Eurovision 2024: Η Μαρίνα Σάττι ξεσήκωσε το κοινό με το «Ζάρι» | 1η η Σουηδία, 11η η Ελλάδα, 15η η Κύπρος

5
8686

Ο μεγάλος τελικός της Eurovision για το 2024 ολοκληρώθηκε στο Μάλμε της Σουηδίας, με μεγάλη νικήτρια την Ελβετία που συγκέντωσε 591 βαθμούς, την οποία εκπροσώπησε το Nemo, που ήταν κι ανάμεσα στα φαβορί του φετινού διαγωνισμού με το τραγούδι «The Code».

Τη δεύτερη θέση κατέκτησε η Κροατία με τον Baby Lasagna και το τραγούδι «Rim Tim Tagi Dim» που συγκέντρωσε 547 βαθμούς και την τρίτη η Ουκρανία με τις Αlyona Αlyona και Jerry Heil που ερμήνευσαν το «Teresa & Maria», να φτάνουν τους 453.

Η Ελλάδα βγήκε 11η, συγκεντρώνοντας 126 βαθμούς και η Κύπρος 15η, με 78.

Η στιγμή που ανακοινώνεται ο μεγάλος νικητής

Δείτε βίντεο με την εμφάνιση του Nemo μετά τη νίκη του

 

 

110524_Sarah_Louise_Bennett_EBU_38167

 

AP24132826738069

Δείτε τις συνολικές βαθμολογίες

1. Ελβετία – 591
2. Κροατία – 547
3. Ουκρανία – 453
4. Γαλλία – 445
5. Ισραήλ – 375
6. Ιρλανδία – 278
7. Ιταλία – 268
8. Αρμενία – 183
9. Σουηδία – 174
10. Πορτογαλία – 152
11. Ελλάδα – 126
12. Γερμανία – 117
13. Λουξεμβούργο – 103
14. Λιθουανία – 90
15. Κύπρος – 79
16. Λετονία – 64
17. Σερβία – 54
18. Ηνωμένο Βασίλειο – 46
19. Φινλανδία – 38
20. Εσθονία – 37
21. Γεωργία – 34
22. Ισπανία – 30
23. Σλοβενία – 27
24. Αυστρία – 24
25. Νορβηγία – 16

Τα αποτελέσματα της κριτικής επιτροπής

Δείτε βίντεο με την εμφάνιση της Ελβετίας στον τελικό

Nemo - The Code (LIVE) | Switzerland🇨🇭| Grand Final | Eurovision 2024

Η Μαρίνα Σάττι και η ομάδα της εισέπραξαν ένα μεγάλο χειροκρότημα από το κοινό. Η Ελληνίδα τραγουδίστρια και οι χορευτές της έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στη σκηνή με το «Ζάρι».

Η Μαρίνα Σάττι και η ομάδα της ολοκλήρωσαν την εμφάνισή τους, εισπράττοντας ένα μεγάλο χειροκρότημα από το κοινό που βρίσκεται στο Malmö Arena της Σουηδίας. Η Ελληνίδα τραγουδίστρια και οι χορευτές της έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στη σκηνή με το «Ζάρι» και πλέον απομένει να ολοκληρωθούν και οι εμφανίσεις των υπόλοιπων χωρών για να βγουν τα αποτελέσματα.

Δείτε βίντεο με την εμφάνιση της Ελλάδας

Η Silia Kapsis εμφανίστηκε στη σκηνή του Malmö Arena στην 19η θέση. Η 17χρονη εκπρόσωπος της Κύπρου τραγούδησε το «Liar» και εντυπωσίασε με τις χορευτικές της κινήσεις και την ενέργειά της.

Δείτε βίντεο με την εμφάνιση της Κύπρου

 


Στον τελικό συμμετέχουν συνολικά 25 χώρες και όχι 26, αφού η Ολλανδία αποκλείστηκε πριν μερικές ώρες. Οι 19 χώρες έχουν προκριθεί από τους ημιτελικούς, η Σουηδία έχει αυτόματη είσοδο στον τελικό, καθώς και οι «Big Five» χώρες δηλαδή το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία και η Ισπανία.

Δρακόντεια είναι και τα μέτρα ασφαλείας για τον αποψινό τελικό, καθώς έχουν προκύψει μεγάλες αντιδράσεις και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για τη συμμετοχή του Ισραήλ, με τις αρχές στη σουηδική πόλη να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα. Η Loreen πάντως, που κέρδισε τον διαγωνισμό πέρυσι, ξεκαθάρισε, σύμφωνα με τη Sun, ότι δεν πρόκειται να δώσει το τρόπαιο στην Eden Golan, σε περίπτωση που κερδίσει τον διαγωνισμό.

Το μεγάλο φαβορί θεωρείται ο Baby Lasagna που εκπροσωπεί την Κροατία με το «Rim Tim Tagi Dim», ένα electro-glam-metal κομμάτι σε ένα εκρηκτικό stage show. Το Ισραήλ, μετά τον δεύτερο ημιτελικό, κέρδισε σημαντικό έδαφος στην κούρσα καταφέρνοντας να διεισδύσει ανάμεσα στον Κροάτη και τον Ελβετό και να βρει τον εαυτό του ξαφνικά στη 2η θέση των στοιχηματικών εταιρειών. Μία από τις πιο πολυδιαφημισμένες συμμετοχές είναι το «Code» της Ελβετίας, στο οποίο ο τραγουδιστής Nemo, ένα non-binary άτομο, περιγράφει το ταξίδι της ταυτότητας του φύλου του. Άλλα τραγούδια που έχουν προκαλέσει αίσθηση, είναι το «La Noia» της Angelina Mango από την Ιταλία και το «Doomsday Blue» της Bambie Thug για την Ιρλανδία. Σύμφωνα με το Eurovisionworld.com, η Ελλάδα βρίσκεται στην 9η θέση και η Κύπρος στην 20η θέση, τίποτα ωστόσο δεν έχει κριθεί ακόμα.

σαττι__1_

Αναλυτικά η σειρά εμφάνισης των χωρών 
1. Σουηδία / Marcus & Martinus – Unforgettable
2. Ουκρανία / a. alyona & J. Heil – Teresa & Maria
3. Γερμανία / Isaak – Always on the Run
4. Λουξεμβούργο / Tali – Fighter
5. Ισραήλ / Eden Golan – Hurricane
6. Λιθουανία / Silvester Belt – Luktelk
7. Ισπανία / Nebulossa – Zorra
8. Εσθονία / 5MIINUST x Puuluup – (nendest) narkootikumidest ei tea me (küll) midagi
9. Ιρλανδία / Bambie Thug – Doomsday Blue
10. Λετονία / Dons – Hollow
11. Ελλάδα / Marina Satti – ZARI
12. Ηνωμένο Βασίλειο / Olly Alexander – Dizzy
13. Νορβηγία / Gåte – Ulveham
14. Ιταλία / Angelina Mango – La noia
15. Σερβία / Teya Dora – Ramonda
16. Φινλανδία / Windows95man – No Rules!
17. Πορτογαλία / Iolanda – Grito
18. Αρμενία / LADANIVA – Jako
19. Κύπρος / Silia Kapsis – Liar
20. Ελβετία / Nemo – The Code
21. Σλοβενία / Raiven – Veronika
22. Κροατία / Baby Lasagna – Rim Tim Tagi Dim
23. Γεωργία / Nutsa Buzaladze – Firefighter
24. Γαλλία / Slimane – Mon amour
25. Αυστρία / Kaleen – We Will Rave

Δείτε βίντεο από τις εμφανίσεις (συνεχής ανανέωση)

Σουηδία / Marcus & Martinus – Unforgettable


Ουκρανία / a. alyona & J. Heil – Teresa & Maria


Γερμανία / Isaak – Always on the Run

Λουξεμβούργο / Tali – Fighter

Ισραήλ / Eden Golan – Hurricane

Λιθουανία / Silvester Belt – Luktelk

Ισπανία / Nebulossa – Zorra


Εσθονία / 5MIINUST x Puuluup – (nendest) narkootikumidest ei tea me (küll) midagi


Ιρλανδία / Bambie Thug – Doomsday Blue


Λετονία / Dons – Hollow


Ελλάδα / Marina Satti – ZARI


Ηνωμένο Βασίλειο / Olly Alexander – Dizzy


Νορβηγία / Gåte – Ulveham


Ιταλία / Angelina Mango – La noia


Σερβία / Teya Dora – Ramonda


Φινλανδία / Windows95man – No Rules!


Πορτογαλία / Iolanda – Grito


Αρμενία / LADANIVA – Jako

 

Ελβετία / Nemo – The Code

 

Σλοβενία / Raiven – Veronika

 


Κροατία / Baby Lasagna – Rim Tim Tagi Dim

 

Η ψηφοφορία
Φέτος έγιναν ορισμένες αλλαγές στο σύστημα ψηφοφορίας στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Η πιο σημαντική αφορά στην επέκταση του χρόνου. Πιο συγκεκριμένα, η ψηφοφορία για τους τηλεθεατές στον μεγάλο τελικό ανοίγει λίγο πριν την εκτέλεση του πρώτου τραγουδιού και θα παραμείνει ανοιχτή σε όλη τη διάρκεια των εμφανίσεων και για έως και 40 λεπτά μετά την εκτέλεση της τελευταίας εμφάνισης. Η κριτική επιτροπή σε κάθε μία από τις 37 συμμετέχουσες χώρες θα απονείμει επίσης συνολικά 58 βαθμούς (1 – 8, 10 και 12). Ο συνολικός αριθμός των πόντων που θα κατανεμηθούν από τις επιτροπές θα είναι 2.146.

Eurovision Song Contest - how does the voting work? | Malmö 2024 🇸🇪 | #UnitedByMusic

Ο αποκλεισμός της Ολλανδίας από τον μεγάλο τελικό
Η Ολλανδία τέθηκε εκτός του τελικού της Eurovision μετά τις καταγγελίες για τον Joost Klein. Με επίσημη ανακοίνωσή της η EBU ενημερώνει πως ο Ολλανδός τραγουδιστής δεν θα συμμετάσχει στον αποψινό μεγάλο τελικό της Eurovision. Αν και η διοργάνωση δεν ξεκαθάρισε τι ακριβώς έχει συμβεί σχετικά με το περιστατικό, για το οποίο κατηγορείται ο καλλιτέχνης, ανακοίνωσε τον αποκλεισμό του. Η ανακοίνωση ωστόσο, κάνει λόγο για «ανάρμοστη συμπεριφορά» απέναντι σε μέλος της παραγωγής.

Joost_Klein

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Ο Ολλανδός καλλιτέχνης Joost Klein δεν θα συμμετάσχει στον μεγάλο τελικό του φετινού Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision. Η σουηδική αστυνομία διερεύνησε την καταγγελία μιας γυναίκας μέλους του συνεργείου παραγωγής μετά από ένα περιστατικό που ακολούθησε την εμφάνισή του στον ημιτελικό της Πέμπτης το βράδυ. Όσο η νομική διαδικασία παίρνει τον δρόμο της, δεν θα ήταν σκόπιμο να συνεχίσει στον Διαγωνισμό.

Θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε ότι, σε αντίθεση με ορισμένες αναφορές στα μέσα ενημέρωσης και τις εικασίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το περιστατικό αυτό δεν αφορούσε κανέναν άλλο καλλιτέχνη ή μέλος της αποστολής. Διατηρούμε πολιτική μηδενικής ανοχής απέναντι σε ανάρμοστη συμπεριφορά στην εκδήλωσή μας και δεσμευόμαστε να παρέχουμε ένα ασφαλές και προστατευμένο περιβάλλον εργασίας για όλο το προσωπικό του Διαγωνισμού. Υπό αυτό το πρίσμα, η συμπεριφορά του Joost Klein προς ένα μέλος της ομάδας θεωρείται ότι παραβιάζει τους κανόνες του Διαγωνισμού.

Ο μεγάλος τελικός του 68ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision θα συνεχιστεί τώρα με 25 συμμετέχοντα τραγούδια».

Φωτογραφία άρθρου: ASSOCIATED PRESS

Ειδήσεις σήμερα:

Eurovision 2024: Το X αποθέωσε τη Μαρίνα Σάττι - «Θρίαμβος - Τα σάρωσε όλα»
AP

«Μας έχεις τρελάνει όλους» – Διθυραμβικά τα σχόλια για τη Μαρίνα Σάττι και την εμφάνισή της στον τελικό της Eurovision

Το Χ (πρώην twitter) αποθέωσε την ελληνική συμμετοχή και τη Μαρίνα Σάττι στον μεγάλο τελικό της φετινής Eurovision. Αμέτρητοι χρήστες της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης έγραψαν διθυραμβικά σχόλια για την εμφάνιση της Ελλάδας και το τραγούδι «Ζάρι».

Πολλοί σχολίασαν με ιδιαιτέρως θετικά σχόλια τη φωνή της Μαρίνας Σάττι, τη χορογραφία, τη σκηνοθεσία αλλά και γενικότερα την όλη εμφάνιση της Ελλάδας στη σκηνή της Eurovision στο Μάλμε της Σουηδίας.

«Μας έχεις τρελάνει όλους», έγραψε ένας χρήστης. «Έσκισε η Μαρίνα μας», σχολίασε κάποιος άλλος.

Δείτε μερικά από τα σχόλια που αποθέωσαν τη Μαρίνα Σάττι στον φαντασμαγορικό τελικό της Eurovision.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Γιουροβίζιον το μεγάλο τσίρκο με πρωταγωνιστές και νικητές τους Λοατκι. το αποκριάτικο πάρτι με τά φρικια να τσιριζουν και τα κλαπατσιμπαλα να σου προκαλούν εμετό. η απόλυτη παρακμή της Ευρώπης και στη μουσική σκηνή. τρέξτε να ψηφίσετε την ευρωπαϊκή Ένωση της απόλυτης παρακμής. το αύριο της ευρωπης

    • Τι λες ρε φίλε.ΤΩΡΑ το ανακάλυψες αυτό;Ναι αυτό είναι η Eurovion.Ειπε κανείς ότι είναι κάτι άλλο;Ποιο είναι το πρόβλημα σου;Σε υποχρέωσε καποιος να το παρακολουθήσεις η να συμμετέχεις σε αυτό το τρελό πάρτυ;Θα μου πεις τι σου λέω τώρα εσένα που μπερδεύεις αυτό το σόου με τις εκλογές.Ξερεις κάποιον άλλο θεσμό παγκόσμιο που να είναι καλύτερος από την ΕΕ;Πιο δημοκρατικό;Ποιο ελεύθερο;Από όλο το κόσμο διακινδυνεύουν τη ζωή τους να έρθουν εδώ να ζήσουν αυτοί και τα παιδιά τους.Τι ακριβώς θέλεις δεν μας είπες.Τι όνειρο έχεις για τη χώρα,τη ζωή ,τα παιδιά σου;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ