Πάτμος, το ιερό νησί: Ολα όσα κάνουν τους επισκέπτες του να πηγαίνουν ξανά και ξανά -Οι καλύτερες παραλίες και εστιατόρια

0
774

«Υπάρχει μόνο ένα νησί για τον καθένα, πρέπει να το βρει, να μείνει εκεί», έγραφε ο Χρήστος Βακαλόπουλος και δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε μαζί του. Και η Πάτμος, αν υπάρχει μια περίπτωση να ζήσουμε σε νησί, συγκαταλέγεται σίγουρα σε εκείνα τα νησιά όπου ανασάνουμε ελεύθεροι, ηρεμούμε και γαληνεύουμε εσωτερικά.

Περιποιημένη και προσεγμένη, ολόλευκη όπως κάθε γνήσια κούκλα του Αιγαίου με μια μυσταγωγική, σοφιστικέ ατμόσφαιρα αλλά και μια εκλεπτυσμένη – κοσμοπολίτικη αύρα, η Πάτμος ή αλλιώς «το νησί της Αποκάλυψης», μιας και εκεί σύμφωνα με τη χριστιανική παράδοση ο αγαπημένος μαθητής του Χριστού, ο Ευαγγελιστής Ιωάννης, άκουσε τη φωνή του Θεού, ξεχωρίζει για την θρησκευτική της κληρονομιά. Εξίσου αξιοσημείωτα είναι, όμως, τα λαβυρινθώδη καλντερίμια, οι πλακόστρωτες πλατείες, τα παραδοσιακά αρχοντικά, οι κρυστάλλινες παραλίες, το καλό φαγητό που κάνουν την Πάτμο κορυφαίο τουριστικό προορισμό. Εμείς βρεθήκαμε σε αυτό τον τόπο και αντιληφθήκαμε τη μοναδικότητά του, τη γαλήνη που αποπνέει και την ασύγκριτη φιλοξενία των ντόπιων.
Οι παραλίες

Η Πάτμος είναι ένα σχετικά μικρό νησί με έκταση. Σύμφωνα μάλιστα με τους ντόπιους το συνολικό μήκος μπορεί να διανυθεί με το αυτοκίνητο μέσα σε περίπου μισή ώρα. Άρα ακόμη κι αν θέλετε να γυρίσετε σε μια μέρα όλες τις παραλίες, θεωρητικά μπορείτε. Και το νησί της Αποκάλυψης έχει παραλίες για όλα τα γούστα. Οργανωμένες και μη, οικογενειακές, απομακρυσμένες, με άμμο ή πέτρα, προσβάσιμες με τα πόδια ή με αυτοκίνητο στην Πάτμο θα χαρείτε τις βουτιές σας και το υπέροχο τοπίο ολόγυρα.

Στα βόρεια του νησιού βρίσκεται η οργανωμένη παραλία Κάμπος η οποία έχει μετατραπεί σε ένα μίνι τουριστικό θέρετρο με ταβέρνες, μίνι μάρκετ και θαλάσσια σπορ. Σε απόσταση μόλις ενός χιλιομέτρου βρίσκεται η δεύτερη οργανωμένη παραλία του νησιού, το Αγριο Λιβάδι με ταβέρνα και beach bar ενώ από την παραλία στον Κάμπο ο δρόμος οδηγεί και σε άλλες παραλίες: τις Βαγιά, Λάμπης και Λιβάδι του Γεράνου.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ