ΗΛΙΑΣ ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ: Επιτρέπονται τελικά και τα τραπεζάκια στις παραχωρήσεις παραλίας

17
845

ΗΛΙΑΣ ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ: Επιτρέπονται τελικά και τα τραπεζάκια στις παραχωρήσεις παραλίας.

Κατατέθηκε το Ν/Σ του Υπουργείου Οικονομικών, το οποίο μεταξύ άλλων ρυθμίζει ζητήματα σχετικά με τη χρήσου Αιγιαλού.

Έγιναν δεκτές οι παρεμβάσεις μας και έτσι:

  1. Επιτρέπονται τελικά και τα τραπεζοκαθίσματα στις παραχωρήσεις της παραλίας.

Είχαμε επισημάνει τις αρνητικές συνέπειες που θα είχε μια τέτοια ρύθμιση για τα νησιά μας, αλλά και τις παραθαλάσσιες περιοχές όλης της χώρας και θα αφαιρούσε ένα σημαντικό στοιχείο Ελληνικότητας στην λειτουργία των επιχειρήσεων.

Φυσικά η παραχώρηση πρέπει να γίνεται με τους όρους που προβλέπονται γενικά για τις παραχωρήσεις παίρνοντας πάντα υπ΄όψιν την ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία και την προστασία του περιβάλλοντος.

  1. Καταθέτουμε τροπολογία ώστε να είναι δυνατή η γειτονική παραχώρηση της παραλίας σε διαφορετικούς παραχωρησιούχους μετά την κατάργηση της ελάχιστης μεταξύ τους απόστασης 100 μέτρων που προβλέπεται, χωρίς να απαιτείται η «ισοκατανομή« της ελεύθερης παραλίας που θα πρέπει να είναι τουλάχιστον το 60% της συνολικής έκτασης της παραλίας.

Η ρύθμιση αυτή κρίνεται απαραίτητη για να μην γίνονται αυθαίρετες καταλήψεις, και να δίνεται η δυνατότητα σχεδιασμού των παραχωρούμενων χωρών ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες της κάθε παραλίας για την προστασία του περιβάλλοντος και την απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών.

Μέχρι την ψήφιση του Ν/Σ θα γίνουν παρεμβάσεις και για ζητήματα της περιοχής μας όπως:

  • Εξαιρέσεις από την 12μετρη λωρίδα που προβλέπεται από τον Κτηματολογικό Κανονισμό (1393) των νομίμων ιδιοκτησιών.

  • Ελάχιστες απαιτούμενες κατασκευές για την λειτουργία των θαλάσσιων σπορ κ.α.

Είναι σημαντικό ότι στο Ν/Σ προβλέπεται η δυνατότητα υπό όρους νομιμοποίησης κατασκευών μόνο από τους ΟΤΑ και δημόσιους φορείς. Έτσι λύνεται ένα πρόβλημα που έχουμε στα νησιά μας (όπως π.χ. κάποιοι προβλήτες στην Σύμη κ.α.).

Όσο για αυτά που γράφονται από διάφορους για δήθεν «μαζικές τακτοποίησης αυθαιρέτων« στοχεύουν όπως κάνουν πάντα με τις ψεύτικες ειδήσεις στο να πλήξουν την Αριστερά και να επαναφέρουν την Ν. Δ. στην κυβέρνηση.

Η αλήθεια είναι ότι το Ν/Σ που έχει κατατεθεί αυστηροποιεί το συνολικό πλαίσιο προστασίας του αιγιαλού και της παραλίας. Ούτε μειώνει τις αποστάσεις των κτιρίων από τον Αιγιαλό, ούτε επιτρέπει κατασκευές, ούτε νομιμοποιεί αυθαίρετα.

Αντίθετα βάζει τάξη και όρους για οποιοδήποτε δραστηριότητα από δω και πέρα. Και επιτάσσει αδειοδοτήσεις και με όρους σε όλα τα απαιτούμενα έργα μόνο για δημόσια έργα ή έργα κοινής ωφέλειας και μόνο για κάποιες δραστηριότητες επιχειρηματικές (π.χ. ιχθυοκαλλιέργειες, ναυπηγοεπισκευστικές κ.α.) που τώρα είναι αυθαίρετες.

Και σαφώς εξαιρούνται από την αδειοδότηση και νομιμοποίηση (άρθρο 34) κατοικίες, κάθε είδους καταστήματα συμπεριλαμβανομένων εμπορικών και υγειονομικού ενδιαφέροντος με τα παραρτήματα και προσαρτήματα τους, κάμπινγκ, τουριστικά καταλύματα γενικά και ξενοδοχειακές μονάδες (εκτός των δημοσίων).

Γραφείο Τύπου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

17 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Επιτέλους κατάργηση του φασιστικού και τρελού νόμου για τα 100 μέτρα...

    που καταρράκωσε εκατοντάδες μικρο-επαγγελματίες με τις οικογένειες τους και τους οδήγησε στην ανέχεια με τα πρόστιμα της Κτηματικής.ΝΤΡΟΠΉ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ,μεγάλες Τουριστικές επιχειρήσεις να δημιουργούν φυτείες με ψάθινες ,σε ολόκληρα στρέμματα και οι φουκαράδες 10μετροι να διώκονται.Ρεζίλια.Καταχρεωμένοι δεκάδες συμπολίτες μας απ την Κτηματική ,που σαν τους πασάδες της Οθωμανικής οριοθετούν για την πάρτη τους τσιφλίκια δημόσιου χώρου,τοποθετώντας 300/400 ξαπλώστρες.

    • Βρε ΚΑΜΑΤΕΡΕ, εσύ δεν ήσουνα ο εισηγητής για την απαγόρευση και των ΓΟΥΡΟΥΝΏΝ, πότε θα εφαρμοστεί ο νόμος;;;

      Άλλη Μια κωλοτούμπα της γιαλατζί αριστεράς, ψηφίζει νομοσχέδια για την ψήφο των συνεταίρων τους και μετά πετά την εφαρμογή τους στο καλάθι των αχρήστων… ΔΕΝ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ, η απαγόρευση στους ομπρελάδες στο Τιγκάκι και στην Κέφαλο και η απαγόρευση των ΓΟΥΡΟΥΝΏΝ, όπως και το στρατόπεδο μόνιμης διαμονής ΛΑΘΡΟ ΣΤΟ ΑΜΑΝΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ με την κοντή 1,5μ ΕΘΝΙΚΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΉ και περιβαλλοντική συνείδηση… ®Νυχτοκαβαλάρης©

  2. Ο ΣφΥΡΙΖΑ έχει την ψευτιά, το λαϊκισμό και την ΛΑΜΟΓΙΑ στο ΠΕΤΣΙ-ΤΗΣ... Φέρνουν στην βουλή βλακώδη νομοσχέδια...

    Πάπαλα η ηθική ανωτερότητα της αριστεράς με ΚΑΡΑΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΤΣΊΤΗ. Μ. Τελικά θα ψηφίσουν την απαγόρευση και θα λένε στους ταλαίπωρους ότι το πρόστιμο που θα πληρώσουν θα είναι μικρότερο από τα τέλη κατάληψης του παραλιακού χώρου… Την ίδια συνταγή με τους ομπρελάδες της Αλικής στο Τιγκάκι που κάθε τόσο έρχεται η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου από την Ρόδο και τους κόβει πρόστιμα… ΨΕΥΤΕΣ, ΛΑΪΚΙΣΤΕΣ, ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΙ, να πάτε το γρηγορότερο ΣΤΟΝ ΑΓΎΡΙΣΤΟ πριν καταστρέψετε τους αδύναμους φτωχοποιημένους Έλληνες.. #Αγαθίας ο Σχολαστικός #

  3. Βρε καλώς τον υπερπατριώτη με την ξεχειλωμένη Εθνική Συνείδηση... Ο ΔΟΣΊΛΟΓΟΣ που ζήλεψε συμφωνία τύπου Πρεσπών για τα Δωδεκάνησα...

    Δεν του έφτανε του ΨΕΥΤΗ ΛΑΪΚΙΣΤΗ το στρατόπεδο μόνιμης διαμονής ΛΑΘΡΟ ΣΤΟ ΑΜΑΝΙΟΥ και το ΦΠΑ 24 % που φόρτωσε στα νησάκια της άγονης γραμμής και της παραμεθορίου αλλά τον έβαλαν τον ΒΛΑΚΑ οι μειοδότες της φασιστοαριστερής κυβέρνησης ΣφΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να φτιάξει κλίμα με δηλώσεις ξεπούλημα Εθνικής Κυριαρχίας…. Ηλίθιος ή πανηλίθιος ο «ΨΗΛΟΣ ΛΑΪΚΙΣΤΗΣ με τις ανάποδες ΚΩΛΟΤΟΎΜΠΕΣ»;;; Τελευταία μισθουλάκια Κάπτεν Ηλία ΜΝΗΜΟΝΙΟφόρε, έρχεται η απαξίωση με ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΔΑΓΚΩΤΟ ΣΤΟΥΣ ΔΟΣΊΛΟΓΟΥΣ…. ®Νυχτοκαβαλάρης©

  4. Είναι αλήθεια ότι ο κύριος Καματερός με τις παρεμβάσεις του στην Βουλή και τις προσπάθειες του σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς επιλύει θέματα και προβλήματα ετών. Το θέμα των παραλιών και η αξιοποίηση τους από τους ντόπιους επιχειρηματίες ήταν τεράστιο και με αυτή την ανακοίνωση επιλύεται. Όμως δυστυχώς οι επιτήδειοι ξεχνούν κάποια πράγματα που είναι μπροστά στα μάτια μας. Τον κατηγορούν για την επιθυμία του το Αιγαίο να γίνει θάλασσα ειρήνης και συνεργασίας μεταξύ των δύο λαών και αγνοούν ότι οι Τούρκοι από την αδιαφορία των προηγούμενων Κυβερνήσεων έχουν κατακτήσει με τα τουριστικά πλοία τους και τα κότερα τους, τις μαρίνες τους και τα ναυπηγία τους όλο το Αιγαίο. Μέσα στο λιμάνι μας είναι τα τούρκικα τουριστικά πλοία που διακινούν εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες. Τα ξύλινα πλοία τους αγοράζουμε. Το εμπόριο στην Κω και στην Αλικαρνασσό συνεχώς αυξάνει.

    • Βρε κολασμένε σαπιοκοιλιά, πληρωμένε κονδυλοφόρε που έμπλασες πες μας ότι το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του...

      Σιγά θιγόμενοι κομισάριοι Γερμανοτσολιάδες της φασιστοαριστερής κυβέρνησης ΣφΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-Ορφανά και των δοσίλογων σαν τον ΨΗΛΟ 1,5μ που προσπαθείς να ξεπλύνεις από τις ρουχάλες που του ρίχνουν από παντού για τις Εθνικά απαράδεκτες δηλώσεις ενός πανηλίθιου… ΤΈΣΣΕΡΑ ΧΡΌΝΙΑ η κυβέρνηση της γιαλατζί αριστεράς τι έκανε για το Αιγαίο, τα νησιά της άγονης γραμμής και της παραμεθορίου παρά μόνο να τους χώσει ΦΠΑ 24 %;;; Για το περιβάλλον, τις παραλίες και την προστασία του;;; Νομιμοποίηση αυθαιρέτων στα δάση και στον κύμα της θάλασσας μόνο μια δεξιά κυβέρνηση θα τολμούσε να φέρει στην βουλή και ο συνέταιρος του ΠΕΤΣΊΤΗ Αλέξης ΤΣΙΠρΑΣ … #Αγαθίας ο Σχολαστικός #

  5. Το Αιγαίο λένε είναι Ελληνικό και ο Καματερός θα το ξεπουλήσει. Η Τουρκία έχει στο Αιγαίο εικοσιδύο Μαρίνες και αν δεν βρισκόταν ο Καίσερλης να φτιάξει της Κω η Ελλάδα δεν θα είχε καμιά. Αχρηστοι ε αχρηστοι τα ξεπουλήσατε όλα και σας φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ

  6. Η Μαρίνα της Ρόδου ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1990 και ακόμα δεν έχει τελειώσει. Άλλες πέντε Μαρίνες στο Αιγαίο είναι από το 1990 γιαπιά όπως στον Άγιο Νικόλαο. Κατά τα άλλα το Αιγαίο είναι ελληνικό. Συμφωνώ με τον ΆΓΙΟ. Λέει αλήθειες όσο και αν μας πονούν.

  7. Δεν υπάρχει πιο προκλητική συμπεριφορά απ αυτήν της Κτηματικής Ρόδου.

    Απίστευτες σκηνές,απίστευτες καταστάσεις ,να έρχονται υπαλληλίσκοι με περιβραχιόνιο δικαστικού κλητήρα και να κόβουν τσέτουλες στους μεροκαματιάρηδες του ήλιου.Ποιος θα το πίστευε ότι η Αριστερά θα σιγόνταρε τον Πάγκαλο,που έμεινε στην Ιστορία με το ότι έφταιγε ο κουλουράς για την χρεωκοπία.Από που να πιάσει και που να σταθεί κανείς με τόσα που συμβαίνουν τριγύρω.Η διαφθορά κοντεύει να φτάσει σε επίπεδα Κονγκό και Ακτής Ελεφαντοστού και όμως τα σπασμένα τα πληρώνουν οι φουκαράδες.Την στιγμή που δίνονται τόσα επιδόματα σε ξένους,τόσο χρήμα σε ΜΚΟ ,τόση φορολογία σε μικρομεσαίους,στο θέμα των παραλιών επιβραβεύεται όποιος Ξενοδόχος καταπατήσει χιλιόμετρα ακτής,όποιος κάνει λιμάνι με παράνομες επιχωματώσεις,όποιος κάνει παράνομα άλλες τόσες ‘πτέρυγες’ απ αυτές που πήρε άδεια,αλλά θα κυνηγηθεί ο …δεκάμετρος καταπατητής!!!!!

  8. Είμαι ανθουσιασμένος μαζί σου γιατί μετά την ηρωική εθνικοφροσύνη σου ενστερνίζεσαι το συνθημα ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ για να κατατροπώσεις τους Τούρκους όπως έκανες με την Κύπρο.

  9. Τελικα ντρεπεται ακομα για τους Κωους αυτος ο κυριος η θελει ψηφο και το ξεχναει προσορινα;

  10. Μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά Μαύρη σαν καλιακούδα. Μαζεύτηκε η ΜΠΕΚΡΟΠΑΡΕΑ του καφενείου της ΣΟΥΡΑΣ και έβγαλαν αποφαση να ΤΣΑΜΠΟΥΛΑΛΕΥΣΟΥΝ. Ο ΚΟΝΤΟΠΙΘΑΡΟΣ με τον ΤΡΙΩΦΛΟΡΟ θα πάνε στη μαρίνα να ζητήσουνε τα ΡΕΣΤΑ από αυτά που ΦΑΓΑΝΕ. Η ΤΡΕΛΟΓΚΑΓΚΑ το παίζει ΜΟΥΓΚΑ και θα τις φύγουν τα ΦΤΕΡΑ και ο νυχτοκαβαλάρης τραγουδά μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά μαύρη σαν καλιακούδα.

  11. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΚΛΟΟΥΝ ΠΕΤΣΙΤΗΔΕΣ ΚΑΡΑΝΙΚΕΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΑΙΟΙ ΖΟΥΡΑΡΙΔΕΣ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΙ ΨΕΜΑΤΑ ΛΑΣΠΗ ΦΑΣΙΣΜΟΣ Κ ΜΑΣΑΜΠΟΥΚΑ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Κ ΜΑΥΡΟ ΠΟΛΥ ΜΑΥΡΟ Κ ΞΕΚΟΥΜΠΙΔΙΑ

  12. ΒΡΕ ΤΙ ΠΑΘΑΝΕ ΤΑ ΣΥΡΙΖΟΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΑΠΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ Κ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΝΕΟ Κ ΤΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ Κ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΩΝΕ Κ ΝΑ ΠΙΝΟΥΝ ΕΙΣ ΥΓΕΙΑΝ ΤΩΝ ΚΟΡΟΙΔΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟΥΣ ΓΛΕΝΤΑΕΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ Κ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΛΑΘΕΙ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΩ ΤΡΙΤΟΥΣ Κ ΚΑΤΑΙΔΡΩΜΕΝΟΥΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΝΑΛ

  13. ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΑΚΙΑ,ΤΑ ΗΧΕΙΑ ΜΕ ΥΠΟΓΟΥΦΕΡ ΣΕ ΩΡΑ ΚΟΙΝΗΣ ΗΣΥΧΙΑΣ,

    ΤΟ ΣΕΒΙΣ ΣΕ ΑΝΗΛΙΚΑ,Η ΥΠΟΓΕΙΑ ΑΓΡΑ ΠΕΛΑΤΩΝ,ΟΙ ΤΣΑΜΠΑ ΞΑΠΛΩΣΤΡΕΣ,ΠΟΥ ΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ,Η Ο ΔΗΜΟΣ ΕΠΑΙΡΝΑΝ 50 ΛΕΠΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΞΑΠΛΩΣΤΡΕΣ ,ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΑΝ ΚΑΜΙΑ ΤΡΥΠΑ,ΑΛΛΑ ΕΙΠΑΜΕ…ΔΙΑΦΘΟΡΑ ,ΔΙΑΛΥΜΕΝΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ,ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΚΙΓΚ ΤΣΑΜΠΑ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ.

  14. Ένα μονο πραγμα επειδή πιστευω μονο τα αυτια και τα ματια μου.Σε ακουσα και σε ειδα μπροστα μου να λες ότι το hot spot το κανετε για να βοηθήσετε το νησι και οι μετανάστες θα μενουν εκει 48 ωρες μονο και θα φευγουν.Τι εγινε;Ολοι ξερουμε.φερνετε και από αλλα μερη εδώ .Αληθεια ζητας ψηφο και θες να ξαναβγείς;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ