Πως θα διαμορφωθούν τα αεροπορικά ταξίδια το 2022

0
172

Άνοδο αναμένεται να καταγράψουν τα εταιρικά ταξίδια το 2022. Ωστόσο οι ταξιδιωτικοί προϋπολογισμοί το 2021 προβλέπεται να μειωθούν κατά 50% συγκριτικά με το 2019. Αυτό αναφέρουν τα τελευταία στοιχεία από την Παγκόσμια έρευνα για τα επαγγελματικά ταξίδια της Morgan Stanley.

Παρά την αύξηση, οι προσδοκίες του προϋπολογισμού του 2022 παρουσιάζουν πτωτική τάση. Η μέση πτώση των προϋπολογισμών αυξήθηκε από -15,5% τον Μάρτιο του 2021 σε -17,5% τον Ιούλιο του 2021 και 22% τον Οκτώβριο του 2021.

Περίπου το 77% των ερωτηθέντων αναμένει μείωση των ταξιδιωτικών προϋπολογισμών. Μόνο το 15% ανέμενε αυξημένο προϋπολογισμό για ταξίδια το 2022.

Η Morgan Stanley διεξήγαγε την παγκόσμια έρευνά της μεταξύ 6 και 27 Οκτωβρίου. Συμμετείχαν 170 ταξιδιωτικοί διαχειριστές σε εταιρείες με διεθνείς δραστηριότητες στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Ασία.

  • Περίπου το 43% των ερωτηθέντων αναμένει πλήρη ανάκαμψη μέχρι το τέλος του 2022.
  • Ωστόσο το 27% δεν αναμένει ότι τα ταξίδια θα επανέλθουν ποτέ στα προ-COVID-19 επίπεδα.

Παρά τις πτωτικές προοπτικές για τους προϋπολογισμούς, οι προσδοκίες για τον αριθμό των επιβατών έχουν αυξηθεί. Αυτό υποδηλώνει ανάκαμψη στα ταξίδια εσωτερικού και μικρών αποστάσεων.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι περίπου το 27% των ερωτηθέντων ανέμενε ότι οι αεροπορικές κρατήσεις θα αυξηθούν από το 2019.

Ωστόσο, οι κρατήσεις αεροπορικών εταιρειών αναμένεται να μειωθούν κατά 5,2% σε σχέση με τα προ-COVID-19 επίπεδα.

Ταχύτερη ανάκαμψη για τις μικρέ εταιρείες

Επιπλέον, η έκθεση διαπίστωσε ότι οι μικρές επιχειρήσεις φαίνεται να ανακάμπτουν πιο γρήγορα στα ταξίδια.

Αντίθετα οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις είναι πιο πιθανό να μειώσουν τον ταξιδιωτικό τους προϋπολογισμό.

  • Μεταξύ των εταιρειών με ετήσια έσοδα μικρότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια ΗΠΑ, το 21% ανέμενε πτώση του ταξιδιωτικού προϋπολογισμού μεγαλύτερη από 40%.
  • Το 29% των εταιρειών με έσοδα κάτω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων ανέφεραν ότι ανέμεναν οι προϋπολογισμοί είτε να αυξηθούν είτε να παραμείνουν οι ίδιοι.
  • Οι εικονικές συναντήσεις θα συνεχίσουν να επηρεάζουν τα εταιρικά ταξίδια, σύμφωνα με την έρευνα. Υπάρχει κατά μέσο όρο 29% αναμενόμενη μετατόπιση του όγκου ταξιδιών το 2022 σε εικονικά.
  • Επιπλέον, η χρήση ιδιωτικών αεροσκαφών έχει αυξηθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Είναι πιθανό να συνεχιστεί, με το 11% των ερωτηθέντων να λέει ότι οι εταιρείες τους γίνονται πιο φιλελεύθερες με τη χρήση προσωπικών αεροσκαφών το 2022.
  • πηγή: tourismtoday.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ