Σχόλιο του Μηνά Λυριστή για τους μισθούς στον τουρισμό

4
1088

 

Σε σχόλιο του με αφορμή αγγελία επιχείρησης για πρόσληψη προσωπικού ο περιφερειακός σύμβουλος μέλος της παράταξης Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου κ. Μηνάς Λυριστής  αναφέρει τα ακόλουθα:

Εάν ζούσαμε στον #Μεσαίωνα, κάποιοι θα με έλεγαν προφήτη.

Σήμερα, κάποιοι επιθυμούν να επαναφέρουν στη Μύκονο τούτες τις εποχές στον εργασιακό τομέα.

Δεν πρέπει να τους αφήσουμε.

Οι εργαζόμενοι στον #τουρισμό της Μυκόνου δουλεύουν πολύ σκληρά, πολλές φορές με ψευδεπίγραφες συμβάσεις αλλά και με εξαντλητικά ωράρια. Οφείλουμε ως κοινωνία να προστατεύσουμε το τουριστικό μας προϊόν, μέρος του οποίου είναι και οι προσφερόμενες υπηρεσίες από το εξαιρετικά καταρτισμένο προσωπικό. Και για να συνεχίσει να δουλεύει στη Μύκονο καταρτισμένο προσωπικό, πρέπει να πληρώνεται αναλόγως.

ΥΓ. παραθέτω πρόσφατες δημόσιες τοποθετήσεις μου, για κάθε ενδιαφερόμενο/η

Μηνάς Λυριστής
Υπ. Διδάκτωρ Διεθνών Σχέσεων
Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αν βάλεις στα 600 ευρώ και την διαμονή άλλα 300 ευρώ περίπου, και την ημιδιατροφή άλλα 150 ευρώ περίπου, ξεπέρασε τα 1000 ευρώ. Πες μου δημόσιο υπάλληλο που ξεπερνά τα 1000 και μετά από πόσα χρόνια σπουδών και δουλειάς.

    • Αν δεν ήσουν ξενοδόχος τέτοιες @ακιες θα έλεγες? Ούτε μπακάλης οι λογαριασμοί σου. Τρεις το λάδι τρεις το ξίδι ίσα και το λαδοξιδο. Σε πόσους εργαζόμενους από το σύνολο του προσωπικού σου ρε ξεφτίλα παρέχεις διαμονή που σου»κοστίζει»300 ευρώ? πού?στα υπόγεια με την μούχλα με κοινόχρηστη τουαλέτα χωρίς παράθυρα χωρίς εξαερισμό χωρίς κλιματισμό με τρύπια σεντόνια και γαριασμενες πετσέτες? Ή όταν πιάσουν τα κρύα με κουβέρτες που δεν έχουν πληθει ΠΟΤΈ από τότε που αγοράστηκαν? Αυτό»κοστολογεις» εσύ με 300 ευρώ το μήνα? Ποιο φαγητό σου κοστίζει 150ευρω? Τα αποφάγια του μπουφέ απ’την κατάψυξη μαγειρεμένα ένα μήνα πρίν,ξαναζεσταμενα,άντε με καμιά σως που και αυτή είναι σκόνη διαλυμένη σε νερό? Δεν ντρέπεσαι να τα λες ενώ υπάρχουν άνθρωποι που ξέρουν τί γίνεται, πάει στο καλό! Θεό δεν έχεις? Αλήτες, έχει ανάγκη ο κόσμος δουλειά και εσείς βγάζετε και από την μύγα ξιγκι.. βρωμιάρηδες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ