“Κανόνι” βάρεσε o Βρετανός τουρ οπερέιτορ «All Leisure Holidays»

0
651

Πακέτα κρουαζιέρας σε Ρόδο και Σύμη πουλούσε ο Βρετανός τουρ οπερέιτορ «All Leisure Holidays» που ανέστειλε στο τέλος της περασμένης εβδομάδας τη λειτουργία του.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά ο οργανισμός διέθετε δύο εταιρίες κρουαζιέρας με τους τίτλους « Swan Hellenic» και «Voyagers of Discovery» και διέθετε σε τουριστικούς πράκτορες και κοινό σύνθετα πακέτα κρουαζιέρας τα οποία περιλάμβαναν και πτήσεις.

Η εταιρία ήταν μέλος της ένωσης Βρετανών τουριστικών πρακτόρων ( ΑΒΤΑ) καθώς και της Βρετανικής αρχής πολιτικής αεροπορίας (CAA) η οποία και διέθετε κάλυψη ATOL και για το λόγο αυτό μπορούσε να διαμορφώνει ποικίλα πακέτα.

Σημειώνεται ότι τα προγράμματά του για την Ελλάδα αποτελούσαν κρουαζιέρες κυρίως 14 ήμερης διάρκειας και περιλάμβαναν τον Πειραιά, τη Μήλο, τον Άγιο Νικόλαο, τη Ρόδο και τη Σύμη.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο όμιλος, ο πρόεδρός του Roger Allard επικαλείται τη γεωπολιτική συγκυρία σε περιοχές της Μέσης Ανατολής, ανατολικής Μεσογείου και της μαύρης θάλασσας, καθώς και τη διολίσθηση της λίρας έναντι του ευρώ και του δολαρίου τα οποία καθιστούν τη συνέχιση της λειτουργίας των εν λόγω εταιριών ασύμφορη.

Ο όμιλος προέβη πρόσφατα σε διακοπή και άλλων εμπορικών σημάτων (Page & Moy) αλλά και σε πώληση του πλοίου Hebridean Princess ( φωτο) λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, προσπάθειες όμως που δεν κατόρθωσαν να ανατρέψουν την πτωτική πορεία.

Το σημαντικότερο που θα πρέπει να επισημανθεί είναι ότι μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με το γραφείο του ΕΟΤ Μεγάλης Βρετανίας και Ιρλανδίας, η Βρετανική αρχή πολιτικής αεροπορίας, επιβεβαίωσε ότι δεν αναμένει προβλήματα στην Ελλάδα από τη δυσμενή αυτή εξέλιξη καθώς όλες οι σχετικές κρατήσεις αφορούν στους επόμενους μήνες και οι καταναλωτές θα αποζημιωθούν όπως ορίζει η νομοθεσία.
Άλλωστε οδηγίες προς τους καταναλωτές για το χειρισμό των κρατήσεων παρέχονται μέσω σχετικών ιστοσελίδων της ένωσης Βρετανών Τουριστικών πρακτόρων και της Βρετανικής αρχής πολιτικής αεροπορίας.

Το μικρό κρουαζιερόπλοιο πολυτελείας που είχε τη δυνατότητα φιλοξενίας 50 ατόμων και το οποίο πουλήθηκε πριν τα ΧριστούγενναΤο μικρό κρουαζιερόπλοιο πολυτελείας που είχε τη δυνατότητα φιλοξενίας 50 ατόμων και το οποίο πουλήθηκε πριν τα Χριστούγεννα

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ