ΒΙΝΤΕΟ Διακοπές στην Κω 1966!

9
1833

Ένα αναμνηστικό φιλμ που τράβηξαν οι γονείς μου στην διάρκεια των διακοπών τους, το 1966, στην όμορφη Κω. Ακριβώς έναν χρόνο πριν γεννηθώ! Πρόσφατα το ψηφιοποίησα, αφαίρεσα τα (αρκετά) κουνημένα πλάνα και του πρόσθεσα μουσική.
Enjoy!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τελικά πριν 56 χρόνια το οδικό δίκτυο φαίνεται πολύ καλύτερο από το σημερινό…… τυχεροί τότε που δεν είχαν τους νυν και πρώην πολιτικούς μηχανικούς/ δημάρχους

  2. Πράγματι χάλασαν τους δρόμους που έφτιαξαν οι Ιταλοί μετά τον σεισμό του 1933 στην νέα πόλη .τους στενεψαν τους έβαλαν πέτρες και κυβολιθους και έκαναν στενούς ποδηλατοδρόμους επικίνδυνους σε διασταυρώσεις. Μπορούσε η Κως με μονοδρομισεις να έχει καλή κυκλοφορία ακόμη και στο κέντρο όχι να μπουκωνουν οι δρόμοι και να νεκρώνουν τα μαγαζιά στους πεζόδρομους. Και όλα αυτά για να φάνε οι πολιτικοί τα ευρωπαϊκά κονδύλια δήθεν για ευρωπαϊκά έργα και αναπλάσεις .

    • Ωραίοι οι προλαλήσαντες.Συγκρίνουν την κυκλοφορία του 1933 με του 2022.Εδώ κανονικά σταματάς να μιλάς.Ναι οι δρόμοι σε όλο τον κόσμο στις κατοικημένες περιοχές στενεύουν για λόγους ασφαλείας.Να εμποδίζουν τους ραλίστες βλέποντας άνοιγμα να τρέχουν και όποιον πάρει ο χάρος.Αλήθεια έχετε πάει στην Ιταλία;Επειδή μας έχετε ζαλίσει με το ποσό καλοί ήταν οι φασιστες τότε Ιταλοί εδώ.Δεν μπορείς να κυκλοφορήσεις στις πόλεις τους.Ελεις πια με τους σχολιαστές.

      • που το είδε το 1933 ,ΈΛΕΟΣ ,έλεος με τα βλακώδη υποκείμενα. Ένας απ τους λόγους της σημερινής ασχήμιας είναι οι παρεμβάσεις, τα έργα εντυπωσιασμού, η άναρχη τσιμεντοποίηση, η ΥΠΕΡΒΟΛΗ…κυκλικοί κόμβοι που αντί να κάνουν την δουλειά τους έφεραν απίστευτο χάος, που καταγράφεται κιόλας καθημερινά από κάμερες αλλά..στα ίδια τους.

        • Εσυ που βλέπεις καλά.Είδες αυτοκίνητα στους δρόμους;Είχε η κάθε οικογένεια τότε τρία;Ένα μηχανάκι βλέπω σε χωματόδρομο.Μάλλον δεν βλέπω καλά να δω τον παράδεισο σου.Απάντησα στο 1933 ,που λέει ο προηγούμενος.Αν είσαι μεγάλος και δεν βλέπεις καλά. Α το κόψεις το πολύ Ίντερνετ μην στραβωθείς τελείως.Τα παιδιά μου μην τα πιάσεις στο στόμα σου ηλίθιε.Είναι περήφανα για τη μάνα τους.Τα δικά σουγιά σένα είναι;

      • Οι Ιταλοί που τόσο τους υποτιμάς,έφτιαξαν Κτηματολόγιο μόνο Δωδεκάνησα είχαν

        καταγεγραμμένα τα πάντα ..Στην Υπόλοιποι Ελλάδα ακόμα να φτιαχτεί,γεφύρι της Άρτας.
        Επίσης να μάθεις ότι όταν η Ρόδος και η Κως είχαν ασφαλτοστρωμένους δρόμους και πλατείες κάτι άλλες πόλεις δεν είχαν ούτε φώτα.
        Αλλά σε πήραν χαμπάρι όλοι, μόνο το τζαμί θεωρείς πολιτισμό…και είναι το μόνο μνημείο που συντηρείται απ τους ΝεοΈλληνες,τα υπόλοιπα από Αρχαιολογικούς χώρους της Ελληνιστικής κληρονομιάς, το Ενετικό Κάστρο, μέχρι τους δρόμους τους έκαναν μπαλώματα.Με τόσα έσοδα με τόση συμμετοχή στο Δημόσιο ΑΕΠ,αλλά που να σ αφήσει η στραβωμάρα να ανοίξεις κανά βιβλίο…κούτσουρο σκέτο,εκεί να χαλάσεις τα πάντα..να πας το θέμα εκεί που θες και μετά λες να μην σε βρίζουν…Άσχετη,ηλίθια.

  3. Ομορφο που ηταν το νησι μας τοτε ειχε δικη του ταυτοτητα.τωρα εχει γινει κιτσαριο κριμα καταντια.

  4. Οι δρόμοι κατακρεουργήθηκαν για να γίνει αυτή η τερατογέννεση .

    Μειώθηκαν στο ήμισυ. .ενώ τα οχήματα δεκαπλασιάστηκαν .Οι Ιταλοί τα είχαν για δική τους μελλοντική ενσωμάτωση, πάλι καλά που έφτιαξαν αυτές τις υποδομές, τα κτίρια και τους δρόμους, αλλιώς θα είχαμε ρυμοτομία Αίγινας.. διακρίνεται στην φωτογραφία το Μιαούλης ή το Κανάρης, ένα απ τα τετράδυμα των Ιταλικών πολεμικών αποζημιώσεων με τα ξύλινα μέρη ,επίσης διακρίνεται ο κινηματογράφος Άστρο.
    Κρίμα να χαλάνε την ατμόσφαιρα τέτοιων ιστορικών αναδρομών ‘ανίδεοι/άσχετοι/ανιστόρητοι’ που διέκοψαν την μελέτη του Espresso και εξισώνουν την Λiμνούπολη της Disney με…πολιτική.
    Όλα έχουν και ένα όριο,ακόμα και η βλακεία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ