«Κανόνι» τουρ οπερέιτορ «Νάταλι Τουρς» (Natalie Tours) | Μικρές οι απώλειες σε Κω- Ρόδο

0
475

Δεν θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα η Ρόδος και η Κως με το «κανόνι» του τουρ οπερέιτορ «Νάταλι Τουρς» (Natalie Tours). Οι ακυρώσεις επικεντρώνονται κυρίως στην Κρήτη και ειδικότερα στο Ηράκλειο.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατικής» η Natalie Tours αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα τα τελευταία τρία χρόνια τα οποία όμως είχαν αντιληφθεί οι άνθρωποι του Τουρισμού στην περιοχή μας κι έλαβαν τα μέτρα τους.
«Το Natalie Tours είχε πολλά προβλήματα εδώ και τρία περίπου χρόνια. Δεν υπέγραφε καν συμβόλαια απ’ ευθείας με τα ξενοδοχεία. Ήταν γνωστό στην τοπική αγορά και στους ανθρώπους που ασχολούνταν με τον τουρισμό γι αυτό και δεν θα σημειωθούν απώλειες. Θα έλεγα ότι τα προβλήματα είναι αμελητέα» δήλωσε στην «δ» ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου κ. Γιώργος Ματσίγκος.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο γνωστός τουριστικός πράκτορας κ. Γιάννης Καμπούρης που τόνισε στην «δ» ότι λόγω των προβλημάτων του Natalie Tours, είχαν σταματήσει την συνεργασία μαζί του αρκετοί τουριστικοί παράγοντες.
Στην Κω επίσης οι απώλειες και οι ακυρώσεις είναι ελάχιστες, ενώ το πρόβλημα εμφανίζεται στην Κρήτη και στην Κύπρο.
Το θέμα έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις στην Ρωσία καθώς μόνον χτες, συγκεντρώθηκαν δεκάδες πελάτες στα κεντρικά γραφεία στην Μόσχα, ζητώντας πίσω τα χρήματά τους!
Ο επικεφαλής του Natalie Tours συνδέει τα προβλήματα της εταιρείας με την επιτυχία της ρωσικής ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018.
Ο κ. Βλαντιμίρ Βαραβιόφ απέδωσε τη μείωση του εξερχόμενου τουρισμού στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2018 και στην επιτυχία της ρωσικής εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου ως έναν από τους λόγους των προβλημάτων του ταξιδιωτικού πράκτορα.
«Τα προβλήματα με τις πωλήσεις και η ρευστότητα στην εταιρεία επιδεινώθηκαν μετά την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όταν η επιτυχία της ρωσικής ομάδας είχε ως αποτέλεσμα ένας μεγαλύτερος αριθμός Ρώσων να προτιμήσει να παραμείνει στη Ρωσία και σύμφωνα με την εκτίμηση και την εκτίμηση των συναδέλφων μας, ένα 40%» όπως υπογράμμισε.
Εξήγησε ακόμη, ότι ο ταξιδιωτικός πράκτορας δεν περίμενε τόσο μεγάλη πτώση στις πωλήσεις από το δεύτερο εξάμηνο του Απριλίου 2018:
«Η διοίκησή μας δεν υπολόγισε πολύ καλά τις χρηματοοικονομικές ροές. Τελικά, εξαιτίας αυτού του γεγονότος αντιμετωπίσαμε ξαφνικά έλλειμμα ρευστότητας», όπως είπε.
Χτες, έγινε γνωστό πάντως ότι η Natalie Tours θα ακυρώσει όλες τις επιβεβαιωμένες περιηγήσεις πελατών πριν από τα τέλη Σεπτεμβρίου.
Ο τουρ οπερέιτορ ακύρωσε πολλές εκδρομές σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, ενώ σταμάτησε ξαφνικά την συνεργασία και με την ισπανική W2Meet, η οποία οδήγησε στη διακοπή φιλοξενίας Ρώσων τουριστών σε ξενοδοχεία. Επιπλέον, η Natalie Tours έχει πολλά συσσωρευμένα χρέη προς τρίτους, πράγμα που δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την οικονομική θέση του.
Το απόγευμα της Τετάρτης πάντως, ο κ. Βαραβιόφ δήλωσε ότι ο τουρ οπερέιτορ θα αποζημιώσει τους πελάτες του για όλες τις εκδρομές που ακυρώθηκαν.
Σύμφωνα με τον Ρωσικό Τύπο: «Θα προταθούν διάφοροι μηχανισμοί για την χορήγηση αποζημιώσεων συμπεριλαμβανομένων των μη χρηματικών» όπως ανακοινώθηκε επισήμως.
Νεώτερες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Natalie Tours άρχισε να καταβάλλει αποζημιώσεεις στους πελάτες του.
Η έκθεση της εταιρείας αναφέρει ότι από τις 4 Ιουνίου 2018, ξεκίνησαν να πληρώνονται 800.000 ρούβλια (περίπου 10.000 ευρώ για αρχή).
Ως μερική αποζημίωση, οι εκπρόσωποι του Natalie Tours είπαν ότι οι τουρίστες «μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα αεροπορικά εισιτήρια που έχουν αγοράσει και τις εκδιδόμενες θεωρήσεις». Σύμφωνα με την εταιρεία, η αποζημίωση με τη μορφή αεροπορικών εισιτηρίων μπορεί να καλύψει μέχρι και το 30% των πιθανών απωλειών. Επιπλέον, ο Natalie Tours υπόσχεται να προσφέρει άλλες επιλογές αποζημίωσης, συμπεριλαμβανομένης της παροχής εγγυήσεων για τουριστικές υπηρεσίες στο μέλλον.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ