Το κόλπο του στρατού για να κοιμηθείς σε 120 δευτερόλεπτα

0
229
Σίγουρα έχει τύχει και σε σένα, να μην σε παίρνει ο ύπνος με τίποτα. Τότε συνειδητοποιείς πως η παλιά μέθοδος με τα προβατάκια που μας έλεγαν η γονείς μας δεν είναι και τόσο αξιόπιστη. Ο Lloyd Winter ερεύνησε το θέμα και έγραψε το βιβλίο «Relax and Win: Championship Performance» αναπτύσσοντας μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα μέθοδο.
Εμπνευσμένος από τον αμερικανικό στρατό και έπειτα από κάποιες εβδομάδες δοκιμών, κατέληξε σε ένα «κόλπο» που έχει 96% επιτυχία, ακόμα και αν βρίσκεστε σε πεδίο μάχης (σαν να λέμε, δίπλα σε άνθρωπο που ροχαλίζει).
Το σύστημα αναπτύχθηκε από επικεφαλής του στρατού, όταν διαπίστωσαν ότι πολλοί από τους πιλότους τους έπαιρναν τραγικές αποφάσεις υπό το καθεστώς άγχους και αϋπνίας.
Μόλις σε 4 βήματα και δύο λεπτά θα σε έχει πάρει ο ύπνος.
Πρώτο βήμα: Χαλαρώστε τους μυς του προσώπου σας, δηλαδή το σαγόνι, τη γλώσσα και αυτούς γύρω από τα μάτια.
Δεύτερο βήμα: Μην καμπουριάζετε. Αφαιρέστε το βάρος από τους ώμους σας, χαμηλώστε τους και χαλαρώστε το ένα χέρι και μετά το άλλο από πάνω μέχρι κάτω.
Τρίτο βήμα: Πάρτε βαθιές αναπνοές, εκπνεύστε και χαλαρώστε το στήθος σας. Έπειτα, ξεκινώντας από τους μηρούς χαλαρώστε τα πόδια σας.
Τέταρτο βήμα: Για δέκα δευτερόλεπτα προσπαθήστε να μην σκέφτεστε τίποτα για να ηρεμήσει το μυαλό σας. Για να μπορέσετε να κατορθώσετε το τέταρτο βήμα ο συγγραφέας σας δίνει κάποια tips: Σκεφτείτε πως έχετε ξαπλώσει σε ένα κανό, σε μία ήρεμη λίμνη και βλέπετε τον μπλε ουρανό ή ότι χαλαρώνετε σε μία μαύρη βελούδινη αιώρα σε ένα μαύρο δωμάτιο. Έπειτα, επαναλάβετε τη φράση «Μη σκέφτεσαι, μη σκέφτεσαι» για δέκα δευτερόλεπτα.
Πηγή: Metro

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ