Κορωνοϊός- AstraZeneca: Επτά θάνατοι από θρόμβωση μετά το εμβόλιο στη Βρετανία

3
1348

Μεταξύ των 30 ανθρώπων που εμφάνισαν θρόμβωση μετά τον εμβολιασμό τους με το σκεύασμα

Επτά άνθρωποι που εμβολιάσθηκαν με το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της Covid-19 απεβίωσαν από αιματικούς θρόμβους, σε ένα σύνολο 30 τέτοιων περιστατικών που έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα, ανακοίνωσε σήμερα ο βρετανικός οργανισμός φαρμάκων (MHRA).

Από τα 30 περιστατικά που είχαν καταγραφεί μέχρι και τις 24 Μαρτίου, «επτά δυστυχώς κατέληξαν», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο MHRA. Σημειώνεται ότι έως χθες είχαν γίνει 18,1 εκατομμύρια εμβολιασμοί με το συγκεκριμένο σκεύασμα στη Βρετανία.

Η ρυθμιστική αρχή διευκρίνισε πως στις 24 Μαρτίου της είχαν γνωστοποιηθεί 22 περιστατικά εγκεφαλικής φλεβικής θρόμβωσης και άλλα οκτώ περιστατικά θρομβώσεων που συνδέονται με έλλειμμα αιμοπεταλίων.

«Η εμπεριστατωμένη εξέταση αυτών των περιστατικών συνεχίζεται», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η διευθύντρια του MHRA Τζουν Ρέιν. Η ίδια διευκρινίζει πως καμιά παρόμοια περίπτωση δεν έχει γνωστοποιηθεί για το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech.

«Τα πλεονεκτήματα του εμβολίου της AstraZeneca για την πρόληψη της μόλυνσης με Covid-19 και των επιπλοκών της συνεχίζουν να είναι κατά πολύ ανώτερα των κινδύνων και το κοινό πρέπει να συνεχίσει να κάνει το εμβόλιο που καλείται να κάνει», πρόσθεσε.

Σε γνωμοδότηση που δημοσιοποίησε προχθές, Πέμπτη, σχετικά με τις παρενέργειες των εμβολίων που χορηγούνται στη χώρα, ο MHRA είχε σημειώσει πως «ο κίνδυνος να εμφανίσει κάποιος αυτού του τύπου τους αιματικούς θρόμβους είναι πολύ μικρός».

Γενικότερα «ο αριθμός και η φύση των ανεπιθύμητων παρενεργειών που έχουν επισημανθεί ως τώρα δεν είναι ασυνήθιστοι σε σύγκριση με άλλους τύπους εμβολίων που χρησιμοποιούνται ευρέως», σύμφωνα με την ίδια.

Ειδήσεις σήμερα: 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. » Δεν θα θα βάλω το εμβόλιο αστρα ζενεκα επειδή στην αγγλια πεθαναν 7 ατομα στα 18 εκατομμύρια» λέει ο αμπαλατος που οδηγα χωρίς ζωνη, με το κινητό στο ενα χερι και στο άλλο το τσιγαρο (που σκοτώνει ενα στους τρεις ) ..

  2. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της βρετανικής κυβέρνησης (UK.GOV), σε διάστημα τριών μόλις μηνών (από 9/12/2020 έως 7/3/2021), τα εμβόλια της Pfizer προκάλεσαν 237 θανάτους και 100.809 βλάβες υγείας. Ανάμεσα στις βλάβες υγείας αναφέρουμε ενδεικτικά 184 παραλύσεις προσώπου, 22 ολικές παραλύσεις και 23 αποβολές εμ­ βρύων από έγκυες γυναίκες. Στο ίδιο χρονικό διάστημα τα εμβόλια της AstraZeneca προκάλεσαν 289 θανάτους και 228.337 βλάβες υγείας – ανάμεσά τους 86 παραλύσεις προσώπου και 63 ολικές παραλύσεις. Στις Η.Π.Α. (σύμφωνα με τον CDC), σε τρίμηνο επίσης διάστημα (από 14/12/2020 έως 15/3/2021), τα εμβόλια της Pfizer και της Mod­ erna προκάλεσαν 1913 θανάτους και δεκάδες χιλιάδες σοβαρές παρενέργειες. Οι συγκεκριμένοι θάνατοι (όπως και οι παρενέργειες) είναι μόνο αυτοί που «αποδέχτηκε» οι κυβερνήσεις των χωρών από τις οποίες είναι τα ΕΠΙΣΗΜΑ στοιχεία… Σκέψου πόσες χιλιάδες ακόμη έχουν αποσιωπηθεί… Ενώ κάθε ημέρα ακούμε θανάτους ΜΕ και όχι ΑΠΟ Covid-19… Δεν θα έπρεπε να μαθαίνουμε και τους θανάτους ΜΕ εμβόλιο… Γιατί ΑΠΟ… Είναι ελάχιστοι αυτοί που παραδέχονται…!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ