Εντυπωσίασε η έκθεση ψηφιδωτών από τους μαθητές του εργαστηρίου της Ιεράς Μητρόπολης Κώου Νισύρου

4
12006
Με παρουσία τοπικών και στρατιωτικών αρχών τα εγκαίνια της έκθεσης ψηφιδωτών του Εργαστηρίου Ψηφιδωτών της Ιεράς Μητρόπολης Κω & Νισύρου σε συνεργασία με την Αστική Εταιρεία «Ιπποκράτης» στην Εβραϊκή Συναγωγή Κω.
Με μεγάλη συμμετοχή και ενθουσιασμό πραγματοποιήθηκαν σήμερα Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024 τα εγκαίνια της έκθεσης ψηφιδωτών του κ. Δαυίδ Χατζηδαυιδ υπεύθυνου του Εργαστηρίου Ψηφιδωτών της Ιεράς Μητρόπολης Κω και Νισύρου,  σε συνεργασία με την Αστική Εταιρεία «Ιπποκράτης».
Η εκδήλωση έλαβε χώρα με μεγάλη προσέλευση, προβάλλοντας την τέχνη του ψηφιδωτού που συνδέει το παρελθόν με το παρόν. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν έργα που δημιουργήθηκαν από μαθητές του εργαστηρίου, αποδεικνύοντας τη ζωντανή συνέχεια αυτής της αρχαίας τέχνης στο νησί.
Τα εγκαίνια σηματοδότησαν την αρχή μιας σειράς εκδηλώσεων, με την επόμενη προγραμματισμένη για το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, προσκαλώντας τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού να ανακαλύψουν την ομορφιά της τέχνης αυτής από κοντά.
Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κω και Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ, ο Σοφολογιότατος Ιμάμης, ο διοικητής της 80 ΑΔΤΕ, ο διοικητής της Β’ αστυνομικής διεύθυνσης Δωδεκανήσου,  ο διοικητής του Λιμενικού Σώματος Κω, ο Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς, η Έπαρχος Κω – Νισύρου Κωνσταντίνα Σβύνου, η Αντιδήμαρχος Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής Σταματία Κανταρζή, λοιποί εκπρόσωποι φορέων και αρχών.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Αστική Εταιρεία «Ιπποκράτης», υπό την αιγίδα του Δημάρχου Κω, της προέδρου της Αστικής Εταιρείας και Δημοτικού Συμβουλίου κ. Διονυσίας Τελλή – Τσιμισίρη, αλλά και του επιστημονικά υπεύθυνου της Αστικής Εταιρείας κ. Δημήτριο Γερούκαλη.
Η εκδήλωση αυτή γίνεται στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων των Θερινών «Ιπποκρατείων» 2024 από το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Κω και η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή προς το κοινό από 15 έως και 20 Σεπτεμβρίου από 18:00 έως 21:00 με δωρεάν είσοδο.

πηγη: https://www.kostv.gr

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αυλή εκκλησίας δεν υπάρχει για την έκθεση; Τα έχουμε ισοπεδώσει όλα. Καλή η Εβραϊκή συναγωγή αλλά για τους Εβραίους. Κάπου δηλαδη ένα ελεος, χάθηκαν οι εκκλησιαστικοί χώροι.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ