Μαρτυρία σοκ του δημάρχου Πλατανιά για τη φωτιά στο «Ελ.Βενιζέλος»: Μας μοίρασαν σωσίβια και άρχισαν να κατεβάζουν βάρκες… (Ηχητικό-ΦΩΤΟ)

0
1036

Ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης που επιβαίνει στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» περιέγραψε τι συνέβη όταν ξέσπασε η φωτιά στο γκαράζ του επιβατηγού

Μια συγκλονιστική περιγραφή των όσων συνέβησαν στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της ΑΝΕΚ από τη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά έδωσε ο δήμαρχος Πλατανιά Χανίων Ιωάννης Μαλανδράκης, ο οποίος βρίσκεται πάνω στο επιβατηγό.

«12 παρά λάβαμε ειδοποίηση πρώτη να πάμε όλοι στο χώρο της ντισκοτέκ και στο χώρο του σαλονιού» είπε ο κ. Μαλανδράκης για τα πρώτα λεπτά μετά τη φωτιά ενώ το πλοίο κινούνταν ανοιχτά της Ύδρας.

«Μας είπανε με μια ανακοίνωση ότι υπάρχει φωτιά στο γκαράζ κι ότι τη σβήνουνε» συνέχισε ο δήμαρχος Πλατανιά.

«Στην αρχή πηγαίναμε με έξι κόμβους την ώρα, πολύ σιγά, μετά σταματάει το πλοίο» περιέγραψε ο Ιωάννης Μαλανδράκης και εξιστόρησε όσα συνέβησαν αφού το πλοίο ακινητοποιήθηκε και άρχισε προετοιμασία για εκκένωση: «Άρχισαν να μας μοιράζουν σωσίβια, αρχίζουν και κατεβάζουν βάρκες και βαρελάκια».

«Αυτοί κλείσανε να ξέρεις το γκαράζ και αρχίσανε την αυτόματη κατάσβεση από πάνω για να πλημμυρίσουν το γκαράζ» ανέφερε.

Λίγο αργότερα, σύμφωνα με τον δήμαρχο Πλατανιά, οι 875 επιβάτες του πλοίου που εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς-Χανιά, ενημερώθηκαν ότι η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο.

«Πάει με 16 κόμβους τώρα» συνέχισε για την ταχύτητα πλεύσης με την οποία κινείται τώρα το πλοίο. Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Μαλανδράκης στις 4 παρά 20 τα ξημερώματα της Τετάρτης μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6, το «Ελευθέριος Βενιζέλος» αναμένεται να καταπλεύσει στον Πειραιά περίπου στις 4:30 τα ξημερώματα.

«Τα σωσίβια τα βάλαμε προληπτικά, θα μπορούσε να έχει γίνει ένα μπάχαλο το σύστημα» παρατήρησε ο δήμαρχος Πλατανιά.

kat04
kat05
kat03
kat02
epiv01
epiv02
pp05
pp06
protothema.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ