Πιστοποιητικό εμβολιασμού- ψηφιακή βεβαίωση COVID 19: Ποια είναι η διαδικασία έκδοσης και η χρησιμότητά του

3
900

Έρχεται το πιστοποιητικό εμβολιασμού με την κυβέρνηση να θέλει να έχει έγκαιρα έτοιμο σύστημα για την ψηφιακή βεβαίωση COVID 19 στους πολίτες.

Οι αρχές έχουν μεριμνήσει στην υλοποίησή του, αφήνοντας περιθώριο για περαιτέρω βελτιώσεις εάν και εφόσον χρειαστεί.

Όπως αναφέρει το Live News με δεδομένο πως οι εμβολιασμοί έχουν ήδη ξεκινήσει και σχετικό έγγραφο χορηγείται από τα νοσοκομεία στους συμμετέχοντες οι διαδικασίες πρέπει να «τρέξουν» γρήγορα έτσι ώστε να είναι όλα έτοιμα μόλις ξεκινήσει ο μαζικός εμβολιασμός.

Ήδη, αποκρυσταλλώνονται οι λεπτομέρειες της διαδικασίας, που έχει ως αφετηρία την ολοκλήρωση ειδικής πλατφόρμας στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη Δημόσιας Διοίκησης κατά το μοντέλο που πιο πρόσφατα στήθηκε ο ιστότοπος emvolio.gov.gr.

Αυτό σημαίνει ότι ο πολίτης δεν θα φεύγει από το εμβολιαστικό κέντρο με την επίσημη βεβαίωση, ούτε τη λαμβάνουν όσοι προσέρχονται μέχρι στιγμής για την πρώτη δόση.

Μόνον εφόσον τα πληροφοριακά συστήματα θα ενημερώνονται για την ολοκλήρωση της δεύτερης δόσης, κάθε πολίτης θα μπορεί να εκδίδει το πιστοποιητικό ηλεκτρονικά από το σπίτι του με τη χρήση των προσωπικών κωδικών Taxisnet (ενδεχομένως και του ΑΜΚΑ).

Ο αρχικός σχεδιασμός περιλαμβάνει επιπλέον πρόβλεψη για χορήγηση του εγγράφου και διά ζώσης, μέσω αίτησης στα ΚΕΠ.

Το βέβαιο είναι ότι το πιστοποιητικό θα περιλαμβάνει πέντε εξατομικευμένες πληροφορίες, στα ελληνικά και στα αγγλικά: ονοματεπώνυμο, ΑΜΚΑ, ημερομηνίες εμβολιασμού, σημείο εμβολιασμού (νοσοκομείο, Κέντρο Υγείας) και τύπο εμβολίου (Pfizer κ.ά.).

Σημείο – κλειδί της διαδικασίας θα είναι το Εθνικό Μητρώο Εμβολιασμών κατά του νέου κοροναϊού της ΗΔΙΚΑ με υπεύθυνο επεξεργασίας το υπουργείο Υγείας που σε συνεργασία με το Ψηφιακής Διακυβέρνησης καλούνται να ρυθμίσουν κάθε τεχνική λεπτομέρεια της διαδικασίας, όπως η ανάγκη για την κρυπτογράφηση – ανωνυμοποίηση ευαίσθητων στοιχείων.

3 ΣΧΟΛΙΑ

 1. θα μου ηταν παγερα αδιαφορο.Δεν μπορω να δεχτω ομως ενας ασθενης να νοσηλευτει π.χ.στην καρδιολογικη η ορθοπεδικη κλινικη και να του μεταδοθει ο ιος απο π.χ Νοσηλευτη που δεν εχει δεχτει να κανει το εμβολιο.

 2. Υπάρχει διαφορά μεταξύ του εμβολιάζω και εμβολίζω !
  Ησυνέχεια στις 6 Ιανουαρίου
  Μείνετε μαζί μας
  Εσείς «Δημοσιογράφοι» συνέχιστε να γράφετε και να προβάλλετε το έργο των σατανάδων και των σατανιστών…
  Συνεχίστε μην πτοείστε …εξ΄αλλου από τους σατανάδες πληρώνεστε !
  Τελικά όπως μας πληροφόρησαν το 2020 ήταν ενα έτος που μετρήσαμε το ΙQ της ανθρωπότητας!

 3. Να ζητάτε μαζί και βεβαίωση πολιτικών φρονημάτων καλά προβατάκια.!!!
  Το εμβόλιο κατά της ΠΕΙΝΑΣ, που θερίζει τον πλανήτη με εκατομμύρια νεκρούς, ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΟΥΝ ?
  …που θα μας πουν κιόλαςΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ότι η ανθρώπινη ζωή είναι ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ…..
  ΟΥΣΤ ΡΕΕΕΕ ΠΑΡΤΑΛΙΑΑΑΑΑ!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ