Τουρισμός: Στη «2η κατηγορία» («πορτοκαλί») έβαλε την Ελλάδα η Βρετανία

8
1447

Η Πορτογαλία ήταν η μόνη τουριστική χώρα της Ευρώπης που εντάχθηκε στην πράσινη λίστα επιτρέποντας ταξίδια Βρετανών χωρίς εν συνεχεία υποχρέωση καραντίνας. Στην «πορτοκαλί» κατηγορία η Ελλάδα, στο «κόκκινο» μπήκε η Τουρκία.

Η Ελλάδα, όπως και άλλες μεγάλες τουριστικές χώρες της Ευρώπης (Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, δεν περιλαμβάνονται στην πράσινη λίστα που ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση, κάτι που θα επέτρεπε στους τουρίστες να μην υποβάλλονται σε καραντίνα όταν επιστρέφουν στη χώρα τους.

Όπως ανακοινώθηκε οι μόνες χώρες που εντάσσονται στην πράσινη λίστα είναι: Πορτογαλία, Ισραήλ, Γιβραλτάρ, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Σιγκαπούρη, Μπρουνέι, Νησιά Φαρόε, Ισλανδία, Φόκλαντς.

Οι Βρετανοί θα μπορούν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό από τις 17 Μαίου, ενώ η κατάταξη των χωρών θα επικαιροποιείται κάθε τρεις εβδομάδες.

Να σημειωθεί ότι η κατηγοριοποίηση περιλαμβάνει τρεις κλίμακες. Στην τελευταία «κόκκινη», εντάχθηκαν Τουρκία, Μαλδίβες και Νεπάλ.

Να σημειωθεί ότι για τις χώρες της πράσινης λίστας αρκεί ένα τεστ προ αναχώρησης για την επιστροφή στη Μεγάλη Βρετανία και ένα PCR έως δυο ημέρες μετά την επιστροφή. Αντίθετα, οι επιστροφές από «πορτοκαλί χώρες» απαιτούν καραντίνα 10 ημερών στο σπίτι με PCR τεστ την 2η και την 8η μέρα. Υπάρχει παράθυρο «απελευθέρωσης» στις πέντε ημέρες αν υπάρξει αρνητικό τεστ.

Για τις επιστροφές από «κόκκινες» χώρες υπάρχει υποχρέωση καραντίνας σε ειδικό ξενοδοχείο.

πηγή: euro2day.gr/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αυτά τα PCR test οι Άγγλοι τα χρεώνουν 100 λίρες το ένα, οπότε όποιος έρθει Ελλάδα πρέπει να πληρώσει προκαταβολικά τις 200 λίρες (το άτομο) για τα tests και να περάσει και μια εβδομάδα στο σπίτι του όταν γυρίσει. Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι θα είναι ελάχιστοι αυτοί που θα πληρώσουν τις διακοπές τους τόσο ακριβά. Περιμένουμε λοιπόν 3 εβδομάδες (να φτάσουμε μέσα Ιουνίου) και μετά βλέπουμε.

  2. Αντε γειά και οι Αγγλοι , άντε γειά και η season!
    Στο πορτοκαλί η Ελλάδα και στο κόκκινο η Κως (γλυτώσαμε απο το βαθύ κόκκινο) ελπίζοντας να πάμε στο πράσινο αν προσέξουμε όλοι με υπευθηνότητα.

  3. Περιμενω εντονη επιστολη διαμαρτυριας…
    απο Κοψιμιο..και αντιδημαρχο τουρισμου….χεεχχεεχε!!!
    Υ.Γ.κυριουλη.. σε χασαμε…τα χαιρετισματα μου….μην ξεχνας την νεα μοδα που ανεδειξες στους βελανιδο-φαγους Ευρωπαιους…
    ζιβαγκο και πουκαμισο…..χεχεχεε!!

  4. Η είδηση είναι….Όλες οι τουριστικές χώρες στην Ευρώπη εκτός από την Πορτογαλία που είναι πράσινη και την Τουρκία που είναι κόκκινη ,είναι πορτοκαλί.

    • Αλλά κάποιοι έλεγαν ότι θα γίνει εξαίρεση για τα νησιά, όπως είχαν κάνει και τον περασμένο χρόνο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ