Ισραήλ: Αναφορές μειωμένης αποτελεσματικότητας του εμβολίου της Pfizer

20
293

Το Ισραήλ διαπίστωσε σημαντική πτώση του ποσοστού αποτελεσματικότητας του εμβολίου κατά του νέου κορωνοϊού των Pfizer και BioNTech όσον αφορά την πρόληψη μολύνσεων, λόγω της εξάπλωσης της παραλλαγής Δέλτα και της χαλάρωσης των κυβερνητικών περιορισμών, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Ynet, επικαλούμενο δεδομένα του υπουργείου Υγείας της χώρας.

Αναλυτικότερα, τα στοιχεία δείχνουν ότι μεταξύ 2 Μαΐου και 5 Ιουνίου, το εμβόλιο είχε ποσοστό αποτελεσματικότητας 94,3%. Από τις 6 Ιουνίου, πέντε ημέρες αφότου η κυβέρνηση χαλάρωσε τους περιορισμούς, μέχρι τις αρχές Ιουλίου, το ποσοστό έπεσε στο 64%. Παρόμοια μείωση καταγράφηκε στην προστασία έναντι των συμπτωμάτων του κορωνοϊού, ανέφερε η έκθεση που επικαλείται το πρακτορείο.

Αολι την άλλη, η προστασία έναντι της νοσηλείας και των σοβαρών ασθενειών παρέμεινε ισχυρή. Από τις 2 Μαΐου έως τις 5 Ιουνίου, το ποσοστό αποτελεσματικότητας στην πρόληψη της νοσηλείας ήταν 98,2%, σε σύγκριση με το 93% από τις 6 Ιουνίου έως τις 3 Ιουλίου. Παρόμοια μείωση του ποσοστού καταγράφηκε και για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών μεταξύ των ατόμων που είχαν εμβολιαστεί.

Αυτά τα στοιχεία είναι, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου, δείχνουν ότι πολλά από τα νέα κρούσματα είναι μεταξύ ατόμων που έχουν εμβολιαστεί, ενώ ο αριθμός των σοβαρών περιστατικών αυξάνεται πολύ πιο αργά, μετέδωσε το Ynet.

Την περασμένη Παρασκευή, το 55% των νέων κρουσμάτων είχαν εμβολιαστεί, ανέφερε ο ιστότοπος. Από τις 4 Ιουλίου, υπήρχαν 35 σοβαρές περιπτώσεις κορωνοϊού στο Ισραήλ, σε σύγκριση με 21 στις 19 Ιουνίου.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, η κυβέρνηση σκέφτεται να επαναφέρει ορισμένους περιορισμούς . Αξιωματούχοι εξετάζουν επίσης το ενδεχόμενο να συστήσουν τρίτη ενισχυτική δόση του εμβολίου, ανέφερε η έκθεση.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Αλμπερτ Μπουρλά, έχει άλλωστε δηλώσει ότι «πιθανότατα» θα χρειαστεί μια τρίτη δόση του εμβολίου κατά του Covid-19 εντός 12 μηνών από την πλήρη εμβολιασμό.

Το Ισραήλ είχε μία από τις πιο αποτελεσματικές εκστρατείες εμβολιασμού στον κόσμο. Περίπου το 57% του γενικού πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο, συμπεριλαμβανομένου του 88% του πληθυσμού άνω των 50 ετών καθώς η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα θεωρείται ότι κινδυνεύει περισσότερο για σοβαρές περιπτώσεις.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

20 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ρίξτε μία ματιά στο παρακάτω άρθρο από το «The Guardian» και θα καταλάβετε ότι η προστασία που παρέχουν τα εμβόλια κατά της Covid-19 πλέον είναι πολύ μικρότερη (έως ελάχιστη) εξαιτίας της μετάλλαξης Δέλτα. Όπως θα διαβάσετε τα στοιχεία προέρχονται από την στατιστική υπηρεσία της Μ. Βρετανίας. Το άρθρο έχει τίτλο: «Γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι που τώρα πεθαίνουν με τον Covid στην Αγγλία είχαν εμβολιαστεί;»

    (27 Ιουνίου 2021) Why most people who now die with Covid in England have had a vaccination
    https://www.theguardian.com/theobserver/commentisfree/2021/jun/27/why-most-people-who-now-die-with-covid-have-been-vaccinated

    • Ρε φίλε ούτε στο Guardian να δούλευες. Έχεις αναρτήσει σχεδόν σε όλα τα τρέχοντα άρθρα του site το link αυτό. Κι όμως σε χθεσινή ανάρτηση του ο Guardian έγραφε πόσο σημαντικό είναι να εμβολιαζόμαστε γιατί φάνηκε ότι μειώθηκαν οι θάνατοι. Στο έστειλα σε ένα από όλες τις αναρτήσεις σου. Υποθέτω πως κι η από κάτω δική σου είναι. Κοίταξε αν δε γουστάρεις να προστατευτείς, η δεν πιστεύεις η δε με νοιάζει και καθόλου τι σκέφτεσαι για πάρτη σου πολυ καλά κάνεις. Το να προσπαθείς με νύχια και με δόντια να πείσεις και τους άλλους να σε ακολουθήσουν στο γκρεμό είναι τουλάχιστον ξεδιαντροπιά. Οπως δεν έχει κανείς δικαίωμα να σε πείσει με το ζόρι έτσι δεν έχεις κι εσύ! Δε νομίζεις?

      • Άνθρωπέ μου ο διάλογος δεν έχει βλάψει ποτέ κανέναν. Αντιθέτως ολοκληρώνονται οι γνώσεις όσων παίρνουν μέρος σ’ αυτόν. Όπως εσύ προσπαθείς να πείσεις κόσμο να εμβολιαστεί που κατά τη γνώμη σου είναι η λύση έτσι και εγώ αναδεικνύω ότι κατά τη γνώμη μου θα αποτρέψει τον κόσμο να πάθει ζημία η υγεία του στο μέλλον από τα πειραματικά εμβόλια. Δυστυχώς έχουμε εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις. Μην υποτιμάς την νοημοσύνη του κόσμου… Κανείς από τους δυο μας δεν θα πείσει τον οποιοδήποτε. Τα στοιχεία που παραθέτουμε ίσως προβληματίσουν κάποιους. Το να αναδεικνύω κάποιες αλήθειες όπως την επίσημη Βρετανική έκθεση δεν νομίζω ότι βλάπτει κάποιον. Έτσι κι αλλιώς τελικά το Aegean News ανάρτησε ολόκληρο το άρθρο του καρδιοχειρουργού Δημήτρη Γάκη. Όπως παρατηρείς στην επίσημη έκθεση οι εμβολιασμένοι κινδυνεύουν ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ… Τώρα γιατί σε ενοχλεί η αλήθεια και δεν θέλεις να ακούγεται η άλλη άποψη δεν μπορώ να καταλάβω. Εκτός εάν έχεις κάποιο συμφέρον… Μήπως έχεις κάποιο όφελος από την προώθηση των εμβολίων;

        • parea oloi prepei na emvoliastoun . tha to fas ro emvolio thes den thes arketa me tis ///kies sas amiala volemena komatoskila .

  2. (25/06/2021) Επίσημη έκθεση για τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού στην Αγγλία

    Στις 25 Ιουνίου δημοσιεύθηκε η 17η Τεχνική Έκθεση για τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού στην Αγγλία. Για ρίξε μία ματιά στην προβολή των στοιχείων από τον καρδιολόγο Δημήτρη Γάκη πρώην διοικητή του ΑΧΕΠΑ. Ακριβώς από κάτω μπορείς να δεις και το επίσημο κρατικό έγγραφο.

    Τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία των Βρετανών:
    1) Η συνολική Θνητότητα της Ινδικής μετάλλαξης (Δέλτα) είναι 0,1%. Δηλαδή παρόμοιο ποσοστό με της Γρίπης.
    2) Κάτω των 50 ετών η συνολική θνητότητα είναι 0,001%.
    3) Το 58% του πληθυσμού είναι ανεμβολίαστο.
    4) Οι ανεμβολίαστοι έχουν 9 φορές μικρότερη θνητότητα από αυτούς που έκαναν δύο δόσεις.
    http://makpress.blogspot.com/2021/06/9.html

    https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/997418/Variants_of_Concern_VOC_Technical_Briefing_17.pdf

    • Τώρα ποιος είναι «ψεκασμένος»… Καλύτερα μη το θιγείς το θέμα. Εάν νομίζεις ότι η Βρετανική κυβέρνηση είναι «ψεκασμένη» με τα στοιχεία που δημοσίευσε ενώ η Ελληνική είναι η «σωστή», τότε είσαι «άξιος» της μοίρας σου…!!!

        • Μάλλον δεν κατάλαβες… Εγώ θα είμαι εδώ και θα παραμείνω. Για τη «σωστή» κυβέρνηση του Μητσοτάκη που του έχει γίνει «απωθημένο» πως θα εμβολιάσει τον κόσμο ενώ αυτός τον έχει «γραμμένο», δεν μπορώ να σου υποσχεθώ πόσο καιρό θα μείνει ακόμα στην ηγεσία με τα μέτρα που πάει να εφαρμόσει.

  3. Απορώ με μερικούς κάλους.Χαιροντε που ξεφεύγει ο ιός από τα εμβόλια;Σοβαρά τώρα;Δηλαδή είναι με τον…. Ιό και όχι με την ανθρωπότητα;Ελεος

    • Ρε μεγάλε τι ακριβώς δεν καταλαβαίνεις; Λόγω φυσιολογικών μεταλλάξεων ο ιός έχει πλέον ελάχιστη θνητότητα. Η κυβέρνηση της Μ. Βρετανίας και το ινστιτούτο Pasteur ανακοίνωσαν επίσημα ότι η μετάλλαξη Δέλτα έχει πλέον συνολικά για όλες τις ηλικίες 0,1% θνητότητα και κάτω των 50 ετών 0,001%. Δηλαδή λόγω των μεταλλάξεων η πανδημία τείνει προς το τέλος της. Θα έχουμε περισσότερα κρούσματα και ελάχιστους νεκρούς. Ότι δηλαδή συμβαίνει με την κοινή Γρίπη. Στη Μ. Βρετανία αποφάσισαν λόγω αυτών των θετικών εξελίξεων σταδιακά μέσα στο καλοκαίρι να «σταματήσουν» τα μέτρα και να καταργήσουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού. Δεν σου φαίνονται ευχάριστα αυτά τα νέα;

      • Τα εμβόλια δεν παίζουν κανένα ρόλο έτσι;Τι έχεις στο μυαλό σου; Αν ένα 50% είναι εμβολιασμένοι ο ιός έχει τους μίσους για μα πολλαπλασιαστεί.Εξακολουθεί να έχει την ίδια και μεγαλύτερη θνησιμότητα απλά σκέψου πόρε δεν πέθαναν όλοι που κόλλαγαν.Απλά τότε είχα να μολύνει όλους,τώρα τους μίσους.Εννοείτε ότι θα έχει λιγότερους νεκρούς και όλα αυτά χάρη στα εμβόλια.

  4. Απορώ διαβάζετε η απλά βλέπετε τον τίτλο;Απλά πράγματα.Οι εμβολιασμένοι για τι μετάλλαξη Δέλτα…οι 6,5 στους 10 δεν θα κωλησουν καθόλου και άλλοι 3 θα το περάσουν απλά.Τι ακριβώς δεν καταλαβαίνετε;

  5. Εσυ να ακούσεις τον κύριο γιατρό που ανέφερες ΠΡΩΗΝ του ΑΧΕΠΑ. Να μη σου στείλω τώρα πως καταρρίπτονται αυτά που λέει. Βαριέμαι απίστευτα αντιγραφή επικόλληση και να σου πω και κάτι? Δεν αξίζει. Ακολούθησε όποιον νομίζεις. Άσε τους άλλους και μην τους φανατίζεις με τάχα μου τρομερές αληθείες για να ακολουθήσουν τη δικη σου αποκοτιά!!!!!!!

    • Ο Καρδιοχειρουργός Δημήτρης Γάκης (τ. Διευθυντής Χειρ/κής Κλινικής Μεταμοσχεύσεων Ιπποκρατείου Γ. Νοσ. Θεσσαλονίκης και τ. Διοικητής Πανεπιστημιακού Γεν. Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ) ο οποίος ποτέ στη ζωή του δεν ήταν εναντίον των εμβολίων, εξηγεί με απλά λόγια τα συμπεράσματα της 17ης Τεχνικής Έκθεσης για τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού στην Αγγλία, στην παρακάτω συνέντευξη. Απλά εξηγεί ότι σύμφωνα με τους Βρετανούς, τα συγκεκριμένα εμβόλια όταν εξετάζουμε το κόστος – όφελος, είναι χρήσιμα περισσότερο στους πάνω των 50 και όχι στις μικρότερες ηλικίες εφόσον δεν κινδυνεύουν. Ρίξτε μία ματιά και μετά πάρτε τα «φτιάρια» σας και ξεκινάτε το «θάψιμο»:

      https://www.youtube.com/watch?v=zeu3rjb3Y1Q

      https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1164026567416519&id=100014275599790

    • Αδερφέ συγνώμη που παρεμβαίνω αλλά ο κύριος Γάκης είναι από τους καλύτερους καρδιοχειρουργούς που έχουμε στη χώρα. Έχω προσωπική εμπειρία αν και πολλά χρόνια δεν έτυχε να μάθω νέα του. Να είναι καλά όπου και αν βρίσκεται. Όταν έκανε μεταμοσχεύσεις στο Ιπποκράτειο, στη Θεσσαλονίκη χειρούργησε και έσωσε κάποιον συγγενή μου. Χωρίς να χρειάζεται να πω λεπτομέρειες, η επέμβαση έγινε εντελώς δωρεάν. Ίσως λόγω άγνοιας προς το συγκεκριμένο γιατρό που είναι φυσιολογικό αφού δεν είναι από τα μέρη μας, να τον υποτιμάτε και να τον ειρωνεύεστε όμως ήταν πολύ καλός γιατρός και άνθρωπος πάνω από όλα. Χαμηλών τόνων αλλά πολύ μα πολύ καλός γιατρός. Στη Θεσσαλονίκη τον σεβόταν όλη η ιατρική κοινότητα. Αυτά από εμένα. Να είστε καλά όλοι στην υγεία σας και να βάλει το χέρι του ο Θεός να γλιτώσουμε σύντομα από την πανδημία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ