Από τον Όσιο Πορφύριο στο Μήλεσι Αττικής ξεκίνησε η Προσκυνηματική εκδρομή της ενορίας Ευαγγελίστριας Ασφενδιού

0
6771


Αμέσως μετά την άφιξη τους στον Πειραιά οι προσκυνητές από Κω που συμμετέχουν στην 7ήμερη προσκυνηματική εκδρομή της ενορίας Ευαγγελίστριας Ασφενδιούμε Επικεφαλής τον π. Ευτύχιο Παπαγεωργίου πραγματοποίησαν προσκύνημα στον τόπο όπου αγίασε ο Όσιος Πορφύριος ένας από τους τελευταίους μεγάλους, παγκόσμιους Αγίους των ημερών μας και έζησε τα ύστερά του χρόνια, οικοδομώντας ιερό ησυχαστήριο με μεγαλοπρεπή ναό, αφιερωμένο στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος Χριστού, στο Μήλεσι Αττικής.

Και ο Θεός, που δίνει «εκάστω κατά την καρδίαν αυτού», τον αξίωσε να εκπληρώσει τη θεοφιλή του αυτή επιθυμία.

Το Ιερό Γυναικείο Ησυχαστήριο αυτό βρίσκεται στο Μήλεσι Αττικής, στην Κοινότητα Μαλακάσας και υπάγεται στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Προϊσταμένη της αδελφότητας είναι η Γερόντισσα Φεβρωνία.

Τα κτίρια του Ησυχαστηρίου άρχισαν να κτίζονται το 1981 και προχώρησαν σταδιακά, ενώ ο ναός θεμελιώθηκε στις 26-2-1990. Ο σκελετός του, από οπλισμένο σκυρόδεμα, ολοκληρώθηκε την άνοιξη του 1992, λίγους μήνες μετά την κοίμηση του αγίου Πορφυρίου. Όταν εκοιμήθη ο όσιος (2-12-1991), έλειπε μόνον ο τρούλος. Τα έργα συνεχίζονται. Εντύπωση προκαλεί η συνεχής προσέλευση πιστών προσκυνητών από όλα τα μέρη της γής. Το Ησυχαστήριο αποτελεί πράγματι ένα οικουμενικό προσκύνημα.

Κύριο χαρακτηριστικό των αγίων είναι η μετάνοια, αφού δια μέσου αυτής αγίασαν και αγιάζουν, όπως και ο όσιος Πορφύριος. Συνεχίζοντας για την Εύβοια και τον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο θα επισκεφτούν τη Μονή του Οσίου Δαυίδ για να προσκυνήσουν έναν άλλο μεγάλο Όσιο των ημερών μας, το Γέροντα Ιάκωβο της Εύβοιας, το γίγαντα της απλότητας, όπως τον απεκάλεσε ο άγιος Πορφύριος, έλεγε συνεχώς, «με συγχωρείτε, με συγχωρείτε…», επειδή είχε γρήγορο νου, σώφρονα λογισμό και καρδία νήφουσα. Έτσι κι εμείς, ας προσπαθήσουμε, κατά δύναμιν, να ζήσουμε το υπόλοιπο της ζωής μας με οσιακούς τρόπους.

Και το προσκυνηματικό ταξίδι με τη χάρη και τη βοήθεια του Θεού συνεχίζεται…

 

Home

 

Άγιος Πορφύριος: Το μοναστήρι και θαύματα του Αγίου

https://www.iellada.gr/thriskeia/i-iera-moni-poy-idryse-o-agios-porfyrios-sto-milesi

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ