Ανακοίνωση καταγγελία σωματείου Ξεν\λων Κω για απόλυση εργαζομένου

10
24920

Το Σωματείο Ξεν\λων & Σερβ\ρων Κω καταγγέλλει την απόλυση συναδέλφου σε ξενοδοχείο στο Μαστιχάρι γιατί τόλμησε να διεκδικήσει ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και αξιοπρεπή διαμονή.

Σαν τα μανιτάρια ξεφυτρώνουν στο νησί μας τα  ξενοδοχεία,  νέα ξενοδοχεία που όμως κρύβουν πίσω από την πολυτέλεια και τα γυαλισμένα σαλόνια, συνθήκες εργασίας γαλέρας.

Το νέο ξενοδοχείο στο Μαστιχάρι της Κω, ακολουθώντας την άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων όπως κ τα υπόλοιπα στο νησί μη τηρώντας την κλαδική σύμβαση, έχει τους εργαζόμενους να μένουν σε iso box, χωρίς νερό, ρεύμα, κλιματισμό, τις βασικές παροχές δλδ. για να μπορεί να ζει κάποιος ανθρωπινά.

Καθόλου τυχαία λοιπόν σε αυτό το ξενοδοχείο οι παραιτήσεις εργαζομένων πέφτουν βροχή αφού η μη τήρηση της κλαδικής σύμβασης και οι απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης οδηγούν σε αυτήν την αντίδραση.

Η τακτική της διεύθυνσης σε αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση είναι οι  απειλές και απολύσεις στην απόφαση να επιβάλλει συνθήκες μεσαίωνα, για να εξασφαλίσει βεβαίως κέρδος από το ξεζούμισμα των εργαζομένων.

Να πως βγαίνουν τα κέρδη!!!!

Ας μην κλαψουρίζουν λοιπόν για την έλλειψη προσωπικού! Αυτοί απολύουν τους εργαζόμενους γιατί τολμάνε να είναι σκεπτόμενοι και όχι «ομιλούντες μηχανές».

Εδώ και τώρα να παρθεί πίσω η απόλυση.

Να ελεγχθεί από την Επιθεώρηση Εργασίας η τήρηση της κλαδικής σύμβασης.

Να γίνουν οι όροι των εργαζομένων αποδεκτοί για την διαμονή τους.

Καλούμε τους εργαζόμενους να σπάσουν τον φόβο, να έρθουν σε επαφή με το Σωματείο, να μην χαρίζουν τις ζωές τους για τα κέρδη των εργοδοτών.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. αφού κανένας δεν θέλει να δουλέψει σε αυτό το ξενοδοχείο και παραιτούνται καλύτερα είναι να σε απολύσουν αφού θα πάρεις και αποζημίωση και την επόμενη ώρα θα έχεις βρει δουλειά. Τι όχι;

  2. μαγκες ο επιχειρηματιας νομιχ=ζει οτι ηρθε ση ζιμπαμπουεφυγετε ολοι δεν θα πληρωθειτε οπωσ και αλλοι που εχουν εργαστει στην κατασκευη.

  3. Αφήστε τους εργαζόμενους ήσυχους.Εκεί στο εργατικό κέντρο κοιτάχτε το κόμμα σας,ΚΚΕ -ΠΑΜΕ,δεν έχετε καμία δουλειά μαζί μας.Άντε κάντε καμία πορεία για το ΝΑΤΟ που εισέβαλε στην Ουκρανία και δεν αφήνει τη κλίκα του Πούτιν να σκοτώνει ελεύθερα.Τραγικό.

  4. Εγω πάντως επειδή τυγχάνει να γνωρίζω ανθρώπους που δουλεύουν εκεί, μου είπαν ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος που έκανε την καταγγελία ΔΕΝ απολύθηκε. Έληξε η σύμβαση της και απλά ΔΕΝ ανανεώθηκε διότι ήταν ανεπαρκής και δημιουργούσε συνεχώς προβλήματα. Και απ’ ότι μου είπαν, μια χαρά και ρεύμα και νερό και αιρ κοντίσιον και κήπο στα σπιτάκια τους έχει το προσωπικό. Ψάξτε πρώτα κάτι πριν το δημοσιεύσετε…

  5. (kos) sorri alla gia den einai olla ta ksenodoxia ta idia gia afto to sigkikremine pou milas alla ontos isxi afto p leei o misthos einai xamilos kai den parexoun sosta domatia gia na meni to prosopiko opote malno esu anikse ta matakia s na dis ligo ti ginete giro sou (XORIS PAREKSIGISI)

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ