“Βόμβα” με παραίτηση Fritz Joussen στην TUI | Νέο “αφεντικό” ο Sebastian Ebel

0
1307

-Δρ Dieter Zetsche: Το Εποπτικό Συμβούλιο εκφράζει τη λύπη του για την απόφαση του Fritz Joussen – και εγώ προσωπικά λυπάμαι.

Μετά από μια δεκαετία στο “τιμόνι” του μεγαλύτερου τουριστικού οργανισμού, ο Fritz Joussen, παραδίδει, στα τέλη Σεπτεμβρίου, τα “ηνία” στον σημερινό Οικονομικό διευθυντή του ομίλου TUI, Sebastian Ebel.

Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο η TUI, ο κ. Joussen “άσκησε το δικαίωμά του να παραιτηθεί” από το αξίωμά του ως μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου με ισχύ έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Έχουν, ήδη, ενημερωθεί για την απόφασή του ο πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου, Dr. Dieter Zetsche και οι εργαζόμενοι του ομίλου.

money tourism copyright photo
Ο κ. Sebastian Ebel | ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η προεδρεύουσα επιτροπή του Εποπτικού Συμβουλίου πρόκειται να προτείνει στο Εποπτικό Συμβούλιο της TUI AG τον διορισμό του Sebastian Ebel στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, με ισχύ από την 1η Οκτωβρίου 2022 και για περίοδο τριών ετών. Σημειώνεται ότι ο Sebastian Ebel έχει παραχωρήσει συνεντεύξεις και έχειν συμμετάσχει και σε διαδικτυακές εκπομπές του ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ.

Σε δηλώσεις του ο Dr Dieter Zetsche, πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της TUI AG, είπε: “Η κρίση που απειλούσε τη βιωσιμότητά μας έχει αντιμετωπιστεί. Τώρα εισερχόμαστε στην επόμενη φάση. Ο Sebastian Ebel θα γίνει ο νέος διευθύνων σύμβουλος της TUI. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για το νέο ξεκίνημα μετά την κρίση του κορωνοϊού. Ως μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου, ο Sebastian Ebel ήταν επί σειρά ετών υπεύθυνος για τους στρατηγικούς τομείς ανάπτυξης των ξενοδοχείων, της κρουαζιέρας και των δραστηριοτήτων και τους ανέδειξε στους πιο κερδοφόρους τομείς του Ομίλου. Συνεργάστηκα στενά μαζί του τα τελευταία χρόνια και εκτιμώ ιδιαίτερα την τεχνογνωσία και την αξιοπιστία του. Είμαι πεπεισμένος ότι θα οδηγήσει την TUI σε νέες επιτυχίες. Είναι εξαιρετικά επιχειρηματική προσωπικότητα και έχει σαφείς στρατηγικές και επιχειρησιακές φιλοδοξίες για την ανάπτυξη της TUI. Θα προωθήσει την ενίσχυση του ισολογισμού και έχει σαφείς επιδιώξεις για τα προϊόντα, τις υπηρεσίες και την κερδοφόρα ανάπτυξη των επιχειρηματικών τομέων”.

©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

“Το Εποπτικό Συμβούλιο λυπάται για την απόφαση του Fritz Joussen -και εγώ προσωπικά λυπάμαι επίσης. Το 2013, ο Fritz Joussen ανέλαβε έναν όμιλο που απειλούνταν με διάσπαση, τον αναδιάρθρωσε με επιτυχία και έδωσε στην TUI το σημερινό της σχήμα που είναι ασφαλές για το μέλλον. Αυτός ο μετασχηματισμός είναι σε μεγάλο βαθμό η δική του ιστορία επιτυχίας. Με σαφή εστίαση στη βασική δραστηριότητα, τον προσανατολισμό προς ένα ισχυρό παγκόσμιο εμπορικό σήμα, τη μαζική επέκταση των κερδοφόρων τομέων ξενοδοχείων, κρουαζιέρας και δραστηριοτήτων και με τη συνεπή ψηφιοποίηση του ομίλου, μετέτρεψε την TUI σε μια εταιρεία που βρισκόταν σε πορεία ανάπτυξης μέχρι την πανδημία. Ο Fritz Joussen οδήγησε την TUI με ασφάλεια και σαφή προσανατολισμό μέσα από την πανδημική κρίση και έθεσε τα θεμέλια ώστε ο όμιλος να επικεντρωθεί τώρα και πάλι στην κερδοφόρα ανάπτυξη. Η TUI είναι πλέον πιο παγκόσμια, αποτελεσματική και ψηφιακή από ποτέ. Αυτό είναι προς τιμήν του Fritz Joussen. Θα ήθελα να τον ευχαριστήσω θερμά για την πολύ καλή και αγαστή συνεργασία τα τελευταία χρόνια – επίσης εκ μέρους ολόκληρου του Εποπτικού Συμβουλίου και όλων των εργαζομένων”, συμπλήρωσε ο Dr. Zetsche.

Αναφερόμενος στην απόφασή του να παραιτηθεί από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της TUI AG, από τις 30 Σεπτεμβρίου 2022, ο Fritz Joussen είπε: “Όταν η πανδημία την άνοιξη του 2020 μας μετέτρεψε σε μια εταιρεία χωρίς αντικείμενο σχεδόν εν μία νυκτί, όλη μας η προσοχή επικεντρώθηκε σε έναν στόχο: τη διάσωση της TUI. Η άμεση διαχείριση της κρίσης, η οποία αφορούσε τη διασφάλιση της συνέχισης της επιβίωσης του ομίλου, έχει πλέον ολοκληρωθεί. Διαθέτουμε υψηλό επίπεδο ρευστότητας, δεν χρησιμοποιούμε πλέον κρατικές πιστωτικές γραμμές και η λειτουργική δραστηριότητα έχει επανέλθει: όπως ανακοινώθηκε, αναμένουμε ένα ισχυρό ταξιδιωτικό καλοκαίρι σχεδόν στο επίπεδο του 2019. Υπό νέα διοίκηση, η TUI ξεκινά τώρα το επόμενο κεφάλαιο: επιστροφή στην κερδοφόρα ανάπτυξη, φυσικά σε συνδυασμό με καθήκοντα από την κρίση, όπως μείωση του χρέους, ενίσχυση του ισολογισμού και περαιτέρω μετασχηματισμό της TUI. Επιπλέον, παρατηρούνται καθυστερημένες λειτουργικές επιπτώσεις από την πανδημία για ολόκληρο τον κλάδο αυτές τις εβδομάδες, όπως για παράδειγμα στα αεροδρόμια και στις πτητικές λειτουργίες. Τώρα που η υφιστάμενη κρίση έχει αντιμετωπιστεί, είναι η κατάλληλη στιγμή για μια αλλαγή στην κορυφή της TUI. Χαίρομαι που νέος διευθύνων σύμβουλος αναλαμβάνει ο Sebastian Ebel, με τον οποίο έχω μια μακρά και εμπιστευτική σχέση εργασίας. Η TUI βρίσκεται σε πολύ καλά χέρια μαζί του. Ο Sebastian Ebel θα οδηγήσει την TUI πίσω στην πορεία ανάπτυξης”.

Ο αντικαταστάτης του Sebastian Ebel

Τον κ. Ebel θα διαδεχθεί ο Mathias Kiep, επί του παρόντος διευθυντής ελέγχου, εταιρικών οικονομικών και επενδυτικών σχέσεων του ομίλου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της TUI, η προεδρεύουσα επιτροπή του Εποπτικού Συμβουλίου συζήτησε επίσης τον διορισμό αυτό και θα τον προτείνει στο Εποπτικό Συμβούλιο με περίοδο τριετή περίοδο ισχύς.

Ο Mathias Kiep διαθέτει πολυετή εμπειρία στην κεφαλαιαγορά και στις συναλλαγές και έχει εργαστεί στην επενδυτική τραπεζική, μεταξύ άλλων, στις Lazard και BNP Paribas. Ως οικονομικός διευθυντής της TUI Deutschland, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του μετασχηματισμού της. Σήμερα είναι επικεφαλής του κεντρικού ελέγχου, των εταιρικών οικονομικών και των σχέσεων με τους επενδυτές και έτσι υπήρξε αρμόδιος για τις επιτυχείς αυξήσεις κεφαλαίου και ταυτόχρονα για τον σχεδιασμό και τη χρηματοδότηση της ενίσχυσης της λειτουργικής δραστηριότητας.

ksd photo
Ο Fritz Joussen | ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Το αντίο του Fritz Joussen στους εργαζομένους του ομίλου TUI | ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Με μια προσωπική επιστολή, ο Fritz Joussen, θέλησε με τον δικό του τρόπο να αποχαιρετίσει το ανθρώπινο δυναμικό του ομίλου TUI, κάνοντας τον απολογισμό του κι εκφράζοντας τις ευχαριστίες του για τη άριστη συνεργασία και την υποστήριξη.

Η επιστολή

Η επιστολή έχει ως εξής:

“Αγαπητοί συνάδελφοι,
Όταν η πανδημία μας μετέτρεψε σε μια εταιρία χωρίς δραστηριότητα σχεδόν εν μία νυκτί την άνοιξη του 2020, όλη μας η προσοχή επικεντρώθηκε σε έναν στόχο: τη διάσωση της TUI. Σε εκείνο το σημείο, είχαμε πολύ επιτυχημένη και κερδοφόρα χρόνια πίσω μας. Μετά τη συγχώνευσή μας με την TUI Travel, μετασχηματιστήκαμε από έναν κλασικό τουριστικό πράκτορα σε έναν ολοκληρωμένο παγκόσμιο τουριστικό όμιλο. Ενοποιήσαμε τα εμπορικά μας σήματα παγκοσμίως και επικεντρωθήκαμε στις βασικές δραστηριότητες του ομίλου. Οι μη βασικές δραστηριότητες πωλήθηκαν προκειμένου να μπορέσουμε να επενδύσουμε με συνέπεια στις ξενοδοχειακές μας εταιρίες και στις εταιρίες κρουαζιέρας, καθώς και στον νέα τομέα δραστηριοτήτων. Αυτοί οι επιχειρηματικοί τομείς του ομίλου όχι μόνο παρήγαγαν ήδη τα δύο τρίτα των των λειτουργικών μας κερδών πριν από την κρίση, αλλά παρείχαν επίσης διψήφια αύξηση των κερδών για χρόνια.

Στη συνέχεια, το 2018 ξεκινήσαμε τη μετατροπή του ομίλου μας σε εταιρεία ψηφιακών πλατφορμών. Στο επίκεντρο αυτής της στρατηγικής ήταν η επικέντρωση των πόρων πληροφορικής μας στα ταξίδια. Η ανάπτυξη και η εξάπλωση στόχευαν στην παροχή των προσφορών μας στους 21 εκατομμύρια πελάτες μας σε πραγματικό χρόνο, στο παγκόσμιο περιβάλλον cloud, προσωποποιημένες, οπουδήποτε στον κόσμο. Η υλοποίηση ήταν ήδη σε πολύ προηγμένο στάδιο πριν από την πανδημική κρίση, έτσι ώστε να μην εγκαταλείψουμε ποτέ το μεγαλύτερο έργο αλλαγής της εταιρείας μας, ακόμη και κατά τη διάρκεια της κρίσης. Η πορεία ήταν πάντα προδιαγεγραμμένη για ανάπτυξη. Ακόμη και τον Ιανουάριο του 2020, η ετήσια αύξηση των κρατήσεων μας ήταν 17%. Ο Ιανουάριος του 2020 ήταν ο ισχυρότερος μήνας κρατήσεων στην ιστορία της εταιρείας.

Στη συνέχεια, ήρθε η 15η Μαρτίου 2020. Με τις παγκόσμιες ταξιδιωτικές προειδοποιήσεις των κυβερνήσεων που σχετίζονταν με την πανδημία, όλα άλλαξαν εν μία νυκτί. Η αγορά ήταν ακέραια, αλλά η πανδημία έφερε το τέλος της παγκόσμιας κινητικότητας και των ταξιδιών. Θυμάμαι καλά εκείνη την Κυριακή του Μαρτίου του 2020. Είχα συγκαλέσει τους συναδέλφους της GEC στο Ανόβερο το μεσημέρι, αφότου έγιναν σαφείς οι συνέπειες της παγκόσμιας διακοπής λειτουργίας. Η πολυπλοκότητα της πρόκλησης ήταν δραματική. Για πολλούς, η επιβίωση της TUI ήταν αμφίβολη. Το ίδιο βράδυ συντάξαμε τις πρώτες μας αιτήσεις για δάνεια για τον κορωνοϊό από το γερμανικό κράτος και τις ολοκληρώσαμε κατά τη διάρκεια της νύχτας. Κανείς δεν γνώριζε τότε πόσο θα διαρκούσε αυτή η πανδημία. Οι εβδομάδες έγιναν μήνες, ένας χρόνος και τελικά δύο χρόνια.

Τα πακέτα σταθεροποίησης από το γερμανικό κράτος προέβλεπαν παρεμβάσεις στις υφιστάμενες συμβάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής. Σε αυτό το πλαίσιο, το Εποπτικό Συμβούλιο αποφάσισε να παρατείνει την απορρέουσα δυνατότητα παραίτησης μέχρι τον Ιούνιο του 2022. Η εταιρεία αναφέρθηκε σχετικά στο θέμα αυτό στις ετήσιες εκθέσεις μας για το 2020 και το 2021 μεταξύ άλλων. Η καθορισμένη προθεσμία των δύο ετών για την απόφαση σχετικά με το προσωπικό μου μέλλον φάνηκε μεγάλη σε όλους τους εμπλεκόμενους εκείνη την εποχή – και όμως η ώρα της απόφασης έφτασε τώρα.

Ως εκ τούτου, αποφάσισα τώρα να παραδώσω τον ρόλο μου ως Διευθύνων Σύμβουλος της TUI σε άλλα χέρια στο τέλος του τρέχοντος οικονομικού έτους, στις 30 Σεπτεμβρίου. Η απόφαση δεν είναι εύκολη για μένα. Ωστόσο, είμαι πεπεισμένος ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για μια αλλαγή στην κορυφή της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου και του Εκτελεστικού Συμβουλίου. Κατά τη λήψη της απόφασής μου, καθοδηγήθηκα από διάφορα ερωτήματα που σκέφτηκα πολύ τις τελευταίες εβδομάδες. Ευτυχώς, μπόρεσα να το κάνω αυτό σε μια εποχή που η υγειονομική κρίση έχει τελειώσει. Αυτό διευκολύνει τη σκέψη για το μέλλον και τον προβληματισμό σχετικά με τον προσωπικό σχεδιασμό της ζωής, τον οποίο φυσικά έχω συζητήσει και με την οικογένειά μου. Μερικές σκέψεις σχετικά με αυτό:

1. Έχουμε ξεπεράσει με επιτυχία την υπάρχουσα κρίση. Αυτή η φάση έχει ολοκληρωθεί. Η επιβίωση του Ομίλου απειλήθηκε σοβαρά το 2020 – μαζί καταφέραμε να διασώσουμε την TUI. Η ρευστότητά μας είναι υψηλή λόγω της ισχυρής λειτουργικής δραστηριότητας και της επίδρασης της εξοικονόμησης κόστους, η οποία πλέον αγγίζει ήδη τα 400 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Προς το παρόν δεν χρησιμοποιούμε καμία από τις πιστωτικές γραμμές του κράτους. Ως εκ τούτου, έχουμε ήδη αποπληρώσει τις πρώτες ενισχύσεις για την Corona. Οι θεμελιώδεις τάσεις του τουρισμού από πριν από την πανδημία είναι πλήρως αναλλοίωτες: Οι άνθρωποι θέλουν να ταξιδέψουν και είναι επίσης πρόθυμοι να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα για τις διακοπές τους. Αυτό ακριβώς βλέπουμε στις κρατήσεις. Προβλέπουμε ένα ισχυρό ταξιδιωτικό καλοκαίρι με αριθμό πελατών σχεδόν στα ίδια επίπεδα με το 2019. Στην τελευταία μας εμπορική ενημέρωση, οι τιμές παρουσίασαν σημαντική αύξηση 20% σε σύγκριση με τα προ κρίσης επίπεδα. Αναμένουμε να κλείσουμε το τρέχον έτος με σημαντικά θετικό EBIT και να κερδίσουμε μερίδιο αγοράς. Η TUI είναι ισχυρότερη, πιο ευέλικτη και πιο ψηφιακή σήμερα από ό,τι πριν από την πανδημία. Έχουμε αφήσει έτσι πίσω μας το δύσκολο κεφάλαιο της “κρίσης”, τον αγώνα για επιβίωση χωρίς τζίρο και χωρίς δραστηριότητα. Αισθάνθηκα ότι είχα μια ιδιαίτερη ευθύνη ως προς αυτό.

2. Ξεκινάμε τώρα ένα νέο κεφάλαιο: την επιστροφή στην κανονικότητα και την κερδοφόρα ανάπτυξη – φυσικά, αυτό συνδυάζεται με την επεξεργασία της κρίσης και με νέες προκλήσεις: Μείωση του χρέους, ενίσχυση του ισολογισμού και περαιτέρω μετασχηματισμό της TUI. Επιπλέον, αυτές τις εβδομάδες πρέπει να αντιμετωπίσουμε πρόσθετες, καθυστερημένες λειτουργικές επιπτώσεις του κορωνοϊού για ολόκληρο τον κλάδο, ιδίως στα αεροδρόμια και στις πτητικές λειτουργίες.

3. Εδώ και χρόνια, έχουμε έναν πολύ μακροπρόθεσμο προγραμματισμό διαδοχής για όλες τις διοικητικές θέσεις, τον οποίο συζητάμε τακτικά με το Εποπτικό Συμβούλιο. Έχουμε μια ισχυρή ομάδα και μια ομάδα διαχείρισης που περιμένει στα παρασκήνια για να προχωρήσει η TUI στην επόμενη φάση. Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος για τον οποίο πιστεύω ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για μια αλλαγή.

Στην αρχή του νέου οικονομικού έτους, ένας νέος διευθύνων σύμβουλος θα βρίσκεται στο τιμόνι της TUI μας. Η προεδρεύουσα επιτροπή του εποπτικού συμβουλίου προτείνει στο εποπτικό συμβούλιο να διορίσει τον CFO Sebastian Ebel ως Διευθύνοντα Σύμβουλο. Ο Mathias Kiep θα πάρει τη θέση του ως οικονομικός διευθυντής. Είμαι πολύ ικανοποιημένος και με τους δύο διορισμούς.

Με τη νέα ηγεσία, ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο. Φυσικά, μετά από δυόμισι χρόνια πανδημίας, εμείς δεν συνεχίζουμε από εκεί που είχαμε μείνει πριν από την πανδημία. Από ορισμένες απόψεις, η ανασυγκρότηση και ένα καινούργιο ξεκίνημα ακολουθούν τώρα. Ο Sebastian Ebel είναι μια εξαιρετική επιλογή για αυτό το επόμενο κεφάλαιο. Είναι πολύ κοντά στην επιχειρησιακή δραστηριότητα, έχει εκτεταμένη εμπειρία στον τουρισμό και στην ηγεσία μεγάλων οργανισμών. Θα είναι σε θέση να οδηγήσει την TUI πίσω στην κερδοφόρα ανάπτυξη. Το έχει αποδείξει αυτό εσωτερικά όταν ηγήθηκε με επιτυχία των τομέων ανάπτυξης των ξενοδοχείων, της κρουαζιέρας, της αναψυχής και, εν τω μεταξύ, των tour operators στην Κεντρική Περιφέρεια στο Εκτελεστικό Συμβούλιο.

Ως έμπειρος οικονομικός διευθυντής, θα αντιμετωπίσει ενεργά τις συνέπειες της κρίσης από την 1η ημέρα: Μείωση του χρέους, ενίσχυση της δομής του ισολογισμού. Ο Sebastian αντιπροσωπεύει την αξιοπιστία και τη συνέχεια και απολαμβάνει υψηλό επίπεδο εμπιστοσύνης εντός της εταιρείας, με τους επιχειρηματικούς μας εταίρους καθώς και με τους επενδυτές. Για μένα προσωπικά, ο Sebastian ήταν και είναι ένας πολύ πολύτιμος και αξιόπιστος σύμβουλος, έμπιστος και σύντροφος στον αγώνα. Πέραν όλης της σταθερότητας, θα καθορίσει φυσικά τη δική του πορεία ως CEO. Αυτό είναι καλό, διότι ο μετασχηματισμός και η αλλαγή πρέπει να συνεχιστούν.

Ο Mathias Kiep είναι ένας εξαιρετικός διάδοχος του Sebastian Ebel. Τον γνωρίζω εδώ και σχεδόν δέκα χρόνια. Διαθέτει πολυετή εμπειρία στην κεφαλαιαγορά και στις συναλλαγές και έχει εργαστεί στην επενδυτική τραπεζική, μεταξύ άλλων, στις BNP Paribas και Lazard. Ως οικονομικός διευθυντής της TUI Deutschland, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του μετασχηματισμού σε αυτήν και γνωρίζει την επιχειρησιακή δραστηριότητα εκ των έσω. Από την αρχή της κρίσης, είναι υπεύθυνος για τον κεντρικό έλεγχο, τα εταιρικά οικονομικά και τις σχέσεις με τους επενδυτές. Κατά τη διάρκεια της κρίσης, ήταν μέλος της βασικής ομάδας που οδήγησε με επιτυχία την TUI στη δύσκολη περίοδο. Ήταν υπεύθυνος για τις αυξήσεις κεφαλαίου και ταυτόχρονα για τον σχεδιασμό και τη χρηματοδότηση της ενίσχυσης των λειτουργικών δραστηριοτήτων. Ο διορισμός του αποτελεί πολύ καλή και συνεπής διαδοχή από τις δικές μας τάξεις.

Είμαστε τυχεροί που έχουμε δύο ηγέτες στις δικές μας τάξεις, τον Sebastian και τον Mathias, οι οποίοι θα μπορέσουν να αναλάβουν απρόσκοπτα τα νέα τους καθήκοντα. Εύχομαι και στους δύο μεγάλη επιτυχία και την απαραίτητη δόση τύχης που επίσης χρειάζεται.

Λίγα λόγια για μένα προσωπικά: Ηγούμαι της TUI εδώ και σχεδόν δέκα χρόνια. Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτά τα δέκα χρόνια χαρακτηρίστηκαν από αλλαγές, ανάπτυξη, τα προϊόντα μας και τους πελάτες, οι οποίοι μας εκτιμούν και μας αγαπούν για ό,τι κάνουμε γι’ αυτούς. Αλλά για μένα, τα δέκα αυτά χρόνια έχουν διαμορφώθηκαν πάνω απ’ όλα από εσάς. Όταν λέμε ότι η TUI μπορεί να διαχειριστεί την κρίση και την αλλαγή, εννοούμε εσάς, όλους εσάς. Ήμουν και είμαι περήφανος που ήμουν αρχηγός της μοναδικής ομάδας της TUI. Αυτός ο δεσμός θα συνεχιστεί και μετά την ενεργό μου θητεία.

Αγαπητοί συνάδελφοι, δεν είναι ακόμη η ώρα για αποχαιρετισμούς. Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, είμαι στο διοικητικό συμβούλιο με όλη μου την ενέργεια και κοιτάζω μπροστά. Η εστίαση τώρα είναι σε μια επιτυχημένη καλοκαιρινή δραστηριότητα. Οι επιχειρησιακές προκλήσεις της υλοποίησης του μεγάλου προγράμματος διακοπών είναι μεγάλες. Ο καθένας και η καθεμία από εσάς είναι απαραίτητος/η. Αλλά όπως κάναμε και κατά τη διάρκεια της κρίσης, θα το διαχειριστούμε και αυτό από κοινού.

Αυτό το ομαδικό πνεύμα της TUI είναι αυτό που πρεσβεύουμε- πάντα με παρακινούσε πάρα πολύ κατά τη διάρκεια της κρίσης. Μου αρέσει να σκέφτομαι την εντατική ανταλλαγή απόψεων σε εκατοντάδες εικονικές συναντήσεις με συναδέλφους από όλες τις χώρες, στα μηνιαία #LiveChats και στις συναντήσεις ερωτήσεων και απαντήσεων των εργαζομένων, στα σχεδόν εβδομαδιαία eCoffees σε μικρότερες ομάδες. Από αυτές τις συζητήσεις πήρα πολλά μηνύματα, εκτιμήσεις και προτάσεις για την καθημερινή μου εργασία και τις αποφάσεις μας.

Θα οργανώσω επίσης ένα ακόμη #LiveChat μαζί σας τις επόμενες ημέρες και θα απαντήσω προσωπικά σε ερωτήσεις που μπορεί να έχετε ενόψει της αλλαγής ηγεσίας που έρχεται σύντομα. Σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας!

Με θερμούς χαιρετισμούς
Fritz Joussen”.

Πηγή: https://money-tourism.gr/to-antio-fritz-joussen-stoys-ergazomenoys-omiloy-tui-epistoli/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ