Αφιέρωμα στις επιχειρήσεις: Kos Aktis, H2Ο, Nonno Enzo, Patmos Aktis και Kωs | Του Δημήτρη Καλλούδη

1
23171

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

 

Kos Aktis, H2Ο, Nonno Enzo, Patmos Aktis και Kωs

Ο Νίκος Πουλιού και η Τζουλιέτα, δημιούργησαν εξαιρετικής σημασίας για την ΚΩ  εστίες φιλοξενίας,  που αναβάθμισαν την Τουριστική ποιότητα της φιλοξενίας στο Νησί.

Ο Θανάσης Πουλιός, έμπορος και σκληρός δουλευταράς, έμαθε στο γιό του Νίκο Πουλιού, την αξία του εμπορίου και παράλληλα την άοκνη προσήλωση στην προσπάθεια που πρέπει κανείς να καταβάλει για να πετύχει τον στόχο του.

Σημαντικός σταθμός στη ζωή του Νίκου, ήταν η ενασχόληση του με τον τρύγο του μελιού, αφού, μαθήτευσε δίπλα στον παππού του Νίκο Κοκαλάκη. Την εποχή του τρύγου του μελιού ο Νίκος Κοκαλάκης παππούς, μαζί με τον Νίκο, ανέβαιναν σε ένα μηχανάκι της εποχής και γύρναγαν από χωριό σε χωριό όπου είχαν τα μελίσσια τους για να τρυγήσουν μέλι.                 Ίσως η γλύκα του μελιού να του έδωσε φτερά για την μετέπειτα ενασχόληση του με την γλυκιά φιλοξενία.

Δεν είναι δε τυχαίο που, στο Κως Ακτίς, το ξενοδοχείο που ακουμπάει στην θάλασσα διαμένουν κατά καιρούς προσωπικότητες, Πρόεδροι της Δημοκρατίας καλλιτέχνες, ηθοποιοί, πολιτικοί, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών. Δεν είναι επίσης τυχαίο που όλοι οι Κώοι δίνουν το ραντεβού τους στο Η20 (νερό). Η περαντζάδα από το νερό έχει γίνει απαραίτητη στη ζωή των Κώων, για καφέ, για φαγητό και για κάθε είδους συνάντηση γιατί το προσφέρει η θέση του, η ευγένεια του προσωπικού, ο επαγγελματισμός και βέβαια η ποικιλία του καταλόγου.

Το ξενοδοχείο Κως των αδελφών Βασιλείου, που πεθερός του Νίκου είναι ο Δημήτρης, στην δεκαετία του ’60 έχτισαν το ξενοδοχείο ΚΩΣ που λειτούργησε το 1967, και μαζί με το τότε Ξενία συνετέλεσαν στην παγκόσμια τουριστική και ποιοτική άνοδο του τουρισμού στην Κω.

Το 1995 βάλθηκαν η Τζουλιέτα και ο Νίκος να ανακαινίσουν  το Κως και να το μετατρέψουν σε σουίτες, με καταστήματα στο ισόγειο και να μετατρέψουν την πλατεία σε μια ομορφιά.

Ο άνθρωπος της δημιουργίας δεν αρκείται στα λίγα, θέλει να επεκτείνει τις σκέψεις και τις δυνάμεις του. Οι φιλοδοξίες μεγαλώνουν και οι επιθυμίες πληθαίνουν. Είχαν ζωή που έγινε φωτιά που έκαιγε την Τζούλια και τον  Νίκο. Ο άνεμος της φιλοδοξίας για νέο επιχειρηματικό άνοιγμα, φούντωσε και δεν έλεγε να καταλαγιάσει.

Μεγάλο ρόλο έπαιξε στους σκοπούς τους, τα υδατοδρόμια, στην Πάτμο, την Κάλυμνο, αλλά και πτήσεις των υδροπλάνων από Βόλο σε Σκιάθο και από Κέρκυρα σε Παξούς και Οθωνούς. Έτσι αποφάσισαν να επενδύσουν στην Πάτμο, αγοράζοντας το Ξενία το οποίο και εκσυγχρόνισαν, το αναβάθμισαν σε πέντε αστέρια και το ονόμασαν Patmos Aktis.

Μετά από κάποια χρόνια λειτουργίας του, αποφάσισαν και το πούλησαν για λόγους εμπορικούς και επειδή τα υδατοδρόμια δεν λειτούργησαν.

Ο Νίκος, πολυσχιδής με ανεξάρτητο πνεύμα και ευγενής, πίστευε ότι, για να φτάσεις στη κορυφή, δεν πρέπει να νομίζεις μόνο εσύ ότι είσαι στην κορυφή. Πρέπει να σε ανεβάσουν οι άλλοι. Πρέπει να τους το αποδεικνύεις συνέχεια, να το νιώσουν στο πετσί τους, για να σε ανεβάσουν εκείνοι ψηλά. Και σκέφτηκε, δεν είμαστε τίποτα χωρίς τους άλλους.

Ήξερε να κουλαντρίζει τις σκέψεις του, να τις απλώνει όταν έπρεπε και να τις κανοναρχεί με λεπτότητα, κάτι που τον χαρακτηρίζει, αλλά και με μια πρωτόγνωρη εσωτερική δύναμη.

Με τις σκέψεις αυτές προχώρησαν στο επόμενο βήμα τους. Επένδυσαν και πάλι στη Κω και στο ξενοδοχείο ΚΩΣ, μετά από 27 χρόνια. Το ανακαίνισαν, το εκσυγχρόνισαν, το έκαναν ένα πολυτελές ξενοδοχείο   και δημιούργησαν το ΤHEA, ένα κοκτέιλ μπαρ στη ταράτσα του. Εκεί θα θαυμάσετε από ψηλά την όμορφη Κω, θα ξεχαστείτε, θα ονειρευτείτε απολαμβάνοντας τον καφέ, το ποτό, ή το δείπνο σας. Εδώ είναι που ο ήλιος δεν τσιγκουνεύεται το φως, που η μέρα δεν είναι φειδωλή, που το απέραντο γαλάζιο ουρανού και θάλασσας σου ζωγραφίζει την αθανασία. ‘Ετσι θα αισθανθείς  με την επίσκεψη σου στο κοκτέιλ μπαρ THEA.

Αν όλα αυτά είναι αρκετά, κάνετε λάθος. Η τελευταία πινελιά είναι  η εγκατάσταση στη γωνία του Kos Aktis του περίφημου χειροποίητου παγωτού Nonno Enzo, που μαζί με τα περίφημα γλυκά του και τον καφέ, κάνουν τον περίπατο σας ονειρικό.

Και τέλος είναι αλήθεια ότι, η διαχρονική προσήλωση στην ποιοτική φιλοξενία και στη διαμονή μέσα από γαστρονομικές χειροποίητες διαδρομές, δοκιμάζουν την αντοχή σου στην τέλεια παραμονή των DIVINE hotels

Όλα αυτά στηρίζονται στους εργαζόμενους, στο μεράκι και στην αγάπη των 145 εργαζομένων του ομίλου που μέσα από την συνεχή εκπαίδευση τους, προσφέρουν άριστες υπηρεσίες στους επισκέπτες του νησιού και γι’ αυτό η υπερηφάνεια, είναι μεγάλη.

Σε ένα τέτοιο όμορφο νησί έρχεσαι συνήθως για να ξαναβρείς τον εαυτό σου, να βάλεις σε τάξη τις κοιμισμένες σκέψεις και να δώσεις  διέξοδο και αναλαμπές στα προβλήματα σου.

Η ΚΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ και ΘΑ ΧΑΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΦΙΛΟΞΕΝHΣΕΙ

 

 

 

 

 

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ