΣΕ και μετά ΣΙΓΗΣΕ. Τι να κάνει χωρίς μισθό ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ και ΧΩΡΙΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ...

    O Καλύμνιος, κολλητός έδωσε προκαταβολές για έργα που δημοπράτησε πριν αποδράσει … Πίστευε ότι απέχοντας δεν καίει το χαρτί του… Από τότε χωρίς καμιά δημόσια παρέμβαση για ΟΛΑ τα θέματα ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ που καίνε το νησί, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Ο ΤΡΙΩΡΟΦΟΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑΣ ΤΟΥ ΑΣΩΜΑΤΟΥ στο ερώτημα « τι έκανες στο πόλεμο και στα δύσκολα Θεοδόση;;;;» Πως εγκαταλείπεις μια παράταξη της οποίας διεκδικούσες την ηγεσία της και επανέρχεσαι στο πολιτικό με μια άλλη που εάν δεν σε στηρίξει ο ΣΟΥΡΑΣ ψηφοδέλτιο δεν κάνεις;;; Και πόσο διατεθειμένοι είναι οι ριγμένοι από την πρώτη στιγμή στη μάχη της αντιπολίτευσης ΡΟΥΦΑ και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ να κάνουν στη άκρη για να περάσει ο ΚΟΨΙΜΙΟΣ Θεοδόσης ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ μόνο επειδή στις εκλογές ΣΤΗΡΙΖΕ οικογενειακά ΣφΥΡΙΖΑ;;; Είδες που κάθε τόσο συμφωνούμε μαζί σου ΔΟΛ-Δημητράκη;;; Πες μας όμως δημοσιογράφε της ΔΟΛ-ΠΛΟΚΙΑΣ που το πας με τις συνέχειες και πόσα χρεώνεις το ξεκάρφωμα και το λιβάνισμα στον εκλεκτό που μας ξεφουρνίσει η πολιτική παπαροανάλυση σου;;;

    • ΚΑΤΣΟΥΝΑΣ-Που θα πάει μωρή μαϊμού, θα σε βρούμε και τότε θα βγάλει φωτιές ο κ@λος σου.

     Σε έχουμε εντοπίσει και πολύ γρήγορα θα δόσεις εξηγήσεις εκεί που πρέπει.

    • ΜΑΪΜΟΎ, με μπανάνες ή με παραδάκι με την λάσπη δεν μπορείς να σπιλώσεις τον Θεοδόση.

     Γιατί τόση εμπάθεια για τον και μίσος για έναν άνθρωπο που έβλεπε ότι εάν έμενε αρχηγός μιας υπό διάλυση παράταξης θα γινόταν γραφικός σαν την Ρούφα; Ο Δήμος μας χρειάζεται ανθρώπους με ήθος και όχι αυταρχικούς γελοιους

    • το συμπερασμα ειναι ενα. ασχολειστε με τον νικηταρά γιατι τρεμετε στην ιδεα αν κατεβει υποψηφιος απο οτι καταλαβαινω, αλλιως δεν θα τον βαζατε στο στομα σας στα καλα καθουμενα ετσι δεν ειναι; ζουμε τον ανυπαρκτο κυριτση 2 χρονακια τωρα που μας πηγε στον πατο, ζησαμε και τον νικηταρα 4 μηνες δημαρχο και η διαφορα ειναι τεραστια. τοτε η κως ειχε δημαρχο. τωρα να μην σας πω τι εχει αγαπητοι συμπολιτες και ερχοντε και γιορτες . και οχι τιποτα αλλο, αλλα εκανα και εγω την μακακία και τον εψηφισα γιατι με εψησε και εμενα οτι αλλαξε. βρε σιγα που αλλαξε δεκα φορες χειροτερος ειναι.

  • Εγώ πιστεύω ότι την μαϊμού δεν την ελέγχει πια ο Κυρίτσης, δαγκώνει όσους λαϊκίζοντας δηλώνουν παρόν σαν τον ΔΧ με γελοίο τρόπο...

   Το περασμένο μήνα έβγαλε διάγγελμα για να εξαγγείλει την οριστική του αποχώρηση από τα τεκταινόμενα στην Κω. Τώρα κάθε μέρα μια με φωτογραφίες, την άλλη με δηλώσεις του στο Facebook προκαλεί την νοημοσύνη μας. Τελικά θέλεις καρέκλα στην Δημαρχία Δημητράκη αλλά δεν σου βγαίνει και άρχισες το γλείψιμο όπως σου λέει και η μαϊμού του Κυρίτση;;;;;;;;;;;

 1. τον κυριτση του δωσαμε δευτερη ευκαιρια αλλα μονος του αυτοκτονησε

  εργο ανυπαρκτο εργο καταστροφικο.

 2. Κυριε Κιαρη αναδημοσιευστε σας παρακαλω από το kosinfo24 την αναθεση των 1500 ευρω της Μαρινας για Χριστουγεννιατικο δεντρο.Δηλαδη εμεις τα μικρα μαγαζια που θα στηριζε ο Δήμαρχος αυτό ενοουσε?αγορες από την Αθηνα?

  • Άλλη μια απευθείας ανάθεση στην Αθήνα???????μετα το φεστιβαλ φιλαρμονικών,μετα τις αγορες απορυπαντικών,μετά την αγορά βιβλιοθηκών ήρθε και η αγορά του χριστουγεννιάτικου δέντρου της μαρίνας και αυτό από την Αθήνα !!!!!!!!Μάλλον ο Δήμαρχος και ότι εχει μείνει από την παράταξη συνονθύλευμα ενισχύει την αγορά των Αθηνών.
   Κυριε Κιάρη θα σας παρακαλούσα να ανεβάσετε και εσείς το θέμα στην aegeanews για να τα βλέπει ο Κωακος λαος.

  • Παρατήρησα κάτι, τον τελευταίο καιρό η μαϊμού του Κυρίτση η επονομαζόμενη απουσιάζει προκλητικά, έπαψε να της δίνει ΜΠΑΝΑΝΕΣ…

   Πού πάς βρε Γιώργο ΚΑΡΑΚΙΤΣΟ, χωρίς την μαϊμού σου; Καλά την έβγαλες χωρίς γραφείο τύπου τόσο καιρό αλλά χωρίς μαϊμού θα απαντά ο ξενόφερτος και βολεμένος από το μεζεδοπωλείο; Πιστεύεις ότι θα απαντάς πάντα MONO εσύ σε κάθε σχόλιο όπως κάνεις τελευταία με ΚΕΦΑΛΑΙΑ που σε ξεσκεπάζουν;

 3. Αν για το δεντρο πληρωσαν καποιον στην Αθηνα 1500 ευρω φανταζομαι ποσο θα κοστησε το αστερι της κορυφης…..

 4. το ποσό των 1500 ευρώ είναι πολύ λογικό, αν προσθέσει κάποιος τα εισιτήρια πήγαινε έλα στην Αθήνα,ταξί,μεταφορική και επιστροφή με τοποθέτηση στην Μαρίνα από ειδικό συνεργείο που σίγουρα θα ήρθε από την Κρήτη για να το τοποθετήσει στην θέση του υπο την επίβλεψη ειδικού συμβούλου από τον Ν.Κόσμο τότε το κόστος των 1500 ευρώ είναι πολύ μικρό. Εγώ προσωπικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ.Μαραγκο που κατάφερε να κρατήσει τα κόστη τόσο χαμηλά.

 5. ξεκολλήστε επιτέλους από την μιζέρια σας , δεν λετε που ο δήμαρχος μας είναι large και ξοδεύει από τα δικά μας φράγκα γιατι οι δικες του τζεπες εχουν καβουρια.ξεκολληστε και δειτε μακρια,εμπιστευτειτε τον δημαρχο της πολησ μας που εχει γυρισει ολη την ευρωπη σε 2 χρονια τζαπα.κατι βλεπει ο ανθρωπος,κοιταει μπροστα….αλλα την πληρωνουμε εμεις.μιζεροι μποχαλοι

 6. μαλλον ο μαραγκος θα πηγε στο χωριο του αη βασιλη να το κοψει.Μην προκαλειτε τον κοσμακη που δεν εχει να καλυψει τα βασικα κυριε μαραγκε.εσεις παιρνετε 2 συνταξεις και χαριζετε δημοτικο χρημα σε πολιτικους σας φιλους στην αθηνα.ελεος πια.γιαννη βαλε το θεμα και εσυ γιατι αυτό που γινεται είναι ντροπη.σε ευχαριστω.

 7. ε βέβαια, γιατί να θέλουν την απλή αναλογική οι δήμαρχοι. Θα τους κοπεί ο τσαμπουκάς και η μάσα μ΄αυτό το τρόπο. Ο Τσίπρας είμαι σίγουρος θα τη ψηφίσει όπως ψήφισαν το νέο εκλογικό νόμο της απλής αναλογικής και στη Βουλή. Καλά θα κάνει να συνηθίσει ο απερχόμενος την ιδέα της δια παντός αναχώρησής του

 8. Αληθεια..πιστευετε σημερα ,επειδη επισε πρην 5 χρονια οτι με σχολια εδω θα κερδισετε την δημαρχια?Αληθεια τι μισθο περνει αυτος που απλα σχολιαζει εδω?Τι απανταει σε οποιον τον ρωταει αληθεια που ειοναι αυτοι που ψηφισε ο κοσμος να ειναι στην Αντιπολητευση?Αφησαν μονη της τη Ρουφα?Ντροπη τους.Σιγα μην τους ξαναφηφισουμε.

 9. Κυριε Κίαρη βάλε το σχόλιο του Χόνδρου για τον Μαραγκο και το Χριστουγεννιάτικο δέντρο.

 10. Απλή αναλογική και μονοσταυρία. Για να εξαφανισθούν οι παρέες. Για να συμμετέχουν όλοι οι Δημότες ισότιμα,
  στην λήψη, και την υλοποίηση των αποφάσεων. ΄Οπου οι αποφάσεις θα είναι προιόν της συλλογικής θέλησης
  της πλειοψηφίας των Δημοτών, και όχι του Δημάρχου και μιας κάστας κολλητών, η αρεστών, η των ισχυρών
  που μπορούν να επηρεάζουν τις αποφάσεις. Για περισσότερη διαφάνεια, και λιγότερη διαπλοκή. Για ευρύτερες
  συγκλίσεις, και χαμηλούς τόνους, και εξαφάνιση της αρχής του ενός ανδρός. Για περισσότερη Δημοκρατία.
  Υπουργέ προχώρα. Σ΄αυτή σου την προσπάθεια, είμαστε μαζί σου. Κάποιοι κάποτε σ΄αυτό τον τόπο, πρέπει
  να τολμήσουν αυτά που φαντάζουν αδύνατα. Σε μας έπεσε ο κλήρος.

 11. Πάντα ο σοφός λαός έδινε δύο ευκαιρίες στους πολιτικούς. Μόνο σε ηγέτες όπως τον Καίσερλη και άλλους βέβαια έδινε πέντε τετραετίες. Εκείνοι ήταν ηγέτες της κοινωνίας…..Λάθος του Καίσερλη που ξαναπλέχτηκε. Αν άφηνε τον Κυρίτση να διαχειριστεί τον Καλλικράτη τώρα δεν θα τον θυμόταν κανείς.Αλλά ας είναι…Τελευταία φορά που βλέπετε τα ονόματα αυτά στην διαχείριση του Δήμου..Έρχεται καινούργια δημοτική παράταξη ….

 12. Οι πολίτες φτιάχνουν τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ο όχλος το λαϊκισμό. Τι έκανε ο Δήμαρχος πέρυσι; Στήριξε και ενθάρρυνε ότι πιο λαϊκίστικο στοιχείο στο νησί για να παίξει παιχνιδάκια…. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν ημερομηνία λήξης…ΤΕΛΟΣ…..Έρχεται….

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ