Αρχική Ειδήσεις Ταξίδια-Τουρισμός 1η Ιουλίου ξεκινάει η TUI Ελλάδα λέει ο Marek Andryszak|Σ. Πέτσας: Σήμερα...

1η Ιουλίου ξεκινάει η TUI Ελλάδα λέει ο Marek Andryszak|Σ. Πέτσας: Σήμερα τα πρωτόκολλα Μεταφορών, άμεσα το σχέδιο για τον Τουρισμό

0
165

Ραγδαίες εξελίξεις σημειώνονται τις τελευταίες ώρες στο τουριστικό σκηνικό, καθώς η επανέναρξη πτήσεων και προς Ελλάδα από μεγάλες ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρίες, μαζί με την AEGEAN και οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα ότι σήμερα Παρασκευή η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τα πρωτόκολλα για τις Μεταφορές και από Δευτέρα το σχέδιο για την επανεκκίνηση του Τουρισμού, «συμπληρώθηκαν» ιδανικά απόψε, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της TUI Γερμανίας να δηλώνει σε συνέντευξή του, ότι ο ταξιδιωτικός γίγαντας θα ξεκινήσει πτήσεις προς Ελλάδα την 1η Ιουλίου.

andryszak

 

Ο Marek Andryszak, δήλωσε στο RTL media group ότι η TUI θα ξεκινήσει πτήσεις προς Ελλάδα την 1η Ιουλίου και στις Βαλεαρίδες Νήσους ένα μήνα αργότερα.

Όπως είπε «…Η Ισπανία έχει σημειώσει «πολύ μεγάλη πρόοδο» στον αγώνα κατά της πανδημίας, αν και υπάρχουν μεγάλες διαφορές στις επιμέρους περιοχές. Πιστεύω ότι η ισπανική κυβέρνηση, και ιδίως οι περιφερειακές κυβερνήσεις των Βαλεαρίδων Νήσων και των Καναρίων Νήσων, θα εργαστούν σταδιακά για το σταδιακό άνοιγμα των αεροδρομίων και των ξενοδοχείων».

Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει στη Γερμανία μια παγκόσμια ταξιδιωτική προειδοποίηση από το Ομοσπονδιακό Γραφείο Εξωτερικών, έως τα μέσα Ιουνίου. Ο ομοσπονδιακός υπουργός Εξωτερικών Heiko Maas, ωστόσο, δήλωσε  ότι μια σταδιακή άρση της ταξιδιωτικής προειδοποίησης για τις ευρωπαϊκές χώρες, θα μπορούσε να γίνει πιο σύντομα.

Μάλιστα στην συνέντευξή του ο κ. Marek Andryszak λέει ότι θα κάνει διακοπές φέτος, «…Κάποια στιγμή το καλοκαίρι στη Βαλτική Θάλασσα σε μια εξοχική κατοικία που έχω κλείσει και ίσως στην Ελλάδα. Η Κως ή η Κρήτη θα ήταν καλή επιλογή», λέει χαρακτηριστικά.

Όλα αυτά βέβαια τελούν υπό την προϋπόθεση της συμφωνίας Ελλάδας και Γερμανίας για άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών και της λειτουργίας των εποχικών ξενοδοχείων στην Ελλάδα.

Το πρωτόκολλο Μεταφορών

Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να παρουσιάσει το συνολικό σχέδιό της για την επανεκκίνηση του Τουρισμού, στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, είπε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Όπως τόνισε, καταρτίζεται συγκροτημένο σχέδιο για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων, «για να περιορίσουμε όσο γίνεται τις απώλειες κατά τη φετινή τουριστική περίοδο, που θα είναι αναπόφευκτα μεγάλες».

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, αύριο, Παρασκευή, θα ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες σχετικά με τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τις αεροπορικές, ακτοπλοϊκές και οδικές μεταφορές, ώστε τόσο οι ταξιδιώτες, όσο και οι επαγγελματίες του χώρου να γνωρίζουν τους νέους κανόνες.

petsasΕρωτηθείς αν η Ελλάδα θα προχωρήσει σε διμερείς συμφωνίες για τον Τουρισμό «για να μη χαθεί και ο Ιούλιος», ο κ. Πέτσας απάντησε πως στόχος είναι να αξιοποιηθεί στο έπακρο το νέο κοινό πλαίσιο με τις κατευθυντήριες γραμμές και συστάσεις που παρουσίασε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σε κάθε περίπτωση, σημείωσε, η Ελλάδα εξετάζει διμερείς συμφωνίες, ιδίως με χώρες εκτός Ε.Ε., για τις οποίες θα γίνουν ανακοινώσεις προσεχώς.

Ο υφυπουργός διέψευσε τα περί ξενοδοχείων καραντίνας, λέγοντας πως «Τουρισμός σε καραντίνα δεν υπάρχει». Απαντώντας στην ερώτηση: «Η Ελλάδα θα δέχεται τουρίστες αναγκαστικά με τεστ 72 ώρες πριν την άφιξή τους και πώς θα προετοιμάσετε τα νησιά για τον τουρισμό; Σκέφτεστε τη μίσθωση ξενοδοχείων καραντίνας στα νησιά ή την αποστολή τεστ κορονοϊού; Τέλος, πότε πιστεύετε ότι θα έρθει η πρώτη πτήση από το εξωτερικό στη χώρα μας», είπε: «Τουρισμός σε καραντίνα, δεν υπάρχει. Επομένως, αυτό που κάνουμε είναι να έχουμε σκεφτεί όλα τα υγειονομικά και ταξιδιωτικά πρωτόκολλα, τον σχεδιασμό των ζητημάτων που σχετίζονται με την απασχόληση και των ζητημάτων που σχετίζονται με την οικονομική στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων. Και αυτά θα ανακοινωθούν όλα μαζί».

– Πηγή: money-tourism.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ