HIG Capital – Το fund βρίσκεται σε διαδικασία απόκτησης των πέντε ξενοδοχείων του ομίλου Κυπριώτη στην Κω

0
7321

Στην εξαγορά ενός ακόμη ημιτελούς, πλην όμως μεγάλου ξενοδοχειακού συγκροτήματος, στην Αγία Μαρίνα, στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής, προχώρησε το αμερικανικό επενδυτικό κεφάλαιο HIG Capital Advisors LLC, το οποίο παράλληλα φέρεται να βρίσκεται προ της απόκτησης ενός ακόμη ξενοδοχείου στην Κρήτη, όπως και άλλων στη νησιωτική χώρα και στην ηπειρωτική Ελλάδα. Το ξενοδοχείο στην Αγία Μαρίνα βρίσκεται στην περιοχή Αλφέα και πρόκειται για το συγκρότημα που άρχισε να χτίζεται στις αρχές της δεκαετίας του ’70, ωστόσο, έμεινε ατελείωτο και αργότερα πέρασε στην ιδιοκτησία συμφερόντων Κοσκωτά, για να καταλήξει τελικά στον έλεγχο της Eurobank. Η τράπεζα και το αμερικανικό επενδυτικό κεφάλαιο υπέγραψαν τη σχετική σύμβαση μεταβίβασης προ ολίγων ημερών και κατόπιν της εξασφάλισης των απαραίτητων αδειών αναμένεται να προχωρήσει η ολοσχερής ολοκλήρωσή του με σύγχρονα χαρακτηριστικά ξενοδοχείου πέντε αστέρων. Φιλοξενείται σε έκταση 65 στρεμμάτων και ο αρχικός σχεδιασμός του προέβλεπε 400 δωμάτια και δύο σειρές bungalows. Η διαρρύθμισή του, πάντως, αναμένεται να προσαρμοστεί στα σύγχρονα δεδομένα, με κάποια από τα δωμάτια να ενοποιούνται, ενώ αξιολογούνται και σχέδια μετατροπής κάποιων εκ των bungalows σε παραθεριστικές κατοικίες κατά τα πρότυπα ανάπτυξης και άλλων μεγάλων πεντάστερων ξενοδοχείων στην Ελλάδα. Τη διαχείρισή του θα αναλάβει ο ξενοδοχειακός βραχίονας της HIG στην Ελλάδα, η Hospitality ELLA Resorts A.E. Το τίμημα δεν δημοσιοποιήθηκε, αλλά πηγές της αγοράς εκτιμούν πως το ακίνητο πρέπει να κόστισε περίπου 25 εκατ., ενώ υπερδιπλάσιο αναμένεται να είναι το ποσό που θα απαιτηθεί για την ολοκλήρωση και τον εκσυγχρονισμό του ξενοδοχείου, ανεβάζοντας το σύνολο της επένδυσης σε επίπεδα άνω των 75 εκατ.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η HIG βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις και με την ιδιοκτησία ξενοδοχειακού συγκροτήματος στην Κρήτη, όπου ήδη έχει αποκτήσει θέση, ενώ έχει βολιδοσκοπήσει και μονάδες στη νησιωτική χώρα και στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Με βάση τις ανακοινώσεις που έχει κάνει η Inventio, που λειτουργεί για λογαριασμό της HIG στην Ελλάδα, στόχος είναι o όμιλος να αποκτήσει 10.000 δωμάτια στη Μεσόγειο, με 6.000 εξ αυτών στην Ελλάδα.

Το επενδυτικό κεφάλαιο έχει στην ιδιοκτησία του ήδη εννέα ξενοδοχεία με συνολικά 3.500 δωμάτια και μαζί με αυτό στην Αγία Μαρίνα το χαρτοφυλάκιό του πλέον αριθμεί 10 μονάδες. Επιπλέον, βρίσκεται σε διαδικασία απόκτησης του ελέγχου του ξενοδοχειακού ομίλου Κυπριώτη στην Κω –ο οποίος ελέγχει πέντε συνολικά μονάδες– καθώς έχει αγοράσει από τις πιστώτριες τράπεζες τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια του συγκεκριμένου ομίλου και επιχειρεί να αποκτήσει την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου δικαστικά.

Υπενθυμίζεται πως, μεταξύ άλλων, η HIG έχει εξαγοράσει ήδη από το 2019 δύο μονάδες στη Ρόδο, οι οποίες αποκτήθηκαν από την Aldemar, συμφερόντων του ομίλου Αγγελοπούλου, συνολικής δυναμικότητας 2.300 κλινών, ενώ αργότερα εξασφάλισε τον έλεγχο τεσσάρων ακόμη ξενοδοχείων στην Κέρκυρα και ειδικότερα τις μονάδες της Mayor Hotels & Resorts του ομίλου Γ. Ε. Δημητρίου, Mon Repos Palace ART Hotel, Capo Di Corfu, La Grotta Verde Grand Resort και Pelekas Monastery. Νωρίτερα φέτος ανακοίνωσε την εξαγορά του ξενοδοχείου Aldiana, στην περιοχή Μόχλου στην Κρήτη, με επενδυτικό πλάνο για την ανακαίνιση προϋπολογισμού 50 εκατ., πέραν των περίπου 50 εκατ. που φέρεται να κατέβαλε για την εξαγορά του ακινήτου.

Πηγή kathimerini.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ