“Σούσουρο” με τα σχόλια του κόσμου: Οι ατάκες του Τάσου Δούση για τη Νάξο που εξόργισαν τους κατοίκους | «Να πας στο σπίτι σου» Αντιδράσεις για τις τιμές και σε Μύκονο-Μήλο

1
5000

Ο Τάσος Δούσης επισκέφθηκε τη Νάξο και σε βίντεό του στο Tik Tok αναφέρεται σ’ ένα συγκεκριμένο ιδιωτικό parking στο νησί, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

Ειδικότερα, ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής των «Εικόνων» βρέθηκε στο νησί της Αριάδνης, για τα γυρίσματα της εκπομπής του και δεν δίστασε να εκφράσει κάποια παράπονα, για τις ανεβασμένες τιμές.

Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε: «Παίζει να έχω βρει εδώ στη Νάξο και το πιο ακριβό πάρκινγκ παγκοσμίως. 76 ευρώ για ένα 24ώρο. Δεν κάνω πλάκα. Δίπλα ακριβώς από το Δημοτικό πάρκινγκ, στη Χώρα της Νάξου, υπάρχει ένα μικρό πάργκινγκ έχει και ταμπέλα επί πληρωμή, όπου είναι ένας ευγενέστατος κύριος, εξαιρετικός, από τους πιο ευγενικούς ανθρώπους που έχουμε γνωρίσει στη Νάξο και έπαθα πλάκα όταν μου είπε ότι το πάρκινγκ κάνει 7 ευρώ η πρώτη ώρα και 3 ευρώ η κάθε επόμενη ώρα. Του είπα ότι ούτε στο Μαϊάμι, ούτε στη Νέα Υόρκη, ούτε στο Κολωνάκι δεν υπάρχει τέτοιο πάρκινγκ, δηλαδή όταν περνάς κάποιες ώρες πάει 24ωρο το πάρκινγκ. Στο συγκεκριμένο είναι κάθε επιπλέον ώρα 3 ευρώ. Και ρωτάω εγώ. Είναι λογικό να έχουμε τέτοιο πάρκινγκ στη Νάξο;».

Αντιδράσεις από τους κατοίκους της Νάξου για όσα είπε ο Τάσος Δούσης

Ήδη, από την Τρίτη, το πρωί, το εν λόγω βίντεο “παίζει” στα περισσότερα ποσταρίσματα των κατοίκων του νησιού, με τα σχόλια, στην πλειοψηφία τους, να είναι κατά του γνωστού δημοσιογράφου.

Ειδικά δε, σε δημοσίευμα του προέδρου Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου, Νίκου Κουτελιέρη, ο οποίος πήρε θέση για το συγκεκριμένο θέμα, οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες της Νάξου εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους αναφορικά με το σχόλιο του Τάσου Δούση.

Ο Νίκος Κουτελιέρης, αφού δημοσίευσε το βίντεο του Τάσου Δούση, επεσήμανε τα εξής:

“Νομίζω πως πρέπει και εμείς με τη σειρά μας να πούμε τα πράγματα από την δική μας πλευρά.

Είναι γνωστό πως κατά καιρούς επισκέπτονται το νησί μας διάφοροι δημοσιογράφοι και παρουσιαστές.

Το πρώτο πράγμα που ψάχνουν αυτοί οι τύποι είναι το πώς θα τη βγάλουν στο τζάμπα.

Τζάμπα εισιτήρια, διαμονή, διατροφή, ανοιχτές πόρτες και προτεραιότητα παντού με το αντάλλαγμα της δωρεάν διαφήμισης.

Γι αυτό και αρχικά επικοινωνούν με το δήμο, μετά με φορείς και τέλος με μεγάλες επιχειρήσεις.

Στην παρακάτω περίπτωση ο ιδιοκτήτης του πάρκινγκ δεν τον ξεχώρισε από τους άλλους ανθρώπους, του έδειξε τον αναρτημένο με μεγάλα γράμματα τιμοκατάλογο όπως κάνει σε όλους και τελικώς αποφάσισε να αφήσει το όχημα του 1-2 ώρες πληρώνοντας κανονικά το αντίτιμο.

Αυτό το έκανε και την επόμενη και τη μεθεπόμενη μέρα.

Δεδομένου ότι το συγκεκριμένο πάρκινγκ είναι λίγων θέσεων (15) κι ο ιδιοκτήτης έχει αποφασίσει να το διαθέτει μόνο για βραχυπρόθεσμες μισθώσεις, χωρίς διανυκτέρευση, εξ ου και η ανάλογη χρέωση.

Δεν είπε όμως τίποτα για τον δεύτερο ιδιοκτήτη επιχείρησης πάρκινγκ που τον έβαλε μέσα απολύτως δωρεάν.

Στις αναρτήσεις του ο κύριος αυτός δεν λέει κάτι αναληθές, απλά επειδή δεν πήρε το “τζάμπα” το λέει με τέτοιο τρόπο ώστε να προκαλέσει το κοινό αίσθημα, (δυσφήμιση λόγο ακρίβειας) στον επαγγελματία και στο νησί μας.

Μάλλον διαφήμιση μας έκανε και τίποτα λιγότερο.

Τον ευχαριστούμε, να είναι καλά και να μας ξανάρθει.

Απλά αυτά που ξέρει για τζάμπα διακοπές εδώ να τα ξεχάσει.

Πάντως το σχόλιο του κ. Δούση για το parking δεν ήταν το μοναδικό, καθώς όπως μας πληροφόρησαν κάτοικοι του νησιού, μίλησε και για το αεροδρόμιο, σε τοπικό ραδιόφωνο, τονίζοντας ότι δεν είναι εικόνα αεροδρομίου η συγκεκριμένη, για ένα νησί όπως η Νάξος.

Τέλος αξίζει να σημειώσουμε, πως όπως και πριν από μερικές ημέρες, όταν ο Τάσος Δούσης, ανέφερε κάποια αρνητικά στοιχεία που βλέπει στον τουρισμό της χώρας μας, δημοσιεύσαμε τα λεγόμενά του, έτσι πράξαμε και σε αυτή την περίπτωση, μόνο που αυτή τη φορά, δεν συμφωνούμε σε καμία περίπτωση, με τα λεγόμενα του παρουσιαστή”.

Τα σχόλια κατοίκων και επιχειρηματιών κατά του Τάσου Δούση

 

«Να πας στο σπίτι σου»: Σούσουρο στο Twitter με Γαλλίδα δημοσιογράφο που σχολίασε την τιμή κρασιού σε bar στη Μήλο

να-πας-στο-σπίτι-σου-σούσουρο-στο-twitter-μ-162487

Γαλλίδα δημοσιογράφος έκανε μία ανάρτηση στο Twitter για την τιμή ενός ποτηριού με κρασί στη Μήλο και προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από τους χρήστες της πλατφόρμας.

Ειδικότερα, η Yannick Pasquet σχολίασε την τιμή ενός ποτηριού κρασιού που παρήγγειλε σε ένα μπαρ στη Μήλο και κόστιζε 11 ευρώ, γράφοντας «Καλώς ήρθατε στην Ελλάδα! Και δεν είμαι ούτε στη Μύκονο ούτε στη Σαντορίνη… Ο τουρισμός έχει χάσει τα μυαλά του!».

Τσουνάμι τα σχόλια στο Twitter για την ανάρτηση της Γαλλίδας δημοσιογράφου

Μέσα σε λίγες ώρες δημιουργήθηκε χαμός, με τους χρήστες να σχολιάζουν ενδεικτικά πως «Όταν επισκεπτόμαστε τη χώρα σας με το 1/4 των μισθών σας, δεν λέμε τίποτα για τις γελοίες τιμές. Έρχεσαι εδώ, έχεις μια σαλάτα και ένα κρασί για 4 άτομα και πιστεύεις ότι η γνώμη σου λαμβάνεται σοβαρά υπόψη…» και «ένα μικρό μπουκάλι νερό κοστίζει στις Βρυξέλλες 8 ευρώ. Αλλά αυτό είναι κανονικότητα. Ένα κιλό μοσχάρι στη Ζυρίχη 40 ευρώ και αυτό είναι επίσης κανονικότητα. Αλλά ξέχασα ότι πρέπει να είμαστε πάντα σκλάβοι εδώ για εσάς».

Η Γαλλίδα δημοσιογράφος ισχυρίζεται ότι δέχτηκε ρατσιστικά σχόλια

Μετά τις απαντήσεις που έλαβε, η Γαλλίδα δημοσιογράφος έκανε νέο tweet την επόμενη ημέρα, στο οποίο υπογράμμισε ότι «είναι πραγματικά ενδιαφέρον. Αυτό το tweet μου χάρισε δεκάδες ρατσιστικά σχόλια. Μια λεπτομέρεια: όταν κάποιος μου γράφει: “να πας σπίτι σου”. Το σπίτι μου είναι η Ελλάδα!».

Τα σχόλια από Έλληνες χρήστες συνεχίστηκαν, επισημαίνοντάς της πως η ίδια έκανε ένα ρατσιστικό tweet για τη χώρα μας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ