Σκουπιδότοπος στο βυθό του Αιγαίου: Εβγαλαν μοτοσικλέτες, χριστουγεννιάτικο δέντρο, Louis Vuitton και άλλα απίθανα [εικόνες-βιντεο]

0
311

Εναν πακτωλό σκουπιδιών και ασυνήθιστων αντικειμένων, όπως ολόκληρες μοτοσικλέτες και κλιματιστικά (!), έχει μαζέψει από τους βυθούς ελληνικών νησιών η εθελοντική ομάδα All For Blue.

Από τον περασμένο Σεπτέμβριο, η εθελοντική ομάδα έχει πραγματοποιήσει δεκάδες δράσεις σε 30 νησιά του Αιγαίου, έχοντας διανύσει 1.700 ναυτικά μίλια και μαζέψει σχεδόν 224.000 σκουπίδια, συνολικού βάρους 202 τόνων!

Μεταξύ των νησιών που επισκέφθηκαν οι θαυματουργοί καθαριστές είναι η Σύρος, η Ρόδος, η Σαντορίνη, η Μύκονος, η Λέρος, η Σύμη και το Κουφονήσι.
Και τσάντα Louis Vuitton από το βυθό της Μυκόνου

Ανάμεσα στους τόνους σκουπιδιών που «ψάρεψαν» από τις ελληνικές θάλασσες είναι μοτοσικλέτες (σε Σύρο και Ρόδο), χριστουγεννιάτικα δέντρα, μια τσάντα Louis Vuitton (στη Μύκονο… φυσικά), κλιματιστικά, μια σιδερώστρα, παιδικά καρότσια και… κατσαρόλες.

Από τη δράση της All For Blue στη Μύκονο:

Mykonos – Keep Aegean Blue

Η αποστολή #KeepAegeanBlue δε θα μπορούσε να λείπει και από την αγαπημένη μας Μύκονο. Παρά το γεγονός ότι είχε πέσει το ρεύμα στο σχολείο, οι 400 μαθητές Λυκείου μας εντυπωσίασαν που με ελάχιστα μέσα παρέμειναν και παρακολούθησαν το σεμινάριο της Κατερίνας Τοπούζογλου για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος και την καταπολέμηση των πλαστικών. Αμέσως μετά έλαβαν όλοι το δίπλωμα παρακολούθησης από τον παγκόσμιο οργανισμό και κατευθύνθηκαν με τα ΚΤΕΛ στην παραλία του Κόρφου όπου με τη βοήθεια εθελοντών, δυτών και πλήθος κόσμου μάζεψαν πάνω από 1.300κιλά σκουπίδια!!! Μεταξύ άλλων, μια σιδερώστρα, μια τσάντα Louis Vuitton (!!), αρκετές ταμπέλες και οικοδομικά υλικά, πλαστικά μπουκάλια, σακούλες, κώνους κλπ. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους βοήθησαν, τον κ. Στέλιος Μπρίγγος από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την οργάνωση, τους δύτες από το καταδυτικό Mykonos Diving Center, Gerasimos Voulgaris, το Σύλλογο Καθηγητών και τη Δευτεροβάθμια Επιτροπή που στήριξαν τη δράση, τον Alexandros Koukas για τη συγκομιδή των σκουπιδιών και το Don Blue Yachting για τη "θαλασσινή" μετακίνηση της ομάδας μας. Πάνω απ'όλους όμως να ευχαριστήσουμε τους μαθητές από το ΓΕΛ & ΕΠΑΛ Μυκόνου που έδειξαν για άλλη μια φορά ότι με μια απλή κίνηση μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά! Μπράβο σας!Το Keep Aegean Blue είναι η μεγαλύτερη αποστολή εκαπιδευτικών σεμιναρίων, υποβρύχιων και παράκτιων καθαρισμών που έχει γίνει στην Ελλάδα, μια συνεργασία του οργανισμού All For Blue organization με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. #CleanSeas #AllForBlue #BeKindToSharks Project AWARE #DiveAgainstDebris

Geplaatst door All For Blue organization op Woensdag 29 mei 2019

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεών τους στα ελληνικά νησιά, η εθελοντική ομάδα All For Blue παρέδωσε σεμινάρια σε χιλιάδες μαθητές, ενημερώνοντάς τους για τη σημασία της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος και της διατήρησης της θαλάσσιας ζωής.

Πέραν των ασυνήθιστων σκουπιδιών, η ομάδα περισυνέλεξε τόνους πλαστικών και γυάλινων μπουκαλιών, οικοδομικά υλικά και πλήθος… ρούχων.

Santorini cleanup – 483 κιλά σκουπίδια

Dimitris Alexandrou B, Giorgos Manikas & Maria Kalavria ξεσήκωσαν μέχρι και τους κινέζους τουρίστες κατά τη διάρκεια της δράσης υποβρύχιου & παράκτιου καθαρισμού στη Σαντορίνη με τον οργανισμό All For Blue organization βγάζοντας 483 κιλά σκουπίδια με την πολύτιμη βοήθεια 400 μαθητών από το ΕΠΑΛ Θήρας και αυτοδυτών!Η μέρα ξεκίνησε στην κατάμεστη αίθουσα στο ΕΠΑΛ Θήρας όπου 400 μαθητές παρακολούθησαν το σεμινάριο της Katerina R. Topouzoglou για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος.Η εισηγήτρια ενημέρωσε τους μαθητές για το μύθο των βιοδιασπώμενων πλαστικών, τις επιπτωσεις των πλαστικών και τρόπους αποφυγής τους (πάνινη τσάντα, ανοξείδωτο καλαμάκι, δοχεία πολλαπλών χρήσεων), ενώ εντύπωση έκανε στους μαθητές η σοκαριστική αλήθεια για τον όγκο των σκουπιδιών που υπάρχουν στη θάλασσα.Στη συνέχεια αφού έλαβαν όλοι το δίπλωμα παρακολούθησης από τον παγκόσμιο οργανισμό παρουσία του Περιφεριάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, πήγαν την παραλία της Περίσσας όπου μέσα σε μια ώρα μάζεψαν σχεδόν μισό τόνο σκουπίδια.Μαζί με τους μαθητές αρκετοί Κινέζοι τουρίστες φόρεσαν γάντια και βοήθησαν στη διαδικασία!!Στον υποβρύχιο καθαρισμό συμμετείχαν για άλλη μια φορά τα περισσότερα καταδυτικά κέντρα του νησιού και το Dimitris Kambanos να τονίζει ότι στα θέματα που έχουν να κάνουν με το περιβάλλον είμαστε όλοι ενωμένοι σα γροθιά.Τα σκουπίδια περισυνέλεξε το φορτηγάκι της ΓΕΩΘΗΡΑΣ οι οποίοι μας έφεραν και τα γάντια της δράσης. Ευχαριστούμε όλους όσοι συμμετείχαν και έκαναν τη διαφορά, τα ΚΤΕΛ, το Meltemi Luxury Suites, Santorini για την άψογη φιλοξενία και την Ioulia Karamolegkou για την συνεργασία.Το #KeepAegeanBlue είναι η μεγαλύτερη αποστολή καθαρισμών παράλιων / βυθών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων στην Ελλάδα και γίνεται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. #AllForBlue #Santorini #DiveAgainstDebris #CleanSeas #TrashTag #TrashTagChallenge

Geplaatst door All For Blue organization op Zondag 21 april 2019

Πηγή: iefimerida.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ