Εμφανίστηκε τεράστια απόκοσμη τρύπα στον Ήλιο – Πού οφείλεται;

1
2107

Μια τεράστια στεφανιαία τρύπα, το σκοτεινό σημείο..

στο κέντρο του ήλιου, είναι πιθανό να προκαλέσει G2 (Μέτρια) γεωμαγνητική καταιγίδα στις 4 Δεκεμβρίου και G1 (Μικρή) καταιγίδα στις 5 Δεκεμβρίου», σύμφωνα με το Κέντρο Προβλέψεων Καιρού Διαστήματος.

Αν και οι επιστήμονες είναι καθησυχαστικοί και μόνο στη θέα της, η συγκεκριμένη τρύπα προκαλεί τρόμο:

«Αν και υπάρχουν ακόμη πολλά ανοιχτά ερωτήματα σχετικά με την επιστήμη του ήλιου, οι επιπτώσεις του διαστημικού καιρού, ιδιαίτερα στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας και στους δορυφόρους, είναι γενικά κατανοητές και μπορούν να ληφθούν μέτρα μετριασμού των επιπτώσεων. Το ευρύ κοινό δεν χρειάζεται να ανησυχεί για τον διαστημικό καιρό».Στις 27 και 28 Νοεμβρίου, μια σειρά από ισχυρές ηλιακές εκλάμψεις σάρωσαν την επιφάνεια του Ήλιου, δημιουργώντας αυτήν την στεφανιαία τρύπα.

Αυτό το φαινόμενο είναι μια προσωρινή περιοχή σχετικά ψυχρού, λιγότερο πυκνού πλάσματος στο ηλιακό στέμμα όπου το μαγνητικό πεδίο του Ήλιου εκτείνεται στον διαπλανητικό χώρο ως ανοιχτό πεδίο.

Σημερινή εικόνα

 

 

 

Το ανοιχτό μαγνητικό πεδίο μιας στεφανιαίας τρύπας επιτρέπει στον ηλιακό άνεμο να διαφύγει στο διάστημα με πολύ ταχύτερο ρυθμό, οδηγώντας σε αυξημένες πιθανότητες γεωμαγνητικών καταιγίδων κατά τη σύγκρουση με τη μαγνητόσφαιρα της Γης.

Ανησυχίες σχετικά με το ενδεχόμενο περισσότερων γεωμαγνητικών καταιγίδων, έχουν πυροδοτήσει οι εβδομάδες σημαντικών ηλιακών γεγονότων, ωθώντας τους μετεωρολόγους της Αμερικανικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας να ενεργοποιήσουν ένα Γεωμαγνητικό Παρατηρητήριο Καταιγίδων.

Το Κέντρο Προβλέψεων Καιρού Διαστήματος (SWPC) της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας προειδοποίησε χθες Σάββατο ότι μετά από μια πρόσφατη γεωμαγνητική καταιγίδα που δημιούργησε ένα εντυπωσιακό βόρειο σέλας σε αρκετές περιοχές του βορείου ημισφαιρίου, αναμένονται επιπλέον γεωμαγνητικές καταιγίδες.

Οι γεωμαγνητικές καταιγίδες ταξινομούνται σε κλίμακα από G1 (ελάσσων) έως G5 (ακραίες) και προκαλούνται συνήθως από στεμματικές εκπομπές μάζας (CME), που είναι μια τεράστια έκρηξη πλάσματος από την εξωτερική ατμόσφαιρα του ήλιου, δήλωσε στο Newsweek ο Bryan Brasher, στέλεχος του SWPC.

Πηγή: https://weathernewsgr.blogspot.com=

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. βρε λες να σκασεο ο ηλιος να παμε ολοι στ αναθεμα να ισυχασει ο πλανηστης απο τους αθρωπους…μακαρι

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ