Η Lufthansa αφαιρεί την υποχρεωτική χρήση μάσκας

0
628

Εν μέσω κλιμακούμενων αντιδράσεων και των εντάσεων μεταξύ των επιβατών που δεν επιθυμούν να φορούν μάσκα κατά την πτήση και του πληρώματος καμπίνας, που προσπαθούν να τους πείσουν για το αντίθετο, η αεροπορική εταιρία Lufthansa πήρε την απόφαση να αφαιρέσει την υποχρεωτικότητα της χρήσης μάσκας στις πτήσεις της.

Σύμφωνα με το Spiegel, σε μια εσωτερική αξιολόγηση κινδύνου, η Lufthansa κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η επιβολή της χρήσης μάσκας αποτελεί μεγαλύτερο κίνδυνο για την ασφάλεια των επιβατών και τους πληρώματος από το να τους επιτραπεί να ταξιδεύουν χωρίς μάσκα.

Αιτίες για τις αυξημένες εντάσεις στις πτήσεις του γερμανικού αερομεταφορέα φαίνεται να είναι η κατάργηση της υποχρέωσης χρήσης μάσκας κατά τη διάρκεια της πτήσης που εφαρμόζουν πλέον αρκετοί αερομεταφορείς, αλλά και όλες οι γειτονικές χώρες της Γερμανίας.

Η αεροπορική εταιρία υπογραμμίζει ότι δεν αντιτίθενται στον ισχύοντα νόμο και πως θα συνεχίσει να επισημαίνει στους επιβάτες τη νομική τους υποχρέωση να φορούν μάσκα κατά τη διάρκεια των πτήσεων από και προς τη Γερμανία.

Από την 1η Φεβρουαρίου 2021, όλοι οι επιβάτες στα γερμανικά αεροδρόμια καθώς και στα αεροσκάφη, υποχρεούνται να φορούν ιατρικές μάσκες προσώπου, τόσο χειρουργικές, όσο και μάσκες FFP2, που συμμορφώνονται με το πρότυπο KN95 / N95 και όχι απλές, υφασμάτινες μάσκες, ή μάσκες με βαλβίδα. Η υποχρέωση ισχύει, τόσο για πτήσεις αναχώρησης, όσο και άφιξης στη Γερμανία.

πηγή: https://money-tourism.gr/lufthansa-afairei-ton-kanona-tis-maskas/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ