Έρευνα: Τι πιστεύουν οι Έλληνες για θρησκεία, κακό μάτι, έκτρωση

8
290

Μια ιδιαίτερη πρωτιά κατακτούν οι Έλληνες σε έρευνα του Pew Research Center καθώς είναι οι πρώτοι σε όλη την Ευρώπη στην πίστη για το «κακό το μάτι.

Συγκεκριμένα το 66% των Ελλήνων απάντησε θετικά στην ερώτηση αν πιστεύει ότι υπάρχει το «κακό μάτι», καταγράφοντας το υψηλότερο ποσοστό ανάμεσα στους 56.000 ενηλίκου που συμμετείχαν στην έρευνα σε 34 κράτη της ανατολικής και δυτικής Ευρώπης.
Οι Έλληνες διατηρούν άλλες δύο πρωτιές στην έρευνα που διεξήχθη από το 2013 έως το 2017 καθώς:

– Σε ποσοστό 92% πιστεύουν ότι υπάρχει Θεός με τους δεύτερους Ρώσους να βρίσκονται σε απόσταση (75%)
– Σε ποσοστό 89% πιστεύουμε ότι ο Ελληνικός πολιτισμός είναι ανώτερος των υπολοίπων.

Από την ίδια έρευνα προκύπτει ότι μόλι το 31% των Ελλήνων θα δεχόταν για μέλος της οικογένειάς του έναν Μουσουλμάνο και ένα 35% έναν Εβραίο.

Παράλληλα, όπως σημειώνει η Καθημερινή, το 74% των Ελλήνων πιστεύει ότι η καταγωγή και η εθνική ταυτότητα ταυτίζονται.

Το 52% των Ελλήνων δηλώνει, τέλος, ότι θα ήθελε να απαγορευτεί η έκτρωση.

8 ΣΧΟΛΙΑ

    • … έβγαλες αμέσως συμπέρασμα, με ‘βάφτισες’ Ισλαμιστή επειδή έχω αντίθετη γνώμη στο θέμα ‘κακό μάτι’ (Βασκανία). Δηλαδή όποιος έχει προσωπική γνώμη πάνω σε ένα θέμα, αμέσως να τον ‘βαφτίσουμε’ Μουσουλμάνο, Εβραίο, Άθεο… και εγώ δεν ξέρω τι άλλο!! Μπράβο, συγχαρητήρια…ωραία λογική!!
      Μήπως θα πρέπει και εγώ να σε ‘βαφτίσω’ Μουσουλμάνο ή Εβραίο μιας και το ‘κακό μάτι’ αν θες να ξέρεις ήταν (είναι) πιο διαδεδομένο στις χώρες της Μέσης Ανατολής…όπως επίσης αναφορές στο ‘κακό μάτι’ (Βασκανία) βρίσκονται στο Κοράνι και σε Εβραϊκά κείμενα. Άρα και εσύ είσαι ή Εβραίος ή Μουσουλμάνος!! Οκ;

    • Και εσύ πίστευε σε θαυματουργά λείψανα,παντόφλες,εικόνες,σεμεδάκια,έλαια,νεφελίμ,χερουβίμ!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ