Αρχική Ειδήσεις Θάλασσα - Σκάφος Επέστρεψε στον Πειραιά το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με 870 επιβάτες έπειτα από...

Επέστρεψε στον Πειραιά το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με 870 επιβάτες έπειτα από πυρκαγιά εν πλω (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ) Με κλίμακα της Πυροσβεστικής η αποβίβαση

1
2049

Φωτιά στο «Ελ. Βενιζέλος»: Με κλίμακα της πυροσβεστικής γίνεται η αποβίβαση των 875 επιβατών

Φωτιά στο «Ελ. Βενιζέλος»: Με κλίμακα της πυροσβεστικής γίνεται η αποβίβαση των 875 επιβατών

 

Με κλίμακα της πυροσβεστικής υπηρεσίας (για λόγους ασφαλείας και προληπτικά) γίνεται στην Ακτή Ξαβερίου, στο λιμάνι του Πειραιά, η αποβίβαση των 875 επιβατών του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου Ελευθέριος Βενιζέλος, στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο γκαράζ του, καθώς έπλεε 8 ναυτικά μίλια ανοικτά της νησίδας του Αγ. Γεωργίου.

H κατάσταση στο πλοίο είναι υπό έλεγχο, καθώς αναδίδεται μόνο καπνός, όμως παρ’ όλ’ αυτά στελέχη της πυροσβεστικής υπηρεσίας θα ερευνήσουν εξονυχιστικά τους χώρους του γκαράζ, προκειμένου να δοθούν ξεκάθαρες οδηγίες για το αν θα πρέπει να ανοίξει ο καταπέλτης των οχημάτων.

Μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές πώς ξεκίνησε η φωτιά. Το Ελευθέριος Βενιζέλος, με 141 μέλη πληρώματος, είχε αναχωρήσει από το λιμάνι του Πειραιά στις 22:00 με προορισμό τα Χανιά.

Φωτογραφίες από flashnews.gr

Φωτιά στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος»! Θρίλερ εν πλω για εκατοντάδες επιβάτες!

Στο «κόκκινο» η αγωνία για το πλοίο «Ελ. Βενιζέλος», το οποίο μεταφέρει 876 επιβάτες και 141 άτομα πλήρωμα. Είχε αποπλεύσει από τον Πειραιά στις 22.00 το βράδυ της Τρίτης, 28.08.2018 με τελικό προορισμό το λιμάνι της Σούδας, στα Χανιά. Επιστρέφει στον Πειραιά μετά την φωτιά που ξέσπασε και το θρίλερ μετατρέπεται σε… ολονύχτιο.

Πού ξέσπασε η φωτιά

Κατά την διάρκεια του ταξιδιού και πιο συγκεκριμένα οκτώ μίλια από τη νησίδα Άγιος Γεώργιος, εκδηλώθηκε φωτιά στο γκαράζ του πλοίου!

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως κατά πάσα πιθανότητα, η πυρκαγιά ξέσπασε σε φορτηγό, το οποίο βρισκόταν στο εσωτερικό. Το επιβατηγό πλοίο συνοδεύουν προς τον Πειραιά το «Blue Orizon» και οκτώ σκάφη του λιμενικού σώματος.

Στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, πάντως, αναμένεται να φτάσει γύρω στις 6-7 το πρωί της Τετάρτης, 29.08.2018. Κι αυτό διότι πλέει με μόλις τρεις κόμβους για λόγους ασφαλείας. Εκεί θα το περιμένουν πυροσβεστικά πλοιάρια, σε ένα εκ των οποίων υπάρχει μονάδα της ΕΜΑΚ. Το πλοίο θα «δέσει» στην προβλήτα Ε3.

Δείτε τις πρώτες εικόνες μέσα από το πλοίο

Δείτε στην συνέχεια του κειμένου βίντεο και φωτογραφίες μέσα από το πλοίο

Τι λέει επιβάτης στο newsit.gr

Τα πρώτα λεπτά του θρίλερ το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη μετά τη φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα στο πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος εν πλω με προορισμό τα Χανιά περιγράφει στο newsit.gr ένας από τους επιβάτες.

Ο Σπύρος Μπαρμπετάκης μαζί με τους υπόλοιπους εκατοντάδες επιβάτες βρίσκεται αυτή την ώρα στην αριστερή πλευρά του καταστρώματος ενώ το πλήρωμα τους έχει ζητήσει να φορέσουν σωσίβια και να μην πλησιάζουν το γκαράζ του πλοίου. «Πάμε αργά προς το λιμάνι του Πειραιά. Με το που άρχισε να μυρίζει φωτιά μας έβγαλαν στο κατάστρωμα για να μην έχουμε κάποιο θέμα και τώρα μας μοίρασαν σωσίβια. Ακούγεται ότι η φωτιά ξεκίνησε από κάτω στο γκαράζ αλλά δεν μας έχουν ενημερώσει επίσημα», λέει στο Newsit ο κ. Μπαρμπετάκης διευκρινίζοντας πως αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι υπό έλεγχο.

«Βλέπαμε καπνό από τους αεραγωγούς κυρίως και λίγο από το πλάι. Μυρίζει καμένο, είναι έντονη η μυρωδιά της κάπνας και μέσα είναι θολή η ατμόσφαιρα. Έχει και πολύ έντονο αέρα εδώ πέρα γι’ αυτό έχουμε ρίξει και ταχύτητα», περιγράφει ο νεαρός και επισημαίνει ότι η κινητοποίηση του πληρώματος ήταν άμεση με αποτέλεσμα να μην προκληθεί πανικός.

Παράλληλα, τονίζει πως το Ελευθέριος Βενιζέλος συνοδεύουν ένα πλοίο Blue Star, δυο ακόμη πλοία και δυο σκάφη του λιμενικού ενώ το πλοίο αναμένεται να φτάσει στον Πειραιά γύρω στις 5 – 6  το πρωί της Τετάρτης.

«Ελεγχόμενη η κατάσταση» λέει το Λιμενικό

Εδώ να σημειωθεί πως «ελεγχόμενη» χαρακτήρισαν ανώτεροι αξιωματικοί του λιμενικού σώματος την κατάσταση στο πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος. Όπως ανέφεραν οι αξιωματικοί στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ήδη δύναμη της ομάδας υποβρυχίων αποστολών, που ανέβηκε στο πλοίο για μια πρώτη αυτοψία, δεν διαπίστωσε φλόγα, παρά μόνο καπνό.

Οι ίδιες πηγές τόνισαν ότι δεν θα χρειαστεί εκκένωση του «Ελευθέριος Βενιζέλος», αν και όλοι οι επιβάτες έχουν συγκεντρωθεί σε δύο σταθμούς συγκέντρωσης στο πρυμναίο τμήμα. Στο γκαράζ εξακολουθεί να γίνεται πυρόσβεση με τα αυτόματα συστήματα ασφαλείας ενώ η φωτιά, σύμφωνα με το πλήρωμα, έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Δείτε παλαιότερες φωτογραφίες του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος»

φωτιά πλοίο φωτιά πλοίοΡεπορτάζ: Κώστας Στάμου
Επιμέλεια κειμένου: Χρήστος Μαυραγάνης
Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ /  flashnews.gr
Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi

Η φωτιά ξέσπασε δυο μόλις ώρες μετά τον απόπλου του πλοίου που εκείνη την ώρα βρισκόταν ανοιχτά της Ύδρας

Πυρκαγιά κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες ξέσπασε στο μηχανοστάσιο του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» ενώ βρισκόταν εν πλω. Στο πλοίο που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Πειραιάς – Χανιά επιβαίνουν 870 επιβάτες.

Ο πλοίαρχος έβγαλε ανακοίνωση από τα μεγάφωνα με την οποία ενημέρωσε τους επιβάτες για το συμβάν, με το πλήρωμα να ξεκινά άμεσα προσπάθειες κατάσβεσης. Στις αποκλειστικές φωτογραφίες που εξασφάλισε το Newpost φαίνεται ξεκάθαρα η κατάσταση που επικρατούσε στο πλοίο.

Άμεσα στο σημείο έσπευσε το πλοιάριο «Πούλιος» της Πυροσβεστικής, αλλά δεν χρειάστηκε να επέμβει καθώς η πυρκαγιά κατασβέστηκε με ίδια μέσα.

Κατά το συμβάν δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί, ενώ το «Ελευθέριος Βενιζέλος»  επιστρέφει στο λιμάνι του Πειραιά.

Το επιβατηγό πλοίο συνοδεύουν το «Blue Orizon» και οκτώ σκάφη του λιμενικού σώματος.

Πηγή: newpost.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. γιαννη και το μπλου σταρ που εφτανε σημερα πρωι στη κω το συνοδευε..ταλαιπωρηθηκαν και πολλοι κωοι που θα φτασουν το μεσημερι με πολλες ωρες καθυστερηση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ