Ποιες ευρωπαϊκές χώρες προωθούν το πιστοποιητικό εμβολιασμού | Κινητικότητα γύρω από την πρόταση Μητσοτάκη

2
705
Όσον αφορά στο ερχόμενο Πάσχα, η υπουργός δήλωσε ότι «θα δούμε» εάν μπορεί να αποκατασταθεί κάποια κινητικότητα. Αυτό θα αποτελούσε «αφετηρία για τον τουρισμό» το Καλοκαίρι, με το σχέδιο της κυβέρνησης να επιταχύνει το πρόγραμμα εμβολιασμού και να συνεργαστεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το κοινό πιστοποιητικό εμβολιασμού που θα εξασφαλίζει ασφαλή ταξίδια. Ο τουριστικός τομέας της Ισπανίας αντιμετώπισε μείωση των εσόδων κατά 75% το 2020.
Με βάση τα στοιχεία του Οκτωβρίου 2020, περίπου 17,8 εκατομμύρια διεθνείς τουρίστες επισκέφθηκαν την Ισπανία κατά το προηγούμενο έτος, γεγονός που δείχνει ότι η μείωση του αριθμού των διεθνών τουριστών είναι συγκρίσιμη με τα στοιχεία του 1968 (19,2 εκατομμύρια διεθνείς τουρίστες) και του 1969 (περίπου 21,7 εκατομμύρια διεθνείς τουρίστες). Πριν λίγες ημέρες το υπουργείο Υγείας της Δανίας αποκάλυψε ότι εργάζεται για την εφαρμογή του «διαβατηρίου εμβολιασμού» για να βοηθήσει τους πολίτες της να ταξιδέψουν σε χώρες όπου ο εμβολιασμός θα καταστεί υποχρεωτική απαίτηση εισόδου. Τέλος και ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Ιταλίας, προέτρεψε την ιταλική κυβέρνηση να επιταχύνει την εθνική εκστρατεία εμβολιασμού και να χορηγεί πιστοποιητικά σε όσους λαμβάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.
Ωστόσο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει συμβουλεύσει τις κυβερνήσεις να μην βιαστούν να δώσουν ελευθερία ταξιδιού σε εμβολιασμένους ταξιδιώτες. Την Παρασκευή, η επιτροπή του ΠΟΥ προειδοποίησε ότι «εξακολουθούν να υπάρχουν πάρα πολλά θεμελιώδη άγνωστα σημεία, όσον αφορά την αποτελεσματικότητα των εμβολίων στη μείωση της μετάδοσης του ιού και τα εμβόλια εξακολουθούν να είναι διαθέσιμα μόνο σε περιορισμένες ποσότητες».
– Πηγή:  money-tourism.gr

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.