Instudies: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 2ος Διαγωνισμός UML – Unknown Mission League 2024 της Hellenic Educational Robotics Organization στην Κω

0
5710


Με επιτυχία και διακρίσεις ολοκληρώθηκε ο 2ος Διαγωνισμός UML – Unknown Mission League 2024 της Hellenic Educational Robotics Organization στην Κω, με διοργανωτή το Κέντρο Instudies. Ο διαγωνισμός διεξήχθει ταυτόχρονα πανελλαδικά, με συμμετοχή παραπάνω από 130 ομάδων, σε Κρήτη, Αλέξανδρούπολη, Ορεστιάδα, Κω, Αθήνα, Χίο, Αγρίνιο, Θεσσαλονίκη και Ρόδο.

Οι διακριθέντες ομάδες τοπικά, στις ηλικιακές κατηγορίες 9-12 και 12-18 είναι οι ακόλουθες:

Kids 9-12:

  • 1η Θέση: Stranger kids
  • 2η θέση: Go-Go’s
  • 3η Θέση: Τα Super Παιδιά

Junior 13-18:

  • 1η Θέση: Margi-Eli
  • 2η θέση: GunGans
  • 3η Θέση: Yodas

Παράλληλα οι ομάδες μας, κατάφεραν να να διακριθούν πανελλαδικά στην 9η, 11η και 12η  θέση, πράγμα που μας χαροποιεί ιδιαίτερα, λαμβάνοντας υπόψη την μεγάλη πρόκληση που είχε η αποστολή που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν και το περιορισμένο χρονικό περιθώριο για να την φέρουν εις πέρας,, την απειρία που είχαν σε τέτοιου είδους διαγωνισμούς και την μικρή εμπειρία με το αντικείμενο της ρομποτικής.

Χαρούμενους μας κάνει επίσης το γεγονός να βλέπουμε κορίτσια να ασχολούνται με την ρομποτική ή και να διακρίνονται, μια κατηγορία λιγότερο ίσως ενεργή σε αυτού του είδους το αντικείμενο, δείχνοντας ότι ο χώρος για αυτές είναι ανοιχτός για μάθηση και διακρίσεις.

Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Φουντωτό και το 6ο Δημοτικό Σχολείο, που για ακόμα μια φορά μας παραχώρησε τον χώρο του σχολείου για την διοργάνωση του διαγωνισμού, τους χορηγούς μας Natur Γαλαθρής και πίτσα Acropolis που είναι εκεί να στηρίζουν τις προσπάθειες μας, τους εθελοντές μας που ήρθαν και μας στήριξαν προσφέροντας την ενέργειά τους και την αγάπη που έχουν για τα παιδιά, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης που κάλυψαν και στήριξαν τον διαγωνισμό, καθώς και ανθρώπους της τοπικής μας κοινωνίας που ήταν δίπλα μας σε ότι χρειαστήκαμε.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν τόσο εδώ τοπικά, όσο και στις υπόλοιπες περιοχές τις Ελλάδας, για την προσπάθεια που έκαναν και τον σεβασμό που δείχνουν συνεχώς στους συναγωνιστές τους, δείχνοντας ότι ο ανταγωνισμός είναι εκεί για να μας κάνει καλύτερους και να μας ενώσει με γνώσεις και εμπειρίες, και όχι για να μας χωρίσει. Νικητής εν τέλει είναι ο καλός χαρακτήρας που δείχνουμε σε τέτοιου είδους ανταγωνιστικά περιβάλλοντα, και όχι ένα υψηλό νούμερο.

Εμείς είμαστε εδώ για μικρούς και μεγάλους, προσφέροντας ευκαιρίες να γνωρίσουν  και να μάθουν την ρομποτική και την πληροφορική με καινοτόμες δράσεις και προγράμματα, να διοργανώνουμε events και διαγωνισμούς και την ευκαιρία να συμμετέχουν σε τέτοιου είδους προκλήσεις, και έτσι μέσα από αυτές να ανεβάζουν τις γνώσεις τους και τις ικανότητες τους, ένα επίπεδο παραπάνω.

Κέντρο Instudies σε συνεργασία με την He-Ro
Υπ. Λειτουργίας: Καΐσερλης Αλέξανδρος

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ